دسته ها
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳

معرفی مشاغل رشته انسانی و شرایط تحصیل در این رشته

  • شیوا فهیمی
  • ۴ دی ۱۴۰۱
  • ۰

با شناخت دقیق و بهتر از مشاغل رشته انسانی می توانید از تحصیل خود در این رشته اطمینان کافی پیدا کرده و از بابت بازار کاری آینده آن نگرانی خاصی نداشته باشید.

برخلاف تصور برخی افراد که بازار کار رشته انسانی را نامطلوب می دانند اما برخی مشاغل رشته انسانی علاوه بر داشتن جایگاه و پرستیژ بالا درآمد بسیار خوبی نیز به همراه دارد. اگر مایلید تا با مشاغل این رشته آشنایی کافی بدست آورید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با مشاغل رشته انسانی

رشته انسانی یکی از رشته های نظری است که دانش آموز بعد از اتمام کلاس نهم، می تواند این رشته را در کلاس دهم انتخاب و ادامه دهد. بیشتر افرادی که رشته انسانی را انتخاب می کنند به تحقیق و مطالعه در حوزه های علوم انسانی، حقوق، روانشناسی، حسابداری و مواد مشابه علاقه دارند.

      

علوم انسانی به طور کلی به بررسی و مطالعه روابط فردی و جمعی در حوزه های مختلف تاریخ، روانشناسی، فلسفه و … می پردازد و یکی از گسترده ترین و استدلالی ترین حوزه های علمی را شامل می شود.از جمله رشته های دانشگاهی علوم انسانی می توان به رشته های علوم تربیتی، علوم قضایی، علوم سیاسی و … اشاره نمود.

رشته علوم انسانی از دست رشته هایی است که برخی تصور می کنند بازار کار چندان مناسبی ندارد. در حالی که به هیچ وجه این طور نبوده و می توان با آشنایی از مشاغل رشته انسانی و بازار کار آن به خوبی به این موضوع پی ببرید که شغل های خاص و با پرستیژ بالایی داشته که درآمد قابل توجهی هم دارند.

به عبارتی شاغل شدن در برخی از مشاغل این رشته می تواند آینده کاری فرد را چه از نظر جایگاه و پرستیژ کاری و چه از نظر درآمد تضمین نماید.

به این ترتیب با شناخت دقیق و بهتر درباره مشاغل رشته انسانی می توانید با اطمینان بیشتر این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایید. هر فرد بایستی مطابق با شناخت خود از رشته ها، بازار کاری آن و سطح درآمد رشته ها به انتخاب رشته اقدام کند.

هر چند علاقه اهمیت زیادی در انتخاب رشته دوران دبیرستان دارد ولی باید به موارد دیگری مانند بازار کار و درآمدی که از اشتغال در شغل های مربوط به این رشته به دست می آید نیز توجه زیادی داشت. در ادامه با برخی از مشاغل پردرآمد و آینده دار رشته انسانی آشنا می شوید.

برای ورود به رشته انسانی چه شرایطی لازم است؟

بیشتر دانش آموزان با وجود برگه هدایت تحصیلی و کمک مشاوران مدرسه باز هم در انتخاب رشته خود تردید دارند. و سوالاتی در ذهن دارند از جمله این که رشته انسانی دروس دشواری دارد یا نه؟ آینده شغلی این رشته چطور است؟ و به طور کلی شرایط ورود به این رشته چیست؟

با توجه به اعلام وزارت آموزش و پرورش افرادی که نمرات مناسبی در سه درس ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه سال متوسطه داشته باشند و مجموع نمراتشان به حد نصاب برسد می توانند در رشته انسانی تحصیل نمایند. ولی در کنکور سراسری ادبیات، عربی تخصصی، فلسفه و منطق ضرایب بالاتری دارند. همانطور که اشاره شد رشته انسانی به ارتباطات فردی و اجتماعی مربوط است.

از این رو کسانی که به این حوزه وارد می باشند باید مهارت های قوی ارتباطی، قدرت سخنوری و مهارت های اجتماعی مناسب داشته باشند. در ضمن اکثر دروس دبیرستان و مقطع تحصیلات دانشگاهی نیز به شکل حفظی و استدلالی است. از این رو به حافظه ای قوی و علاقمندی به این قسم دروس نیز نیاز دارد.

شغل های پردرآمد و آینده دار رشته انسانی در کشور

در لیست مشاغل رشته انسانی رشته های دانشگاهی بسیاری دیده می شوند. ولی این که از میان این رشته ها کدام یک بهترین شغل بوده و چشم انداز خوبی دارد، نیز حائز اهمیت می باشد. به طور کلی آینده شغلی رشته انسانی برای افرادی که در این شاخه به تحصیل می پردازند؛ مهم است.

در ادامه سعی شده به معرفی ۱۲ شغل و زیر شاخه شغلی پردرآمد و آینده دار رشته انسانی در کشور بپردازیم. تا در این راستا آگاهی کافی پیدا کرده و این رشته را با اطمینان خاطر بیشتری انتخاب نمایید.

۱. حسابداری

رشته حسابداری یکی از بهترین و کارآمدترین شغل ها در رشته انسانی محسوب می شود. فرصت های شغلی پیش روی فرد به عنوان حسابدار بسیار وسیع است. در حقیقت از کارخانه های کوچک و بزرگ و موسسه های مختلف گرفته با بزرگترین شرکت ها به حسابدار نیاز دارند.

از سویی شغل حسابدار را می توان جزو پردرآمدترین مشاغل این رشته برای خانم ها و آقایان از بین لیست شغل های رشته انسانی دانست. به طوری که در رشته حسابداری کمتر فردی بیکار می ماند. در حقیقت فارغ التحصیل این رشته در صورت مهارت و تبحر کافی فرصت های شغلی متنوع و پردرآمدی را پیش روی خود خواهد داشت. در ضمن مزیت این شغل این می باشد که برای هم خانم و هم آقا مناسب است.

از دیگر شغل های رشته حسابداری می توان به حسابرس، استاد دانشگاه، کارشناس امور مالی، رئیس بانک، کارمند بانک، کارشناس گمرک، مدیر مالی و … اشاره نمود. از این رو اطمینان داشته باشید که در صورت مشغول به کار شدن به عنوان حسابدار همواره بازار کاری خوبی در انتظار شما بوده و یکی از مشاغل آینده دار به حساب می رود.

۲. مدیریت

شغل های مدیریتی مختلفی در حوزه های مدیریت بیمه، مدیریت صنعتی و … را با تحصیل در یکی از رشته های علوم انسانی می توانید داشته باشید. این دسته از مشاغل گروه انسانی متقاضیان زیادی نیز در بین دانش آموزان و داوطلبان دارد. به طور کلی شغل مدیریت آینده روشنی دارد.

در این رشته تبحر و تخصص حرف اول را زده و بدون این موارد نمی توان به شغل ایده آل امید داشت. همانطور که اشاره شد مشاغل مدیریتی متنوع بوده مانند مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت جهانگردی، مدیریت امور بانکی و … که بسیاری از شرکت ها و موسسات غیر دولتی نیز برای به کارگیری دانش آموختگان این رشته حاضر به هر هزینه ای می باشند.

۳. روانشناسی

یک روانشناس وظیفه مهم و خطیری مانند تحلیل و ارزیابی، درک و فهم محیط اطراف توسط انسان ها و نحوه برخورد و رفتار در اوضاع و شرایط حاضر بر عهده اش می باشد. به این ترتیب از آنجا که روانشناس به صورت مستقیم با مردم در ارتباط است، بایستی روحیه کافی برای برخورد با بیماران روحی را داشته باشد.

روانشناس می تواند در حوزه های مختلفی مانند کارشناس تبلیغات، مشاور تحصیلی، خانوادگی، مشاور ازدواج و طلاق، مشاور آموزش کودکان استثنایی، نماینده فروش و … به فعالیت مشغول شود.

ضمنا به جز فعالیت در یک ارگان یا سازمان دولتی یا خصوصی می تواند مرکز مشاوره شخصی نیز تاسیس نماید. باید اشاره نمود که شغل روانشناس در بین شغل های رشته انسانی جزو پردرآمدترین شغل های این رشته برای خانم ها و آقایان محسوب می شود.

۴. وکالت

با وارد شدن به رشته حقوق، از جمله حقوق بین الملل فرصت های شغلی مختلفی در انتظار شما است. وکالت و قضاوت دو شغل پردرآمد است که با تحصیل در رشته علوم انسانی می توان به آن ها دست پیدا کرد. در ضمن وکیل خانواده، مشاور حقوق بانکی، بازپرسی و دادیاری، ادارات اجرای احکام، دفاتر اسناد رسمی و … از راه های کسب درآمد در رشته حقوق می باشد.

در ضمن شغل وکالت طرفداران بسیاری در بین داوطلبان کنکور گروه آزمایشی انسانی دارد. بسیاری از وکلا در حرفه خود موفق بوده و ماهیانه درآمد خیلی بالایی دارند. در حقیقت می توان گفت میزان درآمد حاصل از شغل وکالت به خود فرد بسیار بستگی دارد.

به این نحو که در این شغل در صورت آگاهی فرد از نتیجه و شیوه سیر پرونده های مشابه حقوقی، تخصص و تسلط وی بر انواع مباحث مرتبط به رشته حقوق و داشتن روابط مناسب کاری با اشخاص ذینفع در هر پرونده می تواند وکالت را جزو پردرآمدترین شغل های رشته انسانی برای خانم ها و آقایان قرار دهد.

۵. هتلداری

شغل هتلداری نیز از مشاغل محبوب افراد بسیاری در حوزه گردشگری است. درباره بازار کار هتلداری باید اشاره کرد درآمد یک هتل دار به حجم کار و وظایف وی و همچنین توسعه صنعت گردشگری در کشور بستگی مستقیم دارد. همچنین مدیران انواع هتل ها بر اساس تخصص، تجربه، سطح دانش و محل استقرار و اندازه هتل، دارای درآمدهای مختلفی می باشند.

۶. اقتصاد دان

رشته اقتصاد مانند دیگر رشته های گروه علوم انسانی بازار کار خوبی داشته و موقعیت های شغلی مختلفی از جمله فعالیت به عنوان اقتصاد دان در بانک مرکزی، وزارت صنایع، مدیریت مالی ، بورس و … برای دانش آموختگان این رشته وجود دارد. به عبارتی تحصیل در رشته اقتصاد از زیر شاخه های علوم انسانی زمینه های شغلی متنوعی را به همراه دارد.

۷. مددکاری اجتماعی

شغل مددکاری اجتماعی از دسته شغل هایی است که با تحصیل در رشته های گروه نظیر از جمله رشته انسانی به آن مشغول شوید. با توجه به بازار کار خوب این شغل در کشور، دانش آموختگان رشته مددکاری اجتماعی از نظر کسب و کار و اشتغال با مشکلی روبرو نمی شوند. اداره رفاه و دیگر موسسات دولتی از جمله سازمان های جذب کننده دانش آموختگان رشته مددکاری اجتماعی می باشند.

۸. مشاغل مرتبط با جغرافیا

رشته جغرافیا یکی از رشته هایی است که می تواند بازار کار خوبی برای خانم ها داشته باشد. از جمله شغل های مرتبط با این رشته می توان به فعالیت در سازمان زمین شناسی، سازمان محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه اشاره نمود. همچنین فعالیت به عنوان راهنمای گردشگری خارجی یا داخلی می تواند جذابیت های خاص خود برای دانش آموختگان این رشته را داشته باشد.

۹. گردشگری یا جهانگردی

شغل گردشگری یا جهانگردی یکی از مشاغل جذاب مرتبط با رشته انسانی می باشد که علاقمندان به آن در بین داوطلبان کنکور سراسری بسیار هستند. کشور ما به دلیل داشتن پتانسیل های زیاد برای جذب گردشگر بسیار مورد توجه است. از این رو می توان گفت شغل جهانگردی می تواند آینده روشنی را به همراه داشته باشد.

۱۰. مشاغل مرتبط با حوزه تربیت بدنی

با تحصیل در رشته تربیت بدنی و فیزیولوژی ورزشی نیز مشاغل مختلفی پیش روی شما خواهد بود. درباره بازار کار این رشته باید اشاره داشت که با وجود امکان فعالیت وسیع در این شغل به عنوان مربی ورزش باشگاه های ورزشی، وزاتخانه ها، مشاور در تهیه انواع لباس و وسایل ورزشی، کارشناس بدنسازی، مسئول و مربی ورزش، مربی بدنسازی و … مشکل بیکاری و درآمد کم وجود ندارد.

از سوی دیگر فعالیت در انواع سازمان های دولتی، فدراسیون های ورزشی و تدریس به عنوان استاد دانشگاه از سایر مشاغل مرتبط با حوزه تربیت بدنی است.

۱۱.کارشناس محتوا

یکی از فعالیت هایی که امروزه بسیار مورد توجه است، مهارت تولید محتوا می باشد. امروزه استفاده از فضای مجازی بسیار در حال گسترش می باشد. از این رو متخصص محتوا با استفاده از مهارت نویسندگی و خلاقیت خود می تواند سرنوشت یک محصول یا برند را دگرگون نماید. یک متخصص تولید محتوا بایستی استراتژی های طولانی مدت و روزانه جهت محتوا را تدوین نماید.

وی بایستی بتواند داستانی جذاب درباره موضوعی که روی آن متمرکز است، تعریف نماید و از همه مهتر این که باید بداند چه محتوایی تولید که مخاطب بیشتری جذب کند. افرادی که در رشته ادبیات تحصیل می کنند می توانند با تکیه بر دانش زبانی و تقویت مهارت داستان نویسی محتوای باکیفیت و سودآوری برای کسب و کارها خلق نمایند.

۱۲. کارشناس روابط عمومی

تا هنگامی که کسب و کار ها باشند، نیاز به برقراری ارتباط با دیگر کسب و کارها هم احساس می شود. این روابط برای توسعه فعالیت های شرکت ها و گسترش تجارت ضروری است. کارشناس روابط عمومی فردی است که برای رسانه ها مطلب می نویسد، برنامه های روابط عمومی را تنظیم نموده و هدایت می کند به این ترتیب برای سازمان سرمایه جذب می کند.

افرادی که در رشته علوم انسانی مشغول به تحصیل هستند، احتمالا با داشتن روابط عمومی زیاد و قدرت برقراری ارتباط موثر و سازنده با افراد دیگر، در این رشته از سایرین موفق تر خواهند بود. در این راستا فردی که به تحصیل در رشته های روابط عمومی و ادبیات پرداخته انتخاب خوبی برای جهت دهی به رویدادهای عمومی سازمان ها محسوب می شود.

جمع بندی

رشته های علوم انسانی، رشته های پرکاربردی می باشند که در بسیاری از آن ها افراد می توانند درآمدهای خوبی به دست آورند. به طور خلاصه از جمله رشته های پردرآمد در کشور می توان به حقوق و وکالت، مشاغل مدیریتی، حسابداری  و امور مالی، آموزشی، جغرافیا و گردشگری، هتلداری، حوزه تربیت بدنی و روانشناسی و مشاوره اشاره نمود.

همچنین یکی از مهمترین نکاتی که بایستی همواره و نه تنها در انتخاب رشته بلکه در تمام مسیر زندگی به آن توجه نمایید، اطلاع از روندهاست. ممکن است در بهترین رشته تحصیل نموده ولی ندانید که جهان به سویی در حال حرکت است. در این صورت نمی تواند به شناسایی پتانسیل های موجود پرداخته تا برای خود فرصت خلق کنید. از این رو برای عقب نماندن از روندها همواره مطالعه داشته و روحیه جستجوگری را در خود تقویت کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *