در بازار گوشی های هوشمند کشور با اسم جدیدی روبرو هستیم. محصولی که به واسطه شرکت سازنده اش حسابی سر و صدا به پا کرده است. گوشی باند از شرکت داریا به عنوان محصولی با برند ایرانی تولید شده در چین راهی بازار شده است. در ادامه مطلب با نقد و بررسی گوشی داریا باند همراه ما باشید.
نقد و بررسی گوشی داریا باند
گوشی باند از شرکت داریا که به عنوان یک محصول با برند ایرانی و تولید شده در چین راهی بازار شده است. این گوشی برخلاف آنچه در نگاه اول به نظر می رسد دستگاهی با ویژگی های سخت افزاری و نرم افزاری جذاب می باشد.
گوشی داریا باند چیزی از گوشی های مطرح خارجی در رده خود کم نداشته و به نیاز کاربران به خوبی پاسخ خواهد داد. این گوشی با سخت افزار مناسب خود از پس کارهای روزانه و حتی بازی به راحتی بر می آید. در نقد و بررسی گوشی داریا باند به نقاط ضعف و قوت این محصول اشاره می شود.
بررسی طراحی گوشی باند
در بررسی طراحی گوشی داریا باند می توان گفت که ظاهر نسبتا جذابی دارد و در نگاه اول متوجه خواهید شد که از نمایشگر خمیده بهره می برد. البته این طراحی منحصر به فرد نبوده و قبلا هم گوشی با نمایشگر خمیده روانه بازار شده است.
با این وجود همچنان داشتن یک گوشی با نمایشگر خمیده برای برخی افراد جذاب به نظر می رسد. حالت خمیده نمایشگر سبب شده که صفحه نمایش این اسمارتفون حاشیه های خیلی باریکی داشته و گوشی به خوبی در دست قرار گیرد.
نمایشگر بزرگ داریا باند هم کیفیت خوبی دارد و هم حسگر اثر انگشت تعبیه شده زیر آن دیده می شود. ضمنا دوربین سلفی نیز به صورت ناچ حفره ای روی آن طراحی شده است. آنچه که سبب افزایش کیفیت ساخت این محصول می شود استفاده از فریم آلومینیومی می باشد.
پنل پشتی و جلوی گوشی نیز لایه شیشه ای دارد. در حالی که در دست گرفتن گوشی حس خوبی منتقل می کند ولی ممکن است شیشه ای بودن قاب پشتی سبب شود گوشی از دست سر بخورد. در پنل پشتی داریا باند شاهد ماژول دوربین هستیم که به شکل مستطیل بزرگ از قاب گوشی بیرون زده است.
سه لنز دوربین و فلش ال ای دی در این قسمت تعبیه شده و در پنل پشتی نشان داریا و باند نیز حک شده است. در ادامه بررسی طراحی گوشی داریا باند قابل ذکر است روی لبه سمت چپ دستگاه کلیدهای تنظیم صدا و پاور تعبیه شده اند.
در لبه سمت راست المان خاصی به کار نرفته و در لبه پایین شاهد حضور پورت یو اس بی سی برای شارژ و هندزفری می باشیم. ضمنا اسپیکر اصلی و میکروفن و درگاه قرار گرفتن سیمکارت نیز در این لبه قرار دارند. ضمنا باید اشاره کرد داخل بسته بندی گوشی داریا باند یک قاب ژله ای، کابل شارژ، هندزفری و یک تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری صدا نیز در نظر گرفته شده است.
ضمنا این اسمارتفون بدون شارژر روانه بازار شده است. البته به گفته شرکت سازنده اگر خریدار داریا باند را آنلاین خریداری کند شارژر برای وی فرستاده می شود و در صورت خرید حضوری می تواند شارژر را از فروشنده تحویل بگیرد.
بررسی نمایشگر گوشی باند
در این بخش نمایشگر گوشی داریا باند را مورد بررسی قرار می دهیم. این گوشی به نمایشگر آمولد ۶.۷۸ اینچی با رزولوشن ۲۴۰۰*۱۰۸۰ پیکسل مجهز است. این نمایشگر نسبت تصویر ۲۰:۹ را در اختیار کاربر می گذارد تا فضای زیادی برای تماشای محتوا داشته باشد.
از قابلیت های نمایشگر داریا باند نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی آن است. می توان گفت نمایشگر این گوشی کیفیت مناسبی داشته و روشنایی آن هم خوب است. میزان روشنایی نمایشگر به حدی است که زیر نور خورشید بدون مشکل می توان با گوشی کار کرد.
صفحه نمایش رنگ ها را نیز خوب نشان داده و به واسطه رزولوشن مناسب و اندازه بزرگ نمایشگر برای بازی، تماشای ویدیو و وب گردی مناسب خواهد بود. ضمنا قابلیت دارک مود نیز وجود دارد که با فعال سازی آن تم رابط کاربری تیره می شود و روی مصرف باتری نیز تاثیر گذار است.
می توانید نرخ نوسازی نمایشگر را به طور خودکار روی ۱۲۰ هرتز قرار دهید. در این حالت نرخ نوسازی با توجه به محتوای در حال تماشای آن افزایش می یابد یا روی ۶۰ هرتز حفظ می شود. اگر این امکان خاموش باشد محتوای شما به طور پیش فرض با نرخ ۶۰ هرتز نمایش داده می شود.
در بررسی ها مشخص شد روی نمایشگر محافظ گوریلا گلس به کار نرفته ولی شرکت سازنده برای افزایش مقاومت نمایشگر از شیشه Schott Xensation آلفا استفاده کرده است. نمایش رنگ ها، رزولوشن و کیفیت نمایشگر برای گوشی در این رنج قیمتی خوب به نظر می رسد.
بررسی نرم افزار گوشی باند
داریا باند با اندروید ۱۳ و رابط کاربری مخصوص داریا با اسم DariaOS 4.0 روانه بازار شده است. باید اشاره کرد در زمان عرضه این اسمارتفون برخی گوشی های شیائومی با اندروید ۱۲ راهی بازار شده اند. داریا همراه بعضی اصلاحات را در سیستم عامل اندروید ۱۳ اعمال کرده تا رابط کاربری اختصاصی خود را ارائه دهد.
به گفته شرکت سازنده کاربران می توانند بروزرسانی نرم افزاری را تا اندروید ۱۵ تجربه کنند و احتمالا دو سال نیز پشتیبانی نرم افزاری خواهند داشت. در رابط کاربری باند، همان ویژگی های معمول دیگر گوشی ها وجود دارد. سرویس های گوگل نیز در این گوشی اضافه شده است.
این رابط کاربری سرعت و عملکرد مناسبی دارد و با گشت و گذار در منوها کندی سرعت دیده نمی شود. از این رو داریا باند در استفاده های روزانه عملکرد کاملا خوبی دارد. شایان ذکر است DariaOS 4.0 قابلیت های نرم افزاری و ظاهر تقریبا خوبی دارد.
این رابط کاربری از قابلیت دارک مود بهره می برد و قابلیت های امنیتی خوبی برای بازگشایی قفل گوشی دارد. به طور مثال می تواند قفل داریا باند را با سنسور اثر انگشت و حتی سنسور تشخیص چهره باز کرد. سنسور اثر انگشت دقت و سرعت مناسبی داشته ولی برخی وقت ها نمی تواند سرعت لازم را ارائه دهد.
البته سنسور تشخیص چهره دقت کمتری نسبت به سنسور اثر انگشت دارد. پیشنهاد می شود از سنسور تشخیص چهره استفاده کنید. لانچر DariaOS 4.0 اجازه می دهد تصویر زمینه و پوسته را تغییر دهید. در منوی اعلان ها و منوی تنظیمات گوشی نیز گزینه های مناسبی وجود دارد.
با توجه به بررسی ها می توان گفت گوشی داریا باند از لحاظ ویژگی های نرم افزاری چیزی کمتر از اسمارتفون های بازار در این رنج قیمتی نداشته و قابلیت های خوبی را در اختیار کاربران قرار می دهد. قابلیت های جدیدی در این نسخه به گوشی اضافه شده که می توان به حالت نمایشگر همیشه روشن، وای فای Repeater، حالت ۵۰ مگاپیکسل اپلیکیشن دوربین، محدود کردن شارژ باتری، حالت Display Color، فیلمبرداری ۶۰ فریم بر ثانیه و ویژگی خاموش کردن نمایشگر در طول ضبط ویدیو اشاره نمود.
ضمنا داریا اعلام نموده عملکرد گوشی در بعضی قسمت ها مانند میزان روشنایی نمایشگر، سنسور تشخیص اثر انگشت، قابلیت های ضبط صدا و ویدیو، سرعت باز شدن قفل صفحه، سنسور مجاورت و حالت HDR بهبود پیدا کرده است. همچنین برنامه های پیش فرض مثل گزارشگر داریا و ماشین حساب هم بهبود یافته اند.
بررسی سخت افزار گوشی باند
برای داریا باند تراشه دایمنسیتی ۷۰۵۰ در نظر گرفته شده که با فناوری ۶ نانومتری ساخته شده است. این تراشه هشت هشته ای شامل شش هسته با فرکانس کاری دو گیگاهرتز و دو هسته با فرکانس کاری ۲.۶ گیگاهرتز می باشد.
پردازنده گرافیکی مالی G68 MC4 نیز این تراشه را همراهی می کند. می توان گفت این تراشه میان رده مدیاتک از نظر عملکرد نزدیک به تراشه دایمنسیتی ۱۰۸۰ بوده که در گوشی ردمی نوت ۱۲ پرو فایوجی به کار رفته و حتی کمی قوی تر از آن ظاهر می شود. نسخه با هشت گیگا رم حافظه و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی برای انجام فعالیت های سنگین و حتی بازی نیز مناسب ارزیابی می شود.
عملکرد این تراشه در اجرای بازی هایی مثل کالاف دیوتی و Real Racing 3 خوب بوده و می تواند بازی ها را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه با تنظیمات گرافیکی مناسب را اجرا نماید. در ضمن این گوشی در هنگام اجرای بازی ها گرمای زیادی تولید نمی کند.
شایان ذکر است این تراشه از اسنپدراگون ۷۷۸ جی حدود ۲۰ درصد ضعیف تر است. به هر روی داریا باند برای اجرای اکثر بازی های موبایلی روز مشکل خاصی پیدا نمی کند.
بررسی دوربین گوشی باند
گوشی داریا باند به دوربین های سه گانه در پنل پشتی مجهز شده است که شامل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسل، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسل و دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسل می باشد. دوربین سلفی نیز به لنز ۱۶ مگاپیکسل مجهز شده است.
رابط کاربری دوربین این گوشی به درستی طراحی شده است. با سوایپ به سمت چپ یا راست به حالت های مختلف عکاسی و فیلمبرداری دسترسی پیدا می کنید. با رفتن به منوی دوربین نیز می توان حالت عکاسی ماکرو و برخی حالت های عکاسی و فیلمبرداری دیگر را شاهد بود.
با دوربین اصلی در نور روز می توان تصاویر مناسبی به ثبت رساند. تصاویری که دارای جزئیات خوبی بوده و رنگ آن ها تقریبا دقیق می باشد. البته در بعضی عکس ها کمی تاری دیده می شود که این اتفاق زیاد رخ نمی دهد. تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید جزئیات کمتری داشته و کمی رنگ ها دقیق ثبت نمی شوند.
دوربین ماکرو عملکرد خیلی خوبی نشان نمی دهد. برای این گوشی حالت عکاسی در شب نیز در نظر گرفته شده است. البته انتخاب این حالت نیز تاثیر زیادی روی تصاویر نمی گذارد. با این وجود با دوربین های داریا باند در شب تصاویر نسبتا خوبی به ثبت می رسد که روشنایی مناسب و سطح جزئیات قابل قبولی شود.
با این دوربین ها می توان به ضبط ویدیو به وضوح فورکی و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه پرداخت. این امکان وجود دارد که با وضوح تصویر فول اچ دی و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری انجام داد. کیفیت ویدیوها رضایت بخش بوده و جزئیات مناسبی به ثبت می رسند.
با دوربین سلفی در نور روز می توان تصاویر قابل قبولی به ثبت رساند ولی در نور کم عملکرد دوربین افت پیدا می کند. ضمنا لرزشگیر دوربین عملکرد ضعیفی داشته و در صورت لرزش دستان شما تصاویر تار و بی کیفیتی ثبت می شود.
با دوربین سلفی نیز می توان با وضوح ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم ویدیو ضبط کرد و خبری از فیلمبرداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه نیست.
بررسی باتری گوشی باند
برای گوشی داریا باند باتری با ظرفیت ۴۷۰۰ میلی آمپر ساعت در نظر گرفته شده است. البته امروزه بیشتر گوشی های بازار از باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی بهره می برند. از قابلیت های این بارتی می توان به پشتیبانی از فست شارژ ۶۶ وات اشاره نمود.
البته شارژر این گوشی را باید جداگانه خریداری نمایید. به گفته شرکت داریا در مدت ۱۵ دقیقه ۵۰ درصد ظرفیت باتری شارژ می شود. برای شارژ کامل نیز به ۵۰ دقیقه زمان نیاز است. البته این گوشی از شارژ بی سیم پشتیبانی ندارد.
باتری این اسمارتفون یک روز کاری انرژی گوشی را فراهم می کند و در استفاده های روزانه با مشکل باتری روبرو نمی شوید. باتری برای وبگردی، و انجام کارهای روزانه مناسب بوده و در طی روز از شارژ مجدد بی نیاز خواهید بود. تنظیمات مناسبی نیز برای باتری در نظر گرفته شده است.
قابلیت Adaptive Battery سبب می شود تا گوشی متوجه شود کدام برنامه باتری بیشتری مصرف می کند. با فعال شدن ویژگی Battery Saver می توان در مصرف باتری صرفه جویی کرد.
بررسی ارزش خرید داریا باند
شاید گوشی دارایا باند در نگاه اول برای برخی جذاب به نظر نرسد ولی با استفاده از گوشی متوجه خواهید شد که عملکرد خوبی از خود ارائه می دهد. کیفیت دوربین می توانست بهتر باشد ولی در حالت کلی واقعا گوشی راضی کننده ای می باشد.
این گوشی نیز برای بازی مناسب بوده و از پس نیازهای روزانه به خوبی بر می آید. عملکرد باتری نیز قابل قبول است. هر جند استفاده باتری پنج هزار میلی آمپر ساعتی مرسوم شده ولی نمی توان گفت داریا باند از نظر باتری عملکرد ضعیفی دارد.
با توجه به قیمت این گوشی امکانات خیلی خوبی را در اختیار شما می گذارد. داریا باند از شبکه فایوجی پشتیبانی می کند و از دیگر ویژگی های آن می توان به فناوری VoLTE برای تماس صوتی، فناوری ViLTE برای تماس تصویری، بلوتوث ۵.۲، وای فای ۶، پورت یو اس بی سی، جی پی اس، GLONASS، ژیروسکوپ، بیدو، GALILEO و سنسور اثر انگشت و فیس آی دی اشاره نمود.
در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با دیگر گوشی های ایرانی شاهین ۳ و گوشی جی ال ایکس شاهین ۲ روی لینک ها کلیک و از این مقالات بازدید نمایید.
منبع : آرگا