دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

دلایلی که منجر به توقف رشد پاجوش می شوند؟

  • ملیحه بال افکن
  • ۳ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

در واقع توقف رشد پاجوش ها مشکلی است که م تواند در روند نگهداری گیاهان رخ دهد و با این حال در این مقاله سعی داریم به بیان علل مهم در بروز آن و حتی اصول رفع این مشکل نیز بپردازیم با ما همراه باشید.

به طور کلی پاجوش و تقسیم بوته از روش مناسب برای تکثیر گیاهان مختلف به ویژه تکثیر سانسوریا خواهد بود به گونه ای که اگر روند رشد پاجوش ها با توقف مواجه شود گیاه ماهیت و دو رنگ خود را از دست خواهد داد. به همین خاطر افزایش سرعت رشد پاجوش ها را می توان برای تکثیر گیاه بسیار مهم دانست.

آشنایی با دلایل توقف رشد پاجوش ها

همانطور که می دانید یکی از بهترین تجربه های افرادی که به نگهداری گیاهان می پردازند دیدن برگ های تازه و یا پاجوش های کوچک آن ها است. امروزه بسیاری از گیاهان با برگ های جدید خود را نشان می دهند و برخی دیگر مانند سانسوریا به تولید مثل می پردازند و همنوعان کوچکی را از کنار خود تولید می کنند.

علل اصلی توقف رشد پاجوش ها

به صراحت می توان گفت که این پاجوش های کوچک می توانند بهترین و سریع ترین راهکار برای تکثیر گیاهان باشند و به همین خاطر ازدیاد آن ها برای باغبانان و یا پرورش دهندگان گیاهان آپارتمانی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. با وجود اینکه قلمه زنی برگ های گیاه نیز روش خوبی برای تکثیر محسوب می شود تنها کاری که می توان از طریق آن نوار های زرد رنگ برگ یک سانسوریا ابلق را حفظ کرد تکثیر آن از طریق پاجوش ها خواهد بود.

علاوه بر تکثیر رشد یک پاجوش از یک گیاه نیز نشان از سلامتی و شرایط نگهداری آن خواهد بود. سانسوریا را می توان در نگاه اول برگ های نیزه ای مانند و یا شمشیری دانست که همیشه سبز هستند و اغلب به صورت دو رنگ نیز دیده می شوند. این گیاه رشد بسیار آرامی دارد و عمدتا به خاطر ویژگی حساس بودن گیاه خواهد بود.

معمولا حساس بودن گیاه سانسوریا باعث می شود تا فرد پس از مشاهده هر گونه تغییرات در این گیاه به دنبال دلایل رشد نکردن و اضافه نشدن پاجوش هایش باشد که در این مواقع بایستی به دنبال یافتن علل شایع آن باشید. توجه داشته باشید که در واقع سانسوریا یکی از گیاهانی است که پاجوش های زیبای تولید می کند و می تواند در یک دوره یک ساله یک گلدان را کاملا پر کند.

نشانه های توقف رشد سانسوریا

همانطور که می دانید زیبایی یک گلدان تنها به خاطر پر بودن گیاه درون آن است و بنابراین هرچه تعداد پاجوش های گیاهتان بیشتر باشد گلدان نیز جذاب تر به نظر می رسد. در این میان یکی از مشکلاتی که در مورد این گیاه وجود دارد این است که با وجود سلامت گیاه مادر امکان دارد تا مدت ها از دیدن پاجوش های کوچک و زیبا محروم باشید.

در ادامه سعی کرده ایم تا مهم ترین و حائز اهمیت ترین علل در توقف رشد پاجوش های گیاه را بیان نماییم.

آبیاری نامنظم از علل توقف رشد پاجوش ها:

توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین موارد در مورد گیاه سانسوریا رعایت نکردن میزان دقیق و فواصل مناسب در روند آبیاری است. زیرا این گیاه نسبت به آبیاری حساسیت فوق العاده ای دارد و در برخی مواقع که پاجوش می زند ممکن است به خاطر آبیاری نادرست و بد موقع آن را از دست بدهد.

به همین خاطر توصیه می شود که گیاهتان را بیش از حد آبیاری نکنید و پس از خشک شدن کامل خاک مجددا اقدام به آبیاری نمایید. با این کار علاوه بر سلامت گیاه شاهد پاجوش های کوچک و فراوان گیاهتان نیز خواهید بود.

چگونگی آسیب دیدن پاجوش ها

نور بیش از حد:

با وجود اینکه سانسوریا مقاومت بسیار خوبی در برابر کم نوری دارد اما مقاومت در نور کم به این معنا است که می تواند در این حجم از نور نیز زنده بماند و در این مواقع نباید انتظار رشد زیاد و یا پاجوش های فراوان از گیاهتان را داشته باشید.

به طور کلی در صورتی که فضای نگهداری گیاهتان نور کمی داشته باشد رشد پاجوش های آن کم و یا متوقف خواهد شد و نمی تواند پاجوش های جدیدی تولید کند. همچنین که نور مستقیم و زیاد خورشید باعث سوخته شدن برگ ها و در نهایت از بین رفتن گیاهتان می شود بنابراین توصیه می شود سانسوریای خود را در پشت پنجره های نور گیر قرار دهید تا علاوه بر داشتن رشد مناسب پاجوش های جدیدی نیز تولید کند.

سایز نامناسب گلدان:

گاهی اوقات ممکن است گیاه در یک گلدان بسیار بزرگ قرار داشته باشد و شما منتظر رشد سریع و بهتر گیاهتان باشید تا پاجوش های زیادی تولید کند اما رد این مواقع باید بدانید که گلدان بزرگ باعث می شود که گیاه ابتدا تمام انرژی و وقت خود را برای ریشه گستراندن در داخل فضای بزرگ گلدان بکند و رشد خود را متوقف نماید. پس از گذشت مدتی که ریشه در تمام جای گلدان پر شود شروع به ادامه رشد خود خواهد کرد.

اصول مراقبت از پاجوش ها

به همین خاطر باور اشتباهی است که هر چه گلدان بزرگ تر شود رشد گیاه نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین بهتر است سانسوریای خود را در یک گلدان نسبتا کوچک تر قرار دهید تا ریشه ها با سرعت بیشتری درون آن پراکنده شوند و در نهایت انرژی گیاه به جای ریشه زایی صرف تولید پاجوش های جدید شود.

عدم دمای کافی:

یکی از عوامل موثر در توقف رشد پاجوش ها دمای نامتعادل است. توصیه می شود که در روز های گرم تابستان گیاهتان را از نزدیک پنجره کمی دور کنید زیرا رشد گیاه در دماهای بالاتر از ۲۵ درجه سانتی گراد متوقف شده و پاجوش نخواهد زد.

در دماهای پایین تر نیز به همین شکل است و پایین تر از ۱۸ درجه سانتی گراد برای این گیاه به معنی توقف در رشد است و پایین تر ۱۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن آن خواهد شد.

تغذیه نامناسب:

سانسوریا زمانی که خیالش از بابت پر شدن و قوی شدن ریشه ها مطمئن شود شروع به تولید پاجوش ها خواهد کرد. پس بهتر است با استفاده از تقویت کننده ها این عمل را سرعت ببخشید. در این مواقع عنصر فسفر برای رشد ریشه ها مناسب است و در بسیاری از کودها یافت خواهد شد. کود های N-P-K حاوی مقدار زیادی فسفات هستند و می توانید از آن ها برای تولید ریشه گیاهان استفاده نمایید.

علل از بین رفتن پاجوش های گیاه

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب ساختار خاک گیاهان و روش های رفع آلودگی خاک نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *