تفاوتی ندارد که گوشی شما آی او اس باشد یا اندروید، مشکل خالی شدن ناگهانی باتری گوشی برای همه گوشی ها ممکن است روی دهد. اگر شما هم به دنبال دلیل این مسئله هستید با ادامه مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با علت خالی شدن ناگهانی باتری گوشی
امروزه اکثر افراد برای انجام کارهای مختلفی به گوشی های هوشمند خود متکی هستند از این رو این دستگاه جزئی جداناپذیر از زندگی همه ما می باشد. یکی از مشکلات اساسی که ممکن است برای گوشی های هوشمند روی دهد خالی شدن ناگهانی باتری آن می باشد.
این مسئله به ویژه در مکان هایی که به برق دسترسی ندارید یک مشکل بزرگ تلقی می شود. در این مطلب علت خالی شدن ناگهانی باتری گوشی بررسی و راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه می شود. همچنین می توانید برای اطلاع از نحوه تنظیم نمایش درصد باتری و روش های افزایش عمر باتری آیفون این مقالات را نیز مدنظر قرار دهید.
۱. خراب شدن باتری
گاهی مواقع بدون این که از گوشی استفاده کنید ممکن است از شب تا صبح باتری گوشی تقریبا تخلیه شود. یکی از علل خالی شدن ناگهانی باتری گوشی های اندرویدی و آیفون می تواند به خراب شدن باتری مربوط باشد. بررسی کنید که ببینید باتری گوشی باد کرده یا خیر.
در صورت باد کردن باتری باید تعویض شود. از دیگر نشانه های خراب شدن باتری گوشی عبارت است از:
- خیلی زود شارژ شدن باتری گوشی
- داغ کردن بیش از حد باتری حین استفاده یا حین شارژ
- پرش چند درصدی حین تخلیه باتری یا حین شارژ
- بوی جزئی سوختگی هنگام داغ شدن باتری
در صورت خرابی باتری، خرید باتری اورجینال بهترین راهکار است.
۲. زیاد بودن نور نمایشگر گوشی
از مهمترین علت های خالی شدن ناگهانی باتری گوشی بالا بودن نور نمایشگر است. به طوری که با بررسی تنظیمات مصرف باتری مشاهده می کنید که زیاد بودن نور صفحه نمایش تا ۶۰ درصد باتری را مصرف می کند. از این رو بهتر است برای پیشگیری از خالی شدن باتری، نور صفحه نمایش را کاهش دهید.
البته امروزه اغلب اسمارتفون ها برای جلوگیری از این مسئله یک امکان جدید برای مدیریت نور نمایشگر به طور اتومات دارند. گوشی های آیفون و اندرویدی با این قابلیت مانند گوشی های برند سامسونگ بر اساس نور محیط اقدام به تنظیم نور نمایشگر می کنند. به این ترتیب نور صفحه نمایش به صورت خودکار تنظیم می شود.
همچنین هم باتری کمتری مصرف می شود و هم از آسیب چشم ها در اثر مشاهده پرتوهای پر نور گوشی جلوگیری می شود. اگر نور نمایشگر بیشتر از حالت عادی باشد، ممکن است سریعا باتری گوشی خالی شود. بهتر است نور صفحه نمایش در حالت اتومات قرار گیرد.
۳. ظاهر شدن مدام نوتیفیکیشن های بی اهمیت
ممکن است چند اپلیکیشن و پیام رسان روی گوشی نصب داشته باشید. همه فعالیت های کاربر در حالت پیش فرض برای شما ارسال می گردد. هر بار نیز گوشی یک زنگ هشدار کوتاه ارائه می دهد. نمایشگر روشن شده و ویبره هم فعال می شود. این نوتیفیکیشن های مختلف سبب زود تمام شدن شارژ باتری می شوند. بنابراین نوتیفیکیشن های اضافی را خاموش نمایید.
۴. روشن بودن وای فای گوشی
هنگامی که وای فای گوشی روشن است هر چند دقیقه یک مرتبه وای فای های در دسترس را سرچ کرده تا به یک وای فای متصل شود. این کار سبب شده باتری بیشتر مصرف شود. اگر به وای فای نیاز ندارید همیشه آن را خاموش نمایید.
۵. فعال بودن اپلیکیشن ها در پس زمینه
باید دانست برنامه های گوشی به محض خارج شدن متوقف نمی شوند و بیشتر اپلیکیشن ها همچنان در پس زمینه فعال هستند. حتی ممکن است اینترنت مصرف کنند ولی آن چه که اهمیت دارد مصرف باتری می باشد. برنامه های نیمه فعال همچنان قسمتی از حافظه رم را به خود اختصاص داده و این حالت یعنی مصرف باتری.
هر چه تعداد برنامه ها بیشتر باشد تخلیه ناگهانی باتری سریع تر روی می دهد. برای جلوگیری از این کار، اپ های نیمه فعال را متوقف کنید.
۶. روشن بودن بلوتوث دستگاه
امروزه گجت های مختلفی راهی بازار شده اند که برای اتصال آن ها به گوشی به روشن شدن بلوتوث نیاز است. از جمله این گجت ها می توان به مچ بندهای هوشمند، هندزفری بلوتوثی و ساعت های هوشمند اشاره کرد. برای استفاده از این گجت های پرفروش و پر کاربرد باید بلوتوث گوشی روشن شود.
به محض خاموش کردن بلوتوث گوشی، این گجت ها از دسترس خارج می شوند. به این ترتیب برای استفاده از آن ها باید بلوتوث گوشی دائما روشن باشد. از آن جا که این کار سبب مصرف باتری زیادی می شود بنابراین باتری زود خالی می شود.
از این رو اگر می خواهید طول عمر باتری گوشی افزایش یابد زمان استفاده از این گجت ها را محدود نمایید. هندزفری بلوتوثی اسپیکر و میکروفن مخصوص خود را دارد. یعنی موسیقی به جای پخش از اسپیکر گوشی از اسپیکر هندزفری پخش می شود و اسپیکر گوشی عمل نمی کند.
بعضی اسپیکرها و دستگاه های بلوتوثی نیز به بلوتوث کیبورد گوشی متصل می شوند که مصرف باتری خیلی کمی دارد. از این رو نگرانی زیادی در مورد هندزفری بلوتوثی نداشته باشید. همچنین می توانید از هندزفری سیمی استفاده تا باتری کمتری مصرف شود.
۷. فعال بودن اپلیکیشن های پر مصرف
معمولا روی گوشی برنامه های مختلفی نصب و اجرا می شود که میزان مصرف باتری هر کدام از این برنامه ها با هم تفاوت دارد. به طور مثال برخی از برنامه ها گرافیک بیشتری را استفاده می کنند در نتیجه میزان مصرف باتری بیشتری دارند.
بنابراین با اجرای این برنامه ها متوجه می شوید که شارژ گوشی در زمان کوتاهی خالی می شود. بعضی نرم افزارها به علت این که به شکل موازی از اینترنت و جی پی اس برای ایجاد ارتباط استفاده می کنند منجر به مصرف میزان زیادی از شارژ باتری می شوند و استفاده مداوم از آن ها منجر به تخلیه شارژ باتری می شود.
مثلا نرم افزار گوگل مپ به دلیل استفاده همزمان از اینترنت و جی پی اس شارژ بیشتری از باتری را مصرف می کند. یا بازهای سنگین به علت گرافیک بالا میزان مصرف شارژ بالایی دارند. به این ترتیب اگر به عمر باتری گوشی اهمیت می دهید و مایلید گوشی کمتر به پریز برای شارژ باتری وصل شود به برنامه های نصب شده روی گوشی را دقت داشته باشید.
هر چند برخی اپ ها برای گوشی ضروری هستند ولی می توانید کمتر از آن استفاده و به محض اتمام کار لوکیشن را خاموش و اپ ها را متوقف نمایید. در ضمن استفاده زیاد از دوربین هم سبب تمام شدن سریع شارژ باتری می شود.
در مواردی خالی شدن باتری به این علت است که برنامه های سنگینی در پس زمینه در حال اجرا هستند و قسمتی از سی پی یو گوشی درگیر است. حتی برخی اپ های ویروسی سبب شده بعضی برنامه ها در مواقعی که از گوشی استفاده نمی کنید فعال شده و شارژ باتری سریعتر تمام شود.
۸. سینک شدن اتومات اپ ها روی گوشی
سینک شدن اتومات برخی اپ ها روی گوشی قسمت زیادی از حافظه رم را درگیر می سازد. مشخص نیست در طی روز چند بار فرایند سینک صورت می گیرد. بعضی اپ ها برای بکاپ گرفتن به شکل روزانه و حتی ساعتی عمل نموده و این کار در پس زمینه باتری زیادی را استفاده می کند.
می توانید به راحتی از پنل ابزارها قابلیت سینک را خاموش نمایید. همچنین اپلیکیشن های زیادی هم وجود دارند که بعد از نصب به طور خودکار در پس زمینه فعال و مشغول به کار باقی مانده و موجب خالی شدن باتری گوشی می شوند.
یعنی حتی اگر به زدن آیکون این اپ ها برای اجرا نیز اقدام نکنید این برنامه ها در گوشی فعال بوده و همانند دیگر اپ های فعال از شارژ باتری استفاده می کنند. برای پیدا کردن این نرم افزارها به تنظیمات برنامه گوشی روید و برنامه هایی که میزان مصرف باتری بالایی دارند را در قسمت Apps and Notifications ببینید.
اگر از این برنامه ها استفاده نمی کنید گزینه Force Stop را انتخاب و این اپ ها را ببندید. با این کار از خالی شدن شارژ گوشی جلوگیری می کنید. همچنین اگر این نرم افزارها کاربردی نیستند می توانید گزینه Uninstall را انتخاب تا حذف شوند.
۹. روشن بودن اینترنت گوشی
از دیگر علل خالی شدن سریع شارژ گوشی مربوط به روشن ماندن اینترنت است. اگر می خواهید باتری گوشی زود شارژ خالی نکند از روشن بودن دائمی اینترنت گوشی جلوگیری کنید. با این کار هم میزان نگهداری شارژ گوشی افزایش یافته و هم طول عمر مفید باتری ارتقا می یابد.
در صورت روشن بودن وای فای گوشی به طور مداوم اقدام به اسکن دستگاه های روشن اطراف کرده و این فرایند موجب مصرف باتری گوشی می شود. از این رو در مواقع غیر لزوم اینترنت وای فای گوشی را خاموش کنید.
۱۰. آسیب باتری
آسیب رسیدن به باتری سبب خالی شدن شارژ آن می شود. شارژ نادرست گوشی در طولانی مدت موجب آسیب جدی به باتری خواهد شد. سعی کنید از پایین آمدن شارژ گوشی زیر ۱۰ درصد پیشگیری نموده و زمانی که شارژ به ۹۰ درصد رسید آن را از اتصال برق جدا کنید.
این کار می تواند به افزایش طول عمر مفید باتری کمک کند. البته هر چند ماه یک بار اجازه دهید شارژ باتری گوشی کاملا خالی و به عدد صفر برسد. بعد گوشی را به شارژ متصل کنید تا به صد درصد برسد. اگر این دو اصل را مدنظر قرار دهید طول عمر باتری افزایش می یابد.
۱۱. ویجت های غیر کاربردی
برای این که بتوانید به امکانات گوشی دسترسی راحتی داشته باشید، می توانید از ویجت ها یا میانبرهای گرافیکی استفاده کنید. استفاده از این ویجت ها مصرف بالای شارژ را به دنبال دارد. با افزایش تعداد ویجت ها متوجه خواهید شد که باتری گوشی نسبت به قبل زودتر به شارژ نیاز پیدا می کند.
اگر می خواهید گوشی برای تایم زیادی شارژ داشته باشد، بهتر است نسبت به حذف ویجت های کم مصرف از نمایشگر اقدام کنید. شاید این موارد در ظاهر کم اهمیت باشد ولی با رعایت این موارد جزئی مشاهده می کنید گوشی نسبت به قبل کمتر شارژ خالی می کند و مشکل خالی شدن سریع باتری برطرف می شود.
۱۲. آپدیت خودکار سیستم و برنامه ها
از دیگر علل خالی شدن باتری گوشی، بروز رسانی خودکار سیستم و برنامه های مختلف در گوشی می باشد. قابل ذکر است آپدیت خودکار برنامه ها و سیستم های منجر به مصرف زیاد باتری دستگاه شده و طول عمر باتری گوشی کاسته می شود.
از این رو بهتر است آپدیت خودکار گوشی را بسته و به شکل دستی به آپدیت برنامه ها و اپ های کاربردی تر اقدام نمایید. آپدیت خودکار این اپ ها علاوه بر مصرف شارژ باتری منجر به افزایش مصرف دیتای باتری گوشی می شوند و می بینید با باز بودن آپدیت خودکار بسته های اینترنتی هم سریعتر تمام می شوند.
با غیر فعال کردن این گزینه در گوشی می توانید در مصرف شارژ باتری و مصرف اینترنت گوشی صرفه جویی کنید.
چند توصیه برای کاهش مصرف باتری گوشی
گوشی ها دارای سه حالت مصرف باتری هستند. در حالت Ultimate همه امکانات پر مصرف دستگاه خاموش می شوند و در حالت دارک مود فعالیت می کند. به این ترتیب بیشتر برنامه ها و امکانات گوشی در دسترس نخواهند بود. این حالت برای وقتی که کابل شارژر یا پریز برق وجود ندارد می تواند مدت زیادی گوشی را روشن نگه دارد.
حالت های Mid و Average گوشی را در حالت نرمال قرار داده ولی نور صفحه کمتر می شود. بیشتر نوتیفیکیشن های غیر ضروری بسته می شوند. امکاناتی که باتری مصرف می کند متوقف شده و حالت نمایشگر نیز غیر فعال می شود. این حالت برای بیشتر گوشی ها ایده آل بوده و از مصرف سریع و تخلیه زودهنگام شارژ باتری می کاهد.
توصیه می شود همواره گوشی را روی این حالت قرار دهید. به این ترتیب در استفاده از گوشی مشکلی نداشته و همه امکانات دستگاه در دسترس شما خواهد بود. ضمنا اگر برخی نکات مراقبتی باتری گوشی را فراموش کرده باشید گوشی در این حالت به طور خودکار آن ها را انجام می دهد.
همانطور که اشاره شد یکی از علل اصلی خراب شدن باتری گوشی استفاده از شارژر بی کیفیت است. این شارژرها دارای جریان و ولتاژ کمتر یا بیشتر از باتری بوده و سبب می شوند باتری در حالتی کاملا غیر استاندارد شارژ گردد. معمولا این سبک شارژرها سبب داغ شدن باتری گوشی شده و دمای بالا به سلول های باتری صدمه می زند.
در دراز مدت سبب باد کردن باتری گوشی می شود. شارژر بی کیفیت قطع و وصلی داشته به باتری صدمه می زند همچنین یا خیلی زود یا خیلی دیر باتری را شارژ می کند. توصیه می شود حتما از شارژر اورجینال استفاده کنید. شارژهای تقلبی دارای کابل بی کیفیت بوده یا آداپتور آن ها از لحاظ تامین شارژ عملکرد ضعیفی دارد و به باتری صدمه می زند.
منبع : آرگا