تصمیم گیری های به موقع همیشه می تواند در مسیر زندگی ما تاثیر داشته باشد. همه ما در شرایط تصمیم گیری قرار گرفته ایم. در این مواقع تردید موجب تزلزل ما شده و موجب شده تا از تصمیم گیری های درست دور شویم. برای اینکه در شرایط بحرانی و چالش انگیز تصمیم های به موقعی بگیریم، باید از پیش تمرین کنیم و اعتماد به نفس خود را بالاتر ببریم. در این بخش مهم ترین قوانین تصمیم گیری درست را بیان خواهیم کرد.
قوانین تصمیم گیری درست را بدانید
چگونه تصمیم های عقلانی بگیریم؟ این سوال ممکن است، ذهن شما را نیز درگیر کرده باشد. همانطور که می دانید، در شرایط چالش برانگیز ما در میان دو راهی قرار می گیریم. از این رو است که در زندگی تصمیم های درستی نمی توانیم بگیریم. برای اینکه بتوانید به تصمیم گیری های خودتان تکیه کنید، باید از پیش زمینه هایی را در خودتان ایجاد کنید. به عنوان مثال در مواقع ضروری به خودتان نه بگویید، تا جسارت و شهامت تصمیم گیری را داشته باشید.
ریسک پذیری:
افرادی در زمینه تصمیم گیری موفق هستند که توانایی ریسک پذیری داشته باشند. به عنوان مثال در پیدا کردن کار سعی کنید، به همه مصاحبه های کاری بروید، در این شرایط زمان زیادی را از دست نمی دهید، اما این امکان وجود دارد که در یکی از مصاحبه ها موفق شوید. مثالی دیگر در این زمینه ارائه دادن هر ایده ای می باشد. شما با دادن این ایده ها یا امتحان کردن آن ها چیزی را از دست نمی دهید، اما زمانی که یکی از این ایده ها با موفقیت به سرانجام برسد می توانید موفقیت بیشتری کسب کنید.
به خودتان نه بگویید:
قدرت نه گفت را از خودتان شروع کنید. این موضوع به ویژه در دوره بلوغ اهمیت زیادی دارد. در این مواقع شما درگیر احساسات هستید و زمانی که می توانید در مقابل آن ها ایستادگی کنید، شخصیتی متکی به خود از خودتان می سازید. برای اینکه توانایی تصمیم گیری داشته باشید، باید احساسات خود را سرکوب کنید و آن را تحت کنترل خودتان درآورید.
مهم ترین قوانین:
برای اینکه یک تصمیم گیری درست و اصولی داشته باشید، باید به برخی از نکات و قوانین توجه بیشتری داشته باشید. سعی کنید در گام اول تصمیم خود را به شکل واضح و کاملی بیان نمایید. در گام بعدی باید موانع و مشکلاتی که در سر راه شما قرار دارند، شناسایی کنید و با آن ها از همان ابتدا رو به رو شوید. از دیگر قوانین در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- مقایسه کردن دو گزینه تصمیم گیری
- پیش از تصمیم گیری ها اطلاعات دقیق داشته باشید.
- ارزش های مهم را شناسایی کنید. ارزش ها را بر حسب اولویت ها طبقه بندی نمایید.
- به دیگران اجازه دخالت ندهید.
اصول تصمیم گیری شامل عوامل مختلفی می باشند. توجه کردن به این اصول بسیار کاربردی بوده و اهمیت زیادی در به ثمر نشستن آن دارد. اما برخی از افراد دچار ترس از تصمیم گیری هستند که در لینک در این باره توضیح داده شده است که چطور بر ترس از تصمیم گیری غلبه کنیم.
منبع : آرگا