دسته ها
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

ازدواج با فرزند طلاق چه معایب و مزایایی دارد؟

  • بهجت فلاح
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

ازدواج با فرزندان طلاق یکی از بزرگ ترین نگرانی هایی است که افراد و بسیاری از خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند. فرزندان طلاق معمولا در محیط پرتنش و مضطربی بزرگ می شوند و در مقایسه با سایر افراد، در معرض آسیب پذیری بیشتری قرار دارند. اما این که این مسئله می تواند در زندگی آینده و ازدواج این افراد تأثیر داشته باشد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای داشتن یک ازدواج موفق با فرزندان طلاق، بهتر است از جلسات مشاوره قبل از ازدواج بهره مند شوید تا جنبه های مختلف ازدواج تان مورد بررسی قرار گیرد.

ازدواج با فرزند طلاق می تواند چالش های فراوانی را به دنبال داشته باشد. به همین خاطر باید با آگاهی کامل گام بردارید. اغلب افرادی که با این دسته از افراد رابطه ای را شروع کرده اند، به این موضوع فکر می کنند که آیا ازدواج آن ها موفقیت آمیز است یا خیر؟ برای این که پاسخ به این سؤال را بیابید، باید از مشاوره قبل از ازدواج استفاده کنید. همه افراد می دانند که جدایی و طلاق زوجین از یکدیگر آسیب های روحی و روانی زیادی به فرزندان وارد می کند. اما به هیچ عنوان نمی توان فرزندان طلاق را قضاوت کرده و آن ها را از ازدواج منع کرد. چه بسا بیشتر افرادی که فرزند طلاق هستند توانسته اند در عرصه های اجتماعی به موفقیت برسند. در ادامه مطلب به بررسی مزایا و معایب ازدواج با فرزند طلاق اشاره خواهیم کرد.

مزایای ازدواج با فرزند طلاق

ازدواج با فرزند طلاق مزیت هایی نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

مزیت های ازدواج با فرزند طلاق

۱. این افراد قدر رابطه را بیشتر می دانند

با وجود تمام بدبینی ها، فرزندان طلاق قدر عشق و رابطه خوب را می دانند و این موضوع را بسیار درک می کنند. آن ها آسایش و آرامشی که از این رابطه می گیرند را با تمام وجود احساس می کنند و برای حفظ آن بسیار تلاش می کنند. این مورد یکی از مهم ترین فواید ازدواج با فرزند طلاق است.

۲. آن ها می توانند مشتاقانه به کنترل اوضاع بپردازند

اگر شما در کودکی هرگز طلاق و جدایی پدر و مادر را تجربه نکرده اید، دشوار است درک کنید چرا فردی که دوستش دارید نیاز به کنترل همه جوانب زندگی شما دارد. زیرا تجربه های تلخی در گذشته این شخص رخ داده که کنترل آن ها از دست او خارج بوده است. به همین دلیل او دوست دارد کنترل اوضاع را به دست بگیرد تا هرگز اتفاقات ناخوشایند در زندگی اش رخ ندهد.

این مسئله در بیشتر این افراد دیده می شود. این افراد به دلیل ترس از جدایی تلاش می کنند تا همه تکه های پازل زندگی شان را به طور دقیق کنار یکدیگر بچینند. البته توجه داشته باشید این مورد از مزایا و معایب ازدواج با فرزند طلاق نیست، بلکه یکی از ویژگی های اخلاقی این افراد است که به فراوانی در آن ها مشاهده می شود.

۳. آن ها حامیان فوق العاده ای هستند

بسیاری از افرادی که فرزند طلاق هستند احساس می کنند که باید از پدر و مادری که حضانت او را به عهده گرفته، حمایت عاطفی کنند. اگر قصد ازدواج با فرزند طلاق را دارید، ممکن است رفتار شما کنترل شود و این مسئله کمی عجیب است. این مورد نشان دهنده این است که او آگاهانه یا غیر آگاهانه وابسته شما شده است.

ازدواج با فرزند طلاق چه معایبی دارد؟

همانطور که می دانید نمی توان یک نسخه مشترک را برای تمام افراد استفاده کرد. به بیان دیگر نمی توان گفت که همه فرزندان طلاق مشکلات رفتاری دارند و باید با تمام آن ها به یک شکل برخورد کرد. اینکه شخص چقدر از طلاق والدین خود آسیب دیده باشد به رفتار پدر و مادر، شخصیت خود شخص، نحوه جدایی و بسیاری عوامل دیگر بستگی خواهد داشت. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج باید به موارد زیر توجه کنید.

مزایا و معایب ازدواج با فرزند طلاق

۱. روحیه آسیب پذیر

یکی از مهم ترین مشکلات این است که شخص مورد نظر شما روحیه به شدت آسیب پذیری دارد و برای هر موضوعی درگیر نگرانی و ناراحتی می شود. این مورد مهم می تواند سبب ایجاد مشکلات جدی در ازدواج شود.

لازم است بدانید طلاق جزو مسائلی است که در آینده فرد تأثیر زیادی می گذارد. برخی از بزرگسالانی که والدین شان از یکدیگر جدا شده اند این موضوع را به خوبی درک می کنند. آن ها زمانی که عشق میان پدر و مادر را در فیلم ها و سریال ها می بینند یا زمانی که پدر و مادری را همراه با بچه هایشان در پارک می بینند، درگیر احساسات تلخ می شوند. تمام این احساسات می توانند موجب بروز آسیب های درونی در فرزندان طلاق شوند. به طوری که اگر به دنبال راهکارهایی برای درمان این مشکل نباشید، برای همیشه این احساسات با آن ها باقی می ماند.

۲. بی اعتمادی

متأسفانه یکی از مشکلاتی که در برخی از فرزندان طلاق رخ می دهد، موضوع بی اعتمادی است. به این دلیل که برخی از این افراد به طور ناگهانی جای یکی از والدین خود را در زندگی مشترک خالی دیده اند، درگیر بی اعتمادی می شوند. آن ها نمی توانند سریع اعتماد کنند. به همین دلیل همیشه در روابط خود ترس دارند. اگر با این موضوع در روابط خود روبرو شدید بهتر است هر چه سریع تر مشاوره قبل از ازدواج را شروع کنید تا مشکل شما به سرعت بررسی شود.

۳. عدم وجود استانداردهای مناسب در خصوص ازدواج

توصیه می شود پیش از اینکه تصمیم خود را در خصوص ازدواج با پسر یا دختری که فرزند طلاق است، بگیرید؛ حتما درباره استانداردهای خود صحبت کنید. از اینکه قرار است در چه مکانی زندگی کنید، نقش هر شخص در مسائل اقتصادی چیست. علاوه بر این موضوعاتی مانند فرزندآوری و فرزندپروری نیز بسیار مهم بوده و اهمیت زیادی دارند.

مزایای ازدواج با فرزند طلاق

۴. مهارت های محدود اجتماعی

ممکن است شخص مورد نظر شما به دلیل آسیب هایی که در کودکی دیده یا فضای محدودی که در آن پرورش یافته است، مهارت های اجتماعی اندکی داشته باشد. در نتیجه در برقراری ارتباط دچار مشکل خواهد بود. همچنین بیشتر این افراد در آداب معاشرت بسیار ضعیف هستند. به همین دلیل احتمال دارد بدون اینکه قصد داشته باشند، شما را با رفتارهای خود آزرده خاطر کنند.

۵. مشکلات روحی و روانی

این احتمال وجود دارد که به علت بی مهری ها، آسیب ها و بد رفتاری ها فرد دلخواه شما درگیر مشکلات روحی و روانی و حتی اختلالات باشد. به عنوان مثال شاید به شدت پرخاشگر باشد و حتی علائم افسردگی در او مشاهده شود.

۶. بیان نکردن احساسات

فررزندان طلاق معمولا احساسات، ماجراها و تجربیات خود را برای دیگران بیان نمی کنند. در نتیجه به سرکوب عواطف خود می پردازند. شاید یکی از معایب ازدواج با فرزند طلاق این باشد که پس از اعتماد به شما، باز هم در بیان احساسات خود مشکل دارند. آن ها می توانند با تلاش های شما و به کمک مشاور، مشکلات مربوط به احساسات خود را حل کنند.

۷. مهارت حل تعارض پایین و عدم تلاش برای برطرف کردن تعارض ها

احتمال دارد شخص مورد نظر شما یاد نگرفته باشد چطور وقتی در یک رابطه با تعارضی مواجه می شود. آن را برطرف کند. البته آموزش های حل تعارض در جلسات مشاوره قبل از ازدواج تا حد قابل توجهی می تواند مسائل را حل کند. مشکل بعدی این است که شاید او جزو آن دسته از افرادی است که فکر می کند پس از برخورد با هر مشکل بزرگی، باید رابطه را از بین برد. به همین دلیل اصلا لازم نمی بیند که سختی ها و دشواری های حل تعارض و مشکلات به وجود آمده را تحمل کند. در این شرایط کار کمی دشوار می شود.

توصیه هایی درباره ازدواج با فرزند طلاق

در ادامه به چند نکته مهم در خصوص ازدواج با فرزند طلاق اشاره خواهیم کرد.

معایب ازدواج با فرزند طلاق

باید خودتان را آماده کنید

ممکن است به دلیل ورود به این رابطه با گذشت زمان درگیر مشکلات خانوادگی همسر خود شوید. به همین خاطر خودتان را برای برخوردهای نه چندان مناسب با پدر و مادر همسرتان آماده کنید.

لطفا جلسات مشاوره را جدی بگیرید

بدترین تصمیم در خصوص رابطه این است که بدون مراجعه به مشاور و داشتن جلسات مشاوره قبل از ازدواج، تصمیم به برقراری یک رابطه جدی بگیرید. در این جلسات علاوه بر بررسی انگیزه طرفین برای ازدواج، بررسی میزان تفاهم درباره موضوعات گوناگون، بررسی سلامت روان و …، بلوغ شما و فرد مقابل نیز مورد بررسی قرار می گیرد. مشاور به شما کمک می کند تا ازدواج موفقی داشته باشید. علاوه بر این شریک عاطفی شما از دودلی و تردید رها شده و مطمئن می شوید که انتخاب شما درست است.

به انگیزه ها توجه کنید

انگیزه ثأثیر زیادی در یک ازدواج دارد. بنابراین اگر متوجه شدید انگیزه طرف مقابل از ازدواج مرهم گذاشتن روی شکست ها، ناراحتی و سوگ ها است، باید بدانید این رابطه خطرناک است. اگر انگیزه شما نیز دلسوزی باشد، باز هم این ازدواج غلط است و باید نگران شوید.

آیا فرزندان طلاق خودشان در زندگی طلاق می گیرند؟

یک باور غلط که در رابطه با ازدواج با فرزند طلاق وجود دارد این است که فرزندان طلاق در آینده، زندگی موفقی ندارند و مثل والدین خود جدا می شوند. تصور می شود که چون والدین فرزندان طلاق از یکدیگر جدا شده اند، آن ها نیز خیلی راحت تر از بقیه از همسر خود جدا می شوند. اما حقیقت این است که طلاق ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد. علت طلاق گرفتن زوجین متفاوت است و نمی توان گفت که کودکان طلاق در آینده درگیر آن می شوند. به بیان دیگر این موارد را نمی توان با قاطعیت به یک شخص نسبت داد.

گاهی اوقات فرزندانی که پدر و مادر آن ها از یکدیگر جدا شده اند، به دلیل تجربه تلخی که از زندگی گذشته شان دارند بیشتر به زندگی خود توجه می کنند. این دسته از افراد تلاش می کنند تا اتفاقات گذشته در زندگی شان تکرار نشود و زندگی خوبی داشته باشند.

آیا فرزندان طلاق ازدواج موفقی دارند؟

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات آسیب های طلاق، طلاق نگرفتن به خاطر فرزند و رفتار با کودک بعد از طلاق را نیز مطالعه فرمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *