قرمز شدن پوست صورت می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد بنابراین اطلاعاتی در مورد انواع قرمزی پوست و علل آن داشته باشید در صورت بروز نشانه ها بتوانید به راحتی آن ها را تشخیص داده و درمان سریع تر اقدام نمایید در ادامه علت های این مشکل را برایتان بررسی می کنیم.
علل و درمان قرمز شدن پوست صورت
قرمز شدن پوست صورت به هر دلیلی که باشد می تواند درمان شود از این رو نیازی به نگرانی در این زمینه وجود ندارد. مهم ترین علل هایی که در مورد این مشکل وجود دارد می تواند شامل آفتاب سوختگی روزاسه، درماتیت و یا دیگر مشکلات باشد که در ادامه به بررسی همه آن ها خواهیم پرداخت.
سوختگی
قرمز شدن پوست صورت به دلیل آفتاب سوختگی می تواند موقتی باشد و معمولاً به راحتی از بین می رود اینکه شما به مدت طولانی بدون داشتن ضد آفتاب زیر نور خورشید قرار بگیرید امکان سوختگی نیز وجود دارد بنابراین عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب می تواند علت اصلی آفتاب سوختگی باشد. اشعه ماورا بنفش به پوست آسیب می رساند و باعث می شود که بدن در جهت ترمیم خود خون بیش تری را به بخش های پوستی برساند و قرمزی پوست بر اساس آفتاب سوختگی ممکن است علاوه بر قرمز شدن پوست میتواند به خارش، تاول و لایه برداری از پوست منجر شود.
علاوه بر آفتاب سوختگی سوختگی های دیگر نیز ممکن است منجر به قرمز شدن پوست شوند و این سوختگی ها شامل سوختگی حرارتی که به دلیل استفاده از وسیله داغ در نزدیک پوست می باشد، سوختگی های شیمیایی به دلیل استفاده از مواد شوینده شیمیایی، سوختگی الکتریکی بر اساس قرار گرفتن در معرض جریان الکتریکی و ساییدگی پوست به یک سطح ناهموار و همچنین قرار گرفتن در معرض اشعه ها مانند پرتو های درمانی برای سرطان می باشند.
درماتیت و اگزما
درماتیت یا اگزما نیز می تواند از بیماری های التهابی پوست باشد و در این حالت شما معمولاً لکه های قرمز و خارش داری را روی پوست خود مشاهده می کنید و از مهم ترین این درماتیت ها می توان به درماتیت تماسی، درماتیت آتوپیک در کودکان رایج است و درماتیت سبورئیک که در پوست سر ایجاد می شود. این مشکل علاوه بر قرمزی پوست می تواند منجر به ایجاد تاول، کهیر، خشک شدن پوست و تغییر رنگ آن شود. درمان قطعی برای بیماری وجود ندارد و شما می توانید تنها با سبک زندگی خود و استفاده از مرطوب کننده های مخصوص برخی از دارو ها با مشورت متخصص برای درمان این مورد تلاش کنید.
فولیکولیت
از بیماری های التهابی که منجر به قرمز شدن پوست می شود می باشد که در آن فولیکول های مو در پوست دچار التهاب می شوند و یک عفونت باکتریایی یا قارچی این مورد را ایجاد می کند و در فولیکولیت های اطراف فولیکول های آسیب دیده برجستگی های قرمز دیده می شود که ممکن است این مورد با خارش همراه باشد و همچنین ممکن است در این بخش تاول های چرکی دیده شود. این بیماری خود به خود برطرف می شود و در مواردی که التهاب ایجاد شده دردناک باشد پزشک ممکن است از آنتی بیوتیک های موضعی و دارو های تسکین دهنده مانند استامینوفن استفاده کند.
روزاسه
یکی دیگر از عواملی که منجر به قرمز شدن پوست می شود بسیار شایع بیماری روزاسه می باشد. این مورد باعث می شود تا پوست شما در طولانی مدت قرمز باشد و به صورت ناحیه ای دیده می شود. این مشکل با گرگرفتگی ایجاد می شود و بعد از مدتی این مشکلات دو چندان خواهد شد.
لک شدن پوست و سوزش آن از دیگر نشانه های این مورد خواهد بود. برای درمان این مشکل معمولاً از آنتی بیوتیک هایی مثل تتراسایکلین و اریترومایسین استفاده می شود و این دارو ها باید ۴ هفته الی ۶ هفته استفاده شوند ولی در برخی از موارد نیاز به درمان های طولانی تری وجود دارد فرد می تواند از کرم های موضعی که پزشک برایش تجویز می کند استفاده کرد تا بهبودی او بیش تر شود.
پسوریازیس
یک بیماری طولانی مدت می باشد و منجر به تولید بیش از حد لکه های قرمز شده و خشکی زیادی را ایجاد می کند. پوسته پوسته شدن با فلس های نقره ای را از نشانه های دیگری بیماری می دانند باید بدانید که این لکه ها بیش تر روی آرنج زانو یا پوست سر ایجاد می شود اما ممکن است در قسمتهای دیگر بدن نیز آن ها را ببینید. علامت های این بیماری چرخه ای بوده و محو شونده می باشند.
ابتدایی ترین درمان برای این بیماری درمان های موضعی هستند و استفاده از کورتیکو استروئید ها اثر بخشی بالایی در این زمینه دارد. مهم ترین درمان هایی که در این زمینه هستند موضعی می باشند و اگر این مورد موثر نباشد از فتوتراپی استفاده خواهد شد.
زونا
یکی دیگر از بیماری های خاص در این زمینه که منجر به قرمز شدن پوست صورت می شود زونا است. زونا یک عفونت ویروسی بوده و می تواند منجر به قرمز شدن پوست شود. این بیماری می تواند هر بخشی از بدن را به خصوص دست و پا را قرمز کند. زونا با احساس سوزش و قرمزی پوست همراه می باشد و دارای گز گز شروع کننده نیز می باشد. البته یادتان باشد که تنها افرادی که قبلا دارای ابله مرغان بوده اند دچار این مشکل می شوند. برای درمان این مورد بهتر است از دارو های ضد ویروسی مخصوص استفاده شود. مهم ترین دارو ها در این زمینه آسیکلوویر، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر می باشد. این دارو ها در صورتی که در زمان مشخصی استفاده شوند می توانند اثر بخش باشند.
لوپوس
از دیگر بیماری هایی که می تواند منجر به ایجاد قرمز شدن پوست صورت شود لوپوس می باشد. در واقع رد این بیماری سیستم ایمنی بدن به اشتباه با سلول های خودی درگیر می شود و بافت ها و اندام ها را از بین می برد و این مورد بیش تر به مشکلات پوستی مرتبط می باشد و در این بیماری اغلب بخش هایی از بدن مانند صورت، گردن و پوست سر دچار مشکل و قرمزی خواهد شد.
درمان این بیماری با توجه بله علامت هایی که فرد دارد متفاوت می باشد. در واقع دارو هایی که در این زمینه استفاده می شوند باید زیر نظر متخصص باشند در غیر این صورت امکان ندارد که شما بتوانید در خانه و خودسرانه از این دارو ها استفاده کرده و نتیجه ای خوب از آن ها دریافت نمایید. دارو هایی که برای این مورد استفاده می شود شامل دارو های ضد التهابی و غیر استروئیدی، دارو های درمان کننده مالاریا و دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی می باشد.
در این مورد امکان دارد گاها فردی با استفاده از دارو ها درگیر حساسیت های شدید شود از این رو نیاز است تا بدانید که افراد اگر به دارو های آنتی بیوتیک، صرع، ضد التهاب های غیر استروئیدی واکنش نشان می دهند امکان این که دچار مشکلات شدید پوستی شوند نیز بسیار بالا خواهد بود. حساسیت های شدید پوستی خود را با بثورات پوستی، کهیر، خارش و تورم نشان می دهند. البته این که افراد دارای مشکلات شدید شوند نیز وجود دارد و در این زمینه استفاده از دارو ها می تواند درجه حساسیت ها را به حدی بالا تر ببرد که فرد دچار علامت های آنافیلاکسی شود و نشانه های این مورد نیز شامل مشکلات شدید تنفسی، سرگیجه، بالا تر رفتن ضربان قلب و گیجی و از دست دادن هوشیاری خواهد بود.
سلولیت
یکی دیگر از عفونت های پوستی که امکان دارد شما را درگیر قرمز شدن پوست نماید سلولیت می باشد. در واقع این بیماری نوعی عفونت می باشد و اگر درمان نشود امکان دارد مشکلات بد تری را نیز برای شما عزیزان ایجاد نماید.
از این رو اگر نشانه های این مورد را دیده اید بهترین راه کمک گرفتن از متخصص در این زمینه برای درمان می باشد. در واقع در این بیماری باکتری ها لایه های عمیقی از پوست را آلوده می کنند و منجر به داغ شدن و تورم حساس شدن بدن خواهند شد. این مشکل می تواند با تب، لرز، خستگی، عرق سرد، حالت تهوع و خواب آلودگی زیاد همراه باشد.
این مشکل را اگر نتواند در زمان درستی درمان کنید امکان دارد عفونت های شما شدید تر شده و در نهایت شما برای درمان نیاز به آنتی بیوتیک ها خواهید داشت. با این حال باید بدانید که درمان این بیماری تنها زیر نظر تخصص امکان پذیر می باشد.
مخملک
از دیگر بیماری هایی که می تواند منجر به ایجاد قرمز شدن پوست صورت شود مخملک می باشد. این بیماری یکی از بیماری های باکتریایی می باشد و می تواند در نوزادان و کودکان بروز نماید. این عفونت با بثورات پوستی همراه می باشد و معمولا بثورات بسیار زبر هستند. این بثورات ابتدا روی سینه ها ظاهر می شوند و بعد به سایر بدن پخش می شوند. از مهم ترین نشانه های این بیماری می توان به تب، گلودرد، تغییر رنگ بدن، تغییر رنگ بافت زبان، سردرد، درد های شدید عضلانی، حالت تهوع و استفراغ و درد های شکمی اشاره کرد.
زمان مراجعه به متخصص
برای درمان قرمز شدن پوست صورت همیشه نیازی به دکتر نمی باشد و اگر مشکلات سطحی باشند شما می توانید به راحتی و با اندکی صبوری ان ها را درمان نمایید با این حال برخی از بیماری هایی که منجر به این مورد در بدن می شوند نیاز دارند که با دارو درمان شوند و این دارو ها را متخصص بر اساس شرایط و حال بیمار تجویز خواهد کرد از این رو نیاز است تا شرایطی که شما را ملزم به دریافت کمک های پزشکی می کند را بشناسید. این شرایط عبارت اند از :
- از بین نرفتن بثورات پوستی بعد از چند روز
- بثورات مناطق وسیع تر شوند.
- تب داشتن
- ظهور ناگهانی بثورات و پخش شدن سریع آن
- داشتن بثورات با تاول
- داشتن نشانه های عفونت
- پیدا نشدن بهبودی بعد از چند روز استفاده از دارو ها
هر کدام از نشانه هایی که اشاره شد را داشتید باید سریعا برای درمان از متخصص در این زمینه کمک بگیرید در غیر این صورت امکان دارد وضعیت شما بد تر شده و مشکلاتی در این زمینه برایتان ایجاد گردد. اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد نحوه تهیه ماسک زیر چشم و رفع جوش روی لب نیز بدست آورید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده استفاده کنید.
منبع : آرگا