شانه یکی از مفصل های خاص در بدن می باشد و از نوع گوی و کاسه ای می باشد و می تواند به هر جهتی بچرخد. در واقع این مفصل بازه حرکتی بسیار زیادی دارد و بیش تر از سایرین در چرخش می باشد. در واقع شانه پر تحرک ترین مفصل در بدن انسان می باشد و احتمال آسیب دیدنش بیش تر از همه خواهد بود. یکی از این آسیب ها پارگی لابروم شانه می باشد که باید اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید.
آشنایی با پارگی لابروم شانه
لابروم یکی از نوار های غضروفی می باشد و دور لبه مفصل شانه قرار دارد و در حرکت های ورزشی و یا آسیب دیدگی ها امکان از بین رفتن و پاره شدنش وجود دارد از این رو بباید بدانید که بعد از این که این نوار غضروفی پاره شود احتمال بروز آسیب های دیگر نیز در این میان وجود دارد. در ادامه اطلاعاتی در مورد این مشکل به شما خواهیم داد.
نشانه های مهم در مورد این مشکل
- درد های عمیق که معمولا در شانه ها احساس می شوند و مانند یک درد مبهم شما را آزار می دهند و این درد ها با درد های عصبی و تیز متفاوت خواهد بود.
- زمانی که شما حرکت هایی را در بالای سر خود انجام می دهید امکان درد شدید می شود و شما نمی توانید این تمرین ها را به خوبی انجام دهید.
- خارج شدن از جای خود و ساییدگی شانه از دیگر نشانه های این مشکل می باشد و معمولا این مورد درد های شدیدی را برای فرد به همراه دارد و باید بدانید که این مورد در بیمارانی که مصدوم می شوند بسیار شایع می باشد.
- ضعیف شدن شانه ها و ناتوانی در حرکت دادنشان می تواند نشانه ای از این بیماری باشد از این رو باید حواستان به این نشانه ها باشد و اگر بعد از تمرین و یا مصدومیت ان ها را احساس کردید بهتر است متخصص را در این زمینه در جریان گذاشته و تست های لازم برای تشخیص بیماری را انجام دهید.
- اگر بعد از تمرین های ورزشی احساس کردید که دچار کاهش عملکرد در این زمینه شده اید و دردی مبهم در شانه داشتید احتمال پارگی لابروم شانه بسیار زیاد می باشد.
علل ایجاد آسیب
این مشکل خود به خودی ایجاد نمی شود و دلایلی برای بروز این مشکل وجود دارد و این علل برای آسیب ها عبارت است از :
- تصادفات رانندگی
- سقوط کردن و یا افتادن روی دست و شانه انجام دادن کارهای سخت با دست بالای سر
- بلند کردن جسم سنگین
- ورزش های بدنسازی با سرعت و بدون گرم کردن بدن
- کشیده شدن دست به زور
- حرکت های سریع و پر قدرت
- در رفتن شانه
- سفت شدن کپسول خلفی شانه
انواع پارگی لابروم
لابروم شانه از غضروف های بسیار حساس بدن می باشد و پاره شدنش در سه نوع مختلف روی می دهد و این سه نوع را در ادامه برای شما همراهان مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بتوانید این بیماری را بهتر بشناسید.
پارگی درجه یک
در این مدل از پارگی ها به صورت کامل این غضروف از استخوان جدا می شود و معمولا با آسیب های شانه همراه خواهد بود. در برخی از موارد امکان دارد فرد متوجه جدا شدن شانه خود و در رفتنش نشود.
پارگی درجه دو
این مدل از پارگی ها مرتبط با درون این غضروف می باشد و لبه های آن به مرور فرسوده می شوند و لبه های صاف از بین خواهد رفت و این مدل از پارگی های شایع تر می باشند و به ندرت افراد متوجه آن خواهند شد.
پارگی درجه سوم
این مدل از پارگی لابروم می تواند در بخشی باشد که تاندون ها به حفره انتهایی و بالایی چسبیده می باشند. در واقع اگر آسیب شدید باشد تاندون ها نیز به همراه این بخش از شانه پاره می شوند و درد فرد بسیار شدت خواهد گرفت از این رو تشخیص این مدل از پارگی لابروم بسیار سریع تر خواهد بود.
روش های تشخیص بیماری
برای این که این مورد تشخیص داده شود از روش های مختلفی استفاده می شود و این روش ها شامل موارد زیر می باشند :
- معاینه فیزیکی توسط متخصص
- استفاده از روش های تصویر برداری متفاوت
- ام آر آی
- سی تی اسکن همراه با تزریق مواد رادیواکتیو به بدن
- استفاده از آرتروسکوپ
باید بدانید که این بیماری به سختی تشخیص داده می شود و برای تشخیص دقیق باید از آرتروسکوپ استفاده شود تا پزشک بتواند درون این بخش را به خوبی مشاهده کرده و متوجه ناهماهنگی ها و مشکلات این بخش از بدن شود.
درمان های پارگی لابروم
برای این که پارگی لابروم را درمان کنید و این مشکل را رفع کنید تا فرد بتواند به کار های روزانه خود برسد راه های زیادی وجود دارد و در ادامه ان ها را برایتان مورد بررسی قرار کمی دهیم چون این مورد می تواند بر زیبایی فرد نیز تاثیر داشته باشد از این رو بسیاری از افراد سعی می کنند از روش های غیر جراحی استفاده کنند ولی این مورد ممکن است روند درمان را کند تر نماید.
درمان های ابتدایی
ساده ترین درمان ها در خانه انجام می شود و از مهم ترین این درمان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- استفاده از دارو و یخ برای کاهش درد ها
- تمرین های کششی و فعالانه
- تمرین ها ملایم ورزشی
- تمرینات تقویت کننده
- تمرین های تعدیل کننده
- اجتناب از فعالیت های تشدید کننده درد
- کمک گرفتن از فیزیوتراپی
جراحی کردن
- از دیگر روش های درمان می توان به جراحی اشاره کرد. این روش درمانی سریع ترین روش می باشد.
- در صورتی که پزشک صلاح ببیند این کار را برایتان انجام خواهد داد و این کار با تکنیک های آتروسکوپی انجام می شود و هر کدام از این تکنیک ها دارای مزایا و معایبی هستند.
- اگر لابروم در بدن شما از بین رفته باشد دیگر درمان نیازی نمی باشد و نمی توان دوباره ان را باز سازی کرد.
- اگر این بخش از بدن به صورت بسیار کم پاره شده باشد می توان بخش پاره شده را با جراحی از بدن خارج کرد.
- اگر پارگی عمقی و زیاد باشد ناپایداری شانه در فرد ایجاد می شود و درمان برای ترمیم پارگی ها خواهد بود.
- بهترین راه جراحی برای این بخش از شانه آرتروسکوپی می باشد زیرا اگر عمل باز باشد دسترسی به این بخش از شانه امکان پذیر نخواهد بود و سختی عمل بالا تر می رود.
ورزش کردن
از دیگر روش های درمانی و توانبخشی ورزش کردن می باشد. در واقع یک سری از حرکت های ورزشی به شما کمک خواهند کرد تا شانه هایتان را تحت کنترل داشته باشید و بتوانید برای افزایش قدرت آن ها تلاش نمایید. ورزش هایی که در این زمینه هستند باید تلاش کنند تا بتوانند قدرت شانه ها را افزایش دهند و افزایش قدرت عضلات تاثیر درمانی زیادی در این زمینه ندارد. در ادامه دو حرکت مفید در این زمینه را برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.
اولین حرکت
- برای انجام دادن این حرکت باید از یک صندلی کمک بگیرید.
- دست غیر مجروح خود را روی صندلی قرار دهید.
- روی کمر خم ده و زاویه ۴۵ درجه با لگن خود بسازید.
- بازوی خود را آویزان نمایید و از مفصل شانه ان را در جهت عقربه ها ساعت تکان دهید. یادتان باشد که این مورد نباید با حرکت دادن دست ها باشد و باید از شانه های خود برای این تمرین کمک بگیرید.
- این حرکت را ده بار انجام داده و چرخاندن را به اندازه ده بار دیگر به جهت مخالف نیز تکرار کنید.
دومین حرکت
- برای این که بتوانید این حرکت را انجام دهید می توانید بایستید و یا صاف بنشینید..
- شانه ها خود را بالا ببرید و آن ها را به سمت گردن خود بیاورید.
- سعی کنید بلند کردن شانه ها را تا جایی ادامه دهید که احساس شش داشته باشید و این احساس کشش نباید به حدی زیاد باشد تا درد های شدیدی برایتان بوجود بیاورد.
- قبل از این که شانه ها را رها کنید تا استراحت نمایید بباید ۵ ثانیه بشمارید و بعد استراحت نمایید. این کار را به مدت چند هفته و هر بار ۱۰ بار انجام دهید تا فعالیت های شما بهبود یابد.
حال که با روش های درمانی پارگی لابروم شانه آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد بیماری های شایع استخوانی و در رفتگی مفصل آرنج نیز مشاهده کرده و آگاهی خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این میان استفاده نمایید.
منبع : آرگا