دسته ها
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

علایم شکستگی انگشت پا و نحوه درمان

  • منصوره رمضان زاده
  • ۲۲ دی ۱۴۰۲
  • ۰

شکستگی انگشت پا از جمله مشکلات شایعی بوده که امکان دارد برای تمامی افراد اتفاق بیفتد. این نوع شکستگی استخوان به سادگی قابل درمان بوده و درد و تورم ایجاد شده در اثر آن نیز معمولا با مصرف بعضی داروها قابل کنترل می باشد. برای رفع این مشکل اغلب از آتل استفاده شده که انگشت پا تکان نخورد و تا زمان بهبودی ثابت بماند.

یکی از صدمات و آسیب دیدگی های رایجی که برای استخوان های پا امکان دارد رخ بدهد شکسته شدن انگشتان می باشد که ناشی از عوامل مختلفی بوده و با درد، کبودی و دیگر علائم همراه بوده که نیاز به درمان خاصی نداشته ولی در صورت تشدید علائم آن بهتر است سریعتر به پزشک مراجعه شود و معالجه گردد. در همین راستا تصمیم داریم در این مطلب به منظور آگاهی شما عزیزان به بررسی علائم و روش درمان شکستگی انگشت پا پرداخته ایم.

نحوه درمان شکستگی انگشت پا

نحوه درمان شکستگی انگشت پا

به طور کلی می توان گفت شکسته شدن انگشت پا اغلب به خاطر ضربه دیدن و یا افتادن اجسام بر روی آن به وجود می آید، همچنین به خاطر ضعیف شدن استخوان پا و اعمال فشار بر روی آن امکان دارد این عارضه به وجود آید. شکستگی انگشت پا با علائم زیادی همراه بوده و برای درمان آن می توان از روش طب سنتی استفاده نموده و یا این که به پزشک مراجعه کرد.

درد ایجاد شده در اثر شکسته شدن انگشت را می توان برای زمان کمی با استفاده از یخ و دارو تسکین داد ولی با این وجود بایستی در سریعترین زمان به یک پزشک معالج برای عکسبرداری و تشخیص قطعی شکستگی مراجعه نمود. بر حسب نوع و میزان شدت شکستگی امکان دارد یک آتل برای ثابت ماندن انگشت یا عمل جراحی برای بازسازی شکستگی توصیه شود.

آگاهی از نشانه ها و روش درمان شکسته شدن انگشت پا بسیار مهم بوده چرا که در صورتی که انگشت شکسته شده درمان نگردد امکان دارد توانایی های شخص از جمله راه رفتن و دویدن تحت تاثیر قرار بگیرد. درمان غلط و ناصحیح این عارضه نیز می تواند درد شدیدی را به همراه داشته باشد.

اگر حس می کنید انگشت پایتان شکسته شده و در صورتی که با خونریزی همراه است یا با علائمی همچون بی حسی، سرما و گزگز کردن رو به رو شدید در صورتی که انگشت پا شکل آن تغییر پیدا کرده یا در جهت غلطی قرار دارد و یا این که نقطه صدمه دیده خاکستری یا آبی رنگ شده سریعا برای اقدامات پزشکی دست به کار شوید.

دلایل شکسته شدن انگشت پا

علائم بروز این عارضه

  • عدم توانایی در خم کردن انگشت پا
  • کبود شدن سطح پوست و زیر ناخن پا
  • عدم توانایی در لمس کردن انگشت پا بدون داشتن درد
  • گز گز کردن یا بی حس شدن پا
  • درد ضربان دارد و حس درد بسیار شدید
  • عدم توانایی در راه رفتن یا انداختن وزن بر روی پای صدمه دیده
  • حالت کج یا فرق داشتن با انگشت پای دیگر
  • ورم بیش از اندازه در یک نقطه موضعی

علل اصلی شکستگی انگشت

  • ضربه ناشی از یک جسم سریع
  • کوبیده شدن انگشت به یک شیء سخت
  • ضربه ناشی از تصادف رانندگی
  • بکار گرفتن ابزار های مختلف

طریقه درمان شکسته شدن انگشت پا

عوارض احتمالی

انگشت شکسته شده اگر به درستی درمان گردد مشکلات دائمی به همراه نخواهند داشت. عوارض احتمالی که امکان دارد در اثر این عارضه ایجاد شوند مواردی از قبیل :

ایجاد عفونت در استخوان

عفونت استخوان ها که با اسم استئومیلیت تلقی می شود امکان دارد دراز مدت باشد. در صورتی که قسمت پوست پا صدمه دیده باشد احتیاج به مدت زمان زیادی مصرف آنتی بیوتیک و عمل جراحی دارد.

درمان نادرست استخوان ها

درمان ناصحیح استخوان ها در وضعیتی بوده که استخوان ها به شکلی کج بهم جوش خورده و یا به هیچ عنوان جوش نخورده اند که در این وضعیت احتیاج به عمل جراحی می اشد.

سفت شدن انگشتان پا

سفتی انگشتان پا به ویژه در صورتی که مفاصل درگیر باشند خیلی رایج است. مفاصل در هر محلی از بدن که خون درون آن ها باشد مایل به سفت شدن می باشند. انجام عمل فیزیوتراپی قادر می باشد در این وضعیت بسیار کمک رسان باشد.

صدمه پوستی

صدمات پوستی ایجاد شده در اثر بستن انگشت های کوچک اگر که انگشت ها به شکل محکم بسته شوند بسیار شایع می باشد. بروز تاول و پینه در مکان بستن انگشت از جمله عارضه های شایع در این بیماری می باشد.

ایجاد درد

برخی مواقع درد در استخوان ها ایجاد می شود. درد دراز مدت احتیاج به درمان طولانی مدتی دارد.

نشانه های شکسته شدن انگشت پا

عوض شدن ظاهر انگشت

در صورت درمان نشدن سر وقت این عارضه احتمال عوض شدن همیشگی ظاهر انگشت پا و ایجاد بیماری انگشت چکشی وجود دارد.

شیوه های درمانی شکستگی انگشت

برای رفع شکستگی انگشت پا از روش های موثری استفاده می گردد که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.

استراحت کردن

برخی مواقع استراحت کل آن چیزی بوده که برای رفع این عارضه به آن احتیاج دارید.

بکار بردن کمپرس سرد

بایستی یخ یا کیسه سرد را هر دفعه حدود ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بر روی انگشت شکسته شده قرار دهید. این عمل بایستی هر یک الی دو ساعت و حدود ۳ روز صورت گیرد تا وقتی که ورم آن کم شود. می توان پارچه ای نازک میان یخ و پوست گذاشت تا از سردی زیاد آن مراقبت شود. توجه نمایید که آتل نباید خیس گردد.

بستن آتل برای رفع شکستگی انگشت

می توان انگشت پا را به کمک یک آتل بست تا انگشت در وضعیتی ثابت قرار گرفته شود و جا به جا نشود.

مهمترین نشانه های شکسته شدن انگشت پا

استفاده از کفش طبی

پوشیدن کفش های طبی که کفی سفتی دارند از انگشت پا مراقبت کرده و به انگشتان در جا گیری درست کمک می کند. استفاده نمودن از کفش های بعد از عمل و یا بوت واکر نیز تاثیر گذار خواهد بود.

بانداژ کردن

برخی مواقع بانداژ انگشت شکسته شده بر روی انگشت دیگر تاثیر گذار خواهد بود ولی در موارد دیگر امکان دارد ضرر داشته باشد.

مهمترین دلایل شکسته شدن انگشت پا

استفاده از دارو

در صورت لزوم از دارو های تسکین دهنده همچون استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده می گردد.

انجام فیزیوتراپی

پس از باز کردن آتل یا گچ امکان دارد پزشک برای بهبود یافتن مفاصل و کم شدن ضعف عضلانی فیزیوتراپی را پیشنهاد کند. درمان امکان دارد شامل الکتروتراپی به منظور کم شدن درد، ورم و بهبودی فوری باشد.

عمل جراحی

در صورتی که شکستگی انگشت پا دچار جا به جایی شده باشد یا در صورت صدمه دیدن مفصل امکان دارد عمل جراحی نیاز باشد. جراحی معمولا شامل بکارگیری وسایل ثابت کننده همچون پین ها می باشد.

 علائم شکستگی انگشت پا

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، ضمن این که می توانید برای بازدید از مطالبی همچون بررسی دلیل ورم مچ پا و شکستگی استرسی بر روی لینک های داده شده کلیک کرده و از این مطالب بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *