در زمان رویارویی با لحظه های سخت و دشوار، اشخاص با ذهن قوی به اندازه دیگران رنج می برند. ولی فرق آنها در این می باشد که فهمیده اند که رنج های زندگی درس های بزرگی را به انسان ها می آموزد. در انتها این درس ها هستند که به شما قدر در موفقیت را می دهند. در ادامه ترفندهایی برای تقویت روحیه جنگندگی به شما می آموزیم.
ترفندهای موثر برای تقویت روحیه جنگندگی
«آنجلا داک ورث» روانشناس دانشگاه پنسیلوانیا در پژوهشی که بر روی دانشجویان دانشکده افسری «وست پوینت» انجام داد، بیان کرد که استعداد و ضریب هوشی عوامل موفقیت این افراد نمی باشند. به همین دلیل، آنجلا آزمون خود را گسترده تر کرد تا تعیین کند کدام یکی از دانشجویان قدرت ذهن بیشتری دارند. پرسشنامه ای که توسط او طراحی شد، پیش بینی دقیقی از موفقیت دانشجویان دانشکده افسری ارائه می دهد و قدرت ذهن او را اندازه گیری می کند. قدرت ذهن ترکیب منحصر به فردی از شور و شوق، سرسختی و استقامت می باشد که به شما کمک می کند تا زمان رسیدن به اهداف خود دست از سعی و تلاش برندارید.
افزایش قدرت ذهن در حقیقت عادت به انجام دادن کارهایی می باشد که دیگران قادر به انجام آن نیستند. در زیر عاداتی که برای داشتن ذهنی قوی باید یاد بگیرید، در زیر آمده است:
۱- وقتی که احساس شکست می کنید، مبارزه کنید
یکی از تکنیک های تقویت روحیه جنگندگی این است که زمانی که احساس شکست می کنید، مبارزه کنید. روزی گزارشگری از «محمد علی کلی»، بوکسور مسلمان افسانه ای سوال کرد هر روز چه اندازه دراز و نشست می رود. او جواب داد «من از اول تعداد دراز نشست هایم را نمی شمارم. تنها زمانی شمارش را آغاز می کنم که احساس درد داشته باشم. چون شروع درد دقیقا همان زمانی می باشد که کار مفید انجام می شود.» همین موضوع عامل موفقیت در کار شما به شمار می رود. زمان مواجهه با مشکلات و دشواری ها، افراد دو گزینه برای انتخاب در پیش روی خود دارند یا با غلبه بر موانع، بر دشواری ها پیروز شده و روند رو به رشد خود را در پیش می گیرند و یا می گذارند سختی ها و مشکلات آن ها را از پای در آورد. انسان ها مخلوقات عادت هستند. اگر شما یک بار از مشکلات بگریزید، در آینده راحت تر این کار را انجام می دهید. از سوی دیگر، اگر خود را مجبور به جنگیدن کنید، قدرت در وجود شما رشد خود را آغاز می کند.
۲- اشتباه کنید ولی دست از سعی و تلاش برندارید
۳- تعویق انداخت احساس سربلندی
در آزمون مشهور استنفورد، یک مدیر، کودکی را به مدت ۱۵ دقیقه به اتاقی دعوت می کند که در آن روی میز یک «مارش مالو» وجود دارد. قبل از اینکه اتاق را ترک کند به کودک می گوید که می تواند «مارش مالو» را بردارد، اما اگر ۱۵ دقیقه صبر کند و به آن دست نزند، یک «مارش مالو» دیگر جایزه می گیرد. کودکانی که می توانند تا زمان بازگشت مدیر صبر کنند و به مارش مالو دست نزنند، نتایج بهتری در زندگی به دست می آورند. نمرات بالاتر، موفقیت های شغلی بیشتر و حتی شاخص توده بدنی پایین تر از این موفقیت ها می باشد. نکته این است که صبوری و تاخیر در احساس سربلندی برای رسیدن به موفقیت لازم و ضروری می باشد. کسانی که ذهن قوی تری دارند، آگاه هستند که نتایج مثبت آنها زمانی تحقق پیدا می کند که صبر و شکیبایی و اراده زیادی داشته باشند.
۴- انجام دادن کارهایی که از آن ها ترس دارید
یکی دیگر از ترفند های تقویت روحیه جنگندگی انجام دادن کارهایی می باشد که از آن ها ترس دارید. برخی مواقع مجبور هستیم کارهایی را انجام دهیم که نمی خواهیم، چون که می دانیم زمان بر هستند. تماس با یک غریبه، شب زنده داری برای گرفتن نسخه پشتیبان از سرور شرکت و یا دور انداختن یک پروژه و شروع دوباره آن، همگی نیازمند سعی و تلاش در بلند مدت هستند. یکی از ویژگی های افراد موفق و پیروز این است که می دانند در چنین مواقعی، بهترین کاری که می توانند انجام بدهند، این است که از همان لحظه شروع به کار نمایند. هر لحظه ای که با ترس و وحشت می گذرد، یک قدم شما را از رسیدن به موفقیت دور می نماید.
۵- کنترل احساسات ویرانگر
احساسات منفی در هر مرحله ای که باشید، قدرت ذهن شما را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر چه نداشتن احساسات امری غیر ممکن می باشد. ولی شما قادر هستید آنها را کاملا مدیریت کنید و تحت کنترل خود دربیاورید. زمانی که شما به احساساتتان اجازه می دهید توانایی تفکر را از شما بگیرند، اراده و اختیار خود را به راحتی از دست می دهید. خلق و خوی بد می تواند به مسیر موفقیت شما آسیب بزند، همان طور که یک روحیه خوب می تواند اعتماد به نفس شما در رسیدن به موفقیت از دست بدهد.
۶- ادامه دادن به رهبری حتی اگر دنبال کننده ندارید
۷- اعتماد به احساسات درونی خود
۸- جوابگوی کارهایی که انجام می دهید باشید
۹- مهربان بود نسبت به بی احترامی دیگران
۱۰- تمرکز بر روی جزئیات حتی اگر خسته می شوید
هیچ چیز به اندازه جزئیاتی که فکر شما را خسته می کنند، به خصوص زمانی که جسم شما خسته است، قدرت ذهن شما را آزمایش نمی کند. هر چه افراد با ذهن قدرتمند به چالش کشیده شوند، بیشتر از آن چالش و مبارزه استقبال می کنند.
منبع : آرگا