هوشمندانه کار کردن به معنی موثر تر بودن می باشد مانند این است که یک ماشین با چرخ های مربع شکل حرکت کند و ماشین دیگر با چرخ های دایره شکل. سخت کار کردن برای موفقیت ضروری است ولی کافی نمی باشد.
راهکار برای هوشمندانه کار کردن
عرفان سخت کار کردن هیچ رابطه ای با نتیجه عالی ندارد در نظر بگیرید ۲۰۰ ساعت روی نوشتن یک کتاب به وقت بگذارید ولی کتاب شما به اندازه بد باشد که هیچکس خواهان خرید آن نباشد و هیچ کاربردی هم نداشته باشد انگار هیچ کاری انجام نداده اید.
سخت کار کردن ضرورتا به معنی کارآمد بودن نیست این هوشمندانه کار کردن است که کارآمدی به همراه دارد. تصور کنید شما و علی هر دو باید یک کار را به به نحو احسن انجام دهید. شما با توجه به توانایی که از قبل کسب کرده اید، این کار را در یک ساعت انجام میدهید علی ولی با تلاش فراوان چون هنوز مهارتش را ندارد در ۳ ساعت. ما نسل کنونی الکی ذهن خود را مشغول کرده ایم. الکی زیاد کار میکنیم و به سخت کار کردن و عرق ریختن خود افتخار می کنیم. اگرچه کار زیاد واقعاً غرورآمیز است ولی زمانی که قادر هستیم هوشمندانه کار کنیم چرا این کار را انجام ندهیم.
سخت کار کردن روی نوآوری و خلاقیت فقط دارای تاثیرات مثبت نمیباشد بلکه آن را نابود می کند و اجازه شکوفا شدن و خلاقیت را از او می گیرد. نوآوری و خلاقیت موجب به وجود آمدن ایده های جدید و یاد گرفتن موضوع های تازه در زندگی می شود.
۱. اولویت بندی کنید
پس از اولویت بندی کارها آن پایین های لیست را به دیگران استفاده بعضی کارها هم اولویت پایینی دارند و هم زمان زیادی میبرد در نهایت تاثیر گذاری و کارهای شما را کاهش می دهند آنها را بر عهده دیگران بگذارید یا برون سپاری کنید.
به عنوان مثال در نظر بگیرید شما یک مشاور ازدواج هستید برای برند سازی لازم است سایت خوبی داشته باشید ولی وقت شما محدود است پس برای مقاله نوشتن در سایت خود کسی که در این رشته مهارت کافی دارد را استخدام کنید و درعوض انتشار مقالات عالی در سایت با او قرارداد میبندید. به این صورت به جای نوشتن مقالات کاربردی وقتتان را فقط در تایید این مقالات میگذارید مدیریت سایت بر عهده فرد دیگری است ولی منافع آن برای شما.
۲. استخدام افراد باهوش تر از خود
کسانی که از شما باهوش تر هستند در جا ها و پست های خاصی که احتیاج دارید بر روی آن تمرکز کنید را استخدام کنید، به ویژه آن قسمت هایی که اطلاع دارید در آنها ضعف دارید. وقتی در کسب و کار خودتان همه کارها (اعم از مدیریت، مدیر روابط عمومی، پاسخگو، حسابدار و غیره) بر عهده بگیرید، قادر نیستید هیچ کدام از آنها را به نحو احسن انجام دهید. باز هم تاکید میکنیم برون سپاری را به هیچ وجه از فراموش نکنید.
نکته: برون سپاری در مراحل اولیه راه اندازی کارایی ندارد چون احتمالا سرمایه کافی برای این کار رو ندارید ولی با رشد کسب و کار به راحتی قادر هستید خودتان نقش ناظر بیرونی داشته باشید و کارها را به اشخاص مورد اعتماد بسپارید.
۳. سریع تر پیش بردن جلسات
یکی دیگر از راه های هوشمندانه کار کردن سریع تر پیش بردن جلسات است. اگر کسب و کار یا شرکت دارید جلسات هفتگی به خوبی قادر هستند برای تاثیرگذاری شرکت و افراد موثر باشد؛ ولی طولانی شدن و تعدد این جلسات برعکس تاثیر می گذارد. جلسات را تا ۳۰ دقیقه محدود کنید. جلسات طولانی، خسته کننده یا بیربط علاوه بر اینکه بی اثر است، انرژی و دقت کارکنان را نیز می گیرد.
۴. بر روی یک چیز تمرکز کردن در یک زمان
انجام دادن کار های زیاد به صورت همزمان کارایی شما را کم میکند واقعیت این است که اگر در یک زمان فقط یک کار را انجام دهید شما “بیشتر از یک نفر” خواهید شد روز خود بر روی نمودار بیاورید اولویت بندی را انجام دهید و بر روی مهمترین وظیفه خود تمرکز کنید.
۵. به وجود آوردن عادات خوب
ارسطو می گوید:
«ما همان چیزی هستیم که مکرراً انجام میدهیم».
به وجود آوردن عادت آسان است اما تکرار و مداومت میخواهد. اگر خواهان آن هستید که هوشمندانه کار کنید راز آن این است که عادات خوب را جایگزین عادات بد کنید. یک قاعده خوب این است که خودتان را مجبور کنید که هر روز یک عمل مثبت انجام دهید به جای آنکه زمان شما را کنترل کند شما بر زمان تسلط داشته باشید.
۶. پایین آوردن سرعت خود
شاید از آن دسته اشخاص هستید که فکر میکنید با سرعت پایین کار کردن یعنی کارایی کم داشتن؛ ولی این نیست. پایین آوردن سرعت کارها و در عوض بهبود کیفیت انجامشان به شما کمک میکند تا شیوههای کارآمدتر برای عملکرد را پیدا کنید. فقط پنج دقیقه فکر کردن پیش از اینکه کاری را انجام دهید به شما کمک میکند تا تاثیرات کار خود را درست مانند یک دومینو تا انتها ببینید.
۷. اجرا قانون ۹۰ دقیقه
بدن و ذهن ما از یک چرخه روزانه پیروی می کند که به آن ریتم شبانه روزی می گوییم. تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری وجود دارد که از چرخه ناهمگون ۲۴ساعته تاثیر میگیرند. این تغییرات اصولاً در جواب به روشنایی و تاریکی موجود در محیط زیست ایجاد می شود. ریتم مشابهی برای الگوی خواب هم وجود دارد که تابع ریتم طبیعت می باشد. ما هر ۹۰ دقیقه مراحل چرخه خواب عمیقمان تغییر می کند. به این صورت که ابتدا خواب سبک سپس رویایی و خواب آرامی که همراه با حرکات سریع چشم است به وجود می آید. با توجه به تحقیقات در رابطه با کارایی به این موضوع پی میبریم که به صورت مداوم و بی وقفه کار کردن برای ۸ ساعت بر خلاف سیستم طراحی شده بدن ما می باشد چرخه بدن ما با ریتم اولترادیان (سیکل خواب که از ۵ الی ۶ چرخه تشکیل شده است) تطابق دارد؛ به گونه ای دیگر، مغز قادر است به مدت ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه بر روی موضوعی تمرکز کند و پس از آن به استراحت احتیاج دارد.
موضوعات بیان شده علت این پیشنهاد را بیان میکنند که روز کاری خودتان را به قسمتهای ۹۰ دقیقه تقسیم کنید و این تغییرات شما را در شرایط و موقعیتی قرار می دهد تا بالاترین کارایی خود را به دست آورید.
۸. پیدا کردن زمان بیولوژیکی بدن خود
زمان بیولوژیکی زمانی میباشد که ذهن شما به شکل خودکار روی آن تمرکز دارد. در این زمان شما بیشترین بازدهی را دارید امکان دارد برای برخی افراد این زمان ساعات ابتدایی روز باشد و برای عده ای دیگر این زمان از ساعات اولیه شب آغاز شود؛ بنابراین به عنوان اولین قدم این زمان را بیابید و برنامهریزی خود را طبق آن انجام دهید.
۹. خندیدن و تفریح کردن
برای هوشمندانه کار کردن برخی مواقع کارهای خود را کنار بگذارید، بخندید، فیلم طنز ببینید یا تفریح کنید. اگرچه استفاده از موبایل چندان خوب نیست ولی قادر هستید مدت زمان معقولی را صرف دیدن محتوای خوب کنید به عنوان مثال به جای دیدن اخبار، کلیپ طنز و شاد مشاهده کنید. اگر دوست ندارید به جای آن می توانید فیلم آموزشی ببینید.
۱۰. برنامه ریزی از شب قبل
یکی از راه های هوشمندانه کار کردن برنامه ریزی از شب قبل می باشد. برنامه ریزی از شب قبل به شما کمک می کند تا از وقت خودتان بیشترین استفاده را ببرید. زمانی که برنامه مخصوص و مشخصی تهیه میکنید رفتارها و عملکرد شما به اجرای برنامه تمایل پیدا میکنند. این تصور که شما فقط قادر هستید به برنامه فکر کنید و هیچ موقع اجرایی نمیشوند را از خودتان دور کنید.
حال که این مطلب خاتمه یافت برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه روانشناسی بر لینک های شایستگی شغلی و مدیریت استعداد کلیک کنید.
منبع : آرگا