دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

ابتلا به یبوست بعد از سزارین و نحوه درمان آن

  • سحر هودانلویی
  • ۹ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

طبیعی است که عمل سزارین به مانند هر جراحی دیگر بر روی بدن عوارضی قائل می باشد که یبوست یکی از آن ها است. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا با روش های درمان یبوست بعد از سزارین و علت آن آشنا شوید.

یبوست بعد از سزارین در بین خانم هایی که به تازگی فارغ شده اند، امری رایج است و می توان آمار آن را چیزی در حدود ۲۰ درصد از زنان زائو در نظر گرفت. گفتنی می باشد که این اختلال در بین این دسته از خانم ها به دلیل کاهش فعالیت در طی روز می باشد و همچنین مصرف برخی از داروها در این دوران می تواند تاثیر خود را برای یبوست ایفا نماید.

روش های درمان یبوست بعد از سزارین

آشنایی با علت و روش درمان یبوست بعد از سزارین

این طبیعی است که با گذشت یک دوره به نسبت طولانی و سخت بارداری و برخورداری از رژیم غذایی منحصر در این دوره بتواند مزاج شما را به طور کلی تحت تاثیر قرار داده و در نهایت دفع ادرار را با مشکلاتی همراه کند. استفاده از یک برنامه غذایی مناسب در بعد از زایمان که غنی از فیبر است، می تواند پس از ۳ الی ۴ روز  مصرف این نوع یبوست ها را درمان کند.

معرفی علت ابتلا به آن

به طور کلی بروز این نوع یبوست ها به دو عامل خارجی و داخلی بستگی دارد که در ادامه آن ها را شرح داده ایم.

عوامل داخلی:

برخی از موارد داخلی و اتفاقاتی که در عملکرد های داخلی بدن اتفاق می افتد، می تواند به بروز یبوست و مشکلاتی در دفع ادرار منجر شود.

  • این می تواند به علت ابتلای اسهال در بارداری و یا در ابتدای زایمان ها باشد.
  • به دلیل آنکه حرکات روده در طی زایمان بسیار کمتر می شود، امکان بروز یبوست را هم به مراتب افزایش می دهد.
  • با مصرف ویتامین در بارداری و دوران شیردهی امکان ابتلا به این نوع یبوست به مراتب وجود دارد.
  • برخورداری از ترس و اضطراب که برخی از خانم ها به علت زایمان دارند، می تواند حرکات مدفوع را در روده با مشکل مواجه کند.
  • همچنین به علت ترشح سطح بالایی از هورمون پروژسترون در بدن خانم ها و در دوران بارداری می تواند به بروز یبوست منجر شود.

علل ابتلا به یبوست بعد از سزارین چیست؟

عوامل خارجی

عوامل خارجی مرتبط با این شرایط نیز به شرح زیر می باشد.

  • به طور کلی بخیه های بزرگ و کبودی هایی که بر اثر زایمان برای خانم ها رخ می دهد، می تواند دفع ادرار و نشستن در توالت را برای آن ها به امری سخت و دشوار تبدیل کند. همچنین برخی از خانم ها از ترس باز شدن بخیه ها بر اثر نشستن به یبوست بعد از زایمان به مراتب بیشتر از دیگر افراد مبتلا می شوند.
  • همچنین پزشکان برای باز کردن رحم از ابزاری به نام فورسپس استفاده می کنند که آن سبب کند تر شدن حرکت های روده به علت فشار های وارده توسط نوزاد به بدن مادر می باشد.
  • همچنین استفاده از برخی مسکن ها برای کاهش درد بعد از زایمان به مانند پتیدین می توان حرکات روده را کمتر کرده و در نهایت برای بروز یبوست شرایط را فراهم آورد.

روش های درمان این اختلال

طی آمار به دست رسیده از ایالات متحده آمریکا چیزی در حدود ۳۰ درصد از نوزادان با عمل سزارین به دنیا می آیند. در این شرایط مراقبت از نوزاد خیلی سخت تر است و این به دلیل آن است که هنوز مادر از نظر جسمی و یا حتی روحی بهبود پیدا نکرده است. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا روش های مواجه با این نوع سزارین ها را به خوبی مطالعه کرده و در زندگی رعایت کنید.

  • پیاده روی

تا اندازه ای که می توانید باید در خانه و یا حتی فضای باز ساعتی را برای پیاده روی در طی روز اختصاص دهید. با گذشت زمان مدت آن را افزایش داده و در این رابطه گفتنی می باشد که فعالیت ورزشی سبک به مانند پیاده روی به مراتب می تواند گاز معده و نفخ را درمان نماید.

تاثیر آب خوردن در رفع یبوست بعد از سزارین

  • مصرف مایعات

پیشنهاد می کنیم که در طی روز برای درمان این نوع یبوست ها یک لیوان آب گرم به همراه آبلیموی تازه بنوشید. همچنین مصرف دمنوش هایی به مانند بابونه، رازیانه نیز بسیار تاثیر گذار است. رازیانه در بارداری ممنوع است اما در طول شیردهی می تواند به افزایش شیر مادر کمک کرده و به مراتب گاز معده و نفخ را از بین ببرد.

از این رو در طول روز و شب اگر عادت به بیدار شدن دارید، آب ولرم بنوشید.

  • مصرف آلو خشک

گفتنی است که با مصرف آلو خشک می توانید یبوست را به طور کلی درمان کنید. از این رو آن را به همراه صبحانه میل کرده و یا در طی روز به عنوان خوراکی میل نمایید.

  • خوراکی های غنی از فیبر

طبیعی است که با مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر می توانید ادرار را برای دفع آماده و حجیم نمایید. این مواد غذایی شامل انواعی از میوه های دارای فیبر، سبزیجات سبز برگ، غلات سبوس دار و نان ها می باشد.

  • خوراکی های سرشار از آهن

توجه داشته باشید که با مصرف مکمل های آهن امکان تشدید یبوست در این دوران بسیار وجود دارد، اما با مصرف خوراکی های دارای آهن به مانند گوشت مرغ، گوشت های قرمز، حبوباتی به مانند لوبیا و سبزیجات برگ تیره می توانید به درمان این اختلال بپردزاید.

تاثیر استراحت کافی در رفع یبوست بعد از سزارین

  • استراحت کافی

همچنین برای بازیابی انرژی بعد از سزارین به اندازه استراحت کنید و از انجام کار های اضافی در منزل بپردازید.

  • رفع استرس و اضطراب

همانطور که در ابتدا مطالعه کردید، استرس و اضطراب از عامل های درونی برای ابتلا به آن بر شمار می آید. از این رو برای رفع یبوست های بعد از عمل سزارین هم که شده است، آرامش خود را حفظ کرده و در طول روز به انجام مدیتیشن و نفس کشیدن های عمیق بپردازید.

  • کافئین ها

و در آخر گفتنی می باشد که مصرف قهوه و نوشیدنی های کافئین دار برای افرادی مناسب است که از نظر دفع ادرار مشکلی ندارند، از این رو برای درمان این عارضه و در طول دوران شیردهی، این نوع نوشیدنی ها را تا حد امکان میل نکنید.

سخن پایانی

در مقایسه با زایمان طبیعی و سزارین گفتنی می باشد که روند بهبودی و درمان در سزارین بسیار سخت تر از عمل طبیعی است. از این رو امکان بروز عوارض به مانند انجام هر عمل جراحی دیگر بر روی بدن به مراتب بسیار وجود دارد.

روش های مقابله با یبوست بعد از سزارین

ابتلا به یبوست بعد از زایمان امری است که بسیاری از خانم ها پس از انجام عمل سزارین تجربه می کنند. پس از انجام عمل بسیاری از پرستاران و پرسنل پزشکی از مادر می خواهند که مدتی را برای قدم زدن و پیاده روی اختصاص دهد که آن برای جلوگیری از لخته شدن خون و بروز یبوست تاثیر به سزایی قائل می باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *