این موزه یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی و مکان های دیدنی برلین می باشد. این موزه که با برخورداری از جالب ترین سازه های خود می تواند مورد توجه شما قرار بگیرد که به واقعه هولوکاست دیدی متفاوت خواهد داشت. این موزه که توسط معماری لهستانی با نام دانیل لیبسکیند ساخته شده است، از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار می باشد. کشمکش های زیادی که درباره ساخت موزه یهود برلین وجود داشته است، موجب شده تا کارشناسان زیادی بر روی ساخت این بنا نظر بدهند.
معرفی موزه یهود برلین
گفتگوهای متعدد کارشناسان بر روی این پروژه نشان داده است که این موزه اهمیت زیادی دارد. در نتیجه این مذاکرات در سال ۱۹۸۸ دانیل لیبسکیند موفق شد تا در این مسابقات برنده شود. او یک معمار برجسته لهستانی بود که برای ساخت این بنا برنامه ها و تلاش های زیادی داشت. ساخت بخش الحاقی این موزه از مهم ترین بخش های ساخت موزه به شمار می آید.
این موزه در سال ۲۰۰۱ در مقابل دید عموم قرار گرفت. این موزه به خودی خود نشان دهنده بخش مهمی از تاریخ، سیاست، فرهنگ و جامعه بوده است. در آن دوران این موزه بخش مهمی از فرهنگ و زندگی اجتماعی یهودیان سده ۴ میلادی را در آلمان به تصویر می کشید. در واقع برای اولین بار انعکاس هولوکاست در آلمان به چشم می خورد. این موزه بعد از جنگ جهانی دوم به صراحت موضوع هولوکاست را بررسی نموده است.
طراحی موزه:
موزه یهود برلین از طراحی ویژه ای برای بازدیدکنندگان برخوردار می باشد. در این موزه می توانید به نشانه های بارزی از زندگی یهودیان توجه نمایید. بخش هایی از این بنا که دارای زاویه هندسی بوده از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. ساختمان جدید و الحاقی در این بنا تضاد کاملی با ساختمان قدیمی آن دارد. تضادهایی که در این بنا مشاهده می کنید، نشان دهنده صلح، ظلم، جنگ و … می باشد.
ستاره داوود که ستاره ای با جنبه های مکمل می باشد، بخش دیگری از این بنا است. مثلثی که بر بالای این بنا دیده می شود، به عنوان نماد آتش شناخته شده است. در عین حال این مثلث نماد انسانی محسوب می شود. جالب است بدانید مثلث سربالایی نشان دهنده کائنات فعال و در جهت زمین منفعل است. مثلثی که رو به پایین است، نشان دهنده آسمان منفعل می باشد. مهم ترین نمادهایی که در این موزه دیده می شوند، نشان دهنده چرخه فاجعه باری هستند. این بنا از شگفتی های منحصر به فردی برای بازدیدکنندگان برخوردار است.
طراح این موزه در ساخت این بنا سه مسیر را طراحی نموده است. این مسیرها دارای سه مفهوم بوده که نشان دهنده ویرانی، سرگردانی و وجود می باشند. این سه مفهوم به طور جد با زندگی یهودیان گره خورده است. با ورود به این موزه حس غربی به شما دست می دهد. مفاهیمی که در این فضا به کار رفته اند، اهمیت زیادی دارند و همانطور که گفته شد، با زندگی یهودی گره خورده اند. پنجره های متعددی که در این فضا تعبیه شده اند، از یک سو و از سوی دیگر باغ تبعید در این بنا بسیار جلب توجه می کنند.
برای آشنایی با دیگر مکان های دیدنی هامبورگ و دیدنی های هیدلبرگ از شهرهای آلمان می توانید کلیک نمایید.
منبع : آرگا