بیماری امفالوسل یکی از بیماری هایی می باشد که از هر ۴۰۰۰ جنین یک نفر به آن مبتلا می باشد. در ادامه شما را با تمامی آن چه که باید در رابطه با این بیماری بدانید آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با آگاهی بیش تر در مورد این بیماری از کودک خود مراقبت کنید.
بیماری امفالوسل و اطلاعاتی در مورد آن
جالب است بدانید که در هفته ششم تا دهم دوره بارداری روده های جنین شروع به رشد کردن می کنند و از شکم به داخل بند ناف منتقل خواهند شد. در هفته یازدهم بارداری روده های طویل وارد بدن جنین می شوند و به حالت عادی باز می گردند و اگر چنین اتفاقی رخ ندهد جنین دچار امفالوسل خواهد شد.
این مشکل ممکن است جزئی باشد و تنها مقدار کمی از روده ها در خارج از شکم بمانند و همچنین می تواند بسیار شدید باشد و بسیاری از اندام ها مانند کبد و اندام های دیگری که در شکم هستند خارج از شکم باقی بمانند. اگر این بیماری بسیار شدید باشد مشکلات دیگری برای جنین ایجاد می شود و حفره های شکمی او به اندازه کافی رشد نمی کنند و احتمال این که نوزاد شما به عفونت ها مبتلا باشد بسیار زیاد خواهد شد. با توجه به تحقیق هایی که انجام شده است از هر ۴۲۰۰ کودک یک جنین دچار این مشکل خواهد شد.
علت ایجاد بیماری
بسیاری از محققان اعتقاد دارند که این بیماری بر اثر هیچ گونه جهش ژنتیکی ایجاد نمی شود ولی اگر جنین شما به این مشکل دچار شوند احتمال این که بیماری های ژنتیکی دیگری را نیز بگیرند بسیار زیاد خواهد بود. عواملی که بر این بیماری تاثیرات بسیاری با خود به همراه دارد عبارتند از :
- وضعیت مادر و مشکلاتی که در محیط برایش رخ می دهد.
- خوردن و آشامیدن مادر
- داروهای دوران بارداری
عوامل خطر آفرین
یک سری از عواملی هستند که با استفاده از آن ها شما می توانید ایجاد این بیماری را تا حدودی افزایش دهید. این عوامل برای مادران باردار نیز خطر آفرین می باشد و حتی ممکن است به سقط جنین نیز ختم شود. این عوامل عبارتند از :
- الکل
- دخانیات به خصوص سیگار
- استفاده از داروهای افسردگی
- چاقی قبل از بارداری و حین بارداری
نحوه تشخیص
بیماری امفالوسل را می توانید قبل از زایمان و یا حجتی بعد از آن نیز تشخیص دهید. سه روش وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آن ها این بیماری را تشخیص داده و روش های درمانی آن را در پیش بگیرید.این روش ها شامل موارد زیر می باشند :
- آزمایشات غربالگری
- سونوگرافی
- MRI
- اکوکاردیوگرام
نکته : برخی از این جنین هایی که به این بیماری مبتلا هستند بعد از تولد نیز تشخیص داده نمی شوند اما بسیاری از آن ها هستند که این بیماری در آن ها بلافاصله بعد از تولد قابل مشاهده می باشد.
درمان امفالوسل
برای درمان این بیماری روش هایی وجود دارد که پزشک با توجه به عوامل بسیار زیادی که در این مشکل دخیل هستند ممکن است یکی از این راه های درمانی را برایتان انتخاب کند. عوامل تاثیر گذار بر روش های درمانی این بیماری عبارتند از :
- اندازه امفالوسل
- وجود نقص های دیگر
- سن حاملگی
نکته : معمولا این بیماری بلافاصله بعد از زایمان درمان می شود ولی اگر میزان آن بسیار شدید باشد باید جراحی های مرحله ای صورت بگیرد.
نحوه زایمان
بسیاری از افراد نگران زایمان خود برای این نوع جنین ها می باشند. لازم به ذکر است که اگر میزان این بیماری بسیار کم باشد قطعا زایمان طبیعی جواب می دهد ولی اگر میزان این بیماری به حدی باشد که کبد جنین را درگیر کند باید سزارین را انجام دهید.
منبع : آرگا