دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

بررسی فردا ۵۱۱ و مقایسه با رقبای این خودرو

  • شیوا فهیمی
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

خودروسازی فردا پس از ارائه دو محصول شاسی بلند و کراس اوور در سال ۱۴۰۰ خودرو سدانی به اسم فردا ۵۱۱ را به بازار ارائه کرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی فردا ۵۱۱ پرداخته تا با مشخصات آن بیشتر آشنا شوید.

همواره خودروهای سدان در همه بازارهای دینا جزو سگمنت های پرفروش بوده اند و در ایران نیز خودروسازان به سدان نگاه ویژه ای دارند. در این راستا خودروسازی فردا دو سالی است که سدانی به اسم فردا ۵۱۱ را به بازار ارائه نموده است. در ادامه به بررسی فردا ۵۱۱ می پردازیم.

معرفی و بررسی فردا ۵۱۱

خودروسازی فردا پس از ارائه دو شاسی بلند و کراس اوور SX5 و SX6، نخستین خودرو سدان خود را در سال ۱۴۰۰ به بازار معرفی کرد. این خودرو در واقع در چین با اسم چانگان آلسوین شناخته می شود و در ایران با اسم فردا ۵۱۱ ارائه می شود. البته سدان مذکور در کشورهای پاکستان، امارات و عربستان نیز به فروش می رسد و با قیمت مناسب مشتریانی را جذب کرده است.

می توان گفت خودروهای سدان همواره در همه بازارها جزو سگمنت های پرفروش بوده و در بازار ایران هم خودروسازان بزرگ نگاه خاصی به خودرو سدان دارند. قیمت مناسب و کاربردی بودن این محصولات سبب شده تا سال ها در صدر پرفروش ترین خودروهای داخلی قرار بگیرند.

خودروسازی فردا با اطلاع از این موضوع پس از معرفی دو محصول شاسی بلند خود در بهار سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی از فردا ۵۱۱ که در سگمنت B پلاس یا سدان جمع و جور شهری قرار دارد، رونمایی کرد. این خودرو هر چند از نظر جثه کوچک بوده ولی از لحاظ فناوری نسبت به خودروهای معمول بازار مدرن تر و بهتر است.

به این ترتیب سدان فردا ۵۱۱ نخستین سدان خودروسازی فردا با برند اختصاصی اش می باشد. این خودرو همانطور که اشاره شد در بازار خاورمیانه و حتی بازارهای جهانی نیز حضور دارد و فروش مناسبی کسب کرده است. فردا ۵۱۱ با وجود ابعاد کم ولی دارای بزرگترین کابین در بین رقبا می باشد و از سال ۲۰۲۱ همزمان با سایر بازارهای جهانی به کشور ایران نیز راه یافت.

به گفته خودروسازی فردا میزان داخلی سازی فردا ۵۱۱ را در سه سال اول به مرز ۴۰ درصد می رساند. شایان ذکر است اولین بار این خودرو در نمایشگاه خودرو پکن سال ۲۰۰۸ تحت عنوان چانگان V101 معرفی شد و یک سال بعد به تولید رسید. طراحی نسل اول چانگان آلسوین توسط دامبروسیو لوچانو در مرکز طراحی این شرکت در تورین ایتالیا و با الهام از نسل اول مزدا ۳ صورت گرفت.

فیس لیفت این سدان در سال ۲۰۱۲ و با الگوبرداری از نسل دوم مزدا ۳ ارائه شد که به آن انتقاداتی نیز شد. فردا موتور برای مونتاژ این خودرو نسل دوم را انتخاب نموده است. اولین حضور فردا ۵۱۱ در نمایشگاه خودرو پکن سال ۲۰۱۸ بود. در ادامه به بررسی این سدان جمع و جور می پردازیم تا با مشخصات آن بیشتر آشنا شوید.

طراحی بیرونی

بررسی ها نشان می دهد طراحی ظاهری فردا ۵۱۱ با خطوط نرم و منحنی شکلی همراه شده که سبب می شود چهره این سدان پویا و مدرن به نظر برسد. چراغ های کشیده و استفاده از چراغ های ال ای دی دی لایت زیر سپر، چهره فردا ۵۱۱ را حداقل از بیشتر رقبای داخلی مدرن تر و بهتر نشان می دهد و پس از مدت ها سدان جذاب تری در گزینه های سدان جمع و جور شهری بازار دیده می شود.

جلوپنجره ای بزرگ تا پایین سپر امتداد داشته و در وسط آن لوگو خودروسازی فردا تعبیه شده است. در نمای جانبی با آن که چهره پویایی را شاهد نیستیم ولی چندین خط منحنی و کشیده روی درب ها و پایین خودرو سبب شده تا کمی از سادگی خارج شود. ولی بررسی نمای عقب فردا ۵۱۱ نشان از چهره ای محافظه کارانه دارد که البته فرم و طراحی چراغ ها با نمای جلو تناسب دارد.

گوشه چراغ ها کشیده و تا ستون انتهایی خودرو امتداد یافته و کل چراغ به صورت دو تکه طراحی شده است. در مجموع طراحی چراغ عقب فردا ۵۱ ساده ولی هماهنگ به نظر می رسد و هارمونی کلی این سدان نمره قبولی دریافت می کند.

در ضمن همانطور که پیشتر اشاره شد نسل های قبلی فردا ۵۱۱ یا چانگان آلسوین از مزدا ۳ الگوبرداری نموده بود و کاملا شبیه خودروهای ژاپنی بودند. با این وجود در نسل جدید این رویه کنار نهاده شده و چهره خودرو فرم مستقلی یافته است. با نگاهی به نمای روبرو خودرو جلو پنجره بزرگ و ایکس شکل آن خودروهای لکسوس را در ذهن تداعی می کند.

مه شکن ها در گوشه های سپر نصب بوده و چراغ های جلو هم کشیده به نظر می رسد. ضمنا طراحی عقب خودرو نیز کاملا هماهنگ با نمای جلو بوده و طراحی ساده ای دارد. در نمای جانبی نیز شاهد کشیده شدن خطوط ممتد از جلو به عقب نبوده و خطوط طولی روی درب عقب شکسته شده تا حجم و طرح نامتقارن ولی زیبایی را روی بدنه این خودرو ایجاد کند.

طراحی داخلی

در بررسی طراحی داخلی فردا ۵۱۱ شاهد طراحی متفاوتی نسبت به خودروهای داخلی و پر از خطوط شکسته می باشیم. در میانه کنسول میانی یک نمایشگر لمسی کوچک تعبیه شده که همانند محصولات بی ام و از وسط داشبورد میانی خارج شده است. در زیر آن دو خروجی سیستم تهویه مطبوع تعبیه شده که می توان با کلیدهای ردیف سوم آن ها را به شکل دیجیتالی کنترل نمایید.

در ضمن یک کلید بزرگ برای خاموش و روشن کردن سیستم های صوتی قرار دارد که اطراف آن با یک رنگ آبی تزئین شده است. پشت آمپر این سدان به صورت ساده بوده و در وسط یک دورشمار کیلومتر شمار دیده می شود. فرمان نیز به صورت دی کات بوده به این معنی که زیر آن تخت بوده و برای پا فضای بیشتری موجود است.

در ضمن روی غربیلک فرمان کلیدهای کنترلی هم قرار دارد. با توجه به این که خودرو فردا در سال ۲۰۱۸ ارائه شده کابین به روزتری نسبت به رقبای داخلی خود دارد. داشبورد نیز همانند بدنه طراحی نامتقارنی دارد و کیلومتر شمار هم شبیه فردا ۵۱۱ جمع  وجور است و از فناوری های دیجیتال و آنالوگ بهره می برد.

در دو سمت داشبورد ورودی های دایره شکل هوا تعبیه شده و ورودی های هوا در مرکز دارای فرمی مستطیلی است و در بالای آن نمایشگر لمسی مشاهده می شود. فاصله مناسب بین محور جلو و عقب موجب شده تا فضای کافی برای سرنشینان عقب به وجود آید و ۵ نفر بتوانند در خودرو بنشینند.

مشخصات فنی

بررسی ها نشان داد که فردا ۵۱۱ از پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی بهره می برد که قدرتی معادل ۱۰۶ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور دقیقه را تولید می کند و این میزان قدرت آن را در کنار پیشرانه شناخته شده TU5 قرار می دهد. می توان گفت از نظر توان خروجی پیشرانه در یک سطح هستند.

و نکته مثبت برای فردا ۵۱۱ استفاده از گیربکس ۵ سرعته دو کلاچه می باشد که سبب شده عملکرد آن خیلی سریعتر باشد و سواری نرم تری را نسبت به دیگر رقبا تجربه کند. وزن این خودرو فقط ۱۱۱۵ کیلوگرم می باشد که سبک بوده و موجب می شود مصرف سوخت این سدان به طور ترکیبی فقط ۶.۴ کیلوگرم در هر صد کیلومتر و حتی در مسیرهای بیرون شهری به زیر ۵ لیتر نیز برسد.

در ضمن حداکثر گشتاور تولیدی این پیشرانه ۱۳۵ نیومتر می باشد و گیربکس ۵ سرعته دو کلاچه وظیفه انتقال نیرو به چرخ های جلو را بر عهده دارد که یقینا می تواند همانند دیگر گیربکس های DCT عکس العمل های چابک و راضی کننده ای را برای راننده ایجاد کند. به ویژه نسبت به اغلب خودروهای چینی بازار که از گیربکس CVT بهره می برند.

در ضمن این گیربکس از قابلیت تیپ ترونیک یا تعویض دستی دنده هم برخوردار می باشد که به راننده اجازه داده تا با قرار دادن دسته دنده در این حالت، به دلخواه برای انتخاب دنده مناسب اقدام نماید. ظرفیت باک بنزین خودرو ۴۰ لیتر اعلام شده و توان پیمایش این سدان با هر باک پر از بنزین، مسافتی حدود ۶۰۰ کیلومتر است.

همچنین ترمزهای عقب خودرو از نوع کاسه ای و ترمزهای جلو از نوع دیسکی می باشند. در ضمن سیستم تعلیق نیز در قسمت جلو از نوع مک فرسون و در بخش عقب از نوع میله پیچشی است و هندلینگ قابل قبولی را ارائه می دهد.

امکانات و تجهیزات

از لحاظ امکانات و تجهیزات بررسی ها نشان می دهد فردا ۵۱۱ خودرویی تقریبا کامل در مقایسه با رقبای خود در این سگمنت می باشد. در ادامه به برخی از این امکانات اشاره می شود:

  • سانروف
  • آینه های تاشو برقی
  • سیستم کنترل خودرو در سراشیبی
  • دو عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو
  • سیستم کنترل پایداری یا ESP
  • سیستم توزیع نیرو یا EBD
  • نمایشگر ۷ اینچی لمسی
  • بلوتوث و  ورودی USB
  • سیستم ترمز ضدقفل ABS
  • سیستم کمک حرکتی در سربالایی HHC
  • ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای در عقب
  • دوربین دنده عقب
  • فرمان برقی
  • کنترل سیستم صوتی از روی فرمان
  • تهویه الکترونیکی
  • چراغ مخصوص روز
  • سنسور پارک عقب و …

رقبای خودرو

با توجه به بررسی ها می توان گفت فردا ۵۱۱ رقبای سرسخت زیادی در بازار کشور دارد. به طور مثال خودروهایی مانند چری تیگو ۵ مدیران خودرو یا دنا پلاس توربو اتومات از رقبای جدی آن محسوب می شوند. البته فردا ۵۱۱ برای مشتریانی مناسب می باشد که قصد خرید خودرویی متفاوت با چهره ای بروز و البته امکانات بهتر را دارند و مایلند چهره خودرو آن ها نسبت به بیشتر سدان های کسل کننده تولیدی متفاوت باشد.

سخن پایانی

بعد از مدل های کم تیراژ تر مانند ام جی RX5، فردا SX6 و فردا SX5 چهارمین محصول این خودروسازی که به تولید آن اقدام شد سدان فردا ۵۱۱ می باشد. این خودرو اولین سدان مونتاژی فرداموتور به شمار می رود. فردا ۵۱۱ از سال ۱۴۰۰ به بازار کشورمان ارائه می شود.

در واقع محصولی از شرکت چانگان بوده و در بیشتر بازارهای جهانی با اسم چانگان آلسوین شناخته می شود. آلسوین با دو فیس لیفت روبرو شد و نسل دوم این خودرو در کشور ما روی خط مونتاژ قرار دارد. فردا ۵۱۱ از نظر آپشن ها، کمی عجیب به نظر می رسد.

به طور مثال دارای گیربکس دو کلاچه یا شیب سنج است که نسبت به رقبایش بسیار جالب توجه می باشد. یا از سیستم استارت‌ استاپ پیشرانه بهره می برد که هم مصرف سوخت را ۵ تا ۱۵ درصد کاهش می دهد و هم آلایندگی موتور را پایین تر می آورد.

ولی از طرفی، یکسری آپشن های پیش پا افتاده و مرسوم در آن دیده نمی شود. نکته دیگر اینکه در نسخه مونتاژی کشورمان، متاسفانه آپشن های کروز کنترل و در ضمن دوربین جانبی پارک ( زیر آینه بغل سمت راست) حذف شده است. در مجموع سدان جمع و جور فردا ۵۱۱ قادر است مشتریانی را که به دنبال خرید خودرویی کامپکت، با طراحی بروز و امکانات مناسب می باشند را به خود جلب نماید. در پایان اگر علاقمند به های بیشتری از مجله آرگا هستید روی لینک اشاره شده کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *