فایل اکسپلورر یکی از ابزارهای کلیدی در ویندوز ۱۰ می باشد که امکان دسترسی ساده به فایل ها و درایوها را فراهم می کند. اگر با مشکل از کار افتادن فایل اکسپلورر روبرو شده و به دنبال روشی برای رفع مشکل فایل اکسپلورر هستید پیشنهاد می کنیم با ادامه مطلب همراه ما باشید.
چهار روش رفع مشکل فایل اکسپلورر
فایل اکسپلورر به عنوان یک ابزار کلیدی در ویندوز امکان دسترسی راحت به فایل ها، پوشه و درایوها را فراهم می نماید. با این وجود گاهی اوقات ممکن است کاربر با مشکل از کار افتادن فایل اکسپلورر روبرو شد که دسترسی به اطلاعات غیر ممکن می شود.
این موضوع اغلب با نشانه هایی مثل عدم باز شدن پنجره ها، کندی شدید یا حتی بسته شدن ناگهانی پنجره همراه می شود. از جمله دلایل بروز مشکل فایل اکسپلورر می توان به ایرادات نرم افزاری و تداخل برنامه ها یا فایل های سیستمی معیوب و به روزرسانی های ناموفق ویندوز اشاره کرد.
روش های مختلفی برای حل مشکل فایل اکسپلورر وجود دارد که می تواند به بازگشت عملکرد معمول فایل اکسپلورر کمک نماید. در ادامه به چهار روش رفع مشکل فایل اکسپلورر ویندوز اشاره می شود. این روش ها به گونه ای هستند که هر کاربر با هر سطح دانش فنی هم بتواند از آن ها بهره بگیرد.
۱. تاریخچه فایل اکسپلورر را پاک کنید.
در صورت بروز مشکل فایل اکسپلورر، عملکرد سیستم می تواند مختل شده و انجام کارها با چالش روبرو شود. پاک کردن تاریخچه فایل اکسپلورر می تواند این مشکل را حل کند. با این کار حافظه دستگاه سبک تر شده و عملکرد بهتری ایجاد می شود.
گاهی مواقع انباشته شدن اطلاعات غیر ضروری در تاریخچه فایل اکسپلورر سبب از کار افتادن آن می شود. فایل اکسپلورر به صورت خودکار فعالیت های کاربر را ذخیره تا دسترسی سریعی به فایل ها داشته باشد. ولی این ویژگی کاربردی می تواند بعد از مدتی منجر به افت عملکرد شود.
به این ترتیب پاک کردن تاریخچه فایل اکسپلورر هم سبب حل مشکل می شود و هم باعث سبک تر شدن حافظه و بهبود عملکرد کلی سیستم می گردد. این فرایند ساده بوده و تاثیر زیادی خواهد داشت. بدین منظور کافی است فایل اکسپلورر را باز کرده و به بخش فولدر آپشن بروید و گزینه Clear را در قسمت انتخاب کنید.
با این کار فایل اکسپلورر اطلاعات قدیمی و غیر ضروری را کنار گذاشته و فضایی جدید برای فعالیت های تازه فراهم می کند. اگر از کار افتادن فایل اکسپلورر به یک نگرانی جدی تبدیل شده این روش می تواند راهگشا باشد. با حافظه سبک تر، فایل اکسپلورر عملکرد سریعی داشته و تجربه کاربری بهبود می یابد.
در مواقعی پاک کردن تاریخچه فایل اکسپلورر می تواند شروع فصل جدیدی از عملکرد بهتر ویندوز باشد. ضمنا پاک کردن کش ویندوز هم می تواند به راه اندازی فایل اکسپلورر کمک نماید.
۲. فایل اکسپلورر را دوباره راه اندازی کنید.
در مواردی مشکل از کار افتادن فایل اکسپلورر ممکن است به حدی پیچیده به نظر برسد که احتمالا راه حل دشواری را بطلبد. ولی در واقع ساده ترین راه می تواند موثر باشد. راه اندازی مجدد فایل اکسپلورر یکی از این روش ها است که به طور شگفت انگیزی راهگشا است.
عدم کار کردن فایل اکسپلورر معمولا به دلیل ایراد کوچک در اجرای برنامه روی می دهد. با راه اندازی مجدد در واقع فایل اکسپلورر مجبور شده از نو آغاز به کار کرده و همه فرایندهای در حال اجرا را بازنشانی نماید. این کار ساده هم می تواند مشکل فایل اکسپلورر را مرتفع سازد و هم موجب بهبود عملکرد کلی سیستم گردد.
بدین منظور کافی است تسک منیجر را باز کرده و فایل اکسپلورر را بیابید. بعد روی گزینه End Task کلیک کنید. سپس با اجرای دوباره دستور explorer.exe توسط تسک منیجر، همه چیز به حالت معمول باز می گردد. در بخش create new task گزینه explorer.exe را وارد کنید.
این روش ساده ولی کارامد نشان می دهد همیشه نیاز نیست به دنبال راه حل های سخت باشید. گاهی یک راه اندازی مجدد می تواند کارساز باشد و از کار افتادن فایل اکسپلورر را به راحتی حل کند.
۳. درایور گرافیک را به روز رسانی نمایید.
شایان ذکر است درایورهای قدیمی و خراب گرافیک می توانند سبب بروز مشکلاتی در تنظیمات نمایش و عدم اجرای فایل اکسپلورر گردند. به این ترتیب باید به شکل دستی آن ها را توسط دیوایس منیجر به روزرسانی نمایید. برای این کار ابتدا روی کلید استارت راست کلیک کرده تا منو Power User باز شود.
بعد گزینه Device Manager را انتخاب کرده و در ادامه قسمت Display adapters را باز کنید و روی اسم کارت گرافیک کلیک راست کنید. سپس گزینه Update driver را انتخاب و روی Search automatically for drivers کلیک کنید.
در ادامه صبر کنید تا این ابزار، جدیدترین درایور را دانلود و بر روی سیستم شما ذخیره نماید. در نهایت پنجره بهروزرسانی درایور را ببندید.
۴. سرویس های مرتبط به فایل اکسپلورر را پیکربندی نمایید.
زمانی که بین سرویس ها برای دسترسی به منابع مشابه تداخل ایجاد شود ممکن است فایل اکسپلورر از کار بیفتد و یا مانع از راه اندازی آن شود. یکی از سرویس های ایجاد کننده این مشکل نرم افزار App Readiness است که هنگام راه اندازی explorer.exe تداخل ایجاد می نماید. به این ترتیب ممکن است بخواهید به شکل موقت آن را غیر فعال سازید.
بدین منظور ابتدا کلید ویندوز را فشار داده و در نوار جستجوی منوی استارت عبارت services.msc را وارد کنید. بعد اینتر را زده تا ابزار services اجرا شود. سپس گزینه App Readiness را در فهرست پیدا کرده و روی آن کلیک راست نمایید. بعد گزینه Properties را انتخاب کنید.
حالا به قسمت Startup type رفته و از منوی آبشاری گزینه Disabled را انتخاب کنید. سپس روی Apply کلیک و بعد OK را بزنید. در نهایت سیستم را ریستارت کنید.
نکته:
در صورتی که از کار افتادن فایل اکسپلورر مربوط به وجود بدافزارها باشد. اسکن و پاک سازی سیستم می تواند این مشکل را به صورت قابل توجهی برطرف نماید. با ایمن سازی سیستم هم فایل اکسپلورر به حالت معمول باز می گردد و هم امنیت کلی سیستم افزایش پیدا می کند. از این رو همواره مراقب باشید سیستم شما ویروسی نشود.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با روش مخفی کردن فایل در ویندوز ۱۱ و حذف کش ویندوز از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا