دسته ها
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳

نحوه ساخت آب مقطر در خانه با ۶ روش ساده

  • شیوا فهیمی
  • ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

آب مقطر نوعی آب تصفیه شده می باشد که می توان در مواقع ضروری آن را در منزل نیز تهیه کرد. این مطلب به نحوه ساخت آب مقطر در خانه اشاره دارد.

تهیه آب مقطر در خانه کار چندان دشواری نیست و با روش های مختلفی می توان این کار را انجام داد. اگر مایلید تا با نحوه ساخت آب مقطر در خانه آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب از آرگا همراه ما باشید.

آشنایی با نحوه ساخت آب مقطر در خانه

آب مقطر نوعی آب تصفیه شده است که توسط فشرده سازی بخار آب حاصل از آب دارای ناخالصی مثل آب دریا، برف، آب های سطحی و … به دست می آید. این کار را می توان به منظور تصفیه بیشتر آب آشامیدنی و یا حتی برای داشتن آب تمیز در مواقع ضروری نیز انجام داد.

برای تهیه آب مقطر روش های مختلفی وجود دارد از این رو می توانید به جای این که از بیرون آن را خریداری کنید با فراگیری نحوه ساخت آب مقطر در خانه خودتان دست به کار شوید. با این کار در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود. البته ساخت آب مقطر به منابع در دسترس شما بستگی دارد.

تهیه آب مقطر کار ساده ای است. وقتی مواد معدنی و شیمیایی از آب خارج می شود، آب مقطر به دست می آید. افراد برای مقاصد متعددی از جمله آب آشامیدنی، پر کردن آکواریوم، آبرسانی گیاهان و … از آب مقطر استفاده می کنند. در ادامه با نحوه ساخت آب مقطر به ۵ روش آشنا می شوید.

۱. استفاده از دو ظرف بزرگ و کوچک

در این روش به یک قابلمه، ظرف کوچکتر که داخل قابلمه جای بگیرد و روی آب شناور باقی بماند و یک درب برای قابلمه به طوری که قطعات یخ روی آن قرار بگیرد،نیاز است. در ادامه با حرارت دادن، آب تبخیر شده و در تماس با درب قابلمه که توسط یخ سرد شده به مایع تبدیل و داخل ظرف کوچکتر فرو می ریزد.

برای شروع قابلمه را با آب به اندازه ای که جا برای ظرف کوچک باقی بماند پر کنید. بعد ظرف کوچک که قرار است آب در آن جمع آوری شود را داخل قابلمه شناور کنید. هدف جمع آوری قطرات آب است که بعد از تبخیر و مایع شدن از وسط درب قابلمه به داخل ظرف کوچک برگردد.

به این ترتیب اندازه ظرف کوچک طوری باشد که بیشترین میزان آب را جمع آوری کرده و ضمنا از تبخیر آب هم جلوگیری نکند. در ادامه درب را روی ظرف بزرگ قرار داده به طوری که تا حد ممکن کمترین میزان بخار از ظرف بیرون رود.

حالا حرارت زیر قابلمه را روشن کنید تا آب خیلی داغ شود. البته نیاز نیست که به جوش برسد. سپس قطعات یخ را روی درب قابلمه قرار داده تا با سرد شدن بخار آن را به قطرات مایع تبدیل کند. وقتی کار تمام شد ظرف مخصوص جمع آوری قطرات را بعد از سرد شدن به دقت خارج کنید.

آب مقطر حاصل از این روش را در ظرف تمیز و ترجیحا استرلیزه نگهداری و هنگام نیاز از آن استفاده کنید.

۲. تقطیر آب برف و باران

برف و باران دو نوع آب مقطر طبیعی می باشند. آب موجود در رودخانه ها، دریا و … تبخیر شده و در اتمسفر فشرده می شوند. آب حاصل از باران و برف تمیز هستند و نوشیدن آن مشکلی ایجاد نمی کند. مگر این که در منطقه ای شدیدا آلوده باشید.

ضمنا آب بارانی که از سقف منازل جاری می شود را جمع آوری نکنید. برای تقطیر آب برف و باران آن را در ظرف تمیزی جمع آوری کنید. یک یا دو روزی صبر کنید تا رسوبات آن در ته ظرف ته نشین شوند. در اکثر موارد می توان آب حاصل از این روش را استفاده کرد ولی می توانید با عبور آن از فیلتر قهوه یا جوشاندن آب برف و باران را تصفیه و بعد استفاده کرد.

۳. استفاده از کتری و لوله آکواریوم

تفاوت این روش با روش اول در این است که قطرات آب در یک ظرف خارجی جمع می شود. در این روش می توان به جای قابلمه از کتری، لوله مخصوص آکواریوم و ظرفی برای جمع آوری آب استفاده کرد. لوله آکواریوم را به لوله خروجی کتری وصل و سر دیگر آن را داخل ظرف قرار دهید.

بهتر است ظرف جمع آوری از کتری سطحی پایین تر داشته باشد تا آب به آسانی به آن وارد شود. روش دیگر استفاده از یک قیف روی درب قابلمه و اتصال لوله روی آن است. این روش نسبت به روش قبلی خطر آلودگی آب منبع را می کاهد.

وقتی آب مقطر از آب باران یا آب های آشامیدنی تهیه می شود، وجود آلودگی چندان جای نگرانی ندارد ولی در موارد دیگر باید به این نکته دقت کرد.

۴. استفاده از گیاهان

این روش برای افرادی که در مکان های دورافتاده یا بیابان زندگی می کنند به نظر بسیاری کاربردی خواهد بود. البته با کمی خلاقیت می توان در هر مکانی از منابع موجود جهت دسترسی به آب تقطیر شده استفاده کرد. به طور مثال در بیابان می توان از آب موجود در گیاهان بیابانی بهره برد.

به این شکل که اول در جایی که نور آفتاب خوبی دریافت می کند یک چاله ای را حفر نموده و ظرفی شبیه لیوان قهوه را وسط آن قرار دهید. بعد گیاهان را کنار لیوان گذاشته و روی چاله را با نایلون بپوشانید. قرار دادن چند سنگ ریزه در مرکز نایلون، می تواند به جمع شدن بهتر آب داخل لیوان کمک نماید.

۵. کمک گرفتن از کیت های خانگی

افرادی که به طور مداوم باید از این آب استفاده کنند می توانند از کیت های خانگی استفاده که قیمت خیلی بالایی هم ندارند. به این ترتیب یک روش برای تهیه آب مقطر در منزل کمک گرفتن از کیت های خانگی می باشد.

۶. استفاده از بطری شیشه ای و قابلمه

قابلمه ای استیل را برای جوشاندن آب استفاده کنید. باید بطری پر از آب لوله کشی را درون قابلمه قرار داده و تا حدی که بطری در آب باشد آن را پر کنید. بطری با زاویه ۳۰ درجه خم شود. سپس بطری بالا و خالی که در بخش داخلی لبه قابلمه است تکیه دهید. این زاویه جمع آوری آب تبخیر شده را راحت تر می کند.

بعد یک بسته یا کیسه یخ را روی بطری بالایی قرار دهید. با این کار یک مانع گرم و سرد ایجاد شده و باعث می شود آب تبخیر شده از بطری دارای آب به داخل بطری خالی وارد شود.

شما می توانید برای اطلاع از ویژگی های آب سالم و آب الکترولیز شده روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *