شما در زندگی شخصی و کاری خود با افراد دروغگو سر و کار دارید و این یک واقعیت است. شما باید بتوانید در برابر دروغ از خودتان مراقبت کنید اگر توانایی تشخیص فرد دروغگو از افراد راستگو را داشته باشید می توانید در مذاکرات برنده شوید، معاملات بهتری داشته باشید و کارمندان خوبی استخدام کنید. ما در این مطلب زبان بدن افراد دروغگو را برای شما بیان می کنیم.
بیان زبان بدن افراد دروغگو
دانشمندان و رفتار شناسان علامت های خاصی را به عنوان زبان بدن دروغگو مشخص کرده اند. آنها اعتقاد دارند دروغگوها نشانه های فیزیکی و کلامی مشخصی از خود نشان می دهند که در این مقاله با ۱۷ حرکت زبان بدن افراد دروغگو آشنا می شوید.
۱_ خواهان ایجاد مانع بین خود و شما
از نشانه های افراد دروغگو این است که زبان بدن آنها تمایل دارد نسبت به شما گارد بگیرد و یک مانعی بین خود و شما به وجود بیاورد به عنوان مثال اگر هر دو نفر پشت میز و روبروی همدیگر نشسته باشید شخص دروغگو مقابل شما لیوان، بشقاب و اشیا را حرکت می دهد و بین شما و خودش قرار میدهد.
۲_ بی قراری می کنند
هنگامی که با یک شخص دروغگو صحبت می کنید زبان بدن سخن های زیادی برای گفتن دارد عموماً حالت هایی از بیقراری و عصبی بودن دارد و با انگشتانش بازی میکند دستانش را فشار میدهد و … هنگامی که فردی در حالت عادی برونگرا است ولی در زمان گفتن سخنی ناگهان خجالتی میشود و یا حالتهای عصبی به دست می دهد به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است.
۳_ داشتن تناقض در داستان هایش
دروغگوها در زمان صحبت کردن چیزهای متناقضی میگویند. به داستان پردازی های افراد دروغگو خوب گوش دهید در این داستان ها همیشه تناقض وجود دارد.
۴_ دوری از تماس چشمی
بارزترین مشخصه از زبان بدن افراد دروغگو میزان تماس چشمی آنها می باشد. چون تاثیر تماس چشمی باعث می شود طرف مقابل متوجه شود که دروغ می گوید به همین دلیل دروغگوها از تماس چشمی دوری میکنند و تلاش میکنند مستقیماً به چشمان شما نگاه نکنند آنها به چپ، راست، پایین، بالا و… نگاه میکنند و از هر راهی استفاده میکنند تا تماس چشمی مستقیم با شما برقرار نکنند آنها امکان دارد به دنبال یک شی غیر متحرک باشند تا به آن زل بزنند. به عنوان مثال به زمین یا یک شی روی میز و غیره نگاه کنند تا کسی از طرز نگاه آنها متوجه دروغگویی آنها نشود البته اگر دزدیدن نگاه از روی خجالتی و یا درونگرا بودن نباشد.
۵_ نپرداختن به جزئیات
دروغگوها در زمان دروغ گفتن به جزئیات زیاد نمی پردازند و کلی گویی میکنند. آنها یک سری حقایق کلی را بیان میکنند و به جزئیات اهمیتی نمی دهند تا سوتی های زیادی ندهند.
۶_ داشتن حالت های تردید در زبان بدن این افراد
دروغگو ها در صحبت های خود تردید زیادی دارند. آنها در زمان حرف زدن با شک و تردید صحبت می کنند و دائما در فکر هستند تا دروغ های مناسب با موقعیت و وضعیت خود پیدا کنند. به همین سبب تلاش می کنند به بهانه ای در وسط حرف های خود مکث کنند، نفس عمیق بکشند، گلوی خود را صاف کنند، در جای خود دائما تحرک داشته باشند و غیره.
۷_ صدایشان بلندتر یا آرامتر از حالت عادی است
میزان صدای افراد دروغگو متفاوت تر از حالت عادی می باشد. به عنوان مثال بعضی از افرادی که در حالت نرمال با صدای بلندتر صحبت می کنند، وقتی دروغ می گویند با صدایی آرامتر صحبت می کنند. به صورت کلی زمانی که یک فرد متفاوت تر از حالت عادی برخورد و رفتار می کند احتمالا چیزی را از شما مخفی می کند و در حال دروغگویی است.
۸_ خارش بینی دارند
تشخیص دروغ از چهره کار زیاد سختی نیست. زبان بدن اشخاص دروغگو حالت های بی قراری دارد. به عنوان مثال می خواهند بینی خود را بخارند، از جای خود حرکت کنند، در جای خود دائما تحرک دارند، سر خود را بخارند و یا قسمت های مختلف صورت خود را لمس کنند. هرچه فرد تمایل داشته باشد قسمت های بالاتر چهره خود را لمس کند احتمال اینکه فرد دروغ بگوید زیاد است.
۹_ استفاده نکردن از ضمایر
استفاده نکردن از ضمایر جزو زبان بدن افراد دروغگو می باشد. افراد در زمانی که دروغ می گویند عموما از ضمایر استفاده نمی کنند. به عنوان مثال در میان جملات آنها نمی توانید ضمیر های “من” یا “ما” را زیاد مشاهده کنید.
۱۰_ زود عصبانی می شوند
دروغگوها وقتی دروغ گفتن را شروع می کنند معمولا به احساس گناه و عذاب وجدان دچار می شوند. بنابراین امکان دارد به صورت عجیبی عصبانی شوند و برای مخفی کردن عذاب وجدان و دروغ های خود، به خشم و عصبانیت روی بیاورند. در زبان بدن چنین افرادی نشانه های خشم وجود دارد.
۱۱_ عرق می ریزند و گونه هایشان سرخ می شود
دروغگوها نشانه ها و علائم بدنی به خصوصی دارند. آنها معمولا عرق می ریزند، فشارشان بالا می رود، صورت آنها گر می گیرد و یا به سختی نفس می کشند. البته این علائم در کسانی که به استرس و اضطراب دچار هستند هم وجود دارد. اما اگر علتی برای استرس و اضطراب وجود ندارد و فرد کماکان این علائم را از خود بروز می دهد احتمالا در حال دروغ گفتن می باشد.
۱۲_ حالت بدن چنین افرادی خمیده است
کسانی که اعتماد به نفس دارند معمولا صاف می نشینند ولی کسانی که در حال دروغ گفتن هستند خمیده و ناصاف می نشینند. چون که افراد در زمان دروغ گفتن اعتماد به نفسشان کم می شود. آنها به دلیل دروغگویی احساس ناامنی می کنند بنابراین با گرفتن حالت خمیدگی می خواهند خود را از دیگران مخفی کنند. البته جالب است بدانید کسانی که احساس ناامنی می کنند و اعتماد به نفس کمی دارند بیشتر دروغ می گویند.
۱۳_ می خواهند سریعا محل را ترک کنند
از علائم آدم دروغگو این است که هر چه سریعتر محل را ترک کنند و یا بحث را عوض کند. همانگونه که در بالا هم بیان کردیم این افراد بی قرار و عصبی هستند. به همین علت می خواهند سریعتر محل را ترک کنند تا کسی متوجه حالات عجیب و غریب آنها نشود.
۱۴_ زبان بدن و صحبتشان ناهماهنگ است
هنگامی که زبان بدن فرد با سخنان او یکسان نباشد به احتمال زیاد فرد در حال دروغگویی است. به عنوان مثال اگر شخصی بگوید نه اما سرش را به حالت بله تکان دهد احتمالا کلمه “نه ” که به زبان آورده است دروغ است. دکتر آلن هندریکسن روانشناس بالینی در مرکز اضطراب و اختلالت دانشگاه بوستون می گوید:
«ناهماهنگ بودن کلام و زبان بدن یکی از نشانه های دروغگویی است. در واقع زبان بدن است که حقیقت را می گوید نه کلام!»
۱۵_ ترشح بزاق این افراد کم می شود
کسی که دروغ می گوید به سختی می تواند حرف بزند. چون که سیستم عصبی او تحت فشار و استرس است و ترشح بزاق در افراد استرسی و ترسیده کم می شود. پس این افراد مرتبا آب دهان خود را قورت می دهند و به سختی حرف می زنند.
۱۶_ نشانه های ترس در چهره این افراد ظاهر می شود
کسانی که دروغ می گویند چون که می ترسند دروغ آنها برملا شود دچار ترس می شوند. البته منظور ما از ترس، بر خود لرزیدن نیست. بلکه دچار ترس می شوند که بر زبان بدن آنها تاثیر می گذارد. به عنوان مثال امکان دارد پیشانی خود را چروک کنند و یا اینکه ابروهای خود را کمی بالا ببرند که از نشانه های ترس هستند
منبع : آرگا