ازدواج مجدد بعد از طلاق به معنای داشتن صلاحیت و ثابت نبودن در دوران عده طلاق حتی با وجود فرزند بوده و زن می تواند با خیال داشتن شرایط حقوق مالی دریافتی حاصله از ازدواج اول چون مهریه با یک شخص جدید مراحل عقد نکاح را تکرار کند و با جاری شدن صیغه محرمیت ازدواج موفقی داشته باشد.ازدواج در بقای نسل و رفع نیاز های عاطفی غریزی انسان در حکم قانونی و سالم تاثیرات مثبت به همراه دارد. از جمله شرایطی که برای ازدواج مجدد زن و مردی نیاز می باشد شامل:
- شایستگی های قانونی زوجین یعنی رسیدن به مرحله بلوغ و بالغ شدگی
- رضایت هر دو شریک برای عقد و شروع زندگی مشترک به دور از اجبار
- نداشتن موانع دخالت کننده چون: تمام شدن عده زوجه پس از طلاق، کافر نبودن، عدم وجود رابطه خویشاوندی درجه یک و …
- ضرورت اجازه پدر یا جد پدری با دریافت نامه از دادگاه برای ازدواج مجدد در صورت باکره بودن زوجه
ازدواج مجدد بعد از طلاق در چه زمانی مناسب تر است؟
پس از پایان پذیری وهله جدایی، چه میزان گذر زمانی برای آغاز زندگی مشترک با آدمی جدید نیاز است؟
برای مرد آنچه که اهمیت دارد، آمادگی ذهنی است و نیازی به رعایت محدودیت های قانونی ندارد. اما زن قانون دینی سختی برای او گذاشته شده است و آن هم تجربه گذراندن ۱۰۰ روز پس از جدایی می باشد. در حالتی که زن و مرد رابطه زناشویی جنسی با یکدیگر هرگز نداشته باشند و زن با جسم باکره یا یائسه تن به جدایی دهد، ضرورتی برای گذراندن زمان ۱۰۰ روز ندارد و بی هیچ مشکلی می تواند با مردی دیگر وارد رابطه ازدواجی شود.
جدای از صحبت های دینی، روانشناسان اعتقاد دارند که زن و مردی پس از جدایی برای کنترل و کاهش دهی خشم، نفرت، غم و آسیب های افتاده به جان خود، به مدت ۶ ماه صبر داشته باشند تا برای زندگی آینده تصمیم گیری های عاقلانه و به دور از تعصب را برنامه ریزی و انتخاب کنند.
ازدواج دوباره پس از جدایی با وجود فرزند چگونه امکان پذیر است؟
همانطور که در ابتدای صحبت ها اشاره شد، وجود فرزند مانعی برای ازدواج مجدد زن و مرد نیست چون حتی با همان فرزند نیز زیر یک سقف زندگی تشکیل می دهند.
البته در حالتی زن می تواند نیاز ازدواج دوباره را در خود برطرف سازد که همسر سابق او شرط ازدواج را در صورت سلب حضانت به او نگفته باشد، یعنی اگر او ازدواج کند، فرزند را از او پس می گیرند.
اما نقش مادر به گونه ای باید باشد که مرد قانون گذار را آگاه سازد که این ازدواج به صلاح فرزندشان است و او هیچ مشکلی با این داستان ندارد.
در حقیقت مادر باید به چشم خانواده همسر سابق نشان دهد که فرزند پس از ازدواج دوباره باز هم در آرامش است و اشکالی در زندگی آن ها وجود ندارد.
مهریه زن از پس شروع زندگی جدید چگونه است؟
تفاوتی ندارد که آیا زن ازدواج اول اوست یا ازدواج چند باره. این داستان توافقی بوده و هر دو زوجه با یکدیگر تصمیم می گیرند و بالغانه به نتیجه تعیین شده می رسند. در حقیقت زن هیچ ممنوعیتی برای تعیین این مهریه در ازدواج دوباره خود ندارد و با هم صحبتی آگاهانه صیغه عقد را برای خود جاری می سازند.
در این زمان همچون ازدواج اول: زوجین می توانند نوع مهریه ( عندالمطالبه یا عندالستطاعه ) را مشخص کنند، سپس عقد بین آن ها خوانده شود.
عندالمطالبه یعنی هر زمان که زن درخواست کند، مهریه او باید پرداخته شود.
عندالستطاعه یعنی زمانی زن می تواند این درخواست را داشته باشد که مرد توانایی مالی برای پرداخت آن را در وجود خود داشته باشد.
بررسی اشکالات و چالش های ازدواج مجدد پس از جدایی
-
نگاه جامعه به بستر ازدواج مجدد:
شاید به گوش شما هم رسیده باشد که فلانی دوباره باز ازدواج کرده! اوه ازدواج دوم، حداقل میزاشت مهره طلاقش خشک بشه، یا چجوری میتونه دوباره ازدواج کنه….
این جمله واکنش های نابخردانه مردمی است که با این خبر از زبان خود بیان می کنند. آن ها آگاهی ندارند که دلیل جدایی شما برای چه بوده است؟ به این دلیل مردم زن دوم را کمتر قبول می کنند چون تمام اشتباه را در وجود زن ریشه می دانند.
هرگز برای تسلی بخشی به احساسات جریحه دار خود به این افراد نزدیک نشوید و به کنش اشتباه آن ها واکنش حساسیت گذاری نشان دهید.
-
احتمال بیشتر جدایی پس از جدایی دوم:
چرا در دادگاه ها افرادی را به چشم می بینید که باز هم از ازدواج دوباره خود راضی نیستند و تن به جدایی می دهند؟ این اشکال ریشه از کجاست؟ آمار های موجودی نشان می دهد که ۵۰ درصد از ازدواج های اول و ۶۷ درصد از ازدواج های دوم منجر به حدایی می شوند. عوامل متنوعی بر شکل گیری این اشکال وجود دارد، یکی از عوامل موثر این اشکال عادی شدگی است. چون شخص یک بار طلاق گرفته، پس می تواند باز هم این عملکرد را در زندگی خود داشته باشد و اصلا اتفاق ناگوار ترسناکی نیست.
صحبت این نیست که ازدواج دوم تماما به جدایی ختم می شود، بلکه به این معنا است که احتمال طلاق در ازدواج دوم بیشتر از ازدواج اول می باشد.
-
تاثیرات ماندگار ازدواج اول بر ازدواج دوم:
اگر پس از جدایی فرزندی به میان نباشد، پس زن و مردی هیچ ضرورتی را برای دیدار های دوباره در خود نمی بینند. روابط بین فردی انسان ها بسیار سخت و پیچیده است و هر مشکلی که پیش آید، بسیار آسیب پذیر می شویم. زندگی این است هیچ گاه پیشآمد هر اتفاقی قابل پیش بینی نیست. همه چیز در ابتدا زیبا است، اما ماندگاری همیشگی نیست. شاید دو آدم برای شروع زندگانی مشترک خیلی مشتاق باشند و برای بودن کنار هم جان دهند. اما پس از گذشت پل محرمیت احتمال سردی بین آن ها سر می گیرد و دیگر از بودن کنار هم لذت نمی برند. حال که یکبار به آسیب جدایی ازدواج اول مبتلا شده اید، فرصت فراهم است تا دیواری به دور خود بکشید و آهسته به زندگی دوباره عادت کنید و برای ازدواج مجدد عجله نداشته باشید تا با درک تجربیات بهترین ها برای شما پیش آید.
-
ناپدری یا نامادری بودن:
تجربه پدر یا مادر بودن به خودی خود مشکل است، مخصوصا ناپدری و نامادری که از آن مشکل تر است. بسیاری از فرزند های زن و مردی به راحتی پدر و مادر جدید را در زندگی خود قبول نمی کنند و این داستان باعث می شود که زندگی روزمره در آن خانه با چالش هایی بی سابقه همراه باشد. داستان ها همیشه حکایت از ناپدری و نامادری بد تعریف داشته اند، شخصی که با ورودش در زندگی تازه متلاشی شده، فرصت های بدتری را به همراه می آورد و فضای خانه را آلوده تر می سازد. حتی همسر سابق نیز با حضور شخص جدید در کنار کودکش میل مثبتی ندارد چه برسد به خویشاوندان نزدیک که هرگز این داستان را برای نوه خود قبول نمی کنند.
-
هیجان کمتر به نسبت ازدواج اول:
شور و شوقی که ازدواج اول در دل دو زوج زن و مردی شکل می گیرد و روحیات آن ها را به وجد می آورد به نسبت خیلی کمتر در ازدواج دوم پیش می آید. رویاهای کوچک شده آن ها با افزایش سن و بالغ شدگی، بزرگ می شود و به این نتیجه می رسند که زندگی به هر حالی می گذرد و چندان اهمیت ندارد که برای آینده برنامه ریزی دقیق داشته باشید. ازدواج دوم نسخه بالغ افراد است که با تجربیات بیشتر، سردرگمی کمتری وجود داشته و زندگی روزانه در آن جدی تر خواهد بود.
-
مشکلات مالی:
زوج متاهلی که در زیر یک سقف، مشترکانه زندگی می کنند از لحاظ مالی به راحتی می توانند یکدیگر را حمایت کنند. اما پس از جدایی چطور؟
پایان این ازدواج نتیجه های بدتری را نیز به دنبال می آورد. چون مرد باید حقوق مهریه شده را برای زن بپردازد و این به معنای تقسیم دارایی های مرد است.
پس از خرج های تعهد شده در قبال بدهی ها، پرداخت حق وکیل و …. زندگی مجردی سخت در بلندای اشکالات جدایی قرار می گیرد و تمامی آشفتگی های مالی می تواند به یک ازدواج مجدد اشتباه تبدیل شود.
آیا ازدواج مجدد با همسر سابق امکان پذیر است؟
ازدواج مجدد با همسر سابق محدودیتی ندارد و با مشاوره های زوجین در شرایط سلامت روحی روانی و احتمالات شکست موفقیت انجام می پذیرد.
اما اگر ظرفیت ۳ عدد پر شود، دیگر از لحاظ قانونی و دینی مجاز نخواهد بود.
از نگاه دیگر، چگونه می توان ازدواج مجدد موفقی داشت؟
با شروع ازدواج مجدد بعد از طلاق برای ازدواج موفق این ایده ها را به کار بگیرید:
- تجربیات پیش آمده گذشته را از یاد ببرید.
- همسر را اولین و مهم ترین شخص زندگی خود بدانید.
- به بچه های همسر خود فرصت آزادی عمل عاقلانه دهید.
- صبور باشید.
- آرزو نیاز های یکدیگر را برآورده سازید.
- برای هماهنگی و سازگاری با زندگی جدید، بیشتر با همسر خود وقت بگذرانید.
- هیچ کس آدم کامل و منحصر به فردی نیست، پس رویا های ایده آل گرایانه را از خیال خود دور سازید.
- احساسات را برای ابراز به همسر گرم کنید و با عشق او را ستایش کنید.
- برای بودن کنار هم، فعالیت های مشترک انجام دهید.
- به دور از دیگران و چشم و هم چشمی ها، زندگی مورد علاقه قلبی خود را ایجاد کنید.
- به دنبال دوستان جدید و وقت گذرانی های متاهلی باشید.
در پایان برای کسب آگاهی بیشتر از مقالات ازدواج مجدد، زمان مناسب ازدواج مجدد و مشکلات ازدواج مجدد با کلیک به روی لینک های قرار داده شده، به مطالعه بپردازید.
منبع : آرگا