دسته ها
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴

 ترشح خونی از نوک پستان چه دلیلی دارد؟

  • کژال کوهستانیان
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

دلایل خونریزی از نوک پستان بسیار متفاوت است، شیوع این عارضه در بین خانوم ها بیشتر است، مردان نیز می توانند خونریزی از نوک پستان داشته باشند، خونریزی مجاری شیری در دوران شیردهی، تحریک، عفونت و بیماری های خاص می تواند از دلایل ترشح خونی از نوک پستان باشد.

دلایل مختلفی برای ترشح پستان وجود دارد، به ندرت این ترشحات می توانند نشانه سرطان پستان باشند. ترشح خونی از نوک پستان می تواند نگران کننده باشد، اما در بیشتر موارد نشانه بیماری جدی نمی باشد. بروز این ترشحات می تواند، به دلیل آسیب و یا اصطحکاک با سوتین باشد. ترشحات بیشتر در زمان شیردهی روی می دهد و می تواند به دلیل عفونت و یا سایر بیماری ها باشد، ممکن است این ترشحات همزمان از هر دو پستان و یکی از آن ها خود به خود یا در مواقع فشار آوردن به پستان ها خارج شوند.

خارج شدن ترشحات از سینه خانوم ها تقریبا امری طبیعی و شایع می باشد، چنانچه هر گونه علائم غیر طبیعی در پستان احساس کردید، باید برای بررسی و درمان به یک متخصص پستان مراجعه کنید. ترشح از پستان مردان غیر طبیعی می باشد و باید به پزشک مراجعه نمود. به طور عمده هورمون ها، شیردهی و برانگیختگی جنسی می تواند، از دلایل طبیعی ترشح نوک سینه باشند. در موارد نادر علل غیر طبیعی مانند تومور ها، عفونت و یا سرطان موجب بروز عفونت در این ناحیه از بدن می شود.

معرفی علل ترشح خونی از نوک پستان

ترشح خونی از نوک پستان

ترشحات خونی و یا صورتی رنگ از از نوک پستان می تواند به دلایل مختلفی روی دهد، یکی از علل آن نیز وجود سرطان پستان می باشد. این نوع از ترشحات برای خانوم ها بسیار نگران کننده می باشد، لازم است بدانید این ترشحات در اکثر موارد خوش خیم بوده و و عمدتا به دلیل پاپیلوم داخل مجاری و یا اکتازی مجرا رخ می دهد، احتمال ترشح خون به دلیل سرطان بسیار نادر می باشد.

علت ترشح خون از نوک پستان

خروج خون از نوک پستان میتواند نشانه اختلالات خوش خیم پستانی باشد، این اختلالات شامل عفونت و التهاب بافت پستان (ماستیت) و پاپیلومای داخل مجرایی می باشد. یکی از شایع ترین موارد ترشح خون پاپیلومای داخل مجرایی است، زمانی که خروج خون مانند خروج شیر باشد، احتمال وجود این عارضه بیشتر است. این عارضه به معنای رشد تومور های خوش خیم در درون مجرای شیری می باشد. وجود این تومور ها در پشت و یا نزدیک نوک پستان، قابل لمس می باشند و به دلیل نزدیک بودن به نوک پستان ترشحات خونی نوک پستان را به همراه خواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عفونت پستان می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.

ترشح خونی از این ناحیه می تواند، بر اثر بیماری های پوستی نیز اتفاق بیفتد، درماتیت تماسی یا خشکی پوست که خشکی و ترک خوردگی پوست را به همراه دارد هنگامی رخ می دهد که پوست توسط یک ماده تحریک کننده مانند مواد شوینده جدید یا پاک کننده صنعتی و مواد شوینده لباس تحریک شود. خشکی پوست نیز می تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای سرد و گرم اتفاق بیفتد.

یکی از نشانه وجود سرطان نیز می تواند ترشح خونی باشد، این سرطان ها شامل کارسینومای داخل مجرایی و کارسینومای لوبولار می باشد. وجود بیماری به نام پاژه نیز نوعی سرطان سینه محسوب می شود که به ندرت در آن ترشح خون از نوک پستان وجود دارد.

قرار داشتن در دوران شیردهی می تواند دلیل ترشح خون از پستان باشد

عوامل دیگری چون قرار داشتن در دوران شیردهی می تواند نوک پستان را دچار ترک خوردگی کند، که این امر عامل ترشح خون نیز می باشد، پیرسینگ نوک سینه نیز خونریزی از این ناحیه را به دنبال دارد، در ضمن هرگونه تروما و آسیب به پوست پستان می تواند عامل این نوع ترشح باشد.

معرفی آزمایش ها

به دلیل وجود دلایل مختلف برای ترشح خونی از نوک پستان آزمایشات متفاوتی نیز برای تشخیص این دلایل به وجود آمده است. برای شناسایی عامل اصلی بیماری آزمایش های مختلفی پیشنهاد می شوند، برخی از این آزمایش ها شامل سونوگرافی، بررسی غدد لنفاوی زیر بغل، معاینه فیزیکی جهت بررسی هرگونه توده یا ضایعه مشکوک در ناحیه پستان، سیتولوژی جهت بررسی سلول های بدن به منظور تشخیص تغییرات سرطانی، تهیه سوابق پزشکی با سوالاتی از قبیل زمان شروع ترشحات و همراه بودن درد با ترشح و میزان ترشحات- دارو های مصرفی و وجود بیماری های مزمن و سابقه سرطان در اعضای خانواده، گالاکتوگرافی در این روش با استفاده از اشعه ایکس تصاویری از مجاری شیری در سینه تهیه می شود. جهت انجام این آزمایش یک کاتتر بسیار نازک در نوک پستان قرار داده می شود، که مقدار اندکی رنگ به داخل مجرا تزریق می نماید تا مشاهده مجرا توسط تصاویر اشعه ایکس با وضوح بیشتری انجام شود. این آزمایش در افرادی که دچار ترشحات خونی یا شفاف از پستان هستند و همچنین بررسی تغییرات فیبروکیستیک و سرطان سینه کاربرد دارد.

وجود سرطان یکی از دلایل ترشح خونی از پستان

لاواژ مجرا روشی است، که جهت تشخیص تغییرات پیش سرطانی و سرطانی در افرادی که در معرض خطر سرطان سینه قرار دارند یا دارای علائمی هستند که می تواند دلیل بر وجود سرطان سینه باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش آزمایش، پزشک از یک دستگاه ساکشن استفاده می کند تا ترشحات نوک پستان را جمع آوری کند و این نمونه را جهت ارزیابی های میکروسکوپی به آزمایشگاه ارسال می کند. در موارد ذکر شده روش های سیتولوژی و لاواژ از بهترین آزمایش ها برای تشخیص دقیق علت ترشحات خونی نوک پستان به شمار می آیند.

مراجعه به پزشک

در صورتی که ترشح خونی از نوک پستان بیش از یک روز ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه و عکسبرداری انجام گیرد تا وجود هرگونه توده غیر عادی مورد بررسی قرار گیرد. وجود احساس توده یا برآمدگی در پستان، فرورفتگی یا تغییرات بافتی در پستان، رخ دادن فرورفتگی و یا صاف شدن نوک سینه به تازگی، فرورفتگی یا تغییرات بافتی در پستان، پوسته پوسته شدن هاله اطراف نوک سینه، قرمز شدن پوست سینه، تغییر اندازه شکل یا ظاهر سینه دلایلی هستند، که به محض مشاهده باید به پزشک مراجعه کنید.

بررسی بیماری های موثر در ترشح خون از پستان

درمان ترشحات نوک پستان

چنانچه ترشحات نوک پستان به دلایل فیزیولوژیکی باشد، نیاز به درمان خاصی نمی باشد و در بیشتر موارد با گذشت زمان بهبودی کامل اتفاق می افتد، برای پیشگیری از افزایش میزان ترشحات از فشردن نوک پستان خودداری کنید. هنگام وجود ترشحات بنا به دلایل هورمونی توسط پزشک دارو تجویز می شود، ترشحات به دلیل عفونت با مصرف آنتی بیوتیک و با تجویز پزشک رو به بهبودی می روند و اگر آبسه وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به تخلیه نیز وجود داشته باشد.

در موارد شدیدتر برای درمان گاهی از جراحی کمک گرفته می شود، چنانچه دلیل ترشحات وجود تومور باشد، با استفاده از روش هایی چون جراحی و سایر روش درمان آغاز می شود. درمان تومور پستان نیز امکان پذیر می باشد. در صورت مشاهده ترشح خونی از نوک پستان بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با انجام بررسی های لازم و معاینات مربوط منشا این اتفاق روشن شود و نگرانی شما از بین برود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *