دسته ها
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳

معرفی برج کبوتر اصفهان و معماری جالب توجه آن

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۱
  • ۰

برج کبوتر اصفهان از برج های تاریخی و پر کاربردی هستند که ویژه های زیبایی در معماری دارند. این برج ها در اطراف اصفهان نیز قرار گرفته اند. این برج محلی برای نگهداری کبوترها و استفاده از فضولات آن ها می باشد.

اصفهان، شهری با تمدن و فرهنگ غنی بوده که شگفتی های زیادی برای گردشگران دارد. شما در این بخش می توانید با یکی از جاذبه های دیدنی این شهر که برج کبوتر است، آشنا شوید. جالب است بدانید در اطراف اصفهان بیش از ۳ هزار برج وجود دارد که برج کبوتر اصفهان یکی از آن ها می باشد.

برج کبوتر اصفهان

دیدنی های برج کبوتر اصفهان

این کبوترخانه بنایی جذاب و تاریخی به همین دلیل یکی از سازه های تاریخی مهم به شمار می آید. این برج موجب شده تا در طی تاریخ مردمان این نواحی توانایی دفاع از خود را داشته باشند. این برج مقاوم ساختاری فوق العاده داشته و راهی برای ورود پرندگان مهاجم نیز در این نواحی وجود نداشته است.

برج کبوتر کجاست

در هر یک از این برج ها می توانید، ۲۵۰۰ کبوتر مشاهده کنید. معماری این بنا بسیار پر دقت بوده و به نحوی طراحی شده که هیچ پرنده ای دیگر نمی تواند، وارد این برج شود. این بنا به نوعی می توانید، امنیت کبوترها را برقرار کند. زمانی که وارد این برج می شوید، با نظم بالایی از خانه های کبوتر رو به رو خواهید شد.

معماری برج کبوتر

معماری برج:

همانطور که اشاره شد، این بنا از معماری خاص و ویژه ای برخوردار است. جنس این بنا از کاهگل بوده و ساخت آن نیز به شکلی است که در تابستان ها خنک می باشد. در زمستان ها این بنا گرم بوده شکل استوانه ای این بنا نیز بسیار منحصر به فرد بوده و هدف جالب ساخت آن نیز مورد توجه است. با ساخت این بنا در واقع برج ها به نوعی حفاظتگاه برای کبوترها تبدیل شد.

نمای برج کبوتر

جمع آوری این کبوترها کاری هوشمندانه بوده که نقش مهمی در کشاورزی نیز داشته است. در واقع از فضولات این پرندگان برای کوددهی استفاده می شود. اما متاسفانه آگاهی های لازمی در رابطه با این بنا وجود ندارد. برخی هنوز تصو می کنند، این بنا یک دژ دفاعی بوده است در صورتی که این بنا برای جمع آوری کبوترها و فضولات آن می باشد.

علت ساخت بنا:

هدف اصلی از ساخت این برج ها حفظ و نگهداری کبوترها بوده و از فضولات آن در راستای کوددهی کشاورزی استفاده می شده است. در برخی از موارد ۴۰ هزار کبوتر در این برج جای گرفته است. سالیانه حدود ۷۰ هزار کیلوگرم کود از این برج ها به دست آمده که رقم بالایی در کشاورزی می باشد. همانطور که اشاره شد، این برج نوعی طراحی شده تا مانع ورود دیگر پرندگان شود.

معماری زیبای برج کبوتر

برج کبوتر اصفهان به لحاظ معماری ویژه خود مورد توجه گردشگران است. تعداد زیادی از این برج ها در اصفهان و اطراف آن قرار دارند که برخی در میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده اند. برج کبوتر گورت، ردان و هزار جریب از مهم ترین برج های این شهر هستند.

شما می توانید برای آشنایی با دیگر دیدنی های اصفهان نظیر قلعه سارویه و رشته کوه کرکس از این مطالب دیدن کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *