بسیاری از روش های معمول زیر در بهترین حالت موجب اتلاف وقت، پول، انرژی یا غفلت از روش های درست می شوند و در بدترین حالت موجب آسیبدیدن، ایجاد عادات بد، جلوگیری از تأثیر برخی داروها یا حتی افزایش استرس ها خواهند شد.
1.درد دلکردن با دیگران
زمانی که این کار به عادت دائمی تبدیل شود حالتی بهنام «نشخوار ذهنی» رخ می دهد. در این حالت به جای انجام عکس العمل مناسب و استفاده از روش های مؤثر، تمام تمرکز فرد روی نکات منفی مشکل و علت آن جلب می شود. درنتیجه استرس فرد بیشتر می شود.
روش جایگزین
اگر خودتان یا دیگران بتوانند به شما نشان دهند که میزان خطر کمتر از چیزی است که فکر می کنید (که اغلب این گونه است) و اگر بتوانید داشته هایتان را به خودتان یادآوری کنید در برابر خطر پیشِ رو کمتر دچار استرس خواهید شد.
2.پرتابکردن چیزها
ممکن است با این کار به جای کاهش احساسات منفی و خشم تان آنها را تشدید کنید. بنابراین این روش نمی تواند راهی عملی برای کاهش استرس باشد.
روش جایگزین
قبول مسئولیت کارها و داشتن یک جدول برنامه ریزی سودمند است. با این روش احساس می کنید کارها در کنترل تان است.
3.استفاده از مکمل های گیاهی
توماس لنز با بررسی مطالعات مختلف روی مکمل های گیاهی به نتایج زیر دست یافت:
کاوا: این مکمل بهطور چشمگیری اضطراب را کاهش می دهد، ولی می تواند موجب نارسایی های کلیوی شود.
ریشه ی سنبلالطیب: این گیاه برای کاهش اضطراب و اختلالات خواب مؤثر است. اما مقادیر بالای آن می تواند موجب اختلالاتی در ریتم قلب و بینایی شود.
روش جایگزین
رایحهدرمانی (آروماتراپی): بهعنوان مثال «فرنجمشک» برای کاهش استرس مفید است.
4.بی اعتنایی یا انکار
اگر بخواهید به مدت طولانی نسبت به مشکلات بی اعتنا باشید و از مواجهه با آنها طفره بروید، ممکن است برای اقدام بسیار دیر شود و شرایط به طور کامل از کنترل خارج شود.
روش جایگزین
حواس پرتی: در زمان بروز مشکل ابتدا اقدامات لازم را انجام دهید و تا زمانی که دوباره موعد اقدام تان فرا برسد به کارهای دیگر رسیدگی کنید.
5.رها کردن فرد یا وضعیت استرس زا به حال خودش
مثلا در صورت بروز چالش یا مشکل در شغل مان باید به جای استعفا روی حل مشکل خود تمرکز کنیم. زیرا حل نکردن این مشکل می تواند در آینده موجب پشیمانی مان شود و استرس مضاعفی بر ما وارد کند.
روش جایگزین
مواجهه ی فعال: این تکنیک به آن معناست که به جای اعتراض به مشکلات یا فرار از آنها به طور مستقیم با مشکلات مواجه شوید و برای حل شان تلاش کنید.
6.سرزنش کردن (مخصوصا سرزنش کردن خود)
اگر فرد بخواهد پس از شکست دائما خود را سرزنش کند بیش از اینکه به خودش کمک کند به خود آسیب می زند.
روش جایگزین
شوخ طبعی: با این روش راحتتر می پذیرید که نمی توان بعضی چیزها را تغییر داد و نباید خودتان را سرزنش کنید.
منبع : آرگا