دسته ها
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

درمان جوش هورمونی با انواع روش های طبیعی و دارویی

  • کژال کوهستانیان
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۲
  • ۰

یکی از مشکلات رایج پوستی که اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، وجود جوش های هورمونی می باشد. می توانید از انواع روش های درمان جوش هورمونی برای رفع این مشکل استفاده کنید، تا زیبایی پوست شما به خطر نیفتد. این روش ها شامل تغییر سبک زندگی، ترک عادت های غلط، کاهش مواد غذایی مضر و کمک گرفتن از مواد موثر در تسریع بخشیدن روند بهبود جوش ها می باشد، که در این مقاله به توضیح این موارد پرداخته شده است.

یکی از عمده ترین مشکلات پوستی مشترک میان خانوم ها و آقایان وجود جوش و آکنه می باشد، سرمنشا این جوش ها می تواند عواملی از جمله عفونت، تغییرات هورمونی و واکنش های آلرژیک باشد. انواع متداول آکنه که به طور عمده قشر جوان را درگیر می کند و شایع ترین نوع جوش در طول زندگی فرد می باشد، جوش های هورمونی می باشند. جوش هورمونی در اثر ترشح بیش از حد هورمون مردانه تستوسترون ایجاد می شود. وجود این جوش ها بیانگر تغییرات هورمونی بدن می باشد. با وجود آزاردهنده بودن وجود این جوش ها خصوصا در پوست صورت، هیچ راه گریزی وجود ندارد و در هنگام رویارویی با دوران بلوغ، پیش از شروع پریود و یائسگی شاهد بروز این نوع از جوش ها خواهید بود، البته خفیف و شدید بودن آن ها در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. برای درمان جوش هورمونی باید گفت، تغییر سبک زندگی و تغییر برخی عادات می تواند در بهبودی این جوش ها موثر باشد.

به صورت تخمینی ۵۰ درصد از خانوم های ۲۰ تا ۲۹ ساله شاهد جوش های هورمونی خواهند بود، این میزان برای خانوم های ۴۰ تا ۴۹ ساله ۲۵ درصد خواهد بود. این نوع از جوش ها عموما قسمت تحتانی صورت یعنی نواحی زیر گونه و اطراف خط فک پدیدار می شوند، ممکن است در برخی افراد به شکل جوش های سرسیاه، جوش های سرسفید و جوش های ریزی که به سر یا کیست می‌آیند، بروز کنند. کیست ها در زیر پوست ایجاد می شوند و برجستگی های به وجود آمده، معمولا به لمس حساس می باشند. البته برای درمان این نوع از جوش و بهبودی پوست راه حل هایی نیز وجود دارد، که می تواند از تحت تاثیر قرار گرفتن زیبایی شما محافظت کند. با بروز جوش های هورمونی در ایام بلوغ، حتما این سوال نیز برای شما پیش آمده است که جوش های دوران بلوغ را چطور درمان کنیم؟ در ادامه به این سوال پاسخ داده می شود.

استفاده از ضد آفتاب برای مراقبت از پوست دارای جوش هورمونی

درمان جوش هورمونی

جوش های هورمونی غالبا در بین خانوم ها و آقایان ۲۰ تا ۵۰ سال دیده می شود، روش های درمان این نوع از جوش ها بسته به شدت بروز آن ها متفاوت خواهد بود. می توان گفت وجود جوش های خفیف نیاز به درمان خاصی ندارد و گذر زمان می تواند سبب بهبودی این جوش ها شود، در برخی موارد نیز آکنه بزرگسالان با شدت بیشتری بروز پیدا می کند، که ممکن است دکتر برای تسریع روند بهبودی و درمان، داروهای مخصوص آکنه را پیشنهاد کند، این دارو ها شامل ترتینوئین، آنتی بیوتیک یا ایزوترتینوئین می باشند. مراقبت های پوستی، استفاده از محصولات مناسب و فیشال نیز از انواع راه های بهبودی است، در برخی موارد نیز می توانید، با ترک عادت های نادرست و اصلاح سبک زندگی و تغییر در رژیم غذایی در تسریع روند بهبودی و پیشگیری از بروز جوش با شدت بالا پیشگیری کنید.

فیشال راهکاری مناسب برای مقابله با جوش هورمونی

به وجود آمدن جوش هورمونی

پیش از آشنایی با انواع روش های درمان جوش هورمونی باید اطلاعات کافی از آکنه بزرگسالان و روش به وجود آمدن این جوش ها داشته باشید، تا بتوانید بهترین درمان را برای رفع این جوش های آزاردهنده بیاید، چرا که این جوش ها بسیار شایع می باشند و می توانند زیبایی صورت شما را به چالش بکشند.

ترشح چربی به میزان مناسب آن توسط پوست به ایجاد شفافیت، سلامت، لطافت و جوانی پوست منجر می شود، در صورتی که هورمون ها باعث شوند بدن چربی و سبوم بیشتری تولید کند، باعث بسته شدن فولیکول های مو می شوند و این فرایند، تشکیل آکنه در پوست را ایجاد می کند.

بدن هر فرد در میزان حساسیت به هورمون های ترشح شده متفاوت می باشد. افزایش سطح یک هورمون خاص می تواند در برخی از افراد بروز آکنه را به همراه داشته باشد و در برخی دیگر هیچ گونه علائم حساسیتی مبنی بر ایجاد آکنه به وجود نیایید. اصلی ترین هورمونی که ترشح آن باعث ایجاد جوش صورت می شود، هورمون تستسترون می باشد. این هورمون یک آندروژن به شمار می آید و با ایجاد افزایش تولید چربی و سبوم پوست منجر به بسته شدن فولیکول های مو می شود. موثر ترین تغییرات هورمونی که سبب افزایش جوش های هورمونی می شوند، مواردی چون استرس، کم خوابی، استفاده نکردن از محصولات بدون چربی (اویل فری)  یا  غیر کمدون زا، تغییرات هورمونی خانوم ها در قاعدگی و بارداری و یائسگی، اختلال هورمون تسترون در مردان، عوارض جانبی برخی دارو ها، وراثت و ژنتیک می باشد. وجود این عوامل می توانند شما را برای یافتن راه درمان جوش هورمونی ترغیب کند.

آشنایی با مراحل ظهور جوش هورمونی

مراحل ظهور آکنه

مرحله اول ظهور آکنه، تولید هورمون ها می باشد. قبل از شروع دوره پریود، بدن به تولید بیشتر آندروژن اقدام می کند، افزایش سطح هورمون تستوسترون موجب تحریک بدن برای تولید چربی بیشتر می شود. در مرحله دوم فولیکول های مو مسدود می شوند، چربی های تولید شده باعث مسدود شدن فولیکول های پوست و مو می شوند که در ابتدا جوش سرسفید و پس از آن جوش سرسیاه را به دنبال خواهد داشت. مرحله سوم عفونت باکتریای می باشد، درون جوش های سرسیاه مقداری باکتری وجود دارد، که باعث ایجاد عفونت، التهاب و درد خواهد شد. مرحله پایانی التهاب پوست می باشد، بدن نسبت به عفونت باکتریایی به وجود آمده در پوست واکنش نشان می دهد و دچار التهاب، تورم، درد و قرمزی خواهد شد.

شستشوی روزانه

تعریق در نهایت منجر به بروز التهابات پوستی و تشدید جوش های هورمونی می شود، هرگاه فعالیت بدنی زیاد و به دنبال آن تعریق زیادی داشتید فورا پوست خود را به محصولات شستشوی مناسب بشویید، اقدام به شستن فوری پوست می تواند میزان تماس عرق روی پوست را کاهش دهد و از بروز التهاب و تشدید جوش جلوگیری کند. در صورتی که تعرق زیادی ندارید پیشنهاد می شود، دو بار در روز صورت خود را بشویید.

شستشوی مرتب صورت برای درمان جوش هورمونی

محصولات پوستی مناسب

یکی از مهم ترین توصیه ها برای مراقبت پوستی استفاده کمتر از لوازم آرایشی می باشد، استفاده از لوازم آرایشی با هر کیفیتی می تواند باعث تحریک شدنم جوش و التهاب پوست شود. در هنگام خرید اقلام آرایشی دقت کنید تا از محصولات بر پایه آب خریداری کرده و استفاده کنید. برای شستشوی صورت از محصولات شیمیایی خشن استفاده نکنید، مناسب ترین محصولات شستشو برای درمان جوش هورمونی، محصولات بدون چربی و غیر کمدون زا هستند. محصولات غیر کمدون زا از بسته شدن منافذ پوست جلوگیری می کنند و اجازه نمی دهند آلودگی ها و چربی ها منافذ پوست را پر کنند.

استفاده از محصولات پوستی مناسب برای درمان جوش هورمونی

اگر پوست صورت دارای جوش های فعال می باشد، از شوینده های دارای اسکراب و لایه بردار های قوی استفاده نکنید، روتین پوستی مناسبی برای خود در نظر بگیرید، در طول هفته از ماسک های مخصوص صورت استفاده نمایید. ماسک های ضد جوش معمولا دارای آلفا هیدروکسی اسید هستند و به بهبود سلامت پوست کمک می کنند.

آلفا هیدروکسی اسید

آلفا هیدروکسی اسید (AHA) نوعی از اسید های گیاهی می باشند، که بیشتر از مرکبات به دست می آیند و در بیشتر محصولات مراقبتی مانند ماسک ها و کرم ها موجود می باشند. از فواید این ماده می توان به از بین بردن سلول های مرده پوست که عامل انسداد منافذ پوستی هستند اشاره کرد. از فواید دیگری این ماده به حداقل رساندن جای زخم و جای جوش هورمونی می باشد. آلفا هیدروکسی اسید می تواند حساسیت به آفتاب را در پوست افزایش دهد. هر گاه از محصولات دارای این ماده استفاده کردید، استفاده از ضد آفتاب را از یاد نبرید.

رژیم غذایی

یکی از راه های درمان جوش هورمونی دقت در رژیم غذایی می باشد. کاهش و یا عدم مصرف برخی از مواد غذایی راهی مناسب برای پیشگیری از بروز جوش های هورمونی می باشند، مواد غذایی مانند، قند، محصولات لبنی، کربوهیدرات های تصفیه شده و انواع گوشت قرمز باعث ایجاد آکنه می شوند و می توانید به کاهش و یا قطع مصرف این دسته از خوراکی فکر کنید. سعی کنید، در رژیم غذایی خود از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها و اسید های چرب امگا۳ استفاده کنید، عدم وجود این مواد غذایی در برنامه شما می تواند باعث افزایش التهاب و شدت گرفتن بروز جوش ها شود. آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ به شکل قابل توجهی حساسیت و التهاب پوست را کاهش خواهند داد.

چای سبز

چای سبز خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند روش مناسبی برای درمان جوش های ملتهب باشد. چای را با یک لیوان آب جوش دم کنید، پس از گذشت ۴ ساعت و پس از اینکه چای خنک شد، ابتدا صورت خود را بشویید و سپس از این چای بر روی صورت خود به شکل اسپری استفاده کنید. استفاده از چای سبز یکی از راه حل های مبارزه با جوش صورت می باشد.

استفاده از چای سبز برای رفع جوش هورمونی

آبلیمو

ویتامین c موجود در آبلیمو برای انواع پوست مفید می باشد، همچنین اسید سیتریک موجود در آن در پاکسازی پوست موثر عمل می کند و خاصیت منقبض کنندگی و سفت کنندگی پوست دارد. ابتدا صورت خود را با آب بشویید و خنک کنید، پس از آن با کمک یک پد پنبه ای آبلیمو را روی پوست خود بزنید، خواص سفت کنندگی آبلیمو می تواند، جوش های هورمونی را از بین ببرد و به نوعی درمان جوش هورمونی باشد.

پوست موز

پوست موز حاوی ماده ای به نام لوتئین می باشد، که نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی است و تورم و التهاب را کاهش می دهد و به رشد سلول های سالم منجر می شود. پوست موز را با حرکات دورانی روی پوست صورت بمالید و پس از گذشت ۳۰ دقیقه پوست خود را بشویید.

رتینوئید

برای جوش های متوسط و شدید با تجویز پزشک می توانید، از دارو های دارای رتینوئید استفاده کنید. این ماده ابزاری قدرتمند برای کنترل جوش های هورمونی می باشد. رتینوئید ها از مشتقات ویتامین A محسوب می شوند و قدرت و سرعت فرایند ترمیم پوست را افزایش می دهند. در حقیقت این ماده فرصت نمی دهد تا چربی ها منافذ پوست را مسدود کنند و جوش کمتری را شاهد خواهید بود، می توان از این محصول به شکل موضعی و یا خوراکی استفاده کرد.

تاثیر مواد دارویی در درمان جوش هورمونی

آنتی بیوتیک

وظیفه آنتی بیوتیک ها مبارزه با عفونت های باکتریایی است و می توانند، تاثیر مطلوبی در درمان جوش هورمونی داشته باشند. مصرف آنتی بیوتیک ها از بدتر شدن وضعیت جوش ها جلوگیری می کند و شکل خوراکی آن برای درمان جوش های متوسط تا شدید در کنار رتینوئید ترتینوئین تجویز می شود. همانطور که پیش از این گفته شد، رتینوئید ها به سرعت یافتن فرایند ترمیم سلول های پوست کمک می کند و مانعی برای مسدود شدن منافذ پوست می باشد، آنتی بیوتیک ها از نیز از عفونی شدن جوش ها جلوگیری می کنند و ریسک بروز التهاب را کاهش می دهند. تتراسایکلین، کلیندامایسین، ترومایسین، داکسی سایکلین ماینوکسی سایکلین از انواع آنتی بیوتیک هایی هستند، که برای درمان جوش و آکنه تجویز می شوند.

بهره مندی از پماد ها برای رفع جوش هورمونی

دارو های هورمونی

یکی از رایج ترین دارو های برای درمان جوش هورمونی بانوان که توسط پزشک تجویز می شود، قرص ضد بارداری می باشد. این قرص حاوی اتینیل استرادیول یک نوع استروژن است و به ایجاد تعادل آندروژن ها کمک می کند، که مانع از ایجاد جوش های هورمونی می شوند. لازم به ذکر است قبل از مصرف هر دارویی باید حتما با پزشک مشورت کرد و پس از تشخیص پزشک به مصرف دارو پرداخت.

استفاده از قرص برای بهبودی جوش هورمونی

هورمون آندروژن در مردان و زنان وجود دارد، و ترشح بیش از اندازه این هورمون مردانه در خانوم ها می تواند از دلایل ایجاد آکنه هورمونی می باشد. داروهایی از قبیل سیپروتون، اسپیرونولاکتون و فلوتامید از دیگر داروهای کاهش آندروژن هستند، که مصرف آن‌ها به مردان توصیه نمی‌شود؛ زیرا احتمال دارد باعث افزایش حجم سینه و تداخل در نعوض آقایان شود. برای آشنایی بیشتر با روش های کاهش هورمون مردانه در زنان و نحوه تشخیص هورمون تستوسترون می توانید به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.

فیشال

فیشال صورت یکی از انواع روش های درمانی و مراقبت از پوست می باشد، که طرفداران بسیاری دارد. فیشال، پوست شما را از انواع آلودگی ها پاک می کند و موجب می شود تا پوستی سالم و درخشان داشته باشید. معمولا این فرایند یک ساعت به طول می انجامد و در این مدت یک فرد متخصص از مواد و محصولات مناسب برای درمان جوش هورمونی استفاده می کند، در این راه از دستگاه های تخصصی چون ماسک LED که به کنترل و بهبود جوش کمک می کند نیز استفاده خواهند کرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *