اگر به هر علتی گوشی شما در آب افتاده یا زیر باران بوده باشد در صورت عدم اقدامات لازم برای گوشی آب خورده ممکن است برد گوشی بسوزد و برای همیشه خاموش شود. با ما همراه شوید تا از این مشکل جلوگیری کنید.
برای رفع مشکل گوشی آب خورده چه اقداماتی لازم است؟
تفاوتی ندارد که گوشی شما چه مدت در آب بوده باشد تنها کافی است با انجام دقیق اقداماتی که در این مقاله توضیح داده می شود گوشی آب خورده را از خطر خاموش شدن دائمی نجات بخشید. ممکن است به علت بی دقتی و سهل انگاری گوشی زیر باران بماند یا لیوان آب روی آن واژگون شود.
به هر روی گوشی خیس و مرطوب شده و در این شرایط ابتدا ممکن است مدار داخلی گوشی آسیب ببیند با تماس آب به قطعات الکترونیکی داخلی، برد گوشی هوشمند نیز می سوزد. باید دانست شرکت های تولید کننده گوشی خطر خرابی ناشی از آب خوردگی تلفن همراه را جدی و غیر قابل جبران می دانند.
البته آب خوردگی تلفن همراه یکی از مشکلات شایع بوده که اکثر در اثر بی احتیاطی افراد روی می دهد. ولی باید دانست خیس شدن گوشی پایان همه چیز نبوده و روش های مختلفی برای تعمیر و جان بخشیدن دوباره به آن وجود دارد.
وقتی گوشی در آب افتاد چه اقداماتی انجام دهیم؟
در شرایطی که گوشی در آب می افتد اقدامات زیر را انجام دهید:
۱. اولین اقدام و سریع ترین کار این است که آن را از داخل آب خارج کنید. هر چه زمانی کمتری گوشی در شرایط رطوبتی باقی بماند امکان نفوذ قطرات آب به داخل قطعات دستگاه کمتر خواهد بود.
۲. پس از خارج کردن گوشی خیس شده سریعا باتری آن را خارج و اگر باتری غیر قابل جدا شدن است گوشی را خاموش کنید. هر چه گوشی روشن بماند امکان خراب شدن دائمی آن بیشتر خواهد بود. باید دانست آب به تنهایی سبب خراب شدن تلفن همراه نمی شود بلکه واکنش آب با جریان الکتریسته موجود در گوشی سبب تشکیل سولفات و بروز اتصال در گوشی می گردد.
۳. پس از خاموش کردن گوشی، سطح ظاهری آن را به کمک دستمال خشک کرده و سیم کارت و مموری کارت را از گوشی بیرون آورید. در صورتی که گوشی در آب گل آلود افتاد آن را با آب مستقیم شستشو ندهید و فقط با یک دستمال آغشته به الکل آن را ضدعفونی نمایید. زیرا شستشو با آب سبب نفوذ بیشتر آب و خرابی شدیدتر گوشی می شود.
۴. بعد از این که تلفن همراه آب خورده را خشک کردید آن را به شکل ایستاده به جایی تکیه داده تا اگر آب به درون آن نفوذ کرده از منافذ پایین گوشی خارج گردد.
۵. اگر سشوار در دسترس بود می توانید با باد کم و خنک به خشک کردن گوشی کمک کنید. دقت کنید باد و حرارت به صورت چرخشی در همه قسمت های گوشی پخش شود و از قرار دادن باد سشوار در یک ناحیه از گوشی خودداری کنید.
۶. اجازه دهید گوشی چندین ساعت خاموش بماند تا کاملا خشک شود. بعد از اطمینان از خشک شدن کامل گوشی می توانید آن را روشن نموده و بخش های مختلف دستگاه مثل اسپیکر، تاچ، دوربین، میکروفن و … را تست کنید.
معمولا هنگام خرابی تلفن همراه آب خورده چند احتمال وجود دارد یکی این که تاچ ال سی دی یا صفحه نمایش گوشی خراب شده که با توجه به برند گوشی هزینه تعمیر متفاوتی دارد. اگر نمایشگر گوشی از نوع سوپر آمولد است هزینه آن نسبت به نوع ال سی دی بیشتر خواهد بود.
ضمنا تاچ ال سی دی برند سامسونگ و آیفون نسبت به برند هواوی و شیائومی گران قیمت تر هستند. در صورتی که نمایشگر گوشی سالم است معمولا با یک سرویس و شستشو با محلول تینر با هزینه کمی قابل تعمیر خواهد بود.
نکات مهم برای نجات گوشی خیس شده
اگر تلفن همراه در استخر یا هر محیطی که آب وجود دارد سقوط کند یا تحت قطرات باران بوده و آب به داخل آن نفوذ کند اولین اقدام خارج کردن آن از محیط آب است. زیرا بیشترین صدمه ای که به گوشی وارد می شود به این بستگی دارد که چه میزان آب و چه مدتی تحت نفوذ قطرات آب بوده است.
هر چه آب بیشتری به گوشی نفوذ کند، صدمات وارده به آن هم بیشتر می شود. البته اگر تنها بخشی از گوشی هم خیس شده مثلا آب به سوکت شارژ نفوذ کرده خشک کردن گوشی اهمیت زیادی دارد. در ضمن به نکات زیر نیز دقت کنید:
- پس از خارج کردن گوشی از آب سریعا باتری آن را خارج نمایید. اگر باتری غیر قابل جدا شدن است، به سرعت گوشی را خاموش کنید.
- در شرایطی که گوشی خیس شده را خاموش کرده اید، هرگز آن را روشن نکنید یا نمایشگر دستگاه را لمس کنید. حتی اگر تلفن همراه روشن است آن را خاموش کرده تا از آسیب های بیشتر جلوگیری کنید.
- همه قطعات خارجی را از گوشی جدا کرده که شامل سیم کارت، کارت حافظه و هر المان دیگری که قابل جدا شدن است.
- با کمک حوله یا کاغذ تمیز و خشکی، آب را از بدنه گوشی و قطعات آن پاک کنید.
- برای تمیز کردن گوشی هوشمند هرگز از مواد شیمیایی مثل محلول های شوینده و الکل یا مکنده ها استفاده نشود.
- می توانید گوشی را روی حوله یا کاغذ جاذب قرار داده تا به خشک شدن بهتر دستگاه کمک شود.
- حداقل برای یک تا دو روز کامل گوشی را در جای خشک و تهویه شده قرار دهید.
- لازم نیست گوشی را با حرارت یا سرعت بالا خشک کنید زیرا به قطعات داخلی آسیب وارد می شود.
- اگر به فن دسترسی دارید آن را روشن و موقعیت آن را طوری تنظیم کنید که باد فن روی همه بخش های دستگاه پخش گردد. این کار می تواند به سرعت خشک شدن گوشی کمک کند.
- دقت کنید حرارت مستقیم مانند باد گرم سشوار می تواند سبب ورود رطوبت بیشتر به درون گوشی شده و به قطعات الکتریکی آن آسیب وارد کند. همچنین گرمای زیاد می تواند سبب ذوب شدن و خرابی قطعات داخلی گوشی گردد. استفاده نادرست از ابزارهای گرمایشی می تواند به صورت جدی به قطعات داخلی گوشی صدمه بزند.
در صورت لزوم بهتر است تلفن همراه آب خورده را به تعمیرکار مجرب بسپرید.
آیا می توان از برنج و سیلیکا برای گوشی خیس شده استفاده کرد؟
در برخی موارد قرار دادن تلفن همراه آب خورده در برنج و سیلیکا می تواند مفید واقع شود. برای این کار برنج را داخل یک ظرف ریخته و گوشی و باتری که با دستمال خشک شده را داخل برنج قرار دهید. درب ظرف را هم ببندید. برنج همانند جاذب رطوبت عمل کرده و می تواند به خشک شدن بهتر گوشی کمک کند.
اجازه دهید گوشی دو تا چهار ساعت در ظرف برنج باقی بماند. هر چه این مدت بیشتر باشد احتمال جذب آب نفوذ کرده در گوشی توسط برنج بیشتر می شود. پس از اطمینان از این که همه رطوبت گوشی خارج شده می توانید گوشی را روشن و تست کنید که عملکرد درستی دارد یا خیر.
ولی دقت کنید این روش هیچ تضمینی جهت تعمیر گوشی خیس شده ارائه نمی دهد. ممکن است در مواردی کمک کننده باشد ولی نتیجه قطعی و قابل اعتماد ندارد. از این رو توصیه می شود به جای استفاده از این روش سریعتر گوشی را به تعمیرکار متخصص بسپارید.
در پایان همچنین می توانید برای اطلاع از نشانه های خرابی فلت گوشی و تاثیر گرما بر گوشی روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا