دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

نحوه ساخت آکواریوم کوچک و شیک در خانه

  • شیوا فهیمی
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰

اگر علاقمند هستید تا در منزل آکواریوم داشته باشید می توانید خودتان دست به کار شده و به ساخت آکواریوم کوچک خانگی اقدام کنید. برای آشنایی با مراحل کار با ما همراه باشید.

داشتن آکواریوم در منزل با ماهی های رنگارنگ حس خوشایندی القا می کند. و این حس خوشایندتر می شود اگر خودتان نسبت به ساخت آکواریوم کوچک خانگی اقدام کنید. در ادامه مطلب با مراحل انجام این کار آشنا می شوید.

روش ساخت آکواریوم کوچک و جذاب خانگی

استفاده از آکواریوم در دکوراسیون منزل هم جذابیت فضا را بهبود داده و هم در روح و روان تاثیر مثبتی دارد. بنابراین اگر به وجود آکواریوم در منزل علاقمند هستید می توانید خودتان دست به کار شده و با تهیه ابزار و لوازم این کار و فراگیری مراحل ساخت آکواریوم در منزل یک آکواریوم کوچک و جذاب را تهیه و از دست ساز خود لذت ببرید.

لوازم مورد نیاز برای ساخت آکواریوم

برای ساخت آکواریوم خانگی لازم است ابتدا لوازم مورد نیاز این کار را تهیه کنید. به نظر ابزار پیچیده ای نیستند و اکثرا در دسترس می باشند. شما به شیشه، نوار چسب، خط کش، چسب آکواریوم، نبشی فلزی یا پلاستیکی و سرپوش آکواریوم نیاز دارید.

البته اگر بخواهید آکواریوم شما حرفه ای تر شود به فیلتر هوا، توری فلزی، ماسه، دماسنج، بخاری، گیاه آبزی و سنگ های تزئینی نیز نیاز است.

مراحل ساخت آکواریوم خانگی

در این بخش با مراحل ساخت آکواریوم خانگی آشنا می شوید:

۱. انتخاب شیشه مناسب

آکواریوم های خانگی معمولا از جنس شیشه درست می شوند. ولی استفاده از نوع شیشه و انتخاب ضخامت مناسب آن به حجم آکواریوم بستگی دارد. مطمئنا هر اندازه آکواریوم بزرگتر باشد ضخامت شیشه به کار رفته برای ساخت آن نیز بیشتر خواهد بود.

برای محاسبه حجم آکواریوم از فرمول ساده ارتفاع* عرض * طول استفاده می شود. در نهایت عدد به دست آمده را بر هزار تقسیم کنید تا حجم آکواریوم به دست آید. بر اساس عدد حاصل شیشه مناسب را می توانید انتخاب کنید.

نکته:

هر چه سایز آکواریومی که می سازید بزرگتر باشد تنش و استرس ماهی ها کمتر خواهد بود. برای هر اندازه آکواریوم، حجم آب، ضخامت، سایز و ابعاد استانداردی ارائه می شود. مثلا برای ماهی های کوچک، حجم آب استاندارد بایستی بین ۳۸-۷۶ لیتر باشد.

معمولا آکواریوم های مکعب مستطیل به علت فضای زیاد برای گردش ماهی، سطح تهویه زیاد آب و سهولت تمیز کردن محبوبیت زیادی در بین طراحان و سازندگان آکواریوم دارد. از این رو در ساخت آکواریوم به شکل مناسب آن دقت کنید.

ضخامت شیشه در ساخت آکواریوم بزرگ با آکواریوم کوچک تفاوت دارد. در آکواریوم با حجم کمتر از ۶۰ میلی لیتر می توان شیشه با ضخامت ۴ میلی متر استفاده کرد ولی برای آکواریوم های بین ۶۰-۹۰ لیتر شیشه ۶ میلی لیتری مناسب است. ارتفاع نیز بین ۳۰-۵۰ سانتی متر و عرض بهتر است به اندازه بلندی باشد. طول آکواریوم هم به محل قرار گرفتن آکواریوم بستگی دارد.

۲. ساخت اسکلت اصلی

بعد از انتخاب شیشه، اسکلت اصلی آکواریوم باید ساخته شود. برای این کار شیشه ای که قرار است کف آکواریوم باشد را روی میز قرار دهید. سپس دور شیشه به اندازه ضخامت قطعاتی که قرار است در دو سمت آکواریوم گذاشته شود چسب بزنید.

برای این منظور از چسب آکواریوم استفاده کنید. چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون، ابزار ایده آلی برای آب بندی و درزگیری سطوح مختلف مثل کاشی، سرامیک، شیشه و … می باشد. چسب های آکواریوم در حجم و رنگ های مختلفی عرضه می شوند.

پس از چسب کاری کافی است قطعات شیشه را روی قسمت در نظر گرفته شده قرار دهید. این کار را به دقت انجام داده تا بدنه آکواریوم کج نشده و سپس برای محکم کاری قطعات را با چسب شیشه بچسبانید تا قطعه های شیشه ای در کنار هم فیکس شده و اجازه دهید یک الی دو روز بگذرد تا کاملا خشک شود.

۳. نصب درپوش آکواریوم

بهتر است برای آکواریوم درپوش استفاده نمایید. این درپوش ها به طور جداگانه در بازار ارائه می شود. ولی اگر سایز آکواریوم شما طوری است که درپوش لازم خود را نمی توانید پیدا کنید، از پلاستیک یا مقوا هم برای ساخت درپوش مناسب است. درپوش بایستی به گونه ای باشد که هنگام غذا دادن به ماهی ها یا ایجاد تغییراتی در آکواریوم با مشکلی روبرو نشوید.

۵. استفاده از نبشی فلزی یا پلاستیکی

پس از خشک شدن چسب ها لازم است از نبشی های فلزی یا پلاستیکی جهت استحکام بیشتر آکواریوم استفاده شود. این نبشی ها بر اساس سایز آکواریوم و ضخامت شیشه ها باید انتخاب شوند. نبشی هم سبب زیبایی و هم استحکام آکواریوم می شود.

همچنین می توانید از پل استفاده کنید. به شیشه هایی که برای استحکام بیشتر قطعات آکواریوم داخل آن قرار می گیرند به اصطلاح پل گفته می شود. بهتر است برای شیشه بالایی و پایینی آکواریوم از پل استفاده شود. قطعات شیشه ای را به اندازه عرض آکواریوم برش زده و داخل محفظه قرار داده و با چسب آکواریوم محکم سازید.

کاربرد پل در آکواریوم شبیه کارکرد نبشی فلزی سبب نگهداری محکم دیواره های آن خواهد شد.

۴. تنظیم دمای آکواریوم

ماهی ها موجودات حساس هستند و ممکن است با کوچکترین تغییر دما یا اکوسیستم آسیب ببینند. از این رو زمان ساخت آکواریوم بایستی به شرایط زندگی هر گونه ماهی دقت داشته باشید. وضعیت و امکانات آکواریوم به ماهی هایی بستگی دارد که قرار است تهیه کنید.

از عوامل تاثیر گذار در سلامت ماهی دمای آکواریوم می باشد. بعضی ماهی ها به زندگی در آب گرم علاقه دارند و برخی آب سرد. از این رو بهتر است برای آکواریوم یک بخاری هم تهیه کنید. روش نصب آن نیز عجیب نبوده و وجود بخاری و دماسنج از ملزومات آکواریوم می باشد.

دمای مخزن ماهی ها برای رفاه آن ها اهمیت زیادی دارد. در حالی که اکثر ماهی ها نوسان جزئی دمایی را تحمل می کنند ولی وقتی دما بیش از حد یا سریعا تغییر می کند مشکلات مختلفی برای ماهی ها رخ می دهد.

۵. استفاده از پمپ هوا

از عوامل موثر در افزایش طول عمر ماهی های آکواریومی، تصفیه آب داخل مخزن است. پمپ های تصفیه آب و هوا از امکاناتی است که هنگام درست کردن آکواریوم خانگی بهتر است مورد استفاده قرار گیرند. نصب این پمپ همانند بخاری کار دشواری نیست. کافی است پمپ را داخل محفظه آکواریوم ثابت کرده و بر اساس نیاز ماهی ها درجه آن را تنظیم نمایید.

در پایان بعد از تکمیل ساخت آکواریوم می توانید آن را با پرمنگنات یا آب نمک ضد عفونی کرده و شستشو داده سپس به راه اندازی آکواریوم اقدام کنید. در صورت نشتی آب محل نشتی را با چسب درزگیری نموده و دوباره امتحان کنید. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با انواع ماهی های آکواریومی و انواع گیاهان آکواریومی به این مقالات مراجعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *