دسته ها
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

۹ دلیل رایج برای لاستیک سایی خودرو شما

  • شیوا فهیمی
  • ۱ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

اگر بخشی از لاستیک خودرو به صورت غیر طبیعی ساییده شود لاستیک سایی اتفاق افتاده که نشانگر وجود مشکلی است. در این مطلب دلیل لاستیک سایی خودرو را بررسی می کنیم.

لاستیک های خودرو ارتباط با سطح جاده را امکان پذیر کرده و بر کیفیت سواری و هدایت پذیری ماشین تاثیر زیادی دارند. از این رو بروز هر مشکلی از جمله ساییدگی در لاستیک ها باید بررسی شود. در این مطلب به بررسی دلیل لاستیک سایی خودرو می پردازیم.

بررسی دلیل لاستیک سایی خودرو

لاستیک ها از بخش های مهم خودرو هستند زیرا ارتباط ماشین با سطح جاده از طریق آن ها صورت می گیرد. لاستیک تاثیر زیادی در کیفیت سواری و هدایت پذیری خودرو دارد. ولی یکی از مشکلاتی که در خودروها مشاهده می شود لاستیک سایی است.

این مشکل هم هزینه تعویض لاستیک را به دنبال دارد و هم خطرناک است. گفتنی است لاستیک های خودرو به مرور دچار استهلاک شده و کارایی اولیه را از دست می دهند از این رو ساییده شدن یکنواخت لاستیک پس از چند سال امری طبیعی است ولی لاستیک سایی وضعیتی است که در آن تنها بخشی از لاستیک به صورت غیر طبیعی ساییده می شود و سایر بخش ها سالم می مانند.

بنابراین این وضعیت نیازمند بررسی است. در ادامه دلیل لاستیک سایی خودرو را بررسی می کنیم. همچنین در صورت تمایل می توانید مقالات دلیل لرزش ماشین در حالت درجا و دلیل ریپ زدن خودرو را نیز مطالعه نمایید.

۱. تنظیم نبودن باد لاستیک ها

اگر باد لاستیک ها کمتر یا بیشتر از حد نرمال باشد و یا باد هر چهار چرخ یک اندازه نباشد سبب لاستیک سایی خودرو می شود.

۲. عدم بالانس بودن چرخ ها

بالانس چرخ خودرو به معنی تعادل و هم راستایی چرخ ها می باشد. به بیان دیگر بالانس چرخ ها توزیع یکنواخت وزن خودرو بین چرخ ها می باشد. عدم بالانس چرخ ها موجب توزیع ناهمسان وزن و نیرو بین چرخ ها شده و ساییدگی لاستیک ها رخ می دهد.

برای پی بردن به عدم بالانس بودن چرخ ها لرزش فرمان و بدنه ماشین را مدنظر قرار دهید. اگر فرمان به لرزش درآید نشانگر آن است که یکی از چرخ های جلو بالانس نیست. از سویی اگر بدنه ماشین بلرزد یعنی چرخ عقب از حالت بالانس خارج شده است.

برای حل این مشکل در تعمیرگاه وزنه های بسیار سبکی به بخشی از رینگ اضافه می شود. همچنین پیشنهاد می شود هر ۲۰ هزار کیلومتر رانندگی به مکانیکی مراجعه تا بالانس بودن چرخ ها بررسی شود.

۳. عدم تنظیم بودن زاویه چرخ ها

عدم تنظیم بودن زاویه چرخ ها و در یک راستا نبودن آن ها موجب ساییدگی لاستیک ها می گردد. در این رابطه بایستی به زاویه کمپر چرخ دقت کرد. اگر زاویه کمپر منفی بود قسمت پایینی چرخ بیرون تر از بخش بالایی است و اگر کمپر مثبت بود عکس این قضیه است. زاویه کمپر چرخ ها در ماشین باید به طور دقیق تنظیم باشد تا سبب لاستیک سایی نشود.

۴. سیستم فنربندی معیوب

سیستم فنربندی یا تعلیق ضربه ها و تکان های ناشی از ناهمواری جاده را جذب کرده و مانع انتقال آن ها به کابین می گردد. اگر فنرها معیوب شوند و وظیفه خود را به درستی انجام ندهند به لاستیک ها فشار وارد شده و سبب لاستیک سایی می شود.

۵. خراب بودن جلوبندی

اگر جلوبندی خودرو دچار مشکلی شود می تواند سبب ساییدگی لاستیک ها گردد. جلو بندی ماشین از قطعاتی مثل کمک فنر، فنرها، سیبک، و طبق ها تشکیل شده است. هر یک از این قطعات عملکرد معینی دارد. با توجه به این که جلوبندی هر خودرو به صورت مستقیم با چرخ درگیر است خرابی هر یک از این قطعات سبب لاستیک سایی می شود.

۶. خرابی سیبک چرخ ها

خرابی سیبک چرخ ها نیز موجب ساییدگی لاستیک ها می شود. معمولا این مشکل خود را در ساییدگی یک طرف لاستیک نشان می دهد.

۷. ضربه به شاسی خودرو

در صورتی که شاسی خودرو از جلو یا عقب ضربه شدیدی پیدا کند حتی بعد از تعمیر نیز می تواند سبب لاستیک سایی شود. کج بودن شاسی منجر به بروز این مشکل می شود.

۸. مشکل در فرمان

مشکل در فرمان ماشین هم می تواند سبب لاستیک سایی شود. فرمان توسط یک سری اتصالات و قطعات به چرخ های جلو متصل است. از این رو تاثیر مستقیمی در میزان فرمان پذیری خودرو و هندلینگ ماشین دارد. البته نکته قابل توجه آن است که هندلینگ ماشین به طراحی خودرو بیشتر بستگی دارد.

ولی نقش فرمان و تنظیم کردن چرخ ها تاثیر مهمی در این مورد دارد. اگر فرمان خودرو تحت امر راننده نباشد و بدون دخالت راننده به سمت دیگری کشیده شود این مشکل به مرور سبب لاستیک سایی می شود. برای رفع این مشکل باد لاستیک ها را بررسی کنید.

۹. آسیب دیدگی شاسی

اکثر بخش های جلوبندی ماشین با قطعه بزرگی به اسم رام در ارتباط می باشند. این قطعه یک صفحه خیلی بلند و قطور می باشد که به سر دو شاسی جلو متصل است. وقتی خودرو تصادف شدیدی پیدا کند حتی با تعمیر این قطعه باز هم ممکن است رام و شاسی ها دقیقا سر جای خود قرار نگیرند.

کمترین تفاوت اندازه رام و شاسی نیز سبب انحراف رام و خرابی سریع آن شده در نتیجه لاستیک سایی بروز می کند. باید به صافکار باتجربه مراجعه تا فاصله دو شاسی ماشین دقیق اندازه گیری شود.

انواع لاستیک سایی خودرو

انواع لاستیک سایی خودرو شامل موارد زیر است:

  • ساییدگی کنار لاستیک ها: در این حالت آج وسط لاستیک سالم بوده و کناره سمت چپ یا راست لاستیک ساییدگی پیدا کرده و صاف می شود. کم بودن باد لاستیک از دلایل این نوع ساییدگی می باشد.
  • ساییدگی لبه بیرونی: این نوع ساییدگی اکثرا به علت به هم خوردن زاویه کمبر و کستر چرخ ها ایجاد می شود.
  • ساییدگی وسط لاستیک: در این حالت آج وسط لاستیک صاف شده و کناره ها سالم هستند. ساییدگی وسط لاستیک به علت باد بیش از حد لاستیک ایجاد می شود.

چگونه از لاستیک سایی خودرو جلوگیری کنیم؟

در صورتی که به موارد اشاره شده توجه کنید به راحتی می توانید از ساییدگی لاستیک های خودرو جلوگیری نمایید. مهمترین اقدامات در این زمینه تنظیم باد چرخ ها به صورت منظم است. همچنین تنظیم بودن فرمان و زاویه چرخ ها را نیز همواره بررسی کنید.

لاستیک های جلو بیشتر در معرض ساییدگی هستند از این رو بهتر است به تناوب لاستیک های عقب و جلو را با یکدیگر تعویض کنید. ضمنا اگر هنگام رانندگی فرمان خودرو به یک سمت کشیده می شود یا وقتی فرمان را رها می کنید خودرو به چپ یا راست منحرف می شود می تواند نشانگر لاستیک سایی باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *