دمنوش خوش بو و خوش رنگ شوید با استفاده از بذر، گل، برگ و ساقه های خشک یا تازه آن تهیه می شود. این دمنوش گیاهی خواص زیادی برای سلامتی دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص دمنوش شوید و طرز تهیه آن آشنا نماییم.
آشنایی با خواص دمنوش شوید
شوید در کنار طعم و عطر دلچسب خود، حاوی ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی بوده و سرشار از خواص سلامتی است. این گیاه با داشتن آنتی اکسیدان زیاد سبب تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از سرطان هم می شود. از شوید دمنوش یا چای خوش رنگ و خوش بویی درست می شود که خواص زیادی دارد.
این دمنوش پر از ویتامین آ و ویتامین ث می باشد. تقریبا هر سی گرم از این سبزی معطر، حاوی ۴۳ درصد ویتامین آ و ۴۰ درصد ویتامین ث روزانه مورد نیاز بدن را تامین می کند. ولی این دمنوش خوش بو حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶، آهن، منیزیم و فولات هم هست. علیرغم این مواد حاوی ترکیبات دیگری نیز می باشد که خواص ضد میکروبی دارند.
شوید دارای زردینه بوده و در آن مونوترین وجود داشته که به نوعی اسانس و طعم شوید را ایجاد می کند. در حقیقت بوی شوید به دلیل این مونوترین هایی است که به لیمونن، آنتوفران و کاروون موسوم می باشند. این مواد خواص ضد سرطانی دارند. از این رو برای دوری از سرطان ها حتما دمنوش شوید را به طور منظم در برنامه غذایی خود بگنجانید. در ادامه با خواص دیگر دمنوش شوید بیشتر آشنا می شوید.
کاهش وزن
دمنوش شوید یکی از بهترین دمنوش ها جهت کاهش وزن و لاغری محسوب می شود. این دمنوش اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پر خوری موجب کاهش وزن می شود.
جوان سازی پوست
مقدار زیاد آنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در دمنوش شوید با تولید کلاژن بیشتر در پوست سبب ارتقای خاصیت کشسانی پوست صورت شده و چین و چروک را رفع نموده و موجب جوان سازی آن می شود.
بهبود هضم غذا
این دمنوش یکی از بهترین داروهای گیاهی جهت درمان معده درد، سوزش سر دل، بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش محسوب می شود.
بهبود اسهال و یبوست
قابل ذکر است دمنوش شوید برای از بین بردن باکتری ها و میکروب های عامل کولیک و اسهال موثر است. در ضمن این دمنوش با از بین بردن عفونت های قارچی روده به درمان اسهال خونی نیز کمک می نماید. دمنوش شوید همچنین با بهبود حرکات روده ای برای جلوگیری و درمان یبوست نیز سودمند می باشد.
سلامت دهان و دندان
کلسیم بالای موجود در این دمنوش سبب تقویت دندان ها می شود. دمنوش شوید خاصیت ضد میکروبی داشته از این رو برای از بین بردن میکروب های بیماری زای دهان و دندان مفید بوده و به رفع بوی بد دهان کمک می نماید. آنتی اکسیدان زیاد دمنوش شوید برای تقویت دندان و لثه ها نیز سودمند است.
درمان شپش سر
برای درمان شپش سر از دمنوش شوید بهره بگیرید. همانطور که اشاره شد شوید خواص ضد میکروبی و ضد قارچی داشته و در این زمینه کمک کننده است.
درمان بی خوابی
ویتامین های ب و فلانوئیدهای موجود در دمنوش شوید با ارتقای ترشح هورمون شادی آور سبب درمان استرس و اضطراب شده و به درمان بی خوابی نیز کمک می کند.
بهبود قاعدگی نامنظم
دمنوش شوید با بهبود تعادل هورمون ها در بدن سبب درمان قاعدگی نامنظم می شود. همچنین این دمنوش خواص ضد درد طبیعی داشته و با تسکین عضلات رحم به درمان دل درد و کمر درد قاعدگی کمک می کند. در ضمن از علائم یائسگی زودرس که به خاطر عدم تعادل هورمونی ایجاد می شود نیز جلوگیری می کند. شایان ذکر است دمنوش شوید یک روش طبیعی عالی برای افزایش شیر مادر محسوب می شود.
بهبود سیستم گوارش کودکان
دمنوش مذکور یکی از بهترین درمان ها جهت کولیک نوزادان و کودکان به حساب می آید. همچنین برای بهبود سیستم گوارش کودکان در مواردی مانند سو هاضمه، یبوست و اسهال بسیار موثر است. ضمنا مقدار بالای فلانوئید های شوید سبب بهبود تمرکز و درمان بیش فعالی کودکان می گردد.
تقویت سیستم ایمنی
همانطور که اشاره شد دمنوش شوید سرشار از ویتامین ث و آنتی اکسیدان بوده که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به جلوگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا و سردرد کمک شایانی می کند. همچنین برای درمان سرفه، گلو درد و سینوزیت نیز موثر می باشد.
کاهش قند خون
این دمنوش میزان انسولین خون را تنظیم کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی جهت کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو است.
پاکسازی کبد
دمنوش شوید دارای خواص دیورتیک یا ادرار آور قوی بوده که موجب پاکسازی و سم زدایی کبد شده و در درمان بیماری های کبدی مانند کبد چرب هم موثر است.
روش تهیه دمنوش شوید
می توانید دمنوش شوید را با استفاده از شوید تازه یا خشک در منزل تهیه نمایید. برای این کار سه روش وجود دارد:
-
دمنوش شوید خشک :
برای تهیه این دمنوش، دو قاشق چای خوری شوید خشک را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید ده دقیقه دم بکشد. بعد آن را از صافی عبور داده و با عسل مخلوط کرده و میل نمایید.
-
دمنوش شوید تازه :
باید ۶ عدد ساقه شوید تازه را در ۵۰۰ میلی لیتر آب جوش ریخته و صبر کنید تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. بعد آن را از صافی رد کرده و صبر کنید خنک شود. به این دمنوش کمی پوست خیار اضافه و میل نمایید.
-
دمنوش دانه شوید :
دو قاشق غذاخوری دانه شوید را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید ده دقیقه دم بکشد. بعد از صافی عبور داده و بعد از شیرین کردن با عسل میل نمایید. این دمنوش رنگ زردی داشته و طعم آن تند است.
عوارض دمنوش شوید
از عوارض مصرف دمنوش شوید می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- برای برخی افراد ممکن است سبب واکنش های آلرژیک گردد.
- زیاده روی در دوران بارداری خطر سقط جنین را به دنبال دارد.
- در صورتی که از لیتیم برای درمان افسردگی بهره می گیرید، بهتر است این دمنوش استفاده نشود زیرا عوارض جانبی شدیدی به همراه می آورد.
چند نکته:
در راستای استفاده از دمنوش شوید به نکات زیر نیز توجه داشته باشید.
- شایان ذکر است دمنوش شوید طبع گرم و خشکی دارد.
- فقط روزی سه فنجان از دمنوش شوید را روزانه مصرف کنید.
- بهترین زمان نوشیدن این دمنوش بعد از هر وعده غذایی می باشد.
- اگر از دمنوش شوید برای درمان افسردگی بهره می گیرید، بهتر است با بابونه ترکیب شده تا اثر بیشتری داشته باشد.
- دمنوش شوید و لیمو عمانی جهت کاهش کلسترول بالای خون موثر است.
از این که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید از شما عزیزان سپاسگزاریم و امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید. همچنین پیشنهاد می شود برای آشنایی با خواص دمنوش گزنه و خواص دمنوش نعناع روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا