دسته ها
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳

راهنمای انتخاب و خرید میکروفون شات گان

  • شیوا فهیمی
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲
  • ۰

اگر می خواهید با گوشی همراه سریعا کلیپ های کوتاه ولی با کیفیت بالا ضبط نمایید، میکروفون شات گان انتخاب مناسبی خواهد بود. در این مطلب راهنمای انتخاب و خرید میکروفون شات گان ارائه می شود.

میکروفون های شات گان رایج ترین نوع میکروفون برای تولید ویدیو می باشند. برای به دست آوردن بهترین کیفیت از این نوع میکروفون باید با نحوه کارکرد آن آشنا باشید. اگر قصد خرید میکروفون شات گان را دارید و به دنبال کسب اطلاعات بیشتری هستید در ادامه راهنمای انتخاب و خرید میکروفون شات گان ارائه می شود.

راهنمای انتخاب و خرید میکروفون شات گان

برخی مواقع ممکن است دوست نداشته باشد در تولید کلیپ ها از میکروفون یقه ای استفاده کنید زیرا نمی خواهید میکروفونی در کلیپ دیده شود. یا تمایل دارید با گوشی همراه سریعا کلیپ های کوتاه ولی با کیفیت صدای بالا را ضبط نمایید. در این موارد میکروفون شات گان (Shot Gun) انتخاب درستی خواهد بود.

زیرا این نوع میکروفون می تواند صدا را از فاصله دور هم با کیفیت مطلوبی ضبط نماید. میکروفون شات گان رایج ترین نوع میکروفون برای تولید ویدیو محسوب می شود. در این مطلب به نکات مهمی برای خرید این نوع میکروفون اشاره می شود. در جهان تولید محتوای ویدیویی میکروفون های شاتگان به منظور دریافت بهترین صدا به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

همانگونه که تولید کننده های ویدیوها یاد گرفته اند، کیفیت صدا می تواند هر کلیپ یا فیلمی را بسازد یا نابود نماید. از این رو انتخاب میکروفون مناسب و استفاده درست از آن اهمیت زیادی دارد. فرقی نمی کند شما یک فرد آماتور یا حرفه ای باشید یا یک گزارشگر یا بلاگر هستید. کیفیت پایین صدا می تواند ارزش هر کلیپ را کاهش دهد حتی اگر یک شاهکاری بصری ساخته باشید.

قابل ذکر است برای کسب بهترین کیفیت از این نوع میکروفون ها باید با عملکرد آن ها آشنا باشید. شات گان ها با الگوی قطبی جهت دار طراحی شده اند.

میکروفون Shot Gun

میکروفون Shot Gun می تواند متراکم یا دینامیک باشد ولی تقریبا همواره با لوله ای بلند که از جلو بیرون زدگی دارد ساخته می شود. این لوله پکیجی شامل حفره یا شکاف هایی در کنارش می باشد که به عنوان دستگاهی برای حذف صداهای پشت میکروفون به کار می رود.

صدایی که به طور مستقیم از جلو میکروفون بیرون می آید مداوم وارد هر یک از حفره یا شکاف ها شده از این رو به محض این که به دیافراگم می رسند فازی افزوده می شود. صداهای عقب به ترتیب معکوس وارد شده و در نتیجه با رسیدن به دیافراگم از فاز بیرون می آیند در نتیجه خروجی کم یا بدون خروجی صدا را ایجاد می کنند.

هر اندازه طول لوله میکروفون Shot Gun بیشتر باشد میکروفون جهت دار می شود. این قابلیت آن ها را برای مشخص کردن و ضبط صدای چیزی از راه دور بدون ضبط بیشتر صدای محیط به ابزاری ایده آل تبدیل می نماید. گاها به میکروفون Shot Gun میکروفون خطی نیز اطلاق می شود.

به این ترتیب می توان گفت میکروفون های Shot Gun نوعی میکروفون جهت دار یا خطی هستند. این نوع میکروفون صدا را تنها از روبرو دریافت می کنند و نسبت به صداهای جانبی بی تفاوت می باشند. از کاربردهای میکروفون های Shot Gun می توان به ضبط صحبت، مکالمه، دیالوگ، سخنرانی و ضبط صدای پرندگان و حیوانات در طبیعت اشاره کرد.

شکل ظاهری میکروفون Shot Gun به صورت استوانه بلندی با شکاف هایی در اطراف بدنه با پراکندگی منظم می باشند. در نزدیکی انتهای استوانه، کپسول گیرنده صدا قرار دارد. صدا از طرف روبرو به استوانه وارد و به کپسول گیرنده می رسد. در ضمن صداهایی که از طرفین و از شکاف بدنه به میکروفون وارد می شوند به خاطر اختلال فاز با یکدیگر، حذف شده و به کپسول گیرنده نمی رسند.

با توجه به این نکته به میکروفون های Shot Gun میکروفون با لوله تداخلی نیز گفته می شود. میکروفون مذکور در فرکانس های بالاتر بهتر از فرکانس های متوسط و پایین کار می کند و هر اندازه طول بلندتری داشته باشد جهت دار بودن آن ها بیشتر می شود. میکروفون Shot Gun همانطور که اشاره شد لوله باریک و بلندی با شکاف های در اطراف دارد و کپسول صدا در انتهای آن می باشد.

طراحی میکروفون Shot Gun به نحوی است که صدا را از سمت روبرو میکروفون و همچنین از شکاف اطراف میکروفون به داخل لوله وارد می کند که سبب می شود صداهای اضافه ریجکت گردند. این میکروفون ها با داشتن این قابلیت می توانند منبع صدا را معین کرده و این در حالی است که نویزهای محیطی را خارج می کنند.

برخی طرفداران میکروفون های Shot Gun از آن ها به عنوان میکروفون های اسنایپر یاد می کنند زیرا هنگامی که صحبت از جایگزین می شود هچ گزینه جایگزینی به ذهن نمی رسد. طراحی و کیفیت متنوعی از میکروفون Shot Gun موجود است و بهترین نوع آن می تواند همه صداهایی که از طرفین می آید را ریجکت یا خارج نماید.

در حالی که صدای روبرو را ضبط و این موجب می شود سیگنال به نویز بهتری را ارائه دهد.

مزایای میکروفون های Shot Gun

در راستای آشنایی با راهنمای خرید میکروفون Shot Gun بد نیست با مزیت های این دستگاه نیز آشنا شوید. همانطور که می دانید ضبط صدا با کیفیت بالا موقع فیلمبرداری چالش زیادی به دنبال دارد. یکی از بزرگترین مزیت های میکروفون Shot Gun داشتن الگوی باریک آن می باشد.

Shot Gun یک وسیله عالی برای دوربین فیلمبرداری می باشد که میکروفون داخلی آن ها کیفیت صدای کمی داشته و منجر به دریافت صدای محیطی بیشتر در ضبط می گردد. میکروفون های داخلی برای ضبط صدای باکیفیت ساخته نشده اند. این نوع میکروفون صدا را با نویز و باد زیادی ضبط در حالی که میکروفون Shot Gun صدای شفاف تر و باکیفیت تری ضبط می نماید.

یکی از بزرگترین مزایای میکروفون های Shot Gun الگوی باریک آن ها می باشد. این شکل ظاهری امکان ضبط صدا در فواصل بیشتری را به کاربر می دهد. به علت الگوی باریک و دراز اغلب این میکروفون ها صدا را از فاصله زیادی ایزوله و ضبط می نمایند. با این وجود دقت کنید که میکروفون های Shot Gun مانند دوربین های عکاسی قادر نیستند روی سوژه زوم کند.

گرانترین میکروفون مذکور می تواند در فاصله حدود ۲-۳ متر و ارزانترین آن حدود نیم تا یک متر صدا را ضبط کند.

ویژگی های میکروفون های Shot Gun

میکروفون های Shot Gun دارای ویژگی های زیر می باشند:

  • داشتن حداکثر توان دریافت صدا
  • ابعاد کپسول، میزان حساسیت، مقاومت خروجی و پاسخ فرکانسی آن ها
  • قابل انتخاب بودن طول لوله میکروفون.
  • رفع نویز باد به خاطر داشتن بادگیر

به هر روی از میکروفون Shot Gun برای ضبط صداهایی استفاده که در حالت عادی امکان ضبط آن ها نیست. به طور مثال سوژه در فاصله دوری قرار دارد یا می خواهید صدایی را ضبط که امکان نزدیک شدن سوژه به خاطر افتادن در قاب تصویر را ندارید. در این شرایط استفاده از میکروفون Shot Gun ضروری به نظر می رسد.

الگوی قطبی میکروفون Shot Gun

وقتی در مورد جهت دریافت صدا در میکروفون ها صحبت می کنیم بایستی در مورد الگوی قطبی یا الگوی دریافت صدا نیز صحبت کنیم. الگوی قطبی یک میکروفون نمایشگر حساسیت میکروفون در دریافت صدا از جهات مختلف نسبت به منبع صدا می باشد. به جز میکروفون های تمام جهت باقی میکروفون ها از الگویی به اسم الگوی کاردیوئید پیروی دارند.

این الگوها دارای انواع مختلفی می باشند. میکروفون های Shot Gun نیز دارای الگوی کاردیوئید باریکی بوده به نحوی که حساسیت آن ها در مقابل صداهایی که از سمت مجاور می آیند بسیار کم و در مقابل صداهای روبرو بسیار زیاد است. انواع الگوهای قطبی میکروفون Shot Gun عبارت است از:

  • سوپرکاردیوید: یک الگوی باریک که دقیقا بخش جلویی میکروفون حساس بوده و صداهای بیرون از محور را ریجکت می کند.
  • هایپرکاردیوید: شبیه سوپرکاردیوید بوده ولی با الگوی باریک تر و کمی هم از پشت میکروفون صدا را دریافت می کند.
  • اولترا کاردیوید: باریک ترین الگوی قطبی است که برای استفاده در بوم صدا مناسب نبوده به علت این که الگوی بسیار باریکی دارد.

انواع میکروفون Shot Gun

از نظر ساختاری، میکروفون های Shot Gun به دو دسته بلند و کوتاه تقسیم بندی می شوند. از میکروفون Shot Gun بلند بیشتر در ساخت فیلم های سینمایی و مستندهای حیات وحش استفاده می شود. به طوری که جدا از دوربین به کار می روند. میکروفون Shot Gun کوتاه قابل نصب روی دوربین می باشند.

بایستی هنگام انتخاب میکروفون Shot Gun کوتاه به نوع دوربین نیز دقت کرد. طول Shot Gun کوتاه معمولا حدود ۲۰ سانتی متر است و ممکن است هنگام نصب روی کفشک دروبین های کوچک مشکل تعادل ایجاد شود. لازم به ذکر است که اکثر میکروفون های Shot Gun کوتاه از باتری دروبین تغذیه دارند.

از این رو برای صرفه جویی در مصرف باتری یا هنگامی که به میکروفون نیاز نیست می توان آن ها را خاموش و یا از مدل های باتری دار بهره برد.

کاربرد میکروفون Shot Gun 

با توجه به جهت دار بودن بسیار میکروفون Shot Gun در ضبط صدای گفتگو یا خوانندگی خیلی کارامد می باشد. کلا هنگامی که ضبط صدای یک صوت خاص بدون توجه به صداهای اطراف مورد نظرتان باشد، میکروفون های Shot Gun بسیار کارامد می باشند. این قابلیت سبب شده تا نتوان از آن ها برای همه موارد صدابرداری بهره برد.

به طور مثال هنگامی که با یک دوربین ثابت صدای اجرای موسیقی را ضبط می کنید بهتر است از میکروفون غیر جهت دار به جای Shot Gun ها بهره برد. فاصله قابل قبول برای میکروفون های Shot Gun تا سوژه حدود ۱.۵-۳ متر است. از این رو تا حد ممکن به سوژه نزدیک شده و میکروفون را روبروی آن قرار دهید.

میکروفون Shot Gun ویژگی زوم ندارد از این رو هدفگیری منبع صوتی را باید دقیق انجام دهید. معمولا از میکروفون شات گان در فضاهای بسته و کوچک استفاده نمی شود زیرا انعکاس صدا از سطوحی همچون دیوار به خوبی توسط میکروفون دریافت می گردد.

لوازم جانبی میکروفون Shot Gun

برای استفاده از میکروفون شات گان بایستی از ابزارهای جانبی هم بهره برد و به طور معمول به تنهایی میکروفون مذکور استفاده نمی شود. از جمله ابزارهای جانبی میکروفون Shot Gun عبارت است از:

ضربه گیر یا لرزشگیر

میکروفون های شات گان به ضربه و لرزش بسیار حساس هستند و به سادگی نویز ایجاد شده را دریافت می کنند. همین طور در میکروفون‌ Shot Gun کوتاه هم از نوعی سیستم تعلیق جهت خنثی کردن ضربه و لرزش استفاده می شود.

بادگیر

هنگامی که می خواهید در فضای باز و در مواردی که باد درحال وزش است، صدابرداری نمایید از این بادگیر برای کاهش نویز ناشی از صدای باد استفاده می شود.

میله یا دسته بوم

این نوع میله‌ ها معمولا ظاهری تلسکوپی داشته و با توجه به ساخت آن که از آلیاژ سبک آلومینیوم یا فیبر کربن می باشد، حمل راحتی دارند. میله بوم بهترین ابزار جهت کنترل میکروفون Shot Gun می باشد و در همه صحنه های دیالوگ در سینما و تولیدات ویدیویی به کار می روند.

میله یا دسته بوم را به طور معمول به فرمی در دست می گیرند که از بالا به طرف پایین بوده و به طرف دهان گوینده  و به سمت زمین نشانه‌ روی می شود. به طور کلی نویز ایجاد شده از سوی زمین کمتر از بقیه سطوح است. همینطور نشانه روی از بالا به فیلمبردار کمک خواهد کرد با دست باز کادربندی نماید.

اپراتورهای بوم به خوبی می دانند چطور وزن میله بوم و میکروفون را بین دستان شان متعادل سازند. زیرا امکان دارد جلسات ضبط زمان زیادی طول بکشد.

نکاتی قبل از خرید میکروفون Shot Gun

میکروفون ها انواع مختلفی دارند و این شما هستید که باید بدانید کدامیک مناسب تان هستند. ممکن است قصد تولید محتوای ویدیویی، تهیه گزارش، مصاحبه و … داشته باشید که برای هر یک از این موقعیت ها میکروفون های مختلفی مناسب است. اطلاع از این که چه میکروفونی مناسب است کمک می کند بهترین نتیجه را بگیرید.

با توجه به این که بیشتر میکروفون های شات گان برای ضبط صدای انسان طراحی شده اند، موقع خرید میکروفون به محدوده فرکانس آن ها متناسب با استفاده خود دقت نمایید. به یاد داشته باشید که میکروفون های طویل تر نویزهای محیطی را بهتر ریجکت می سازند.

احتمالا بیشترین تاثیر در انتخاب میکروفون، الگوی قطبی باشد. به این معنا که میکروفون صدا را از چه جهاتی ضبط می نماید. میکروفون های تمام جهت صدا را از همه جهات دریافت می کنند. میکروفون های تک جهتی تنها صدا را از سمت روبرو دریافت می کنند و صدا به همان خوبی از طرفین و پشت دریافت نمی شود.

در صورت تمایل برای آشنایی با راهنمای خرید هندزفری و راهنمای خرید اسپیکر روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *