دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

طرز تهیه قهوه عربی و فوت و فن هایی که باید بدانید

  • شیما عنایتی
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

قهوه عربی به دلیل استفاده از ادویه هایی خوش عطر و طعم یک قهوه خاص می باشد که آموختن طرز تهیه قهوه عربی و درست کردن و نوشیدن آن خالی از لطف نیست. در این مطلب با روش تهیه قهوه عربی، همراه ما باشید.

قهوه عربی به دلیل عطر و طعم ، روش تهیه و استفاده از آداب و رسوم خاص در هنگام سرو آن از دیگر قهوه ها متمایز می گردد. استفاده از ادویه هایی چون هل، دارچین، جوز هندی، میخک و زعفران، سبب می شود تا این قهوه، عطر و طعم خاصی داشته باشد. در این مطلب با طرز تهیه قهوه عربی همراه ما باشید.

قهوه خوش طعم عربی

اگرچه قهوه ترک و قهوه فرانسوی طرفداران بیشتری در ایران دارند اما قهوه عربی نیز می تواند از جمله قهوه های متفاوت و ایده آل برای ذائقه ایرانی باشد.

قهوه عربی

در این نوع قهوه از ادویه هایی خوش عطر و طعم مانند هل ( به صورت غالب)، دارچین، جوزهندی، زعفران و میخک استفاده می گردد و در ظرف مخصوص مسی که به آن دله می گویند، سرو می گردد و آداب رسوم خاصی دارد که در این مطلب به آن نمی پردازیم. در ادامه روش دم کردن قهوه عربی را ملاحظه می فرمایید.

طرز تهیه قهوه عربی:

تهیه ی قهوه عربی

ابتدا به اندازه فنجان های قهوه خوری خویش به تعداد نفرات (البته به تعداد فنجانی که هر نفر ممکن است بنوشد نیز توجه کنید)، آب را پیمانه کرده و درون ظرفی که میخواهید در آن قهوه درست کنید، بریزید ( ظرف استیل باشد بهتر است) و روی حرارت قرار دهید. قبل از جوش آمدن آب، دو سه قطعه چوب دارچین، پنج عدد هل سبز که پوست آن باز شده باشد و چند پر زعفران به آب اضافه می کنیم.درست کردن قهوه عربی

  •  آرون گروپس

بعد از جوش آمدن آب به مقدار سیزده گرم قهوه ( تقریبا برای شش فنجان قهوه خوری مناسب است). درون محلول آب و ادویه جات خود بریزید و به مدت سه دقیقه اجازه دهید تا بجوشد.

طرز تهیه قهوه عربی

در مرحله آخر طرز تهیه قهوه عربی ظرف را از روی حرارت برداشته از صافی عبور میدهیم. بنابراین قهوه عربی آماده سرو می باشد. که در کشورهای عربی در ظرف مخصوصی به نام دله سرو می گردد.

طرز تهیه ی قهوه عربی

  • توجه کنید که در این روش از قهوه با رست روشن استفاده نمایید (رست، مرحله ای است که در کارخانه، گیاه قهوه تفت داده می شود).
  • در روش درست کردن قهوه عربی می توانید با توجه به ذائقه خویش از میخک و جوز هندی نیز استفاده کنید.
  • در تهیه قهوه عربی معمولا استفاده از شکر و شیر مرسوم نمی باشد. و این قهوه در کشورهای عربی با نوعی خرما سرو می گردد.

دستور تهیه قهوه عربی به روشی دیگر

قهوه عربی یک نوشیدنی پرطرفدار در کشور های حاشیه خلیج فارس و نیز شهر های جنوبی ایران می باشد که به صورت ویژه ای تهیه می شود و معمولا برای جوشاندن آن از وسیله ای به نام دله که یک نوع قهوه جوش می باشد, استفاده می کنند، حال از آنجا که دستور تهیه قهوه عربی نسبت به سایر روشهای تهیه قهوه کمی تفاوت دارد، از این رو جزو قهوه های خاص محسوب می شود. بنابراین در صورتی که مایلید قهوه عربی را به شکل سنتی و اصل در منزل تهیه کنید، دارای مراحل مختلفی است که در اینجا روش ساده دیگری از تهیه این قهوه خوشمزه را در اختیارتان قرار می دهیم، بنابراین تا پایان این مطلب همراه ما شوید. دستور تهیه قهوه عربی

مواد لازم

  • آب/ ۲ لیوان
  • پودر قهوه/ ۳ قاشق سوپ خوری
  • شکر/ ۳ قاشق سوپ خوری
  • دارچین/ یک چهارم قاشق چای خوری
  • هل/ یک چهارم قاشق چای خوری
  • وانیل/ یک قاشق چای خوری

روش تهیه قهوه عربی

در این روش از تهیه قهوه عربی باید در ابتدا آب را بجوشانید و بعد بگذارید تا آب سرد شود، سپس قهوه، دارچین، وانیل، شکر و هل را با یکدیگر مخلوط کرده و در داخل آب جوش سرد شده بریزید، سپس دوباره آن را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید روی آن کف جمع شود.

در مرحله بعدی طرز تهیه قهوه عربی، حرات زیر قهوه را خاموش کنید و آن را در ظرف مناسبی بریزید، سپس شیرینی آن را چک کنید و اگر شیرینی اش کم بود، می توانید مقداری دیگر شکر به آن بیفزایید و نوش جان کنید.

نحوه تهیه قهوه عربی

نکاتی برای تهیه قهوه عربی

  • بهتر است به جای شکر از مقداری عسل در تهیه قهوه استفاده کنید تا خوشمزه تر شود، ضمن اینکه باید به طور مدام آن را هم بزنید.
  • توجه داشته باشد که در این روش از تهیه قهوه عربی، نباید به هیچ وجه قهوه را صاف کنید.
  • به هنگام ریختن قهوه در فنجان آن را به خوبی هم بزنید، زیرا بیشتر مواد موجود در آن ته نشین شده اند.

از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما دوستان عزیز سپاسگزاریم و در صورت تمایل برای آشنایی با دستور تهیه انواع قهوه و نوشیدنی گرم می توانید در اینجا کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *