دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

اثرات منفی غذا دادن اجباری به کودک

  • منصوره رمضان زاده
  • ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دیدگاه‌ها برای اثرات منفی غذا دادن اجباری به کودک بسته هستند

برخی از کودکان امکان دارد به دلایل مختلفی میل به غذا خوردن نداشته باشند و به گونه ای بد غذا شوند و اشتهای خود را از دست بدهند که این امر باعث نگرانی و دغدغه والدین شده به همین خاطر سعی می کنند کودک را وادار به غذا خوردن کنند و به روش های مختلف او را مجبور کرده تا غذا بخورد اما والدین باید نسبت به این موضوع توجه داشته باشند که غذا دادن اجباری به کودک عوارض و مشکلات بدی را به دنبال دارد و کودک را از لحاظ جسمی و روحی با مشکل رو به رو خواهد ساخت.

یکی از موضوعات مهمی که والدین در رابطه با سلامتی کودک خود اهمیت ویژه ای به آن می دهند وضعیت رژیم غذایی و تغذیه او می باشد که بایستی در حدی متعادل و مناسب بوده تا کودک بتواند نیاز های بدن خود را تامین کند. اما برخی مواقع امکان دارد کودک از غذا خوردن امتناع کرده و تمایلی به انجام این کار نداشته باشد که در این صورت والدین برای تامین غذا و غذا دادن به کودک با مشکل مواجه شده و برای این کار به زور متوسل شوند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان به بررسی عوارض و تاثیرات منفی غذا دادن اجباری به کودک بپردازیم.

پیامد های غذا دادن اجباری به کودک

تاثیرات منفی غذا دادن اجباری به کودک

به طور کلی می توان گفت تمامی والدین در تلاش بوده تا فرزندانشان تغذیه مطلوب و مناسبی داشته باشند از این رو بهترین مواد غذایی و انواع ترکیبات مغذی ضروری و موردنیاز را برای آن ها در وعده های غذایی مختلف فراهم کرده تا مصرف نمایند. با این وجود غذا دادن به کودک می تواند کاری سخت باشد به ویژه زمانی که اشتیاقی به خوردن نداشته باشد که در این مواقع پدر و مادر ها با کمک شیوه هایی همچون چانه زدن، خواهش کردن، رشوه دادن و یا تهدید و زور سعی می کنند تا کودک غذا بخورد که به طور معمول نیز با شکست مواجه می شوند ولی باید بدانند که غذا دادن اجباری به کودک همراه با یک سری عوارض و پیامد های منفی خواهد بود که در آینده کودک را درگیر خواهد کرد.

پیامد های تغذیه اجباری کودک

وادار کردن کودک به غذا خوردن موجب شده تا او قادر نباشد میان نیاز جسمی یعنی گرسنگی و سیری و حس خشم و عصبانیت فرق بگذارد که در حقیقت اصلی ترین دلیل بد غذا بودن کودکان به طور معمول پافشاری و مخالفت با پدر و مادر ها می باشد که این امر غذا نخوردن را برای کودکان به نوعی سلاح تبدیل می سازد. بنابراین بهتر است والدین عوارض و پیامد های غذا دادن زوری به کودک را جدی بگیرند. چرا که این امر موجب شکنجه شدن روحی کودک شده و او را از شما دور می سازد و همچنین احساس آرامش و اطمینان او را نسبت به خود از بین می برید. از این رو به هیچ عنوان و هرگز به زور به فرزند خود غذا ندهید و به جای آن راهکار های غذا دادن به کودکان بی اشتها را یاد گرفته و آن ها را بکار ببرید.

اثرات منفی غذا دادن اجباری به کودک

مهمترین علل غذا نخوردن کودکان

بچه ها امکان دارد به دلایل مختلفی از غذا خوردن امتناع کرده و میل نداشته باشند که در ادامه به معرفی این موارد پرداخته ایم.

  • داشتن جنب و جوش زیاد و حس خستگی
  • تلاش کودک برای مستقل دیده شدن
  • تحرک کمتر و نداشتن حس گرسنگی
  • بیدار ماندن
  • بد موقع غذا دادن به کودک و در هنگام تماشای تلویزیون و تمرکز نداشتن بر روی غذا خوردن
  • میزان فاصله کم بین وعده های غذایی و میان وعده ها
  • اهمیت دادن زیاد والدین به غذا نخوردن کودک و خودداری او از خوردن
  • الگوی نادرست داشتن برای میل غذا

پیامد های غذا دادن زوری به کودک

مشکلات و اثرات منفی به زور غذا دادن

اکثر پدر و مادر ها تصور می کنند که هر کاری که قادر باشند برای تربیت کودکشان انجام می دهند که تغذیه و غذا دادن نیز یکی از این موارد می باشد. با این وجود از تغذیه اجباری بایستی پرهیز نمود چرا که یک سری مشکلات و پیامد های بد به همراه دارد که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

اثرات بد غذا دادن زوری به کودک

حالت تهوع و استفراغ

زمانی که کودک را وادار به غذا خوردن می کنید امکان دارد در آخر با خارج کردن غذا از دهان و یا استفراغ کردن او رو به رو شوید.

کاهش و از بین رفتن اشتها

بچه ها نیز همچون بزرگسالان زمانی که گرسنه می شوند شروع به غذا خوردن می کنند ولی برخی اوقات پدر و مادر ها به درک این حس به وسیله فرزندشان تردید داشته و او را مجبور به غذا خوردن می کنند. همین امر موجب شده تا اشتهای آن ها از بین برود.

تنفر داشتن از غذا

غذا دادن اجباری به کودک امکان دارد کودک را نه فقط از غذایی که ممکن بوده به او بدهید بیزار کرده بلکه موجب شکل گیری احساس دفاعی او نسبت به آن و دیگر غذا ها نیز خواهد شد.

اثرات منفی غذا دادن زوری به کودک

بروز احساسات منفی

این امر امکان دارد که باعث شود که کودک در رابطه با غذا و حتی پدر و مادرش حس منفی و بدی داشته باشد.

مشکلات در خوردن

با دنباله دار بودن نبود کنترل غذایی در بچه ها امکان دارد که آن ها درگیر مشکلات خوردن همچون پر خوری و بی اشتهایی و .. بشوند.

بروز عادت های غذایی ناسالم

امکان دارد کودک با تنفر پیدا کردن نسبت به غذا های سالم به عادت های غذایی ناسالم و مضر روی بیاورد.

عدم تمایل به غذا به صورت دائمی

کودک امکان دارد که حس تنفر طولانی مدتی نسبت به مواد غذایی مختلف داشته باشد و تا زمان بزرگسالی به این امر ادامه بدهد.

پیامد های تغذیه اجباری کودک

نداشتن کنترل رژیم غذایی

از بدترین عوارض به اجبار غذا دادن به کودک این بوده که آن ها امکان دارد کنترل عادت های غذایی خود را از دست بدهند.

دنباله دار شدن مشکلات خوردن غذا

همزمان با رشد و نمو کودک امکان دارد او غذای کمتری را مصرف نماید تا این که مایل به خوردن غذای بیشتر باشد.

بروز مشکلات غذایی در نتیجه کنترل والدین

زمانی که پدر و مادر ها به زور کودک خود را تغذیه می کنند امکان دارد در آخر موجب نابودی احساس کودک و نداشتن کنترل بر روی زندگی خود شود که در نتیجه پیامد ها و اختلالات عزت نفس پایین کودک را به دنبال خواهد داشت.

 عواقب تغذیه اجباری کودک

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای آشنایی با اصول تغذیه کودکان و فواید قلم گاو برای کودکان به لینک های داده شده مراجعه کرده و از این مطالب بازدید نمایید و در نتیجه اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
دیدگاه‌ها برای اثرات منفی غذا دادن اجباری به کودک بسته هستند دیدگاه برای این نوشته