شستن جای بخیه کار بسیار حساسی می باشد زیرا بخیه ها برای بخشی از بدن استفاده می شود که لایه دفاعی اولیه بدنی از بین رفته است و اگر در این میان اشتباهی از شما سر بزند امکان دارد مشکلات بی شماری برایتان ایجاد گردد. برای این که بتوانید این کار را درست انجام دهید همراه ما باشید.
تکنیک های شستن جای بخیه
برای این که بتوانید از بخیه به خوبی مراقبت کنید نیاز است تا محل زخم را با یک بانداژ بپوشانید. در واقع این کار مانع از ورود آلودگی ها به زخم می شود و روند بهبودی تسریع خواهد شد. معمولا تعویض کردن پانسمان ها و شستشو محل بخیه به دست خود متخصص انجام می شود ولی ار این زخم ها زیاد عمیق نباشد شما می توانید در خانه تان نیز این کار را انجام دهید. برای این که بتوانید این کار را به درستی انجام داده و مشکلی در این زمینه نداشته باشید در ادامه مراحل این کار را برایتان انجام خواهیم داد.
مراحل تعویض پانسمان بخیه
برای این که بتوانید از بخیه ها به خوبی مراقبت نمایید بهترین راه این است که زخم خود را با بانداژ ها خشک و دور از آلودگی ها نگه دارید. معمولا بعد از بخیه زدن دو الی سه روز ابتدایی نباید با بخیه های خود به حمام بروید. معمولا پزشک زمانی را برایتان تعیین می کند تا بتوانید حمام بروید و زود تر از این موعود امکان دارد میزان آلودگی ها را افزایش داده و بخیه های شما دچار عفونت خواهند شد. برای شستن جای بخیه و تمیز کردنش باید مراحلی را به ترتیب انجام دهید که در ادامه همه ان ها را به صورت کامل برایتان بررسی می کنیم.
مرحله یک
- ابتدایی ترین کاری که باید در این میان انجام دهید این است که دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- معمولا برای شستن این زخم ها از شامپو بچه استفاده می شود.
- شما برای این که مشکلی در رابطه با زخم بخیه شده ایجاد نشود برای تمیز کردنش باید از سرم های شستشو استفاده نمایید.
- معمولا پماد های مخصوص برای چرب کردن این بخیه ها وجود دارد که متخصص برایتان تجویز خواهد کرد.
- سعی کنید باند ها را روی زخم گره نزنید.
مرحله دو
- بعد از این که دست های خود را شستید و وسایل لازم را برای تمیز کردن فراهم کردید می توانید باند روی زخم را بردارید.
- مرحله دوم اهمیت بالایی دارد و شما می توانید بعد از برداشتن باند قبلی یک باند دیگر استفاده کرده و محل بخیه را با سرم شستشو مرطوب کرده و یک باند جدید استفاده نمایید.
- در این میان شما می توانید از صابون ملایم، آب و مایع های ضد عفونی کننده مخصوص و یا اسپری های ضد عفونی کننده خاص در این میان استفاده نمایید.
مرحله سه
- معمولا در این میان ممکن است زخم های شما دچار ترشحاتی باشد.
- این ترشحات را با پد ها و اسفنج های گاز پانسمان تمیز نمایید.
- نباید در این میان به زخم خود فشار زیادی وارد نمایید.
- اگر بخیه ها دارای خونریزی می باشند شما می توانید از باند تمیز استفاده کرده و آن را روی بخیه ها فشار دهید تا میزان آن کاهش یابد.
مرحله چهار
- در این مرحله شما باید از دارو هایی که برایتان تجویز شده است استفاده کنید.
- معمولا برای این که عفونت زخم های شما بیش تر نشود متخصص برای شما از پماد های آنتی بیوتیکی استفاده خواهد کرد.
- قبل از این که از این پماد ها استفاده نمایید بهترین راه این است که روش استفاده از آن ها را بپرسید و یا بروشور این پماد ها را مطالعه نمایید.
- اگر به این پماد ها حساسیت داشتید می توانید با مراجعه دارو خانه درمان های جایگزین را امتحان کنید.
مرحله آخر
- اهمیت این مرحله بسیار زیاد می باشد و شما باید سریعا زخم خود را ببندید و با این کار میزان آلودگی ها را به شدت کاهش دهید.
- برای بستن زخم می توانید با رعایت نکات بهداشتی یک باند تازه برداشته و روی محل زخم قرار دهید.
- این باند ها را نباید روی زخم ها ببندید در غیر این صورت امکان دارد فشار زیادی به بخیه ها و محل زخم ها وارد شود.
- برای راحت تر بسته شدن زخم ها می توانید از چسب های جراحی استفاده نمایید و با این کار دیگران نگران آلودگی های اطراف خود برای زخم تان نباشید.
نکات مهم مراقبتی
حال که با شستن جای بخیه و روش بستن آن آشنا شدید در ادامه بهتر است یک سری از نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید روند بهبودی خود را سریع تر کرده و کم تر دچار هزینه های اضافی شوید و همچنین میزان عفونت های احتمالی را نیز به شدت کم کنید.
- اگر برای شما از بخیه های جذبی استفاده شده است باید تا ۲۴ ساعت آن ها را خشک نگه دارید و هیچ آبی به آن ها نباید برسد.
- اگر برای زخم شما از بخیه های غیر قابل جذب استفاده شده باید تا ۴۸ ساعت ان ها را دور از رطوبت نگه دارید.
- بعد از این که این مدت زمان گذشت می توانید محل بخیه خود را با آب گرم و صابون شستشو دهید و یادتان باشد که در این زمینه نباید از آب زیاد استفاده کرده و زخم را درون آب غوطه ور نمایید.
- بعد از این که زخم خود را شستشو دادید بهترین راه مراقبتی این است که با استفاده از یک پارچه تمیز و استریل شده آب اضافی روی ان را خشک کرده و بهتر است این دستمال تمیز باشد در غیر این صورت امکان بروز مجدد عفونت ها وجود دارد.
- اگر متخصص برایتان پماد های آنتی بیوتیکی تجویز کرده است بهتر است بعد از شستن و خشک کردن آن را استفاده کرده و سعی کنید استفاده زیادی از آن ها نداشته باشید و همین که یک لایه نازک روی بخیه ها را بپوشاند کافی است.
- در نظر داشته باشید که برای شستن جای بخیه نباید از الکل، ژل های حمام، آب اکسیژنه، بتادین، صابون های سخت و عطری، محلول های ضد عفونی کننده و کرم های آرایشی استفاده نمایید. در واقع شما با استفاده از این مواد امکان تحریک شدن پوست و زخم ها را فراهم خواهید کرد و امکان بهبودی تان به تاخیر خواهد افتاد.
شستن جای بخیه بسیار ساده می باشد و شما با طی کردن مراحل ان می توانید به راحتی از پس آن بر بیایید. در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد درمان خانگی عفونت بخیه و سوزش جای بخیه نیز مشاهده کرده و آگاهی خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این میان استفاده نمایید.
منبع : آرگا