تمیز کردن آون توستر یکی از ساده ترین کار های منزل می باشد به شرطی که شما روش ها انجام این کار را بدانید در غیر این صورت این کار ممکن است برایتان سخت و طاقت فرسا باشد. در ادامه مراحل انجام این کار را برای شما همراهان عزیز مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بتوانید وسایل برقی خانه خود را به راحتی و بدون این که به آن آسیب برسانید تمیز کنید.
راهنمای تمیز کردن آون توستر
یکی از کاربردی ترین وسایل در آشپزخانه معمولا اون توستر می باشد و این وسیله کاربرد های زیادی دارد و در عین حال می تواند کثیفی ها و چربی های زیادی را در خود جای بدهد. در ادامه شما را با روش های تمیز کردن این دستگاه آشنا می کنیم زیرا همه این دستگاه را نمی توانید بشویید و امکان دارد برخی از بخش های دستگاه با آب زدن به ان ها خراب شود از این رو شما بهتر است بخش های قابل شستشو این دستگاه را شناخته و روش های تیمز کردنشان را نیز بلد باشید و سایر بخش های دیگر این دستگاه که غیر قابل شستشو می باشند را به روش دیگری تمیز کنید.
معمولا آون توستر را باید هفته ای یک بار تمیز کنید و یادتان باشد که هر چقدر دیرتر ان کار را انجام دهید چربی ها و مواد غذایی باقی مانده روی آن سخت تر خواهند شد و تمیز کردنشان غیر ممکن تر می شود پس بهتر است برای پیشگیری از این مورد سریع تر آن را تمیز کرده و سعی کنید این کار را به تعویق نیندازید. البته یادتان باشد که اگر بعد از پخت غذا این دستگاه را به صورت سطحی تمیز کنید بهتر می باشد و می تواند به شما کمک کند تا دستگاه شما لکه های سخت را به خود نگیرد.
مراحل تمیز کردن
در ادامه شما را با مراحلی که به شما کمک می کنند تا بتوانید این دستگاه را تمیز کنید از ابتدا بررسی می کنیم و اطلاعاتی بسیار خوب در این مورد به شما خواهیم داد.
جدا کردن اتصالات
- ابتدایی ترین مرحله در این زمینه جدا کردن برق از دستگاه می باشد و این مورد دارای اهمیت بسیار بالایی است و کمک می کند تا در حین تمیز کردن مشکل و یا اتفاق بدی مانند برق گرفتگی برای شما عزیزان ایجاد نشود.
- یک مکان خوب برای تمیز کاری پیدا کنید تا بتوانید فضای خوبی داشته باشید.
- سعی کنید این دستگاه را در نزدیکی سینک های ظرفشویی قرار ندهید.
- به هیچ عنوان نباید این دستگاه را با آب بشویید و یا مواد تمیز کننده را به داخل آن اسپری نکنید.
برداشتن قفسه ها
- از دیگر کار هایی که باید در این زمینه انجام دهید این است که قفسه ها و سینی های درون توستر را جدا کرده و آن هایی که کاملا جدا می شوند را می توانید در ادامه به صورت جدا بشویید.
- معمولا لکه های درون این بخش ها به سادگی از بین نمی رود و شما نمی توانید آن ها را پاک کنید از این رو ظرفی بزرگ بردارید و سعی کنید با مقداری مایع و جوش شیرین این بخش های دستگاه را نم کنید و بعد از چند ساعت آن ها را بشویید.
- می توانید از وان حمام و یا تشت های بزرگ برای شستن این بخش ها استفاده کنید.
تمیز کردن بخش درونی
- تمیز کردن این بخش از اون توستر دارای حساسیت زیادی مکی باشد و شما به هیچ عنوان نباید مواد پاک کننده را به درون این بخش از دستگاه اسپری کنید.
- بهتر است ابتدا از یک پارچه خشک استفاده کرده و تمامی مواد خشک شده را از درون دستگاه خارج نمایید.
- می توانید برای تمیز کردن بهتر درز های این بخش از دستگاه از برس های شیرینی پزی استفاده کنید و تمامی درز ها را پاک کنید.
- یک محلول خانگی در این میان ایجاد کنید و می توانید با ترکیب کردن سرکه، آب و مایع ظرفشویی این ترکیب را به سادگی تهیه کنید.
- یک پارچه تمیز بردارید و به این محلول خانگی آغشته کرده و درون آون توستر را تمیز نمایید.
- در این میان یادتان باشد که از سیم ظرفشویی نباید استفاده کنید زیرا امکان خط و خش انداختن روی بدنه دستگاه وجود دارد و می تواند صفحه گرانیتی و نچسب دستگاه شما را از بین ببرد.
برگرداندن وسایل به درون توستر
- بعد از تمیز کردن آون توستر بهتر است تمامی وسایلی که جدا کرده و شسته بودید را به حالت اولیه در آورید.
- یادتان باشد که این وسایل باید کاملا خشک شوند و از قرار دادن وسایل خیس در دستگاه خودداری نمایید.
تمیز کردن در شیشه ای
- آون توستر ها دارای در های شیشه ای می باشند از این رو راحت تر از بخش های دیگر می توانید این مورد را تمیز کنید.
- البته یادتان باشد که اگر این کار را نیز اصولی انجام ندهید نمی توانید از پس ان به خوبی بر بیایید و چربی های انباشته شده در آن به راحتی تمیز نخواهند شد.
- تمیز کردن این بخش ها نیز با جوش شیرین امکان پذیر می باشد و شما می توانید سخت ترین لکه های چربی را از روی شیشه با جوش شیرین و مقداری آب از بین ببرید.
- به هیچ عنوان از شیشه پاک کن ها برای تمیز کردن این بخش ها استفاده نکنید.
تمیز کردن چربی های پخته شده
- یکی دیگر از مسائل و مشکلاتی که در تمیز کردن آون توستر ایجاد می شود چربی های پخته شده در آن می باشد زیرا این مورد اجتناب ناپذیر می باشد و می تواند به مرور لکه های سخت تری را در دستگاه ایجاد کند.
- اگر دستگاه شما از این مدل از چربی ها دارد باید از خمیر جوش شیرین و آب استفاده کنید و اجازه بدهید که یک شب درون توستر شما این خمیر بماند و ان چه باقی می ماند را با استفاده از یک دستمال خشک تمیز کنید.
- اگر این مورد کارساز نبود شما می توانید از محلول سرکه و آب استفاده کنید و معمولا بعد از این روش چربی ها کمی نرم تر می شوند و تمیز کردنشان ساده تر خواهد بود.
تمیز کردن المنت ها
- آون توستر ها دارای المنت هایی می باشند که باید با احتیاط بیش تری تمیز شوند زیرا بسیار حساس می باشند و بهتر است از آن ها به طور ویژه ای مراقبت شود در غیر این صورت امکان خرابی آن ها حتمی است زیرا این بخش ها بسیار حساس می باشند.
- برای تمیز کردن این بخش ها کافی است از یک دستمال مرطوب استفاده کنید و سعی کنید به آرامی چربی ها را از روی ان ها بردارید.
- می توانید برای تمیز کردن بهتر آن ها از یک برس نرم شیرینی پزی استفاده کنید.
تمیز کردن بخش بیرونی دستگاه
- آخرین مرحله زمانی است که بخش درونی آون توستر تمیز شده باشد و شما باید بخش بیرونی این دستگاه را نیز تمیز کنید.
- می توانید برای تمیز کردن این بخش از محلول آب گرم و مایع ظرفشویی کمک بگیرید
- و با استفاده از یک پارچه تمیز این بخش ها را نیز تمیز کنید.
- یادتان باشد که بعد از تمیز کردن با محلول با استفاده از یک دستمال خشک نیز بدنه دستگاه را خشک کنید.
همانطور که می دانید پیشگیری کردن از کثیفی ها می تواند به شما کمک کند تا سریع تر وسایل خود را تمیز کرده و از آن ها بهتر استفاده نمایید. اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد تمیز کردن غذا سازی و تمیز کردن قهوه ساز را نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.
منبع : آرگا