آی کیو میزان ضریب هوشی افراد را مشخص می کند. ضریب هوشی هر فرد نشان دهنده سبک زندگی و عادت های او می باشد. بررسی ها نشان داده که سبک زندگی فرد می تواند با ضریب هوشی او ارتباط زیادی داشته باشد. افرادی که سبک زندگی سالمی دارند، و فعالیت های ورزشی بیشتری انجام می دهند، اغلب دارای ضریب هوشی بالاتری هستند. بنابراین می توان گفت یکی از عوامل کاهش آی کیو در افراد سبک زندگی ناسالم و عادت های غلط خواهد بود.
عوامل کاهش آی کیو
برای اینکه هوش نسبی افراد را بشناسیم و به میزان آن ها پی ببریم، باید از معیار آی کیو استفاده کنیم. در واقع آی کیو نشان دهنده توانایی های فرد می باشد. توانایی مقابله فرد با موقعیت ها مختلف نیز نشات گرفته از همین هوش خواهد بود. برای سنجش آی کیو از اعداد نیز استفاده می کنیم. تحقیقات و بررسی ها نشان می دهد که میزان ضریب هوشی افراد در سال های اخیر نیز کاهش زیادی داشته است. شما می توانید با آزمون تست هوش جدید میزان بهره هوشی خود را بسنجید.
چه عاداتی باعث کاهش آی کیو می شود؟
عادت های نادرستی که در زندگی داریم، موجب شده تا کارایی ذهن ما کمتر شود و افت زیادی داشته باشد. شرایط زندگی از یک سو و از سوی دیگر نیز تغذیه موجب شده تا فرد کمتر از هوش خود استفاده کند. این دسته از عادت ها موجب شده تا فرد ضریب هوشی کمتری داشته باشد.
۱- استرس:
یکی از عوامل کاهش دهنده ضریب هوشی در فرد استرس و اضطراب می باشد. همه ما در طول روز با بحران های مختلفی رو به رو می شویم که می توانند زمینه ساز استرس زیادی باشند. مشکلات مالی، تحصیلی، خانوادگی و … موجب شده تا زندگی های امروزی با حجم بالایی از استرس همراه باشد. تحقیقات نشان می دهد، افرادی که در معرض استرس زیاد هستند، بیشتر به آلزایمر و مشکلات هوشی دچار می شوند.
۲- مصرف شیرینی:
شکر می تواند آسیب های زیادی را به سلول های مغز وارد کند. شما با داشتن رژیم غذایی بدون شیرینی می توانید سلامت بیشتری داشته باشید. افرادی که مصرف بالای شیرینی دارند، توانایی شناختی مغز آن ها نیز کاهش یافته و به مرور زمان بیشتر در معرض آلزایمر و فراموشی هستند. از سویی مصرف شیرینی می تواند موجب چاقی شود، و چاقی نیز به خودی خود از عوامل دیگر کاهش آی کیو هستند.
۳- دود سیگار:
مصرف سیگار نیز می تواند عواقب ناگواری برای فرد داشته باشد. سیگار کشیدن می تواند مقدار مونواکسیدکربن بدن را بالا ببرد. مونواکسیدکربن جایگزین خوبی برای اکسیژن خواهد بود و می تواند برای ادامه حیات شما ضروری باشد. این افراد بیشتر در معرض آسیب های رگی و مغزی نیز قرار می گیرند. همچنین به مرور زمان سلول های مغزی این افراد مختل خواهد شد.
۴- انجام چند کار:
انجام دادن همزمان چند کار با یکدیگر می تواند به مرور زمان به زوال عقلی منجر شود. همانطور که می دانید، مغز انسان تمرکز کافی بر روی انجام چند کار ندارد. به همین دلیل مغز به مرور زمان دچار آسیب های شناختی می شود. در این شرایط فرد سوخت ذهنی بیشتری را مصرف می کند و قدرت خلاقیت را از دست خواهد داد.
۵- شغل شبانه:
یکی از عادت های نادرست در زندگی فرد که موجب می شود، به زوال عقلی دچار شود، داشتن شغل شبانه است. در واقع اختلالی که در ریتم شبانه رخ می دهد، موجب کاهش کارایی هیپوکامپ فرد می شود. این موضوع برای افرادی که مدام دارای سفرهای هوایی نیز هستند، رخ می دهد. در ساعات پایانی شبانه کارایی مغز کمتر می شود و در این مواقع انجام دادن کارها می تواند انرژی بیشتری از مغز تخلیه کند.
۶- فعالیت در فضای مجازی:
فعالیت های مداوم در فضای مجازی نیز از دیگر عوامل کاهش آی کیو خواهد بود. پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر موجب شده تا انسان استفاده کمتری از ذهن داشته باشد و بیشتر فعالیت های روزمره خود را با استفاده از تکنولوژی انجام می دهد. تحقیقات نشان می دهد، جست و جوهای اینترنتی فرد نیز می تواند در حافظه او تاثیرگذار باشد.
۷- مصرف تنقلات:
این موضوع بیشتر برای کودکان رخ می دهد. اگر فرزند شما نیز بیش از حد تنقلات مصرف می کند، خوردن تنقلات می تواند مواد مغذی بدن را از بین ببرد و این تنقلات برای کودکان زیر سه سال نیز ضرر بیشتری دارد. خوراکی های فراوری شده، نیز به دلیل مواد نگهدارنده ای که دارند، می توانند ویتامین های بدن را از بین ببرند. شما با پرهیز از خوردن این مواد غذایی می توانید عملکرد شناختی خود را بالاتر ببرید.
- مصرف میوه بیش از حد
- خوردن بیش از حد تنقلات و چربی ها
- خوراکی های فراوری شده
- جویدن بیش از حد آدامس
- مصرف غذاهای چرب
- غذاهای منجمد شده و بیش از حد شور
- تماشای بیش از حد تلویزیون
آنچه درباره آی کیو باید بدانید:
همه ما دوست داریم میزان ضریب هوشی یا همان آی کیو خودمان را بدانیم. همانطور که می دانید، ضریب هوشی در پیشرفت های افراد می تواند نقش بسزایی داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد، افرادی که ضریب هوشی بالاتری دارند، اغلب خلاق تر بوده و موفقیت های بیشتری کسب می کنند. این افراد از روابط اجتماعی سازنده ای نیز برخوردار هستند. یکی دیگر از نکات جالب درباره این دسته از افراد این است که در میان آن ها خلافکاران و بزهکاران کمتری دیده می شود. اعتماد به نفس این دسته از افراد نیز بسیار بالا است.
سوالات هوش برای تست میزان آی کیو می تواند ضریب هوشی در این دسته از افراد را شناسایی کند. شما می توانید با مطالعه این سوالات و پاسخ دادن به آن ها میزان ضریب هوشی خود را شناسایی کنید. همانطور که اشاره شد، این افراد توانایی های بالایی در انجام کارها دارند و در بیشتر زمینه ها مهارت دارند.
از سویی هوش اجتماعی هنری در این دسته از افراد نیز بسیار بالا می باشد. همچنین شما با استفاده از تکنیک های افزایش هوش می توانید میزان بهره هوشی خود را بالاتر ببرد.
پس از مطالعه این مطلب به منظور کسب اطلاعات لازم در رابطه با آناتومی مغز انسان و ارتباط اندازه مغز با هوش می توانید کلیک نمایید.
منبع : آرگا