دسته ها
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳

بررسی هایما ۶p و مشخصات این خودروی پلاگین هیبریدی

  • شیوا فهیمی
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

هایما ۶p در واقع نسخه نسل دوم هایما S5 می باشد که به عنوان جایگزین آن راهی بازار خودرو ایران می شود. در این مطلب به بررسی هایما ۶p پرداخته تا با مشخصات این خودرو بیشتر آشنا شوید.

هایما ۶p محصول پلاگین هیبریدی هایما و اولین محصول تولید انبوه خودروسازی چینی با فناوری P2 می باشد که بر پایه هایما S5 بنا شده است. خطوط طراحی در این نسل مدرن تر و زیباتر شده ولی نسبت به سایر کراس اوورهای کامپکت بازار کاملا منطبق نبوده و ممکن است ارتباط برقرار کردن با آن برای همه ساده نباشد. در ادامه به بررسی هایما ۶p می پردازیم.

معرفی و بررسی هایما ۶p

هایما ۶p محصول پلاگین هیبریدی هایما و اولین محصول تولید انبوه خودروسازی چینی با فناوری P2 می باشد که بر پایه هایما S5 بنا شده است. هایما S5 قبلا در ایران عرضه شده است. نسل اول هایما S5 در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد و این نسل توسط ایرانخودرو در ایران مونتاژ شد، ولی در سال ۲۰۱۸ شرکت هایما نسل دوم S5 را معرفی و حالا  هایما ۶P نسخه هیبرید همین نسل می باشد.

شایان ذکر است خطوط طراحی در این نسل مدرن تر و زیباتر از نسل قبلی شده اما همچنان این طراحی نسبت به دیگر کراس اوورهای کامپکت چینی بازار کاملا منطبق نبوده و ارتباط برقرار کردن با آن دشوار می باشد. به طور کلی پس از معرفی ون جذاب هایما ۷X، دومین محصولی که هایما در سال ۲۰۲۰ از آن رونمایی کرد، نسخه هیبریدی هایما S5 می باشد.

و در ادامه کراس اوور هایما ۶P که هر چند در پاییز ۱۳۹۹ رونمایی شد ولی از بهار ۱۴۰۰  با مدل ۲۰۲۱ برای نخستین بار به بازار چین، وارد شد و جالب تر این که این خودرو، در اواسط زمستان ۱۴۰۰ برای نخستین بار به ایران وارد شد تا تست های فنی آن  شروع شود. در صورت خوب پیش رفتن همه چیز، هایما ۶P اولین محصول هیبریدی ایران خودرو خواهد بود.

البته هایما ۶P محصول کاملا جدیدی نبوده و همانطور که اشاره شد، همان نسل دوم هایما S5 می باشد اما با این تفاوت که از  پیشرانه پلاگین هیبرید بهره می برد.. هایما برای این که تفاوت ظاهری بین ۶P و S5 جدید وجود داشته باشد، قبل از هر چیز، سقف خودرو را مشکی رنگ نموده تا هایما ۶P ظاهر لوکس تر و اسپرت تر نسبت به S5 داشته باشد.

البته این سقف مشکی، به شکل سفارشی در اختیار خریداران قرار می گیرد. همچنین هایما از رنگ آبی در برخی جزئیات خودرو استفاده کرده از جمله لوگو آبی رنگ ۶P که سمت چپ صندوق نصب شده و ضمنا قاب آبی رنگی که دور جلو پنجره را احاطه نموده است. در ادامه با بررسی بیشتر هایما ۶p همراه ما باشید.

طراحی ظاهری

در بررسی طراحی هایما ۶p باید گفت که این خودرو ادامه دهنده راه S5 می باشد. در نمای بیرونی از همان المان های مشترک با نسل قبلی استفاده شده است. حتی اگر ندانید چه خودرویی مقابل شماست، نسبت دادن ظاهر هایما ۶pبا هایما S5 کار چندان دشواری نیست.

از دیگر موارد مورد بررسی در طراحی هایما ۶p جلوپنجره بزرگ آن است که با عناصر آبی رنگ همراه شده و زیر آن ترم لانه زنبوری مشاهده می شود که تحرک نمای جلو را برجسته می نماید. نوار نورانی درون چراغ های نازک و مستقل جلو هم سبب تمایز بیشتر چهره هایما ۶p نسبت به هایما S5 شده است.

جلوپنجره در مقایسه با نسل قبل که به صورت بینی کمی برجسته شده بود اکنون به صورت صاف و کاملا تخت ظاهر شده است. چراغ های جلو هم ظاهر دشنه مانندشان را حفظ نموده ولی با باریک تر شدن اکنون بیشتر ظاهری شمشیر مانند پیدا کرده اند. مه شکن های گوشه سپر هم یک سیاست مشابه باریک تر شده ولی ساختار سه طبقه بخش جلویی S5 همچنان در ۶P مشاهده می شود.

چراغ ها دقیقا همان فرم قبلی خود را حفظ کرده با این فرق که گرافیک آن ها اغراق بیشتری دارد. از لحاظ ابعاد این کراس اوور چینی دارای طول ۴۴۱۸ میلی متر، عرض ۱۸۲۳ میلی متر و ارتفاع ۱۶۳۰ میلی متر می باشد و ضمنا دارای فاصله محوری ۲۶۳۰ میلی متر است. هنگامی که به پروفایل جانبی خودرو دقت کنید خطوط سی شکلی را می بینید که به طور نرم و روان طراحی شده اند.

در این نما همان خط شانه دنباله دار رفت و برگشتی روی درب ها دیده می شود. حتی تریم مشکی رنگ دامنه خودرو و تریم تزئینات کرومی کناری روی آن هم با کمی تغییر سر جای خود حضور دارند. ضمنا قوس درب پنجم خودرو حذف شده و همانند نمای جلو صاف تر شده است.

در نمای عقب نیز خطوط بدنه به سمت بالا حرکت کرده و شکل آماده حرکت خودرو را نشان می دهند. در حقیقت این نوع طراحی به نوعی حس قدرت را القا می کند. در این نما شاهد ظاهری متمایز هستیم. چراغ ها در ارتفاعی بالا نصب شده و بومرنگ مانند هستند. خروجی اگزوز دو طرف و گارد نقره ای رنگ هم حس اسپرت بودن خودرو هایما را افزایش می دهد.

طراحی داخلی

در بررسی طراحی داخلی هایما ۶p قابل ذکر است در کابین این خودرو از تریم خاکستری تیره و چرم استفاده شده است. به طور کلی طراحی کابین هایما ۶p همچنان ساده به نظر می رسد. فرمان سه پره و چندکاره از کلیدهای فیزیکی برای راحتی استفاده بهره می برد. و کنسول مرکزی هم میزبان نمایشگری با طراحی شناور شده است.

این نمایشگر شناور از ارتباط گوشی موبایل بایدو کارلایف، ناوبری، بلوتوث و سایر عملکردها پشتیبانی می کند. پنل پشت آمپرهای کاملا LCD، شیفتر دنده الکترونیکی، ترمز تک دکمه ای و… هم جزو دیگر ویژگی های هایما ۶P به شمار می روند. سه دریچه هوای مرکزی هم دارای شکل منحصر به فردی هستند.

به طور کلی بررسی ها نشان می دهد طراحی داخلی هایما ۶p با بهبودها و تغییرات بسیاری همراه شده تا جایگزین نمای داخلی عجیب نسل قبلی باشد. در هایما ۶p دیگر خبری از داشبورد نیم هلال با متعلقات و کلیدهای تجمع یافته در وسط داشبورد نیستیم.

هایما ۶P اکنون از سبک طراحی منطقی تر و لطیف تری بهره می برد که تریم تزئیناتی رنگ متمایز در آن به شکل عرضی در سراسر داشبورد اجرا شده است. سه دریچه خروجی سیستم تهویه مطبوع در مرکز داشبورد واقع شده است. و نمایشگر لمسی سیستم مولتی مدیا در بالای آن قرار دارد.

همانطور که اشاره شد فرمان خودرو به نوع سه شاخه با طراحی اسپرت تر تغییر شکل یافته و از همه مهم تر، استفاده از تریم آلومینیومی براق در ترکیب با تریم دو رنگ داخلی سفید و مشکی رودری ها و صندلی‌ها که به احتمال زیاد ، از طرف ایران خودرو در بازار کشور ارائه نخواهد شد.

عبور برند هایما از S5 به نسل دوم این خودرو (S5 II و ۶P) بیشتر شبیه یک انقلاب و تحول اساسی است. اگر ایران خودرو از تریم داخلی دو رنگ صرف نظر نکند، نمای داخلی هایما ۶P را بایستی زیبا و جذاب توصیف کرد.

مشخصات فنی

پیش از بررسی مشخصات فنی هایما ۶P قابل ذکر است نسخه نسل دوم هایما S5 را با اسم S5 II شناخته می شود. نسل دوم S5 با طراحی جدید خود از سال ۲۰۱۸ راهی بازار چین شد ولی این نمونه مورد بررسی ما با داشتن جلو پنجره آبی رنگ، در واقع نسخه هیبرید(بنزینی/الکتریکی) S5 II است که هایما ۶P نام دارد.

در بررسی فناوری P2 هایما که توسط بورگ وارنر توسعه یافته و حالا هایما ۶P اولین محصول این خودروساز چینی می باشد که چنین فناوری را با خود به همراه دارد. به بیان ساده باید گفت فناوری P2 برای اضافه شدن یک پیشرانه و کلاچ جداگانه میان پیشرانه و گیربکس اصلی طراحی شده است.

پیشرانه و گیربکس برای داشتن طراحی هیبریدی تغییرات وسیعی پیدا نکرده و کلاچ غیر متصل هم سبب ایجاد ارتباط بین پیشرانه درون‌سوز، واحد برقی و گیربکس می شود. این فناوری در اروپا محبوب تر می باشد و برای خودروهای پلاگین هیبریدی و هیبریدی قوی استفاده می شود.

بررسی ها نشان می دهد هایما ۶P به پیشرانه ۱.۲ لیتری درون سوز و واحد برقی مجهز است و در عرض ۷ ثانیه قادر است سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر در ساعت برساند. پیشرانه ۱.۲ لیتری توربو این کراس اوور حداکثر قدرت ۱۴۱ اسب بخار و گشتاور ۲۴۴ نیوتون متر را تولید می نماید.

تمام قدرت ترکیبی این مجموعه هیبریدی به ۲۴۹ اسب بخار و گشتاور آن به ۵۲۴ نیوتون خواهد رسید. باتری جدید NOM811 شرکت CATL هم دارای ظرفیت ۱۷.۷ کیلو وات ساعت بوده و در حالت تمام برقی شعاع حرکتی ۸۰ کیلومتر را مهیا می سازد.

به این ترتیب نسخه هیبرید این کراس اوور به یک پیشرانه کوچک و اقتصادی سه سیلندر توربو همراه با یک پیشرانه الکتریکی مجهز خواهد بود که قدرت فنی و مانور پذیری قابل توجهی برای این محصول سایز کوچک شهری به همراه می آورد.

 نکته مهم در معرفی هایما ۶P، میزان مصرف سوخت متوسط آن (معادل ۱.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) است. به یاد داشته باشید که این میزان مصرف سوخت چشمگیر، تنها به کمک استفاده همزمان از موتور الکتریکی ۸۲ کیلو وات و شارژ دائمی باتری ۱۷.۷ کیلو وات ساعتی این کراس اوور، آن هم در رانندگی سر گاز و استاندارد میسر خواهد شد.

برد مفید هایما ۶P فقط با تکیه بر موتور الکتریکی آن برابر با ۸۰ کیلومتر است. تردیدی نیست که سیستم‌های هیبرید از دیدگاه مصرف سوخت بسیار قدرتمند عمل می کنند و علیرغم بهبود توان فنی خودرو، می توانند مصرف سوخت بسیار اقتصادی را به دنبال داشته باشند.

در مجموع قدرت پیشرانه بنزینی سه سیلندر این کراس اوور برابر با ۱۴۱ اسب بخار و قدرت موتور برقی آن هم برابر با ۱۱۰ اسب بخار اعلام شده است ئلی قدرت نهایی خودرو هرگز از مجموع این دو عدد به دست نمی آید زیرا هر دو منبع انرژی به طور هماهنگ با یکدیگر عمل نموده و موتور الکتریکی ممکن است به شکل پیوسته و دائم در مدار درگیر نباشد.

با توجه به بررسی ها می توان گفت ورود هایما ۶P به بازار کشور با این مشخصات فنی، ممکن است تا حدود بسیاری سطح توقع بازار را از کراس اوورهای سایز کوچک شهری بالا برده و بازار رقابتی کنونی را داغ تر نماید.

مهم ترین ویژگی هایما ۶P قابلیت پلاگین هیبرید سیستم انتقال نیرو خودرو می باشد که برای آن شتاب اولیه قابل توجه و میانگین مصرف سوخت شگفت انگیز با استاندارد آلایندگی یورو ۶ به همراه می آورد.. همه این ویژگی ها می‌توانند از ۶P کراس اووری محبوب و تغییر دهنده سلیقه بازار ایجاد کند که ممکن است یک تنه سبک مورد پسند مردم را با تغییر ناگهانی رو به رو نماید.

خودرو جدید هایما ۶P از گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه خیس استفاده می کند. یک سیستم کوپلینگ درایو برقی هم بین پیشرانه و گیربکس قرار دارد تا عملکرد هیبریدی را تشخیص داده و این فناوری P2 سبب کاهش هزینه ها و ریسک سرمایه گذاری گردد. همچنین مزیت هایی مانند کاهش مصرف سوخت و انرژی را به دنبال دارد.

به گفته هایما این کراس اوور در هر صد کیلومتر تنها ۱.۴ لیتر سوخت استفاده می کند. حال باید منتظر ماند تا ببینیم این خودرو به چه صورت و با چه قیمتی راهی بازار خودرو کشورمان خواهد شد. در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با خودروهای دیگر هایما از جمله هایماs7 پلاس و هایما s8 روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *