سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ به لطف وجود سیستم چهار چرخ محرک پیشرفته و استفاده از پیشرانه باکسر چسبندگی بی نظیری در پیچ ها داشته و فروش بالایی در بازار امریکا کسب کرد. برای آشنایی بیشتر با این خودرو در ادامه به بررسی سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ خواهیم پرداخت.
نقد و بررسی سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰
خودروساز ژاپنی سوبارو به عنوان زیر مجموعه ای از کمپانی صنایع سنگین فوجی، وظیفه تولید ماشین های سواری آن را بر عهده دارد. صنایع سنگین فوجی که سازنده محصولات سوبارو می باشد از شرکای تجاری کمپانی تویوتا به حساب می آید به طوری که حدود ۱۶ درصد سهام آن در اختیار تویوتا است.
عمده معروفیت سوبارو به موتورهای تختی است که در خودروهای خود به کار می گیرد. همچنین سوبارو در ساخت خودروهای اسپرت شهری نیز معروف است. سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ محصول این خودروساز همانند دیگر محصولات آن به موتور BOXER و سیستم چهار چرخ محرک مجهز است.
در حقیقت ایکس وی ورژن کراس اور سوبارو ایمپرزا می باشد که از نسل چهارم این خودرو به خانواده محصولات سوبارو افزوده شد. سوبارو ایکس وی به لطف حضور سیستم چهار چرخ محرک پیشرفته و استفاده از پیشرانه باکسر چسبندگی بی نظیری در پیچ ها دارد.
این خودرو در ایران به خاطر ناشناخته بودن و نبود خدمات پس از فروش، چندان مورد توجه قرار نگرفت. در حالی که سوبارو ایکس وی در بزرگترین بازار فروش خودرو یعنی امریکا فروش بالایی تجربه کرد که تاییدی بر بی نظیر بودن این کراس اور خوش ساخت است.
لوگو سوبارو مجموعه ای ۶ ستاره می باشد که بزرگترین ستاره آن، نشانگر صنایع سنگین فوجی و ۵ ستاره دیگر نماد شرکت های تابعه اش هستند. قابل ذکر است سوبارو هرگز در کشورمان حضور موفقی نداشته و فقط نماینده این برند خوشنام ژاپنی در ایران یعنی سیف خودرو از سال ۱۳۸۳ نمایندگی این برند را دریافت کرده و تنها موفق شد تعداد محدودی از مدل لگاسی و فارستر را راهی ایران نماید و بعد از آن به همکاری با برند چینی بیسو پرداخت.
شرکت سیف خودرو در هنگام فعالیت خود به همراه لگاسی و فارستر تعداد محدودی سوبارو ایکس وی نیز به ایران وارد کرد که به سختی می توان نمونه ای از این خودرو را در خیابان های کشور مشاهده کرد. محصولات ژاپنی باکیفیت، به ویژه در زمینه خودرو فروش مناسبی در کل دنیا دارند و به واسطه دوام و استقامت بی نظیر و استهلاک پایین، طرفداران زیادی در همه کشورها از جمله ایران دارند.
ولی متاسفانه به خاطر پاره ای موضوعات برخی از برندهای خوش نام ژاپنی از جمله هوندا و سوبارو آن چنان که باید در کشور با موفقیت قابل توجهی روبرو نشدند. محصولات سوبارو در مدت کوتاهی در دو مدل سوبارو لگاسی و سوبارو فارستر توسط شرکت سیف خودرو به بازار ایران وارد شدند. در ادامه قصد داریم به بررسی سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ بپردازیم که به تعداد محدودی وارد ایران شد.
طراحی ظاهری
در بررسی طراحی سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ می توان گفت ظاهری جذاب و ماجراجویانه دارد. این خودرو برخلاف بیشتر کراس اوورهای بازار جهانی ظاهری ماجراجویانه داشته و هیجان را به همراه می آورد. لاستیک های همه جا رو، ارتفاع بالا از سطح زمین و نصب سیستم تمام چرخ محرک این نکته را یادآوری می کند که سوبارو کراس ترک، کراس اووری با قابلیت عبور از مسیرهای آفرودی می باشد.
با اولین نگاه به جلوپنجره این خودرو می توان به زبان طراحی سوبارو پی برد. در نمای جانبی و عقب خودرو ترکیبی متعادل از سادگی و اسپرت بودن دیده می شود که نشان از تلاش این کمپانی برای بازاریابی همزمان بین مشتریان جوان و خانواده ها می باشد.
به طور کلی سوبارو سعی داشته تا طراحی این کراس ترک، جذابیت سوبارو ایمپرزا را بازآفرینی نماید و روح اسپرت در کالبد آن بدمد. به این خاطر که سبک کلی کسل کنندگی و یکنواختی دیگر کراس اوورها از بین رفته و به نظر موفق بوده است. شایان ذکر است ظاهر این خودرو چندین بار مورد بازبینی قرار گرفته و برخی تغییرات جزئی پیدا کرده است.
طراحی داخلی
بررسی ها نشان می دهد در سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ فضای کابین بزرگتر شده و توسط عایق بندی بهتر، سر و صدای وارد شده به کابین شدیدا کاهش پیدا می کند و فضای داخلی آرامی را شاهد هستیم. ستون A باریک شده و به همراه شیشه جلو که دارای انحنای قابل توجهی می باشد، نمایی خیلی شکیل و جلوه ای عالی را به وجود آورده است.
عرض خودرو هم افزایش یافته و به طراحان اجازه داده فاصله بیشتری بین صندلی های جلو در نظر بگیرند که به سهم خود سبب افزایش راحتی کابین شده است. با نگاهی دقیق به کابین جادار این خودرو به معنی واقعی به کیفیت ژاپنی آن پی خواهید برد. قابل ذکر است در ساخت کابین مواد و قطعات باکیفیت استفاده شده و دوخت نارنجی در ترکیب با تریم مشکی رنگ نمای جذابی به فضای داخلی سوبارو ایکس وی بخشیده است.
همچنین جنس چرم به کار رفته در تریم کابین خیلی نرم و لطیف می باشد.ظرافت در طراحی کلیدها و ادوات کنترلی هم رعایت شده و به سادگی و با لمس هر کلید، فرامین اجرا می شوند. نمایشگر هم کیفیت خوبی داشته و دوربین عقب نیز تصاویر واضحی به نمایش می گذارد. سایز کوچک نمایشگر جای انتقاد دارد و برای رفع این ایراد بایستی نسخه های گران قیمت خریداری شود که به جای نمایشگر ۶.۵ اینچی به نمایشگر ۸ اینچی مجهز هستند.
در ضمن سبک طراحی کابین سوبارو ایکس وی محافظه کارانه است و فاصله قابل توجهی با دیگر کراس اوورهای مطرح بازار جهانی دارد.
مشخصات فنی
در قسمت قوای فنی، سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ از موتور دو لیتری ۴ سیلندر تخت (Boxer)، با تزریق مستقیم سوخت، بهره می رد و در نسخه های جدید این موتور، یک بلوک تقویت شده به منظور فشرده سازی مخلوط سوخت و هوا به کار رفته است. سوبارو مدعی است در نسخه ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، پیشرانه نسبت به نسل قبلی، هشتاد درصد تغییر پیدا کرده و حدود ۱۲ کیلوگرم سبک تر است.
طراحی خاصی برای دریچه گاز سوبارو ایکس وی در نظر گرفته شده، و نتیجه مستقیم آن، شتاب گیری اولیه بهتر خودرو، نسبت به نسل قبلی می باشد. علاوه بر این، قدرت خروجی موتور هم تغییر کرده و در حال حاضر به ۱۵۲ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور بر دقیقه رسیده است. در صورتی که نسل قبلی، یعنی نسخه مورد بررسی ، قدرتی معادل ۱۴۸ اسب بخار تولید می شد.
با این حال ، گشتاور خروجی بدون تغییر بوده و حدود ۲۰۰ نیوتن متر است. همچنین سیستم AWD، توزیع اتوماتیک قدرت بین چهارچرخ را بر عهده دارد و در تیپ های پایین، سوبارو ایکس وی با گیربکس ۶ دنده دستی عرضه می شود، ولی در تیپ های میانی و بالاتر، سوبارو برای کراساوور خود، جعبه دنده CVT را به کار گرفته است.
عملکرد این خودرو در کل مقرون به صرفه بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن، حدود ۸ لیتر در هر صد کیلومتر ثبت شده است. بررسی ها نشان می دهد هدف اصلی ساخت این پیشرانه، نظیر بیشتر خودروهای ژاپنی مشابه، دوام بالا و عملکرد مقرون به صرفه بوده، از این رو نباید توقع داشت که سوبارو ایکس وی شتاب فوق العادهای داشته یا برای مسابقات خیابانی مناسب باشد.
به این ترتیب بهتر است سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰ را در مسافرت های خانوادگی طولانی مدت به چالش بکشید. در بررسی ها شتاب این خودرو، رقمی در حدود ۱۲.۵ ثانیه اعلام شده است. همانطور که اشاره شد پیشرانه سوبارو ایکس وی از نوع تخت بوده و این نوع موتورهای درون سوز در سال ۱۹۹۶ توسط سوبارو معرفی شدند.
قابل ذکر است موتورهای تخت یا Boxer، فقط در ساخته های سوبارو و پورشه دیده می شوند و استفاده از این نوع پیشرانه، به خاطر حرکت افقی پیستون ها، سبب خنثی شدن نیروهای اینرسی و ارتعاش کمتر در پیشرانه خواهد شد.
امکانات خودرو
همانطور که می دانید خودروهای ژاپنی، عموما به علت کیفیت بالای ساخت و دوام خود شناخته شده هستند، و زمانی که به خودروهای اقتصادی ژاپنی و تیپ های پایه برسیم، با خودروهایی ساده تر روبرو هستیم. سوبارو ایکس وی ۲۰۱۷ در تیپ های میانی، به امکاناتی نظیر ساب ووفر، کروز کنترل، تریم چرمی داخلی، آینه مجهز به قطب نما، موکت کف، خروجی برق ۱۲ ولت، شیفترهای پشت فرمان، صفحه نمایش لمسی، پاور ویندوز، ورود بدون کلید و تهویه مطبوع برقی مجهز است.
ولی با توجه به بررسی ها باید خاطر نشان کرد نکته قوت سوبارو ایکس وی ۲۰۰۰، ایمنی بالای آن می باشد. این کراساوور اقتصادی ژاپنی، توانسته در دو تست پیاپی موسسه یوروانکپ، در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷، پنج ستاره ایمنی دریافت نموده و نمرات بالایی در زمینه حفاظت از سرنشینان درون و بیرون خودرو کسب کند.
در پایان در صورت تمایل برای آشنایی با خودروهای دیگر شرکت سوبارو از جمله سوبارو فارستر و سوبارو ایمپرزا روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا