وجود مرز برای هر رابطه سالمی الزامی است. با نه گفتن به برخی خواسته های همسر این مرز را برای خود ایجاد کنید. در این مطلب با زمان هایی که نه گفتن به همسر زندگی مشترک را تهدید نمی کند، آشنا می شوید.
زمان های نه گفتن به همسر
شایان ذکر است که با نه گفتن به برخی خواسته های همسر؛ میان خود و وی مرز ایجاد می کنید. وجود مرز برای هر رابطه سالمی الزامی است. متاسفانه برخی تصور می کنند ایجاد مرز در زندگی مشترک سبب دوری زن و مرد از یکدیگر می شود در حالیکه دقیقا برعکس بوده و مرزها کمک کرده به درک بهتری از همسر برسید و با نیازها و پاسخ های وی بهتر آشنا شده و به یکدیگر نزدیکتر شوید.
زندگی مشترک دارای آداب و اصول خاص خود است و زن و مرد برای این که زندگی بهتری داشته باشند در بیشتر مواقع گذشت و فداکاری از خود نشان می دهند ولی نباید همیشه به خواسته های همسر پاسخ مثبت دارد. برخی مواقع لازم است به او نه بگویید. در ادامه به زمان هایی که نه گفتن به همسر زندگی مشترک را تهدید نمی کند، اشاره می شود:
۱. قصد ورود به حریم شخصی تان را دارد
اگر همسر شما بسیار حساس است و دائما از شما می خواهد که کوچکترین موارد شخصی خود را با وی در میان بگذارید به طور مثال رمز عبور حساب های اینترنتی شما را می خواهد یا اجازه بدهید گوشی شما را با هر صدای زنگ یا پیامکی پاسخ بدهد؟ در این مواقع می توانید قاطعانه نه بگویید و بدون هیچ عذاب وجدانی این خواسته او را رد کنید.
حتی به بهانه مشترک بودن زندگی در همه ابعاد، همسر این حق را ندارد که سر زده شریک حساب های اینترنتی شما شده یا با هر بار مراجعه به صفحات مجازی یا پیام رسان های اجتماعی وی نیز در کنار شما باشد.
۲. وقتی که می خواهد شما یک فرد دیگر باشید
به یاد داشته باشید در روز خواستگاری و ماه های نامزدی، نیازی نیست به خاطر حفظ آرامش رابطه میان خود و همسر به همه خواسته ها و شروط وی پاسخ مثبت بدهید. اگر حس می کنید برخی خواسته های وی شما را به یک آدم دیگر تبدیل می کند یا با اصولی که در زندگی خود ترسیم کرده اید، هماهنگ نیست، قاطعانه نه بگویید.
به طور مثال برای کسب موقعیت اجتماعی سال ها تلاش کرده ولی همسرتان با کار کردن شما مخالفت می کند، بی تعارف نه بگویید. یا اگر می خواهد بیش از حد توان مسئولیت امور را بپذیرید، به دلیل عواقب ناخوشایند این خواسته ها همان اول کار نه بگویید.
توجه داشته باشید بیشتر مشکلات از زمانی شروع می شود که یکی از زوجین می خواهد دیگری را تغییر بدهد. از این رو روانشناسان ازدواج توصیه دارند که به دنبال تغییر یکدیگر نباشید و فکر تغییر کلی را از ذهن بیرون سازید.
۳. زمانی که بخواهد مسائل را بدون حل شدن رها کنید
دریافت جواب سوالات مهم و حل مسائل کمک می کند پایه و اساس یک رابطه سالم تقویت گردد. ممکن است همسرتان بخواهد مسائل را بدون این که حل شود و یک نقطه نظر مشترک پیدا کنید، نیمه کاره رها سازید. این کار برای یک رابطه سالم زنگ هشداری است که نباید هیچ یک از زوجین از هم چنین تقاضایی داشته باشند.
۴. هنگامی که دوست دارید تنها باشید
برخی مواقع ممکن است حال خوبی نداشته یا بعد از چند روز سخت کاری می خواهید روز تعطیل را در تنهایی بگذرانید. در این شرایط حق با شما بوده که به خواسته همسر برای دعوت کردن مهمان نه بگویید. لزومی ندارد با هر حالی پذیرای مهمان باشید و در اوج بی حوصلگی و کلافگی به آن ها لبخند بزنید.
ولی مراقب باشید که این روزهای بی حوصلگی در سال زیاد نباشد. شاید پذیرش یک یا دو مرتبه نه در سال برای همسر امکان پذیر باشد ولی اگر هر آخر هفته خستگی را بهانه کرده و تمایلی به دیدار مهمان های همسر نداشته باشید، ممکن است رابطه مشترک شما با چالش شدید همراه شود.
۵. انتظار دارد روابط خود را محدود کنید
شاید این که به همسر بگوییم برای من همه چیز هستی در حالت عاشقانه زیبا و جذاب به نظر برسد ولی واقعیت روابط این چنین نبوده و همه انسان ها به ارتباطات اجتماعی نیاز دارند و داشتن سرگرمی هایی بیرون از روابط با شریک زندگی نیز به او آرامش می دهد.
از این رو اگر همسر از شما می خواهد که دوستان خود را محدود نمایید ، در صورتی که خواسته او غیر منطقی به نظر می رسد، قاطعانه نه بگویید. زیرا همه دوست دارند استقلال داشته و تحت نظر و اراده دیگری نباشند.
۶. به اجبار می خواهد با همه نظرات او موافق باشید
این که همه نظرات همسر شما درست است و باید با وی موافقت نمایید منطقی نیست. روانشناسی در این زمینه می گوید: اگر تصور می کنید سلامت روابط در گفتن بله به تمام چیزهاست باید نگاه خود را ارزیابی نمایید. به این ترتیب لزومی ندارد که به اجبار با تمام نظرات همسر خود موافقت کنید.
۷. اصرار دارد با او در مواردی که دلخواه شما نیست، همراهی کنید
در این مورد باید اشاره کرد به طور مثال شما می خواهید یک لیوان نوشابه بخورید، و به دنبال اهدافی از تناسب اندام و سلامت هستید در حالی که همسر شما اصرار دارد که بیشتر نوشابه بخورید و این دلخواه شما نیست. در این شرایط قاطعانه نه بگویید. نباید اهداف شریک خود را تضعیف کرده و وی را به مجبور به تخطی از اهدافش نمود.
۸. از شما می خواهد روابط گذشته خود را بیان کنید
در صورتی که همسر شما تمایل داشته که درباره روابط گذشته شما بداند، قاطعانه نه بگویید. زیرا این نوع سوالات خصوصی بوده و لزومی ندارد بداند که در گذشته چه اتفاقاتی برای شما رخ داده و اکنون آن را بازگو کنید.
۹. زمانی که برای مادر شدن آمادگی ندارید
این حق هر فردی است که پس از ازدواج پدر یا مادر شود. ولی اگر به تازگی ازدواج کرده و هنوز از لحاظ روانی آمادگی پذیرش چنین مسئولیتی را ندارید باید بدون تعارف و قاطعانه به خواسته همسر نه بگویید. برای او توضیح دهید که چرا آمادگی این رویداد بزرگ را ندارید و باید به شما زمان بدهد. در صورتی که منطقی با او موضوع را در میان بگذارید، می توانید بدون ایجاد چالشی در زندگی به وی نه بگویید.
۱۰. برای خواسته هایش حساب و کتاب ندارد
ممکن است برای همسر شما اهمیتی نداشته باشد که درآمد شما با خواسته وی هماهنگ نیست و گاه خرج هایی روی دست شما می گذارد که برای جبران آن به سختی می افتید.
در صورتی که همسر شما تا این حد با حساب و کتاب بیگانه باشد، بهتر است به خواسته های وی برای خرید برخی چیزها یا هزینه در برخی موارد قاطعانه نه بگویید. ولی تنها خیر گفتن کافی نبوده و احتمالا لازم است برای وی روشن نمایید که علت نه گفتن شما چیست.
۱۱. انتظار دارد بی احترامی خانواده اش را نادیده بگیرید
شریک زندگی نباید از شما بخواهد بی احترامی یا بی ادبی خانواده اش را نادیده بگیرید. و اگر بی احترامی از سوی خانواده یا دوستان ما باشد نمی توان از همسر خواست که به آن اهمیت ندهد.
۱۲. هر زمان که بخواهد بین وی و خانواده یکی را انتخاب کنید
شما هیچ وقت نباید بین خانواده و همسر خود یکی را برگزینید. در صورتی که خانواده و همسر شما تمایلی به پیگیری و حل اختلاف خود نیستند، آن را پذیرفته و هرگز روابط خودتان با هیچ یک محدود نسازید.
نه گفتن چه تاثیراتی بر زندگی مشترک دارد؟
در زندگی مشترک نه گفتن می تواند یکی از سخت ترین کارها برای زوجین باشد. خانم و آقایی که با هزار امید زندگی مشترک را تشکیل داده و به دنبال خوشبختی هستند. اما با این وجود، زمانی که از همسر جواب نه می شنوند، حس بدی پیدا کرده و به پرخاش و مجادله می پردازند.
در حالی که مطابق توصیه روانشناسان، نیاز است که افراد در زندگی زناشویی هم مشابه دیگر ابعاد زندگی گفتن خیر را بلد باشند و به همسر در برخی موارد نه بگویند. این خیر گفتن نه تنها سبب درگیری و آسیب زندگی مشترک نمی شود، بلکه سبب پیشرفت آن ها هم می گردد. در ادامه به تاثیراتی که نه گفتن بر زندگی مشترک می گذارد، اشاره می شود.
۱. استقلال و شخصیت فرد حفظ می شود.
با نه گفتن در زندگی مشترک می توان استقلال و شخصیت خود را حفظ نمود. بیشتر افراد این توانایی را در زندگی مشترک ندارند. در حقیقت شخصیت و اقتداری از خود نداشته و خود را کاملا از بین برده اند. این افراد تصور می کنند با خیر گفتن به همسر زندگی مشترک آن ها خراب می شود.
در حالی که عدم توانایی نه گفتن ضرر بیشتری دارد و بعد از چند سال به یک فرد مطیع و بی اراده تبدیل می شوند. حتی دیگر همسرتان هم شما را نمی پسندد. زیرا انسان وابسته و بی اراده را هیچ کس دوست ندارد. از این رو اگر همسر شما درخواست نامعقول و غیر منطقی دارد، بدون هراسی قاطعانه نه بگویید.
۲. آرامش پیدا می کنید.
برای آرامش و راحتی خود نه بگویید. در وضعیتی که از خواسته همسر خود ناراضی هستید بهتر است به وی نه بگویید. برای بیشتر ما اتفاق می افتد که به دلیل عدم توانایی در نه گفتن سبب درگیری و دعوا و چالش می شویم. به طور مثال دوست داریم تنها باشیم یا حوصله انجام کاری را نداریم و همسر مهمان دعوت می کند یا می خواهد با وی به یک مهمانی بروید.
و به علت عدم توانایی در خیر گفتن نمی توانید مخالفت تان را عنوان کنید. یا خیلی خسته بوده و همسر از شما تقاضای بیرون رفتن و گشت و گذار دارد. در حالی که شرایط این کار را نیز ندارید ولی با نگفتن نه خود را به دردسر و رنج می اندازید. و بعد از مهمانی یا بیرون رفتن شروع به غر زدن و بحث و جدل می کنید. در حالی که با یک نه در ابتدا می توانستید راحتی و آرامش خود را بر هم نزنید.
۳. از حریم شخصی خود محافظت می کنید.
با نه گفتن از حریم شخصی خود محافظت می کنید. این نکته را در نظر بگیرید که زندگی مشترک باعث از بین رفتن حریم خصوصی نمی شود. هر فردی برای خود یک حریمی دارد که باید از سوی طرف مقابل مورد احترام واقع شود. از این رو اگر درخواست همسر به حریم خصوصی شما مربوط می شود، بهتر است نه بگویید. محافظت از حریم خصوصی حق هر فردی است و باید زوجین نیز به حریم یکدیگر احترام بگذارند. این کار یعنی اعتماد متقابل.
سخن پایانی
در مجموع باید اشاره داشت که پاسخ خیر به همسر به عنوان یک هنر اهمیت زیادی دارد. با این وجود بیشتر افراد دارای این مهارت نیستند. ولی روانشناسان مهارت نه گفتن را یکی از اصلی ترین و ضروری ترین مهارت های زندگی انسان بر می شمرند. این نه گفتن نه فقط در زندگی اجتماعی بلکه در زندگی مشترک نیز ضروری و مهم است.
با این وجود زوجین زیادی هستند که مهارت نه گفتن را نداشته یا به دلایلی نمی خواهند آن را اجرا کنند با این تصور که زندگی مشترک شان خراب می شود. در حالی که نه گفتن در جای خود و شرایط درست می تواند پیشرفت زندگی و محافظت از زندگی مشترک را به همراه داشته باشد.
از این رو در شرایطی که لازم است نه بگویید، از نه گفتن ترسی نداشته باشید. با این کار در شرایط درست و زمان مناسب نه تنها زندگی را در معرض خطر قرار نمی دهید بلکه منجر به پیشرفت و جلوگیری از برخی چالش ها هم می شود. از این رو در برابر درخواست های غیر منطقی و کارهایی که به انجام آن تمایلی ندارید، قاطعانه نه بگویید.
در پایان از همراهی شما کمال تشکر را داریم و امیدواریم از مطلب ارائه شده نهایت استفاده را برده باشید. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای اطلاع از پیامدهای چک کردن گوشی همسر و عیب جویی از همسر روی لینک های قرار داده شده کلیک کنید.
منبع : آرگا