دسته ها
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳

بررسی خودروی اسکای ول ET5 و ویژگی های این خودرو

  • شیوا فهیمی
  • ۱۹ شهریور ۱۴۰۲
  • ۰

اسکای ول ET5 یکی از جدیدترین محصولات شرکت چینی اسکال وی در بازار خودروهای برقی می باشد که از نظر طراحی، امکانات و عملکرد جایگاه خاصی در این بازار دارد. با بررسی خودروی اسکای ول ET5 همراه ما باشید.

کراس اوور اسکای ول ET5 یا اسکای ورث EV6 با مجموعه ای از امکانات و قابلیت های برتر به عنوان نماینده شاخص شرکت چینی اسکای ول در دسته خودروهای برقی به بازار عرضه شده است. اگر مایلید تا از این کراس اوور بیشتر بدانید در ادامه مطلب به بررسی خواهیم پرداخت.

بررسی خودروی اسکای ول ET5

خودروی برقی اسکای ول ET5 یا اسکای ورث EV6 یکی از جدیدترین کراس اوورهای شرکت چینی اسکای ول در بازار خودروهای برقی می باشد که از نظر امکانات و عملکرد جایگاه خاصی در این بازار دارد. این خودرو قرار است توسط شرکت نبکا در بازار ایران ارائه شود.

در ادامه به بررسی ویژگی ها و مشخصات فنی اسکای ول ET5 می پردازیم تا با این کراس اوور برقی چینی بیشتر آشنا شوید. قابل ذکر است شرکت اسکای ول یکی از سازندگان خودروهای مسافربری در بازار چین می باشد که سابقه ای ۲۲ ساله دارد. این شرکت چندین سال قبل با برنامه تولید خودروهای سواری برقی نشان اسکای ورث را به ثبت رسانید و اکنون کراس اوور EV6 را روانه بازار نموده است.

البته این خودرو ساز چینی کراس اوور برقی اش را با نشان اسکای ول با اسم ET5 نیز به فروش می رساند که با نشان دوم به بازار ایران وارد می شود. با پیشرفت فناوری و تغییرات نگرشی به محیط زیست، صنعت خودروسازی هم به سوی تولید خودروهای برقی در حال حرکت است.

یکی از مدل های برقی جدید که بسیار مورد توجه قرار گرفته همین خودروی اسکای ول ET5 می باشد. این کراس اوور با مجموعه ای از امکانات و قابلیت های برتر، به عنان نماینده ای شاخص در دسته خودروهای برقی روانه بازار شده است. باید اشاره کرد امروزه خودروهای برقی در سراسر دنیا پذیرفته شده می باشند.

کراس اوور برقی ET5 به صورت مشترک بین شرکت کرمان موتور و مپنا به تولید می رسد. اسکای ول ET5  می تواند به عنوان اولین خودرو برقی تولید انبوه کشور زمینه ساز تغییرات زیادی در صنعت خودروسازی باشد. این خودرو به عنوان محصول جدید بازار دارای دو مزیت عمده است.

اول این که در بخش پرطرفدار کراس اوور وارد بازار شده و می تواند نظر مساعد بیشتر مخاطبان را جلب کند. دوم این که یک خودرو برقی بوده و مورد استقبال طرفداران نوآوری قرار خواهد گرفت. در صورت توسعه سریع زیر ساخت خودروهای الکتریکی از این کراس اوور برقی استقبال گرمی صورت خواهد گرفت.

اسکای ول زیر شاخه شرکت اسکای ورث محسوب می شود. اسکای ورث یکی از تولیدکنندگان معروف لوازم خانگی در چین است که انواع سیستم های صوتی و تصویری را ارائه می دهد. این شرکت در سال ۲۰۱۷ تصمیم گرفته به حوزه خودروسازی وارد شود. از این رو برند اسکای ول را برای تولید خودروهای برقی ثبت کرد.

اولین محصول این برند نیز خودروی اسکای ول ET5 می باشد که در سال ۲۰۲ میلادی معرفی شد. از آن زمان تا حالا این شرکت مدل های مختلفی از اسکای ول ET5 را با اسامی مختلف روانه بازار کرده است. قابل ذکر است اکنون اسکای ول در بازارهای صادراتی فعالیت گسترده ای دارد و توانسته کراس اوور برقی اش را در اروپا به فروش برساند.

این خودرو برقی در جریان صادرات خودرو چین به ایران نیز رسیده است. شرکت نبکا مونتاژ و عرضه این کراس اوور برقی را بر عهده دارد. این شرکت به طور مشترک توسط گروه خودروسازی کرمان موتور و مپنا راه اندازی شده و هدف آن تولید و ارائه خودروهای برقی می باشد. اولین محصول این شرکت نیز اسکای ول ET5 بوده که با همین اسم و نشان در ایران به تولید می رسد. در ادامه به بررسی خودروی اسکای ول ET5 خواهیم پرداخت.

طراحی ظاهری

در بررسی طراحی ظاهری خودروی اسکای ول ET5 می توان گفت دارای چهره زیبا و آیرودینامیک می باشد که ضمن الهام گیری از خودروهای اسپرت، فضای داخلی تقریبا وسیعی هم دارد. این کراس اوور با طول، عرض و ارتفاع به ترتیب ۴۶۹۸-۱۹۰۸ و۱۶۹۶ میلی متر در رده خودروهای میان سایز قرار می گیرد و فاصله بین محوری آن ۲۸۰۰ میلی بوده و ۵ سرنشینه است.

طراحی خودروی اسکای ول ET5 قدرت و پایداری در رانندگی را در سطوح مختلف به همراه دارد. این فرم بدنه سبب تجربه رانندگی مطمئن تر و جذاب تر خواهد شد. می توان طراحی این خودرو را شبیه محصولات دانگ فنگ دانست. به طور مثال اگر خودروی اسکای ول ET5 را در کنار فردا SX5 و دانگ فنگ T5 قرار دهید به این شباهت ها پی می برید.

چراغ های روشنایی اصلی همچنان در جای اصلی خود قرار دارند و برخلاف رویه امروزی به نواحی کناری سپرها انتقال نیافته اند. همچنین بر خلاف بیشتر خودروهای برقی، جلوپنجره مشبک آن حذف نشده است در حقیقت اسکای ول ET5 ظاهری شبیه دیگر خودروهای درون سوز دارد.

نمای جانبی اسکای ول ET5 طراحی ساده ای داشته ولی برای رفع این سادگی یک فرورفتگی در بخش پایین درب ها ایجاد شده است. رینگ های ۱۹ اینچی هم تناسب خوبی با ابعاد خودرو در این نما دارد. در بررسی نمای عقب خودروی اسکای ول ET5 شاهد شباهت بین این خودرو و محصولات جک هستیم.

این شباهت را می توان از شیوه قرار گیری چراغ مه شکن داخل سپر متوجه شد. همچنین چراغ های اصلی عقب از طریق یک نوار قرمز رنگ بزرگ به هم متصل شده اند.

طراحی داخلی

بررسی ها نشان می دهد طراحی کابین خودروی اسکای ول ET5 همچون طراحی بیرونی آن به خودروهای درون سوز شبیه است. نمایشگر بزرگ مستطیل شکل در میان کابین تعبیه شده و تنظیمات سیستم صوتی، تهویه و صندلی ها توسط آن انجام می شود. کلیدهای کابین هم تا حد ممکن حذف شده اند و فقط برای عملگرهای اصلی خودرو کلید فیزیکی در نظر گرفته شده است.

فرمان خودرو هم طراحی مابین فرمان ساده و فرمان دی کات دارد. تریم داخلی کابین مشکی رنگ بوده ولی بعضی قطعات داشبورد و رودری ها به رنگ قهوه ای می باشند. فضای ذخیره سازی مختلفی برای سرنشینان در نظر گرفته شده و با دارا وبدن فاصله محور ۲.۸ متر خودرویی جذاب برای مسافرت های خانوادگی و تشریفات محسوب می شود.

صندوق بار اسکای ول ET5 هم حدود ۴۶۷ لیتر فضا در اختیار دارد که در صورت تا شدن صندلی عقب، این حجم به ۱۱۴۱ لیتر می رسد.

مشخصات فنی

در بررسی ها مشخص شد خودروی اسکای ول ET5 از پیشرانه الکتریکی با قدرت ۲۰۴ اسب بخار و گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر بهره می برد. شتاب صفر تا صد خودرو ۹.۶ ثانیه اعلام شده و حداکثر سرعت آن به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. با یک بار شارژ کامل می توانید تا ۵۲۰ کیلومتر را با اسکای ول ET5 بپیمایید.

استفاده از پیشرانه قدرتمند برقی در این خودرو از مزیت های اصلی اسکای ول ET5 به شمار می رود. سامانه هوشمند کنترل دمای باتری در این خودرو با دریافت فناوری آب خنک به حفظ عمر و بهره وری بیشتر باتری کمک می نماید. یکی از اصول مهم در خودروهای الکتریکی، بازیافت انرژی ترمز، به جهت افزایش کارایی و کاهش مصرف سوخت می باشد.

خودروی اسکای ول ET5 با سیستم بازیافت انرژی بیشتر از سی درصد نیروی ترمز را به انرژی برقی تبدیل می کند. این خودرو با این مشخصات تجربه رانندگی ایمن و مناسبی را به ارمغان می آورد. همچنین با حداکثر شیب روی سی درصد توانایی رفتار در مسیرهای مختلف را دارد.

شارژ همراه یازده کیلو وات آن امکان می دهد خودرو در مدت ۳۵ دقیقه حدود ۸۰ درصد شارژ گردد. ضمنا با شارژ آهسته ۱۲ ساعته هم قابلیت شارژ دارد. خودرو می تواند برق مورد نیاز وسایل برقی را نیز فراهم کند. از ویژگی های اسکای ول ET5 انتخاب حالت رانندگی به شکل اسپرت، اکونومی یا معمولی است.

این قابلیت به راننده اجازه داده تجربه ای متناسب با شرایط مسیر و سبک رانندگی اش انتخاب کند. قدرت اسکای ول ET5 توسط یک موتور برقی تامین می شود که روی محور جلو آن تعبیه شده است. به این ترتیب سیستم انتقال قدرت این خودرو تنها دیفرانسیل جلو را به حرکت در می اورد.

از این رو اسکای ول ET5 یک کراس اوور شهری بوده که برای استفاده در جاده و خیابان مناسب است. گیربکس آن نیز به صورت تک سرعته و اتومات عمل می کند. پکیج باتری های اسکای ول ET5 ظرفیتی حدود ۷۲ کیلووات ساعت را دارد. سیستم بازیابی انرژی ترمز هم بخشی از نیروی مصرفی از طریق ترمز گرفتن را احیا می کند.

همانطور که اشاره شد کنترل دمای باتری ها هم بر عهده یک سیستم آب خنک بوده که حرارت پکیج باتری ها را جذب و دفع می نماید. سیستم تعلیق اسکای ول ET5 در قسمت جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چند اتصاله یا مولتی لینک است. ترمزهای این کراس اوور نیز در چهار چرخ از نوع دیسکی می باشند. گیربکس اتومات اسکای ول ET5 به شکل برقی مراحل تعویض دنده را انجام می دهد.

امکانات و تجهیزات

از جمله امکانات و تجهیزات اسکای ول ET5 عبارت است از:

  • سیستم نورپردازی داخلی که امکان نورپردازی داخلی با ۱۲۸ طیف رنگی، تجربه یکپارچه و دلپذیرتر از رانندگی را به همراه می آورد.
  • چراغهای لیزری جلو و چراغ های دی لایت در جلو خودروکه ظاهری زیبا و به روز به اسکای ول ET5 می‌بخشد.
  • قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ جلو با توجه به شرایط جاده و دید راننده که تاثیر مستقیمی بر کیفیت روشنایی و دید در شب و روز دارد.
  • اسکای ول ET5 با داشتن صندلی‌های چرمی با تنظیم برقی در چهار جهت، تجربه رانندگی را راحت تر و لذت بخش تر می نماید.
  •  امکان تنظیمات پشتی صندلی های عقب و تنظیمات مختلف برای راحتی سرنشینان از دیگر قابلیت های این خودرو است.
  • نمایشگر ۱۲.۸ اینچی و آمپر دیجیتال ۱۲.۳ اینچی، سیستم مولتی مدیا و راهنمایی ترافیکی
  •  سیستم مسیریابی و دسترسی به گوشی‌های اندروید و آیفون.

  • سانروف پانوراما به سرنشینان امکان لذت بردن از چشم اندازهای بیرونی را در سفر می دهد.
  •  سه پورت USB، خروجی برق ۲۲۰ ولت داخل خودرو و خروجی برق ۱۲ ولت، امکان شارژ گوشی و تجهیزات الکترونیکی را به صورت مستقیم فراهم می‌کند
  • اسکای ول ET5 با امکان شارژ سریع و آهسته، شارژر همراه ۱۱ کیلو وات و شارژر وایرلس، تجربه استفاده آسان از ابزارهای الکترونیکی را به همراه دارد.

همچنین قابل ذکر است در نسخه انتخابی برای مونتاژ اسکای ول ET5 امکاناتی نظیر ۶ عدد کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، رانندگی بین خطوط خودکار، سقف پانوراما، نور پردازی کابین، رادار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار خطی،  ترمز اضطراری،صندلی VIP و تخت خواب شو راننده، کول باکس، کروز کنترل هوشمند، شیب سنج، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو،  سیستم تصفیه هوای درون کابین PM2.5 ،خروجی برق ۲۲۰ ولت و … مشاهده می شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *