دسته ها
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

با عوارض چای کهنه آشنا شوید

  • شیوا فهیمی
  • ۹ فروردین ۱۴۰۲
  • ۰

چای از نوشیدنی های قدیمی و محبوب بین خانواده های ایرانی می باشد که تازه دم باید مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب با عوارض چای کهنه دم آشنا می شوید. 

نوشیدن چای قواعد خاص خود را دارد و باید همواره تازم دم مورد مصرف قرار گیرد. در غیر این صورت می تواند موجب مسمومیت و حتی سرطان در بدن شود. در ادامه مطلب به عوارض چای کهنه دم اشاره می شود.

آشنایی با انواع عوارض چای کهنه

گزارش ها حاکی از آن است نوشیدن چای بیشتر از ۲۴ ساعت از زمان اولیه دم کشیدن آن موجب تولید سم در بدن شده و احتمال بروز مسمومیت و حتی سرطان وجود دارد. چای یکی از نوشیدنی های قدیمی و محبوب بین خانواده های ایرانی است که نوشیدن آن دارای قواعد خاص خودش است.

متاسفانه افراد زیادی از روی تنبلی یا عادت های غلط، چای دم کرده شب قبل را با فاصله زمانی مجددا گرم کرده و آن را به عنوان چای کهنه میل می کنند. در حالی که مصرف چای کهنه با عوارض همراه است از جمله این که می تواند مواد سمی در بدن تولید کرده و عواقب جبران ناپذیری برای سلامتی به همراه آورد.

قانونی که در راستای نوشیدن چای وجود دارد این است که نباید بیشتر از هشت ساعت چای دم کرده را نگهداری کرد یعنی حتما بعد از دم کشیدن چای، (حدود ۱۰ دقیقه) باید چای را در محیطی خنک نگه داشت و بعد گرم کرد. ولی بعد از این مدت دیگر نمی توان دوباره از چای استفاده کرد.

دقت کنید این هشت ساعت تنها برای چایی است که حاوی مواد افزودنی زیاد نبوده و کاملا ارگانیک است. هر نوع چایی قابلیت نگهداری به مدت ۸ ساعت را ندارد. در ادامه به عوارض چای کهنه دم و مانده اشاره می شود.

موجب ترشح اسید معده می شود.

نوشیدن چای کهنه و مانده می تواند سبب تحریک اسید معده شده که عوارضی همچون زخم معده، رفلاکس و مشکلات گوارشی را به دنبال دارد.

موجب افزایش خستگی می شود.

این نوع چای موجب تولید سم در بدن شده که در پی آن افزایش خستگی، سردرد، سرگیجه، کسالت و بدخوابی ایجاد می شود. بر اساس پژوهش ها نوشیدن چای تازه دم خستگی را کاهش می دهد و چای کهنه تا ۱۳ درصد موجب افزایش خستگی می شود.

موجب بالا رفتن کلسترول می شود.

مصرف چای کهنه و دوباره گرم کردن آن می تواند باعث افزایش کلسترول خون و اختلال سیستم گردش خون شود.

موجب تشدید دیابت می شود.

دیابت به معنی وجود قند اضافی در بدن می باشد که برخی اوقات با کسالت، پرخاشگری، بی حالی و ضعف سیستم ایمنی همراه می شود. نوشیدن چای کهنه به راحتی موجب تشدید بیماری دیابت می گردد. اگر چای بیشتر از ده دقیقه دم بکشید به راحتی نام کهنه بودن می گیرد.

همچنین به خاطر داشته باشید که نوشیدن چای کهنه و مانده به شکل داغ و خیلی غلیظ می تواند موجب آلزایمر، عطش، مشکلات سیستم قلبی، اختلالات بینایی، مشکلات دهان و دندان، سوءهاضمه، کم خونی، مشکلات کلیه، کم خونی، سرطان مری و بیماری های قلبی گردد.

نوشیدن چه مقدار چای در روز مجاز می باشد؟

چای و قهوه از نوشیدنی های محبوب می باشند که در طی روز ممکن است چندین بار مصرف شود. نوشیدن چای بایستی ۴ تا ۶ فنجان در طی روز باشد و در صورت بیشتر شدن خطراتی مانند سکته قلبی یا مغزی به همراه می آورد. البته اگر به نوشیدن چای علاقه زیادی دارید برای این که از عوارض آن بکاهید می توانید از دمنوش های متنوع و خوش عطر مانند دمنوش پونه، آویشن، زنجبیل و … بهره بگیرید.

اما در مصرف دمنوش های خوشمزه و خانگی نیز باید تعادل ایجاد شود و دقت کنید که چای به هیچ وجه نمی تواند جایگزین آب باشد.

آیا نوشیدن چای کیسه ای نیز مضراتی دارد؟

گزارش شده انواع چای اسانس دار با رنگ های شیمیایی می توانند سبب بروز مشکلات سلامتی و بیماری هایی مانند زخم معده، تحریک ترشح اسید معده، خستگی مفرط، یبوست، سردرد ، تولید مسمومیت و بروز برخی سرطان ها گردند. در تولید چای کیسه ای از برگ کامل چای استفاده نمی شود از این رو این چای نیز با عنوان چای کهنه محسوب می شود.

ضمنا به خاطر داشته باشید پر رنگ شدن چای کیسه ای در آب جوش در کمتر از سی ثانیه به معنی مرغوبیت کمتر آن است.

چند توصیه برای مصرف درست چای

در راستای مصرف درست چای توصیه های زیر را می توانید مد نظر قرار دهید:

  • توصیه می شود چای دم کردنی را جایگزین انواع چای کیسه ای نمایید. ضمنا از چای های دارای عطر و بوی مصنوعی کمتر استفاده شود.
  • حتما چایی که ده دقیقه دم کشیده شده را مورد استفاده قرار دهید و از مصرف چای کهنه و مانده در فلاکس و قوری خودداری کنید.
  • سعی کنید از چای سبز که دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی است به جای چای سیاه استفاده کنید.
  • از نوشیدن چای بلافاصله بعد از مصرف غذا خودداری نمایید.

همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با بهترین زمان خوردن چای و نوشیدن چای سیاه ایرانی روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *