بی وای دی تانگ در سال ۲۰۱۵ روانه خیابان های چین شد و در سال ۲۰۱۸ نسل دوم آن هم معرفی شد. این خودرو قرار است توسط شرکت کارمانیا به بازار ایران عرضه شود. در این مطلب به بررسی بی وای دی تانگ خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
آشنایی و بررسی بی وای دی تانگ
خودرو تانگ به نوعی پرچمدار کراس اوورهای بی وای دی محسوب می شود. بی وای دی در سال ۲۰۱۷ برای همیشه کراس اوور s7 را کنار گذاشت. از این رو بی وای دی تانگ را جایگزین آن نمود. خودرویی که نخستین بار در سال ۲۰۱۵ روانه خیابان های چین شد و در سال ۲۰۱۸ هم نسل دوم آن معرفی شد.
نسل نخست بی وای دی تانگ فقط سه سال(یعنی از سال ۲۰۱۵-۲۰۱۸) تولید شد. به این ترتیب اکثرا تصور نمی کردند بی وای دی به این سرعت برای تغییر نسل این خودرو گامی بردارد. ولی پس از رونمایی از کانسپت بی وای دی dynasty در سال ۲۰۱۷، تقریبا این اطمینان ایجاد شد که نسل جدیدی از تانگ ارائه خواهد شد.
نسلی که سرانجام در نمایشگاه خودرو چین در سال ۲۰۱۸ برای نخستین بار رونمایی و در پاییز ۹۷ روانه خیابان های چین شد. شرکت کارمانیا از زیر برندهای شرکت کرمان موتور با ارائه خودروهای شرکت بی وای دی چین فعالیت خود را در ایران شروع کرد. سه خودرو شامل کراس اوور s6، سدان f3 و mpv تمام برقی e6 بودند که از سوی این برند به بازار کشور ما ارائه شدند.
اگرچه کارمانیا برای مدتی طولانی از مونتاژ داخلی و ارائه دو محصول دیگر کراس اوور بی وای دی اس ۷ و سانگ صحبت داشت ولی با بروز برخی مسائل از جمله ناپایداری اقتصادی و تحریم های سنگین صنایع بر کشور این دو محصول نتوانستند روانه ایران شوند. خودروسازی کارمانیا که نماینده شرکت بی وای دی چین است تا سه سال سال قابل بی وای دی s6 و بی وای دی f3 را به طور مونتاژی روانه بازار کشور نمود.
شایان ذکر است نسل اول بی وای دی تانگ یک فیس لیفت اساسی از بی وای دی s6 می باشد که تا سال ۲۰۱۸ تنها در نسخه پلاگین هیبریدی تولید می شد. همچنین این نسل به یک پیشرانه دو لیتری توربو و دو پیشرانه الکتریکی مجهز بود که این مجموعه فنی با تولید حداکثر توان ۴۹۸ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۸۲۰ نیوتن متر ، شتاب صفر تا صد کمتر از ۵ ثانیه را برای خودرو ایجاد می کردند.
این ارقام هنوز در دنیای کراس اوورها کم نظیر و شگفت انگیز است. اگرچه برند بی وای دی در مقایسه با سایر برندهای خودروسازی، در صنعت چین تازه وارد و کم سابقه به شمار می رود ولی با طی ۱۴ سال از تاسیس این گروه خودروسازی، چنان رشد نموده که محصولات متنوعی را روانه بازار نموده و در کشور چین به عنوان خودروساز صاحب فناوری و فعال در زمینه انرژی های نو شناخته می شود.
مجصولات بی وای شامل هشت مدل انواع سواری بنزینی، دو محصول هیبریدی و یک خودرو تمام برقی می باشند که در مجموع با یازده مدل، یکی از ده خودروسازی بزرگ در چین محسوب می شود. در سال ۲۰۱۷ بی وای دی چین، عنوان بزرگتری تولید کننده خودروهای پلاگین هیبرید دنیا را کسب نمود.
برند بی وای دی در زمینه تولید انواع خودروهای تمام برقی، به ویژه اتوبوس برقی، فعالیت وسیعی دارد. این شرکت پس از تسلا دومین خودروساز برقی جهان از لحاظ تولید می باشد. در بازار چین، شرکت هایی مانند جیلی و چری و بی وای دی برندهای لوکس به حساب می آیند.
البته اصطلاح لوکس به این معنی که به خودروهایی مانند تویوتا و لکسوس از لحاظ ظاهری و کیفیت مواد داخلی نزدیک است. با این و جود بی وای دی تانگ در سگمنت خودروهای لوکس چینی دسته بندی می شود.
طراحی ظاهری
در بررسی طراحی ظاهری بی وای دی تانگ بعید است که به یاد طراحی نسل اول خودرو بیفتید زیرا کاملا تغییر پیدا کرده است. اصلی ترین دلیل این موضوع نیز به حضور ولفگانگ ایگر مدیر ارشد طراحی شرکت بی وای دی می باشد که نخستین دست مایه وی معرفی ون کاملا جدید بی وای دی سانگ مکس بود.
با کمی دقت به جلو پنجره عریض و چراغ های تیز و کشیده تانگ، قطعا متوجه می شوید که طراحان بی وای دی از همان زبان طراحی سانگ برای خلق این خودرو الهام گرفته اند. جالب است که آقای ایگر این جلوپنجره ای جدید را به عنوان صورت اژدها نام گذاری کرده است. از این رو تانگ دیگری هیچ شباهتی به بی وای دی اس ۷ ندارد.
نسل جدید تانگ اگرچه فاصله محوری ۲.۸ متری سابق را حفظ نموده ولی مشتریان دیگر قادر به سفارش نسخه ۵ نفره آن نیستند زیرا بی وای دی از سال ۲۰۲۱ این خودرو را تنها در نسخه ۷ نفره به فروش می رساند. با توجه به بررسی ها به سختی می توان از ظاهر بی وای دی تانگ ایرادی گرفت.
این خودرو به خودروهای معروف دنیا شباهت آشکاری ندارد و در ضمن حفظ جذابیت، مستقل دیده می شود. چراغ های تانگ ، باریک و هماهنگ با سبک طراحی مدرن می باشند. نسخه بنزینی جلوپنجره ای بزرگ با خطوط افقی کروم دارد. در حالی که خط کشیده ای از بالای چراغ ها تا وسط و محل نصب نشان تجاری وجود دارد.
حجم دهی سپرها و کاپوت موتور برای این خودرو متعادل و بدون زیاده روی معمول در خودروهای چینی می باشد. نمای عقب خودرو دارای شباهت هایی با کراس اوورهای ساخت پورشه و لینکلن دارد. فضای خالی میان چراغ ها و سپر به ذوق می زند و تقریبا ساده دیده می شود.
در پایین ادوات پلاستیک سیاه رنگی برای سپر مشاهده می شود که جایگاه مناسبی برای پلاک پیش بینی شده است. بی وای دی تانگ مشابه سایر کراس اوورهای مدرن دنیا به بال عقب و آنتن کوسه ای و رینگ های ۱۸-۲۰ اینچی مجهز می باشد. در مجموع طراحی این خودرو مدرن و مجذوب کننده است.
طراحی داخلی
در این بخش به بررسی طراحی داخلی بی وای دی تانگ می پردازیم. کابین این خودرو نیز با تغییرات انقلابی همراه شده و کاملا جدید می باشد. البته خیلی ساده و بدون تزئینات خاصی به نظر می رسد. تنها چند کلید فیزیکی را مشاهده می کنید زیرا طراحان تانگ، یک نمایشگر ۱۲.۸ اینچی مدل تبلت را جدا از سطح داشبورد در وسط آن نصب نموده اند که تا حدودی نگاه ها را معطوف خود می کند. و راننده از طریق آن بر همه چیز کنترل دارد.
این نمایشگر، قابلیت چرخیدن ۹۰ درجه ای داشته و می توان آن را به طور افقی و عمودی نیز تنظیم نمود. روبروی سرنشین کنار راننده المان خاصی مشاهده نمی شود و خروجی هوای باریک و عموی دیده می شود.
حتی خروجی های اصلی هوا در وسط داشبورد نیز خیلی پایین و نزدیک دسته دنده می باشند. نسخه های آپشنال این خودرو با چرم قهوه ای تولید می شوند. در بی وای دی تانگ قسمتی از فرمان و تودوزی ها چرمی است. در ضمن خودرو فضای خیلی خوبی برای سرنشینان ردیف دوم و افراد قد بلند ایجاد می کند.
این خودرو مدل سه ردیفه نیز تولید می شود. فضای صندوق بار آن دارای ظرفیت استاندارد ۹۴۰ لیتر است که با خواباندن صندلی های عقب به ۱.۶۵۵ لیتر خواهد رسید.
مشخصات فنی
بررسی ها حاکی از آن است نسخه بنزینی بی وای دی تانگ، چه در نسل اول و چه در نسل دوم از نظر حجم تغییری نداشته ولی در نسخه دوم ، بهبود یافته و خروجی بسیار بهتری نسبت به پیش دارد. مدل بنزینی این خودرو به پیشرانه توربو شارژ با توان ۲۰۲ اسب بخار و گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر مجهز می باشد.
تخمین زده شده با وزن خالص ۱.۹۰۰ کیلوگرم این خودرو شتاب صفر تا صد ۱۰ ثانیه داشته باشد و متوسط مصرف سوخت آن ۱۱-۱۲ کیلومتر در صد کیلومتر گردد. برعکس نسخه دو موتور تمام برقی، بی وای دی تانگ بنزینی تنها با سیستم عامل دیفرانسیل جلو تولید می شود. گیربکس شش سرعته اتومات نیز به طور استاندارد وجود دارد. در ضمن ترمزهای عقب و جلو دیسکی خنک شونده می باشند.
امکانات رفاهی و قیمت احتمالی خودرو
از این که خودرو بی وای دی تانگ با چه امکانات و تجهیزاتی به کشورمان ارائه می شود جزئیات دقیقی وجود ندارد. اما باید اشاره داشت این کراس اوور در بازارهای بیرون از چین با امکانات متنوع و تقریبا کامل ارائه می شود.
سقف پانورامیک، تایرهایی با پهنای ۲۴۵ میلی متر، رینگ های ۲۰ اینچی آلومینیومی، فرمان برقی، تنظیمات برقی برای صندلی های جلو با سه حافظه، گرمکن و سرد کن برای صندلی راننده، کروز کنترل، ترمز پارک دکمه ای، نمایشگر لمسی، دوربین پارک ۳۶۰ درجه، دوربین ضبط وقایع مقابل خودرو با حافظه ۳۲ گیگابایت، تهویه مطبوع دوگانه اتومات، دوربین زیر آینه بغل، برف پاک کن مجهز به سنسور نور، دو عدد ایربگ برای سرنشینان جلو و دو ایربگ پرده ای در طرفین کابین، سیستم هشدار خروج از خط، سیستم اتوهلد (حفظ خودرو در شیب) سیستم کنترل پایداری الکتریکی، سیستم رادار عقب ،سیستم صوتی با ۹ بلندگو به همراه رابط بلوتوث و امکان برقراری تماس تلفنی و … از امکانات این خودرو در نسخه آپشنال می باشند.
در مورد قیمت احتمالی بی وای دی تانگ همانطور که پیشتر اشاره شد این خودرو فراتر از خودروهای اقتصادی بازار چین به حساب می آید و بالطبع در نسخه بنزینی ارزان تر از نسخه های برقی و پلاگین خواهد بود.
بیشتر بدانید:
طرفداران بی وای دی به خوبی اطلاع دارند که نام این شرکت از سال ۲۰۱۵ تاکنون، در فهرست پر فروش ترین شرکت های دنیا بوده که خودروهای انرژی جدید یا انرژی نو تولید می کنند. با این پشتوانه یقینا بی وای دی برای نسل دوم تانگ نیز پیشرانه پاک در نظر خواهد گرفت.
بررسی ها نشان می دهد بی وای دی برای نسل جدید تانگ، علیرغم موتور بنزینی، دو پیشرانه مختلف دیگر نیز لحاظ داشته که یکی کاملا برقی و تانگ ای وی نام دارد و دیگری از نوع پلاگین هیبریدی می باشد که به اسم تانگ DM به بازار خودرو روانه شده است. این خودرو ظاهری متفاوت تر از تانگ بنزینی دارد. به طور مثال ورودی هوا در دو طرف سپر جلویی آن بزرگتر شده و سپر عقب آن هم تغییر یافته است و ضمنا ستون سی خودرو هم به رنگ مشکی درآمده است.
در کابین تانگ دی ام نیز فقط دو تغییر مهم دیده می شود. یکی عوض شدن اهرم دنده و دیگری دیجیتالی شدن پنل کیلومتر شمار که به لطف نمایشگر ۱۲.۳ اینچی به وجود آمده است. با توجه به بررسی ها می توان گفت بی وای دی تانگ از جنبه های مختلف یکی از خودروهای برتر تولید چین در سال های اخیر می باشد.
منبع : آرگا