دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چطور عزت نفس سازمانی را افزایش دهیم؟

  • شیوا فهیمی
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

با توجه به این که موفقیت هر سازمانی وابسته به نیروی انسانی می باشد. لازم است عزت نفس سازمانی برای کارکنان فراهم شود. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

کارکنان در سازمان ها حداقل هشت ساعت از روز را برای شغل مورد نظر صرف می کنند. از این رو موضوع عزت نفس سازمانی اهمیت پیدا می کند. برای این که بدانید چگونه می توان عزت نفس را افزایش داد با ادامه مطلب همراه ما باشید.

راه های افزایش عزت نفس سازمانی

موفقیت هر سازمان و تشکیلاتی به نیروی انسانی آن بستگی دارد. علاوه بر درک ابعاد جسمانی و اجتماعی درک بعد روانی کارکنان در سازمان هم اهمیت دارد. عزت نفس تشکیلاتی تصور افراد از ارزش خود به عنوان عضوی از سازمان از جمله عوامل روانی انسانی محسوب می شود.

در این مطلب با مفهوم عزت نفس تشکیلاتی و راه های افزایش آن آشنا می شوید. همچنین می توانید مقالات افزایش عزت نفس در زندگی و درمان عزت نفس پایین را مطالعه نمایید.

 

مفهوم عزت نفس تشکیلاتی چیست؟

عزت نفس در شغل یا عزت نفس تشکیلاتی به این معنی است که افراد سازمان چه مقدار خود را فردی مهم و با ارزش در اداره یا تشکیلات تلقی می کنند. شغل افراد کاری است که حداقل هشت ساعت از روز برای آن زمان صرف می کنند.

به بیان دیگر یعنی یک سوم از روز را مشغول کار کردن هستند. در نتیجه این که چه مقدار عزت نفسی را در شغل احساس می کنند می تواند در زندگی اهمیت زیادی داشته باشد. این مسئله به حدی مهم است که به عنوان معیاری برای کیفیت زندگی و کار مورد توجه است و همه سازمان هایی که ارتقای کیفیت کار و رفاه کارمندان را مدنظر دارند عزت نفس و افزایش آن را به عنوان موضوع اساسی در سازمان ها بررسی کردند.

این عزت نفس در محیط تشکیلاتی رشد می کند و حاوی پیام هایی است که فرد از دیگران در مورد خودش دریافت می کند. مطالعات نشان می دهد افراد با عزت نفس پایین دارای ویژگی های خاصی در سازمان می باشند که مانع خلاقیت، عملکرد مطلوب، روابط بین فردی و حل تعارض در کار آن ها می گردد.

چه عواملی بر عزت نفس تاثیرگذار هستند؟

در ابتدا پژوهشگران عقیده داشتند که افزایش حقوق می تواند سبب افزایش عزت نفس و موفقیت افراد در تشکیلات شود. ولی در تحقیقاتی مشخص شد که افزایش حقوق نمی تواند عامل موثری در ارتقای عزت نفس باشد. از طرفی پژوهش ها نشان داده سطح شغلی، پیچیدگی، عملکرد و رضایتمندی می تواند عزت نفس و احساس شایستگی کارکنان سازمان را افزایش دهد.

چگونه عزت نفس تشکیلاتی را افزایش دهیم؟

عزت نفس از آغاز زندگی توسط اتفاقات و رخدادهایی که برای فرد ایجاد می شود شکل می گیرد. از این رو طبیعی است که در اوایل زندگی طرد شدن، مسخره شدن، عدم احترام و … تجربه شود. در نتیجه عزت نفس کاهش یابد. ولی می توان از طریق راه هایی عزت نفس افراد سازمان را افزایش داد از جمله:

۱. تفاوت های افراد سازمان را درک کنید.

باید به این درک رسید که افراد سازمان شبیه هم نیستند و هیچ دو فردی در طول تاریخ کاملا شبیه هم نبوده اند. بنابراین فرد باید بپذیرد که دارای محدودیت ها و نقاط قوت هایی بوده و خود را دوست داشته باشد.

۲. به خودشناسی بپردازید.

خودشناسی را می توان مهم ترین گام برای ایجاد عزت نفس دانست. باید تلاش کرد که نقاط قوت و ضعف خود را شناخته و خود با محدودیت ها و نقاط قوت دوست داشت. همچنین از وجود نقاط ضعف خود احساس شرمندگی نداشته باشید. این نکته را در نظر بگیرید که هیچ انسانی تا به حال کامل نبوده و تمام افراد محدودیت هایی دارند.

۳. توانمندسازی کارکنان

توانمند سازی فرایندی است که یک مدیر جهت ارتقای میزان خودمختاری و مسئولیت پذیری کارکنان به کار می برد و منجر به افزایش عزت نفس هم می شود. یعنی مدیر محیطی را در سازمان آماده که کارکنان حس ارزشمند بودن پیدا می کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *