یکی از شرایط سختی که امکان دارد برای تمامی کسب و کارها و سازمان ها و افراد رخ بدهد ورشکستگی بوده که ناتوانی در پرداخت بدهی ها و هزینه ها منجر به بروز این وضعیت شده و در پی آن تمامی اموال در اختیار بدهکاران و قانون گذاران قرار گرفته می شود. به بیان ساده تر می توان گفت زمانی که یک کسب و کار قادر نمی باشد بدهی های از پیش مشخص شده موقت یا دائم خود را بپردازد درگیر این شرایط ناگوار می شود. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به منظور آگاهی شما عزیزان به بررسی راه های نجات از ورشکستگی بپردازیم.
راهکارهای موثر نجات از ورشکستگی
به طور کلی می توان گفت ورشکستگی در واقع کلمه و اصطلاحی بوده که همه اشخاصی که قصد راه اندازی کسب و کار و یا شرکتی را دارند از بروز این وضعیت ترس و وحشت دارند. ولی قانون تجارت راه حل ها و ترفندهایی را پیشنهاد می دهد که موجب شده تا حدی از این استرس و نگرانی کم شود و به نوعی برای خیلی از افراد به نجات از ورشکستگی منجر شود.
مسلما اداره کردن و مدیریت یک سازمان در بهترین شرایط آن معمولا می تواند مملو از استرس باشد و در این بین در صورتی که سازمان شما عملکرد خوبی نداشته باشد وضعیت بدتر نیز می شود. از این رو اقدام مدیر عامل اثربخشی زیادی بر روی شرایط موجود دارد.
ورشکستگی می تواند به خاطر مشکلات اقتصادی، مدیریت نادرست، نداشتن مهارت در رقابت کردن با دیگران، موانع در بازاریابی و … اتفاق بیفتد. به عبارت کلی ورشکستگی امکان دارد نمایانگر این باشد که یک سازمان یا فرد توانایی پرداخت بدهی های خود را نداشته و احتیاج به اعمالی برای بازسازی مالی دارد. شناخت و آگاهی از روش های عبور از ورشکستگی به شما کمک کرده تا هر زمان که احساس کردید به این مرحله نزدیک شده اید خیلی سریع این بحران را پشت سر بگذارید.
عوامل بروز ورشکستگی
حقیقت این است که کسب و کارهای کوچک به خاطر عدم تجربه کافی و محدودیت های موجود اغلب درگیر آسیب و ورشکستگی می شوند. در ادامه به معرفی و بیان این دلایل مهم پرداخته ایم.
کم بودن سرمایه
مهمترین علت بروز ورشکستگی امکان دارد به خاطر کم بودن میزان وجه نقد و یا سرمایه در گردش باشد. پیش از راه انداختن یک کسب و کار بایستی میزان پولی که احتیاج دارید را تخمین بزنید و همه جوانب کار را در نظر بگیرید.
برنامه ریزی غلط و بدون انعطاف
یک برنامه ریزی ضعیف و غیر اصولی پیش بینی خوبی از اتفاقاتی که در آینده رخ می دهد را نخواهد کرد. دلیل این که کمبود سرمایه یا قرار گرفتن در معرض ورشکستگی رخ می دهد به دلیل عدم آگاهی و برنامه ریزی غلط می باشد.
عدم توانایی در فراهم کردن سرمایه لازم
در مراحل اولیه به طور معمول هزینه ها زیاد می باشد. در این گام به خاطر این که هنوز گردش سرمایه به وجود نیامده فشار بسیاری به صاحبان مشاغل وارد می شود. از این رو آمادگی نداشتن برای مقابله با این وضعیت ممکن است یک ورشکستگی سریع را منجر شود.
عدم آمادگی در عرصه رقابت
در صورتی که تمایل دارید با ورشکستگی رو به رو نشوید سعی کنید از رقیبان جلوتر باشید. به منظور دستیابی به این امر بایستی چیز متفاوت و منحصر به فردی را ارائه بدهید. ارزشی جدید در بازار به وجود آورید یا همان کار رقیبان را به نحوی متفاوت انجام بدهید.
راه حل های رهایی از ورشکستگی
در ادامه ترفند های کاربردی و موثری که برای نجات و عبور از ورشکستگی بسیار تاثیرگذار می باشند را شرح داده ایم.
حذف هزینه های اضافی
از کاربردی ترین راهکار ها به منظور عبور از ورشکستگی این است که هزینه های کسب و کار خود را به خوبی اداره نمایید. در صورت انجام چنین کاری و کنار گذاشتن خرج های اضافه می توانید تا حدی کسب و کار خود را بحران ورشکستگی دور سازید.
انجام کار و فعالیت بیشتر
از جمله راه های کاربردی به منظور رهایی از ورشکستگی این است که فعالیت خود را افزایش داده بدین گونه که تلاش خود را بیشتر نمایید تا درآمد شما افزایش پیدا کرده و در کنار آن قادر باشید بدهی های سازمان را بپردازید.
گرفتن وام بدون بهره یا درصد بهره پایین
به منظور عبور از وضعیت ورشکستگی اغلب اشخاص از وام هایی استفاده می کنند که بتوانند ضرر و خسارت ایجاد شده را جبران نمایند. دقت کنید که از وام هایی مه بهره کمی دارند و اطمینان دارید توانایی پرداختن آن ها را در آینده دارید تا جای امکان استفاده نمایید.
مدیریت دخل و خرج
وقتی که احساس کردید به ورشکستگی نزدیک می باشید از مناسب ترین راهکارها به منظور خروج از این وضعیت و بحران اقتصادی این است که دخل و خرج خود را مدیریت کرده و به میزان درآمد خود و یا حتی کمتر خرج نمایید.
فروختن اموال بلااستفاده
هر فرد سرمایه داری یک سری اموال دارد که هرگز از آن ها استفاده نمی کند و فقط به منظور این که تمکن مالی خود را تامین نماید به جمع کردن آن ها می پردازد امکان دارد این اموال یک وسیله گران قیمت و یا یک ملک باشد ولی با این وجود وقتی که فرد سرمایه دار نزدیک به وضعیت ورشکستگی باشد بایستی به فروختن این اموال بپردازد.
استخدام حسابدار ماهر
از بهترین اعمالی که افراد به جهت نجات از ورشکستگی بایستی به انجام آن بپردازند این است که حتما از حسابداری حرفه ای و خبره مشورت و کمک بگیرند چرا که یک حسابدار باتجربه قادر می باشد شرایط اقتصادی سازمان را سنجیده و در صورت احتیاج به تغییر و داشتن راه حل های پیشنهادی آن را به مدیریت اطلاع بدهد.
قسط بندی کردن بدهی ها
در هنگام ورشکستگی نباید فقط بدهی یکی از بدهکاران تسویه گردد بلکه لازم است با همه بدهکاران گفتگو نمایید و یک جلسه حضوری با هر کدام برگزار کرده و از آن ها درخواست نمایید که برای دریافت طلب خود بهتر است همکاری کرده تا بتوانید بدهی شان را به شکل قسطی پرداخت نمایید.
از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای بازدید از مطالبی همچون چگونگی ایجاد انگیزه در نوجوانان و معرفی مهارت های قابل انتقال بر روی لینک های داده شده کلیک کرده و در این زمینه کسب اطلاعات نمایید.
منبع : آرگا