دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

کوتاه کردن ناخن نوزاد را چگونه انجام دهیم؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
  • ۰

برای کوتاه کردن ناخن نوزاد نیاز است مواردی را رعایت کنید که مهم ترین آن ها شستن دست ها و استفاده از ناخن گیر مخصوص است تا در وهله اول بهداشت فردی کودک رعایت شود. تا پایان همراه ما باشید.

نوزادان ناخن های نرمی دارند اما تیزی آن ها به اندازه ای است که می تواند به صورت خود یا شما آسیب وارد کند. رشد ناخن های دست نوزادان بسیار زیاد است و نیاز است آن ها را هر هفته کوتاه کنید ولی ناخن های پای آن ها رشد خیلی کمتری نسبت به دست آن ها دارد. یکی از مهم ترین دغدغه های هر مادری که نوزادش تازه متولد شده است کوتاهی ناخن نوزاد است که بسیار کار مهمی است و دقت فراوانی را می طلبد تا آسیبی به انگشتان کودک وارد نشود.

مراحل کوتاه کردن ناخن نوزاد

اولین باری که اقدام به گرفتن ناخن نوزادتان می کنید بهتر است از فرد با تجربه مانند مادر خود یا مادر همسرتان کمک بگیرید یا کتابها و مقالاتی در این زمینه مطالعه کنید، تا بتوانید بدون استرس این کار را به طور صحیح انجام دهید و دست های کودکتان را زخمی نکنید.

زمان مناسب برای گرفتن ناخن نوزادان

زمانی که خواب است.

وقتی نوزاد خواب است به راحتی می توانید ناخن های او را بگیرید. خواب بودن به شما کمک زیادی می کند، نوزاد را از خطر بریده شدن انگشت توسط ناخن گیر حفظ می کند و همچنین کودک خیلی تکان نمی خورد، در نهایت شما بدون زخمی کردن کودک خود می توانید ناخن های او را کوتاه کنید.

بعد از استحمام نوزاد.

این کار برای کودکانی مناسب است که خیلی دست های خود را تکان نمی دهند و از آسیب های ناخن گیر در امان اند. بعد از حمام کردن نوزاد ناخن های وی نرم تر شده و راحت تر می توان آن ها را کوتاه کرد. ولی اگر کودک نا آرامی دارید حتما در زمانی که خواب است این کار را انجام دهید.

زمان مناسب برای گرفتن ناخن نوزاد

مراحل گرفتن ناخن نوزاد

برای کوتاه کردن ناخن نوزاد باید مواردی را رعایت کنید. همانطور که می دانید نوزادان بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری است و همچنین توانایی کمتری برای مقابله با بیماری دارد.

بنابراین باید نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از :

شستشوی دست ها

حتما قبل از کوتاه کردن ناخن نوزاد خود دست هایتان را طبق اصول و با آب و صابون بشویید. این کار هم برای شما و هم برای فرزندتان بسیار مفید است.

ناخن گیر مخصوص

برای ناخن نوزاد خود بهتر است از ناخن گیر مخصوص استفاده کنید. ناخن گیر های مخصوص بیشتر از سایر ناخن گیر ها برای کودک شما ایمنی دارد.

نور کافی

حتما ناخن ها را در روز بگیرید و در نور مناسب این کار را انجام دهید تا دستان کوچک نوزادتان در اثر بی دقتی شما آسیب نبیند.

نگه داشتن دست نوزاد

وقتی در حال گرفتن ناخن های دست نوزاد هستید کل دست او را در دستان خودتان بگیرید. اگر فقط انگشت مورد نظر را بگیرید ممکن است نوزاد دستش را تکان دهد و ناخنش همراه پوست جدا شده و باعث خون ریزی شود.

استفاده از ناخن گیر مخصوص برای کودکان

فشار دادن نوک انگشت نوزاد به عقب

برای کوتاه کردن ناخن نوزاد نیاز است که نوک انگشت او را به عقب فشار دهیم تا در اثر گرفتن ناخن ها پوست نوک انگشت را نگیریم.

کوتاه کردن موازی با انحنای انگشت

ناخن های نوزاد خود را به صورت گرد کوتاه نکنید. زیرا این کار کل نا مناسبی به انگشتان او می دهد و باعث تغییر شکل آن ها می شود.

استفاده از سوهان

بعد از این که ناخن های نوزاد را به موازات کوتاه کردید می توانید از سوهان برای صاف شدن لبه تیز ناخن آن ها استفاده کنید.

ناخن های پا

ناخن های پا را هرگز فراموش نکنید درست است که رشد آن ها کند است ولی به این صورت نیست که اصلا رشد ندارند. نحوه کوتاه کردن ناخن پا مستقیم و از عرض کوتاه کنید.

نکته : حتما برای نوزاد خود از قیچی ناخن و سوهان و ناخن گیر های مخصوص استفاده کنید.

بریدن دست و پا نوزاد هنگام گرفتن ناخن

اگر در هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد خود دست یا پای او را بریده اید زیاد نگران نشوید زیرا ممکن است برای هر پدر و مادر پیش بیاید پس نگران نشوید فقط لازم است یک نکاتی را رعایت کرده و  یک سری مراحل را انجام دهید، این مراحل عبارتند از :

  • ابتدا انگشت نوزاد را زیر آب سرد بگیرید و آن را کاملا با آب سرد بشویید.
  • یک پارچه استریل دور انگشت بپیچید و آن را فشار دهید.
  • معمولا بعد از چند دقیقه خون ریزی متوقف می شود

نکته : نیازی به پانسمان دست نوزادتان نیست. زیرا ممکن است نوزاد انگشتش را بمکد و بانداژ باز شده و در دهان کوک بماند و در نهایت راه های تنفسی او را ببندد و باعث خفگی نوزادتان شود.

آسیب دیدن دست در زمان کوتاه کردن ناخن نوزاد

اگر پس از چند دقیق خونریزی نوزادتان بند نیامد نیاز است که او را پیش دکتر متخصص ببرید و پزشک با استفاده از نوار بانداژ مایع که مخصوص کودکان است دست فرزندتان را پانسمان کند. هرچند که باز هم باید مراقب باشید که فرزندتان دستش را به داخل دهانش نبرد تا آن بانداژ مایع وارد دهانش شود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *