سبزه عید یکی از اجزای سفره هفت سین است که سنبل طراوت و سرسبزی می باشد، بر همین اساس کاشت سبزه در ماه اسفند صورت می گیرد. در گذشته سبزه هفت سین با بهره بردن از حبوباتی مانند گندم، ماش و عدس و غیره کاشت می گردد. اما در سالهای اخیر با استفاده از هنر و خلاقیت شکل و سبک های گوناگونی هستیم. پس چنانچه مایل هستید سبزه هفت سین را به کمک دست بکارید، ما پیشنهاد می کنیم سبزه عید با لبو را امتحان کرده و آن را برای سفره هفت سین آماده نمایید. در این مطلب ایده های زیبا و شیکی از سبزه عید با لبو را همراه روش کاشت آموزش می دهیم.
سبزه عید با لبو با چند ایده و آموزش
کاشتن سبزه عید از آیین های ایرانی ها قبل از عید نوروز می باشد که در انتهای پایانی سال به کاشت سبزه مشغول می شوند و آن را بر روی سفره هفت سین می چینند تا در همه طول سال سرسبزی و نشاط را به وجود بیاورد. انواع مختلفی از سبزه عید از جمله سبزه گندم، سبزه کدو، سبزه عدس و …. وجود دارد که امروزه جهت پیشگیری از هدر شدن حبوبات و غلات جهت کاشتن سبزه عید خوب است از گیاهان بادوام بهره ببرید.
مراحل شیوه کاشت سبزه لبو به روش اول
ابتدا جهت آغاز خوب است یک چغندر بزرگ و ریشه دار را انتخاب کنید، بعد آن را به خوبی بشویید.
بعد یک ظرف را که از نظر اندازه برابر دور چغندر بوده و چغندر را درون ظرف غوطه ور نگردد و فقط ۲ سانتیمتر چغندر از بخش انتهایی درون ظرف فرو شود.
در این مرحله ظرف را با آب پر نموده و ریشه چغندر را درون آب بگذارید.
در یک مکان به طرف پنجره و نور بسیار و غیر مستقیم وارد گردد را انتخاب کنید و ظرف را در آن جا بگذارید و روزانه آب ظرف را تعویض نمایید.
پس از گذشت چند روزی می بینیم ریشه های چغندر زیاد می گردند و برگ های چغندر از بخش بالا در حال سبز گردیدن و رشد است. ۱ ماه زمان برای سبز شدن برگ ها لازم است، بنابراین عجله نکنید و از ابتدای ماه اسفند شروع به کاشت چغندر نمایید.
در صورتی که چغندر برگ دارد، باید هرس کنید تا با به وجود آمدن ریشه برگ های خوش رنگ و جوان رشد نمایند.
مراحل شیوه کاشت سبزه لبو به روش دوم
در این روش یک چغندر با ریشه های سالم را انتخاب نمایید.
چغندر را داخل کیسه فریزر بگذارید، در کیسه سوراخ هایی (تنها چند سوراخ کوچک) ایجاد نمایید.
پس از چند روز می بینید که چغندر آغاز به جوانه زدن می نماید. سپس چغندر را به آب منتقل کرده و صبر کنید تا برگ های سبز آن رشد نماید.
مراحل شیوه کاشت سبزه لبو به روش سوم
در این شیوه پس از انتخاب چغندر سالم و مناسب برگ های آن را با استفاده چاقو کوتاه نموده،
۱/۴ از بخش بالایی چغندر را استفاده از یک چاقوی تیز جدا کرده، همان طور درون یک ظرف حاوی آب بگذارید.
پس از چند روز برگ های چغندر از بخش بالایی آن آغاز به سبز شدن می نماید.
در این شیوه می توانید بعد از انتهای روزهای عید چغندر را در گلدان و یا باغچه بگذارید، سپس تقریبا ۳ ماه بعد نتیجه کار خود را یک چغندر تازه و سرسبز می توانید به دست بیاورید.
در صورتی که تصمیم گرفته اید چغندر بکارید، باید از یک گلدان با دهانه ای به قطر سه برابر دور چغندر بهره ببرید. بلندی گلدان هم دستکم باید سی سانتیمتر باشد. زمان آبیاری آن نیز تنها هنگام خشک گردیدن گلدان است.
چند نکته کاربردی
- بهتر است از ابتدای اولین هفته ماه سافند اغاز به کاشت سبزه نمایید.
- بهتر است چغندرهایی با برگ و ریشه را انتخاب نمایید. همچنین چغندر انتخاب باید سالم و از نظر ظاهری یکنواخت و صاف باشد.
- به منظور شفاف ماندن آب چغندر می توانید هر ۲ روز یک بار آب ظرف را عوض نمایید.
- از سبزه لبو تقریبا چهار ماه می توانید در خانه نگهداری نموده و سپس آن را در باغچه و گلدان بکارید.
در این مطلب شما را با ایده هایی زیبا و شیک از سبزه عید لبو را آشنا کردیم، امیدواریم مورد توجه تان واقع شده باشد. سبزه عید علاوه بر سرسبز و زیبا و متفاوت بودن، می تواند از هدر رفتن و اسراف غلات و حبوبات شما جلوگیری می کند.
منبع : آرگا