دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آموزش پتینه کاری روی چوب برای افراد تازه کار

  • منصوره رمضان زاده
  • ۱ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

پتینه کاری روی چوب نوعی پوشش جذاب با استفاده از رنگ های مختلف بوده که ظاهر و نمایی خاص به لوازم چوبی می دهد. برای اجرای این هنر بایستی به بافت و تراکم چوب توجه داشته باشید و با تکنیک ها و ترفند های مخصوص حالتی کهنه بر روی اشیا چوبی موردنظر ایجاد نمایید.

یکی از تکنیک های جذاب و پرکاربردی که به منظور زیبا سازی و تزیین وسایل و اماکن مختلف انجام می گیرد پتینه کاری بوده که با استفاده از رنگ و متد های خاص حالت کهنگی بر روی سطوح موردنظر ایجاد شده و در واقع به سبک وینتیج یا دکوراسیون قدیم می باشد که افراد زیادی طرفدار آن بوده و علاقه مند به اجرای آن هستند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به جهت یادگیری شما عزیزان به آموزش پتینه کاری روی چوب بپردازیم.

طریقه پتینه کاری روی چوب

آموزش پتینه کاری روی چوب

بهتر است بدانید که پتینه در حقیقت هنر کهنه کاری اجسام می باشد که امروزه در سبک مدرن رونق زیادی پیدا کرده و افراد زیادی را جذب خود کرده است. یکی از سبک های پتینه که بسیار آسان و لذت بخش بوده پتینه کاری روی چوب می باشد که به تلفیق چند رنگ مختلف و ایجاد لایه های رنگی متفاوت بر روی چوب تلقی می شود.

بهتر است بدانید که در هنر پتینه با استفاده از بافت های کهنه کاری شده و اکسید شدن می توان روی اشیا مختلف شیار هایی را به وجود آورد تا نمایی کهنه و قدیمی به خود بگیرند. این هنر به منزله رنگ در ساختار چوبی یا پوشش طبیعی مدنظر قرار داده شده که بر اساس میزان تیرگی چوب و هر نوع تغییری که در سطح، بافت و رنگ چوب حاصل آمده ارزیابی می شود.

با این نوع تکنیک می توانید انواع وسایل چوبی که در اختیار دارید را به صورت آنتیک در آورده یا بر حسب سلیقه و دیزاین منزل آن ها را کهنه کاری نمایید. از این رو با کمک هنر پتینه کاری دیگر احتیاجی نبوده وسایل چوبی را دور بیندازید بلکه با استفاده از کمترین هزینه می توانید این اشیا را کهنه کاری کرده و مجددا مورد استفاده قرار دهید.

روش انجام پتینه روی لوازم چوبی

از جمله مزایای این هنر قابلیت اجرا بر روی تمامی سطوح مختلف از جمله شیشه، سفال، سنگ، چوب، سیمان، آجر و گچ می باشد. این عمل از انواع شیوه های تغییر دیزاین به صورت خلاقانه خواهد بود. از سایز مزیت های پتینه کاری می توان به دوام طولانی، عوض کردن دیزاین با هزینه کم، پوشش دادن عیب و نقص ها و نصب سریع و راحت اشاره نمود. در ادامه روش ساده انجام پتینه را به صورت مرحله به مرحله شرح داده ایم.

طریقه اجرای کهنه کاری روی چوب

وسایل مورد نیاز

  • رنگ دلخواه به تعداد دو عدد که اغلب یک طیف رنگی را در نظر گرفته و حالت تیره و روشن آن را تهیه می کنند.
  • سمباده
  • قلموی نقاشی
  • وازلین یا شمع
  • دستمال کتان

مراحل انجام کار

در ابتدا باید به تمیزکاری سطح چوب با هر شئ ای که آلودگی را پاک نماید بپردازید. برای این کار می توان در صورت لزوم از الکل سفید استفاده نمود. سپس باید رنگ اولیه را بر روی سطح موردنظر بزنید. به هر اندازه هم که کار یکنواخت باشد احتیاج به رنگ پیش زمینه دارد. در این گام اغلب از رنگ های سفید، کرم و رنگ های خنثی استفاده می گردد.

برای انجام پتینه نباید اجازه دهید که رنگ به طور کامل خشک گردد این مدت زمان با توجه به رنگ انتخابی می تواند متفاوت باشد. رنگ بعدی را با استفاده از قلمو به قسمت هایی از کار بزنید. این رنگ به طور معمول رنگ اصلی را تشکیل می دهد. رنگ های آبی و سبز دوستداران زیادی دارد. به طور معمول به لبه های کار و حاشیه های بیرونی رنگ را باید پررنگ تر بزنید.

روش اجرای کهنه کاری روی چوب

در این مرحله افراد زیادی بکار بردن شمع و یا وازلین را توصیه می کنند. بدین گونه که بخش هایی از کار را با استفاده از وازلین یا شمع مدادی هایلایت کرده این عمل موجب شده جسم موردنظر رنگ بعدی را به خود نگرفته و حالت سایه به کار داده شود.

آموزش کهنه کاری روی چوب

با استفاده از قلمویی تمیز و یا یک دستمال و اسفنج خط های مرزی بین دو رنگ را پوشش دهید و به طور اصطلاح رنگ ها را در هم فیکس نمایید.

آموزش پتینه کاری روی چوب

احتیاج به دقت زیاد و یا الگوی مخصوصی نبوده با حرکت دادن آهسته دست به نتیجه مدنظرتان خواهید رسید. به منظور جذابیت بیشتر کار می توانید از رنگ سوم بهره مند شوید و یا با استفاده از تامپون اسفنج با رنگ طلایی تعدادی ضربه در قسمت هایی از چوب وارد نمایید.

طریقه اجرای کهنه کاری روی چوب

نکات کلیدی

در صورتی که برای بار اول سعی دارید به انجام پتینه کاری روی چوب بپردازید بایستی یک سری نکات را مورد توجه قرار دهید که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

  • سعی کنید از رنگ های بزرگ و یا گران قیمت استفاده نکنید، بهتر است آزمون و خطای خود را با رنگ های ارزان قیمت انجام دهید.
  • کار را بر روی یک سطح کوچک تست کرده و بعد از این که مطمئن شدید بر روی تمامی قسمت های وسیله موردنظر بزنید.
  • به طور معمول رنگ های ساختمانی قیمت بهتری دارند.
  • سعی کنید رنگ های خیلی غلیظ استفاده نکنید. دیده شدن خط های چوب و یا ام دی اف جلوه کار را جذاب تر خواهد نمود.
  • در هر مرحله ای از کار در صورتی که ناراضی بودید می توانید با کمک حلال های رنگ قسمت موردنظر را پاک کرده که مناسب ترین حلال ها برای این کار تینر روغنی، بنزین و نفت می باشند.
  • در پتینه کاری بهتر است حتما رنگ قهوه ای و یا طلایی پر رنگ را بکار بگیرید. این دو رنگ حس قدیمی و کهنه بودن را نشان می دهند.

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای یادگیری نحوه درست کردن کاغذ روغنی در خانه و طریقه کوتاه کردن لباس بافت به لینک های داده شده مراجعه نمایید و از این مطالب بازدید کنید و ترفندهای بیشتری را فرا بگیرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *