برند تیفانی که به پادشاه الماس جهان شهرت دارد، برندی جهانی با شهرتی جهانی است که نزدیک به دو قرن از تأسیس آن می گذرد. این برند بیشتر با طلا و جواهرات خود شناخته می شود، اما کالاهای لوکس دیگری مانند ساعت، ظروف چینی، ادکلن، عطر و لوازم کریستالی را نیز تولید می کند. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به بیان تاریخچه برند تیفانی بپردازیم.
نگاهی به تاریخچه برند تیفانی
تیفانی اند کو یکی از معروف ترین برندهای جواهرات در دنیا می باشد. تاریخچه برند تیفانی و داستان این برند به سال ۱۸۳۷ باز می گردد. درست زمانی که چارلز لوئیس ۲۵ ساله همراه با دوست خود جان بی یانگ، با ۱۰۰۰ دلاری که چارلز لوئیس از پدرش قرض کرده بود، فروشگاهی کوچک از کالاهای لوکس و لوازم التحریر در شهر نیویورک واقع در خیابان برادوی شماره ۲۵۹ افتتاح کردند. کالاهای لوکسی که در این فروشگاه به فروش می رسید، علاوه بر لوازم التحریر، کالاهایی مثل ظروف چینی و شیشه ای، ساعت، عطر، ادکلن، ظروف تزئینی نقره و لوازم کریستالی را شامل می شد. متأسفانه دو سال بعد به دلیل این که مردم این کالاها را با کشتی از دیگر شهرهای ساحلی اطراف دریافت می کردند، تیفانی در رقابت قیمتی شکست خورد.
با این حال موقعیت مکانی این فروشگاه به گونه ای بود که به سرعت مورد توجه بانوان ثروتمند آمریکایی قرار گرفت. بانوانی که علاقمند به سبک های زمان ویکتوریا یا سبک های جدید جواهرات آمریکایی بودند. تیفاتی و دوستش جان بی یانگ زودتر از چیزی که انتظارش را داشتند، نام برند آن ها در سراسر آمریکا پیچید. اصلی ترین دلیل آن چیزی جز طراحی های ساده این برند نبود. در حقیقت مدیران کمپانی تیفانی اند کو معتقد بودند که رمز پیشرفت آن ها در سادگی نهفته است. جهان طبیعی به منبع اصلی الهام آن تبدیل شده بود و آن ها سعی داشتند با حفظ سادگی در طرح، با جهان هستی و طبیعت هماهنگ باشند.
شراکت موفق برند تیفانی؛ یک شروع پر قدرت
در سال ۱۸۴۱ در پی شراکت تاجری به نام الیس با تیفانی، نام این فروشگاه به تیفانی و یانگ و الیس تغییر یافت. شریک جدید با وارد کردن سرمایه نقدی به این شرکت توانست تیفانی را به اصلی ترین پخش کننده ظروف کریستالی، چینی و لوازمی مانند ادکلن و عطر که مرتبط با مد بودند، تبدیل کند. این محصولات به طور مستقیم از فرانسه وارد می شد و نام آن ها به سرعت بر سر زبان ها افتاد. در آن زمان زنان ثروتمند و شیک پوش به خوبی با این برند آشنایی داشتند.
اواسط دهه ۱۸۵۰ بود که تیفانی به اتفاق شرکای خود تصمیم به فروش جواهرات گرفتند. برند تیفانی درست در سال ۱۸۴۵ نخستین کاتالوگ محصولات خود را منتشر کردند. این نوآوری نخستین بار بود که اتفاق می افتاد و این کاتالوگ، کتاب آبی نام گرفت. در این کتاب طیف گسترده ای از محصولات تیفانی و شرکا معرفی شد و مشتریان توانستند محصولات مورد نظر خود را از طریق پست سفارش دهند و دیگر نیازی به مراجعه حضوری آنان نبود.
جالب است بدانید رنگ آبی تیفانی توسط شرکت pantone و به نام ۱۸۳۷ tiffany ثبت گردید. در حقیقت این رنگ آبی با الهام از پرتره نقاشی از همسر ناپلئون سوم ملکه یوجینی، بزرگ ترین نماد مد در قرن ۱۹ می باشد. زمانی که چارلز لوئیس نخستین بار این پرتره را دید، شیفته سایه آبی رنگ لباس او شد. وی معتقد بود این رنگ بسیار جذاب است و همگان را مجذوب خود خواهد کرد. به همین خاطر این رنگ به عنوان رنگ تیفانی انتخاب شد و تاکنون هیچ گونه تغییری نداشته است.
خرید جواهرات سلطنتی توسط برند تیفانی
در سال ۱۸۴۸ همزمان با سقوط امپراتوری لوئی فیلیپ، فرانسه شاهد انقلاب دیگری بود که این جمهوری با محوریت مبارزه با اشرافی گرایی و تجملات برپا شد. به همین خاطر تمام اشراف زادگان و درباریان در حال فرار از فرانسه بودند و فقط می خواستند آن دسته از اشیای قیمتی مانند جواهرات را که جای کمتری می گرفت با خود ببرند. از این رو به دنبال فروش جواهرات خود بودند و می خواستند که آن ها را به پول نقد تبدیل کنند.
تصویری از استودیوی طراحی تیفانی در فروشگاه Union Square در سال ۱۸۸۷ گرفته شده است. این تصویر نشان می دهد با وجود نامساعد بودن شرایط فرانسه، باز هم شرکا از فرصت استفاده کردند و با خرید جواهرات گرانبها و ارزشمند به پاریس رفتند. از همین رو یانگ به سرعت در پاریس مستقر شد و شروع به خرید جواهرات زیبای سلطنتی کرد. مدتی بعد این جواهرات ارزشمند بر روی پیشخوان فروشگاه برادوی نیویورک قرار داشت. خرید و فروش این جواهرات آن چنان سود خوبی به همراه داشت که این شرکت توانست چندین مغازه جواهر فروشی افتتاح کند.
همکاری برند تیفانی با جان سی مور؛ نقره ساز معروف
در آن سال ها تقاضا برای کالاهای نقره رو به افزایش بود. به همین خاطر چارلز لوئیس قراردادی با جان سی مور، نقره ساز معروف نیویورک تنظیم نمود. به موجب این قرارداد، جان سی مور باید نقره استرلینگ و نقره با درجه خلوص ۹۲۵ را برای شرکت تیفانی آماده نماید. در واقع شرکت “تیفانی، یانگ و الیس” نخستین شرکت جواهرسازی در آمریکا بود که از فلزی با این کیفیت استفاده کرد. این ابتکار در سال ۱۸۵۲ با تصمیم کنگره ایالات متحده به عنوان استاندارد دولتی مورد پذیرش قرار گرفت. به همین خاطر شرکت تیفانی، یانگ و الیس نخستین عرضه کننده نقره با کیفیت در آمریکا شناخته شدند.
در سال ۱۸۵۵ این شرکت توانست امتیاز ضرب سکه و مهره های آمریکا را از آن خود نماید. وزیر امور خارجه درخواست ایجاد اصلاحاتی در طرح قبلی را داشت. از همین رو طراح مطرح برند تیفانی طرح جدیدی را ارائه کردند که در حال حاضر این طرح پشت اسکناس های یک دلاری آمریکا قابل مشاهده می باشد.
تغییر نام شرکت به Tiffany & Co
در سال ۱۸۵۰ شرکت “Tiffany, Reed & Co.” در پاریس افتتاح شد. Reed نام شریک فرانسوی آن ها بود. چارلز لوئیس در سال ۱۸۵۰ سهام تمام شرکای خود را خریداری کرد. این شرکت به ” Tiffany & Co” تغییر یافت و فروشگاه نیویورک به خیابان برادوی شماره ۵۵۰ انتقال یافت. در این زمان چارلز لوئیس از یک ساعت اطلس ۹ فوتی در بالای فروشگاه اصلی تیفانی رونمایی کرد. جالب است بدانید این ساعت همچنان بالای در ورودی فروشگاه خیابان پنجم قرار دارد و به عنوان قدیمی ترین ساعت عمومی نیویورک شناخته می شود. در سال ۱۸۶۰ تیفانی جامی زیبا برای انجمن مسابقات بالتیمور تهیه کرد که به عنوان زیباترین جام از آن یاد می شود.
در سال ۱۸۶۱ آبراهام لینکلن رئیس جمهور آمریکا گوشواره و گردنبد مروارید دانه تیفانی را برای همسرش خریداری کرد. پس از آن تیفانی به عنوان محبوب ترین برند جواهرات برای همسر رئیس جمهور آمریکا شناخته شد.
برند تیفانی؛ پادشاه الماس جهان
خریداری مرغوب ترین و بزرگ ترین الماس زرد رنگ جهان توسط کمپانی تیفانی، یکی از بزرگ ترین اتفاقات برای بیشتر شنیده شدن نام این برند بود. چارلز لوئیس در سال ۱۸۷۸ اقدام به خریداری بزرگ ترین و بهترین الماس زرد جهان کرد. این خبر همانند بمب در جهان غوغا به پا کرد. این الماس با وزن حدود ۲۸۷.۴۲ قیراط به نام “الماس تیفانی” مشهور شد.
۷ سال بعد از این اتفاق، برند Tiffany & Co برای دومین بار افتخار طراحی نشان بزرگ ایالات متحده آمریکا را به دست آورد. همه این اتفاقات دست به دست هم دادند تا برند تیفانی در فهرست معروف ترین و گران قیمت ترین برندهای جهانی قرار گیرد. البته نمی توان کیفیت و طراحی منحصر به فرد این برند را در ارزشمندی آن انکار کرد. جالب است بدانید چرخه تولید تیفانی منحصر به جواهرات نیست. این کمپانی افتخار تولید محصولات متعددی را از آن خود کرده است. اما به جرأت می توان گفت شهرت هیچ کدام از محصولات Tiffany & Co به اندازه شهرت آن در طراحی، خلق و فروش طلا و جواهر نیست.
همکاری برند تیفانی با کمپانی سافت بانک
کمپانی Tiffany & Co در سال ۲۰۰۸ اقدام به امضای قراردادی با شرکت سافت بانک، اپراتور ژاپنی تلفن همراه برای تولید تعداد محدودی تلفن همراه نمود. در این تلفن های همراه چیزی نزدیک به ۴۰۰ الماس با وزن ۲۰ قیراط به کار رفته بود که هرکدام در حدود ۱۰۰ میلیون ین قیمت گذاری شدند.
شعب متعدد برند Tiffany & Co
امروزه برند Tiffany & Co بیش از ۲۲ شعبه در سراسر جهان دارد که شعبه مرکزی آن در شهر نیویورک واقع در ایالات متحده آمریکا می باشد. در سال ۲۰۱۳ سرمایه کلی این کمپانی چیزی در حدود ۸/۸ میلیارد دلار برآورد شده است و با ۹۰۰۰ کارمند از جمله بزرگ ترین کمپانی های جهان به شمار می رود. در حال حاضر محصولات این کمپانی شامل جواهرات طلا، الماس، ساعت های مچی، ظروف چینی و کریستالی، عطر، ادکلن و لوازم لوکس و چرمی می باشد. جواهرات تیفانی مشتمل بر انواع دستبند، زنجیر، گردنبند، گوشواره، آویز طلا، انگشتر، حلقه های نامزدی و دکمه سردست می باشد. هم چنین نحوه فروش محصولات توسط این کمپانی به صورت آنلاین و مستقیم انجام می شود.
برند تیفانی؛ پیشرو در طراحی جواهرات
در تاریخچه برند تیفانی نام طراحان رویایی و بزرگی به چشم می خورد. کمپانی تیفانی در طول تاریخ خود با طراحان مطرحی هم چون السا پرتی، ژان شلمبرژه و پالوما پیکاسو همکاری داشته است. گردنبند Open Heart اثر السا پرتی بیشتر از ۴۰ سال است به هدیه ای نمادین برای مناسبت هایی مانند جشن فارغ التحصیلی و تولد ۱۸ یا ۲۱ سالگی تبدیل شده است. انگشترهای تیفانی پالوما پیکاسو از نگین های یاقوت صورتی و طرح های ماندگار ژان شلمبرژه پوشیده شده است. تیفانی با پیروی از شعار خالق خود مبنی بر این که “طراحی خوب، یک بیزینس خوب است” همواره سعی کرده از بهترین طراحان در مجموعه خود استفاده کند.
برند Tiffany & Co؛ تولید جواهرات برای تمام اقشار جامعه
اگرچه تاریخچه برند تیفانی نشان از تجمل گرا بودن آن دارد؛ به گونه ای که تمام اقشار جامعه توان خرید این محصولات را نداشتند. اما با گستردگی محصولاتش برای اقشار مختلف جامعه به موفقیت های بیشتری دست یافته است. به طوری که در همه حال طرح ها و مدل های ارزان تری نیز دارد که همه افراد قادر به تهیه آن ها خواهند بود. جالب است بدانید این کمپانی تمام محصولات خود را با هر قیمتی در یک جعبه آبی رنگ مزین به ربان ابریشمی سفید به مشتریان خود عرضه می کند.
امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات تاریخچه برند هوگو باس، تاریخچه برند سیتیزن، تاریخچه برند دولچه گابانا و تاریخچه برند جوما را نیز مطالعه فرمایید.
منبع : آرگا