دسته ها
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

ترس از طرد شدن و نحوه مقابله و نوع درمان این اختلال

  • سحر هودانلویی
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

تنهایی و رها شدن از سوی اطرافیان برای هیچ فردی خوشایند نیست اما باید توجه داشته که این احساس در صورت گسترش می تواند سبب بروز برخی اختلالات روانی در فرد گردد. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا علاوه بر علت بروز ترس از طرد شدن با روش های درمان آن نیز آشنا شوید.

به طور کلی ترس از طرد شدن از انواع ترس های قوی به شمار می آید که به طور معمول تاثیرات گسترده ای بر روی کیفیت زندگی باقی می گذارد. اکثر افراد وقتی خود را در موقعیت هایی تصور می کنند که ممکن است طرد شوند، استرس و اضطراب غیر قابل تحملی را تجربه می کنند که از این رو چنین احساساتی سبب ناتوانی و سرگردانی در انجام امور می شود.

ترس از طرد شدن چگونه است؟

ترس از طرد شدن به چه معناست؟

این در حالی است که همه افراد این احساس را تجربه نمی کنند، ولی ترس از رها شدن بر روی توانایی و به موفقیت رسیدن آن ها در تمامی جوانب شخصی و حرفه ای تاثیر گذار است. در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا به خوبی با علائم و علت این اختلال آشنا شوند.

معرفی علائم آن

کسانی که در اکثر مواقع احساس طرد شدن را دارند،خود را نیز از دیگر افراد به مرور زمان دور می کنند. در برخی از مواقع این دسته از افراد چنین فکر می کنند که با گرفتن تاییدیه از دیگران به آرامش خواهند رسید، اما با کمال تاسف گفتنی می باشد که همچنان احساس خلا و تنهایی را خواهند داشت.

گفتنی است که اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد به مرور زمان می تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد. همچنین اگر این آن ادامه داشته باشد، می تواند، استرس و اضطراب بیش از حدی را که در نهایت باعث فرسودگی و افسردگی می گردد را به افراد منتقل کند. این افراد با گذشت زمان به چیز خاصی علاقه پیدا نمی کنند و رابطه خود را با دیگران نیز کمرنگ تر خواهند کرد.

  • همه تقصیرات را به گردن می گیرند

یکی از رفتارهایی که هر بعد از طرد شدن آن را با خود تکرار می کند، به گردن گرفتن همه تقصیرات است. در واقع این افراد همه چیز را به گردن خود می گیرند و خود را مسبب هر اتفاقی می دانند. به طور معمول نیز با گذشت زمان فرد با کاهش اعتماد به نفس روبرو خواهد شد و به دیگر مشکلات متعددی برخورد می نماید.

علل ابتلا به ترس از رها شدن

  • از تفکرات مثبتی برخوردار نیست

هنگامی که یک فرد به ترس از طرد شدن مبتلا می شود، دیگر اختلالاتی را به مانند عدم تصمیم گیری صحیح تجربه می نماید و این می تواند به مانند زمانی باشد که فرد به مشکلات جسمی شده و در نهایت قدرت تصمیم گیری از آن ها سلب می گردد.

در این شرایط او برای مدتی به نسبت طولانی خود را از دیگران دور نگه خواهد داشت و فکر می کند که تنها راه رسیدن به این آرامش، چنین است.

در این شرایط آن ها می‌توانند از افراد مورد اطمینان و سالم کمک بگیرند تا در نهایت روند نرمال خود را طی نمایند.

  • ایجاد رفتارهایی توام با خشم و پرخاشگری

یکی از واکنش های رایج پس از طرد شدن یا رها شدن، بروز خشم و پرخاشگری می باشد. فرد شاید متوجه این واکنش ها نشود اما دیگران به خوبی آن را تشخیص داده و تجربه می نمایند. در حالتی دیگر نیز این واکنش های می تواند برای دیگر افراد نیز عواقبی به همراه داشته باشد.

  • برخورداری از احساس بدبینی نسبت به همه افراد

هنگامی که فرد یک بار احساس رها شدگی را تجربه نمای، برای همیشه آن را در ذهن خود نگه داشته و مرور می نماید. به طور کلی ماندگار شدن این اتفاقات سبب ربط پیدا کردن هر چیزی به یکدیگر می شود به طوری که نسبت به اطرافیان احساس خوبی نخواهید داشت.

این در حالی است که احساسات به گونه ای پیشرفت خواهند کرد که احساس بدبینی را در افراد بیش از حد افزایش داده و در چنین شرایطی مدام فکر می کند که افراد در پی آسیب رساندن به او هستند.

همچنین باید توجه داشت که بروز علل های ناشی از طرد شدگی مختلف هستند. اما موارد گفته شده به طور کلی در همه افراد یکسان نیست و در اغلب موارد آن ها چنین احساسات را با گذشت رها شدن نیز تجربه خواهند کرد.

روش های درمان ترس از طرد شدن

تاثیر گذاری آن بر کیفیت زندگی

اگرچه همه افراد ترس از طرد شدن را به یک شکل تجربه نمی کنند، اما این ترس بر توانایی موفقیت در طیف وسیعی از موقعیت های شخصی و حرفه ای تاثیر گذار است.

  • مصاحبه های شغلی

ترس از طرد شدن می تواند منجر به علائم فیزیکی شود که گاهی اوقات می تواند به عنوان عدم اعتماد به نفس تعبیر شود. اعتماد به نفس و اقتدار در بسیاری از موقعیت ها امری حیاتی است و کسانی که این ترس را تجربه می کنند، اغلب افرادی ضعیف و ناتوان هستند. اگر ترس از رد شدن دارید، ممکن است در مذاکره قراردادهای مربوط به کار نیز مشکل داشته باشید و از حقوق و مزایای ارزشمندی بگذرید.

  • معاملات تجاری

در بسیاری از موقعیت ها، نیاز به تحت تاثیر قرار دادن پس از دستیابی به کار تمام نمی شود. سرگرم کردن مشتریان، مذاکره در مورد معاملات، فروش محصولات و جذب سرمایه گذار از اجزای کلیدی بسیاری از مشاغل به شمار می آیند.

  • ملاقات با افراد جدید

انسان ها موجودات اجتماعی هستند و از ما انتظار می رود که در ملاء عام از اصول اجتماعی پیروی کنیم. اگر ترس از طرد شدن دارید، ممکن است احساس کنید که نمی توانید با غریبه ها یا حتی دوستان دوستان ارتباط برقرار کنید. توجه داشته باشید که تمایل به نگه داشتن خود به طور بالقوه می تواند شما را از ایجاد ارتباط پایدار با دیگران تا حد قابل توجهی باز دارد.

آشنایی با انواع ترس از طرد شدن

  • دوستی

قرارهای اول می تواند دلهره آور باشد، اما کسانی که این ترس را دارند ممکن است اضطراب قابل توجهی را تجربه کنند. به جای تمرکز بر شناخت طرف مقابل و تصمیم گیری در مورد اینکه آیا دوست دارید قرار دومی داشته باشید، ممکن است تمام وقت خود را صرف این نگرانی کنید که آیا آن شخص شما را دوست دارد یا خیر. مشکل در صحبت کردن، نگرانی وسواسی در مورد ظاهر خود، ناتوانی در غذا خوردن، و رفتار عصبی به وضوح می تواند از علائم شایع آن به شمار آید.

  • ازدواج

زندگی زناشویی شامل یک سری مذاکرات و سازش های بی پایان است. مهم نیست که چقدر با هم سازگار داشته باشید، امکان ندارد دو نفر در مورد همه چیز به توافق برسند. کسانی که از این ترس برخوردار هستند، اغلب در بیان نیازهای خود و ایستادگی در موضع خود به مشکل بر می خورند.

همچنین ممکن است در شریک زندگی خود احساس حسادت یا بی اعتمادی ایجاد کنید زیرا ترس شما از طرد شدن به ترس از رها شدن تبدیل می شود. این گاهی اوقات در رفتارهای ناسالمی مانند چک کردن پیام های تلفنی شریک زندگی یا حساب های شبکه های اجتماعی بیان می شود.

  • روابط همسالان

نیاز به تعلق یک شرط اساسی انسانی است، بنابراین افراد اغلب به گونه ای رفتار می کنند که به آن ها کمک می کند تا با گروه سازگار شوند. در حالی که لباس پوشیدن، صحبت کردن و رفتار به عنوان یک عضو گروه لزوما ناسالم نیست و این در حالی است که فشار همسالان گاهی اوقات بیش از حد می شود. این می تواند شما را به انجام کارهایی سوق دهد که با آن ها راحت نیستید، فقط برای اینکه بخشی از گروه باقی بمانید.

ترس از رها شدن به چه معناست؟

نحوه مقابله با آن

اگر ترس از طرد شدن را تجربه می کنید، مراحلی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا یاد بگیرید چگونه بهتر کنار بیایید و از تاثیر منفی این ترس بر زندگی خود جلوگیری کنید. ممکن است روش های زیر برای یادگیری چگونگی غلبه بر ترس رها شدن براش ما موثر باشند.

  • مهارت های خودتنظیمی

خود تنظیمی به توانایی شما در شناسایی و کنترل احساسات و رفتارهایتان اشاره دارد. همچنین نقش مهمی در غلبه بر ترس شما از طرد شدن ایفا می کند. با توانایی شناسایی افکار منفی که به احساس ترس کمک می کنند، می توانید به طور فعال گام هایی را برای تنظیم مجدد تفکر خود به گونه ای بردارید که خوش بینانه تر و دلگرم کننده تر باشد.

  • روبرو شدن با ترس های خود

این روش به معنای مدیریت احساسات ناخوشایند به سادگی با اجتناب از چیزهایی است که این احساسات را تحریک می کنند. مشکل این رویکرد این است که در نهایت به افزایش احساس ترس کمک می کند. به جای اینکه در مقابله با ترس از طرد شدن بهتر بشوید، شما را نسبت به آن حساس تر می کند.

بنابراین به جای اجتناب از شرایطی که ممکن است طرد شدن را تجربه کنید، بر روی قرار دادن خود و مقابله با ترس تمرکز کنید. هنگامی که تجربه بیشتری در مواجهه با ترس خود داشته باشید، متوجه خواهید شد که عواقب آن کمتر از آنچه پیش بینی می کردید، است. د ادامه نیز به توانایی های خود برای موفقیت اعتماد بیشتری خواهید داشت.

ترس از دیده نشدن به چه معناست؟

  • انعطاف پذیری

انعطاف پذیر بودن و یا در اصطلاحی دیگر تاب آوری به این معنی است که شما می توانید پس از یک شکست، خود را بالا ببرید و با احساس قدرت و خوش بینی دوباره به جلو حرکت کنید. استراتژی هایی که می توانند به تقویت حس انعطاف پذیری بیشتر کمک کنند، شامل موارد زیر می باشند.

  • ایجاد اعتماد به نفس نسبت به توانایی های خود
  • داشتن یک سیستم حمایت اجتماعی قوی
  • پرورش و مراقبت از خود
  • همچنین داشتن اهداف و برداشتن گام هایی برای بهبود مهارت هایتان نیز می تواند به شما ایمان بیاورد که می توانید از پس رد شدن خود برگردید.

به طور کلی ترس از طرد شدن یک ترس قدرتمند است که اغلب تاثیرات گسترده ای بر زندگی ما می گذارد. اکثر مردم وقتی خود را در موقعیت هایی قرار می دهند که می تواند منجر به طرد شدن شود، برخی ناراحتی های اعصاب را تجربه می کنند، اما برای برخی از افراد، ترس بسیار زیاد می شود.

روش های درمان

این در حالی است که ترس از طرد شدن در عصر امروز در گروه مشکلات اصلی جامعه به شمار می آید. توجه داشته باشید که اگر شما هم جز این افراد هستید و در حد معمولی آن را در وجود خود تجربه می کنید، باید هر چه سریع تر نکاتی را جهت بهبود فرایند آن طی نمایید و یا در صورت نیاز یک قرار ملاقات با مشاوره ست نمایید.

  • نوشتن آن بر روی کاغذ

از دیگر راه های موثر در این رابطه، نوشتن مشکلات بر روی کاغذ است. این روش را بسیاری از تراپیست ها و روانشناس ها نیز توصیه می کنند، چرا که فرایند آن بسیار اثر بخش می باشد. در حقیقت علم پزشکی چنان ادعا دارد که بخشی از درمان برای تشخیص دقیق مرحله ای که قرار دارید، نوشتن می باشد.

از این رو باید دفترچه ای برداشته و به سوالاتی همانند برای چه چیزی نگران هستم؟ بپردازید. توجه داشته باشید که این کار را باید به اندازه ای ادامه دهید که در نهایت مطمئن شوید تمام موارد آن را به روی کاغذ آورده اید و دیگر جایی برای نگرانی نیست.

آشنایی با علائم ترس از طرد شدن

  • در نظر گرفتن عواقب تلخ

در مرحله دوم نیز باید تمامی پیامد های ممکن آن را بررسی کرده و سپس بر روی کاغذ بیاورید.در این مرحله بایستی به سوال؛ پیامدهای ممکن آن چیست، به طور کلی پاسخ دهید. شاید پاسخ این سوال از دست دادن مال، رابطه، خانواده، دوست و یا هر چیز دیگری باشد که شما آن را در زندگی تجربه کرده باشد. نوشتن این موارد بر روی کاغذ کمک می‌کند تا حد زیادی نگرانی شما برطرف گردد.

شاید در ابتدا چنین فکر کنید که این روش نتواند به خوبی مشکل تان را حل کند، اما گفتنی است که بعد از انجام آن متوجه خواهید شد که تا چه اندازه این امر تاثیر گذار می باشد. طی تحقیقات انجام شده چنین مشخص شد که افراد مبتلا به این اختلال می توانند با انجام روش اول و دوم استرسشان را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.

در حقیقت این روش می تواند با بدترین پیامدها همراه باشد، که از این رو آن سبب می‌شود تا در برابر بسیاری از پیامدها مقاومت نداشته باشید. گفتنی است که نداشتن مقاومت در از بین بردن ترس و نگرانی های آینده می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد.

  • بدترین آن ها را قبول کنید

در این مرحله از درمان ترس از طرد شدن باید خودتان را برای بروز بدترین اتفاق ها آماده کنید. سعی داشته باشید با فکر کردن به چنین پیامد های به ظاهر منفی و پیدا کردن راه حل به خوبی برای رویارویی با آن ها آماده شوید.

زمانی که شما این کار را انجام می دهید و با دلیل و منطق پیامد های به وجود آمدن آن را بررسی می کنید، از این رو استرس و نگرانی را تا حد قابل توجهی از خود دور خواهید کرد.

روش های مواجه با ترس از طرد شدن

  • مهارت رویارویی با آن را آموزش ببینید

در مرحله نیز بایستی به دنبال راه های مناسبی برای بهتر کردن شرایط باشید. در حقیقت باید تلاش کنید که راه حلی را پیدا کرده که در صورت ایجاد بدترین آن ها بتوانید، به کار گیرید. همچنین هنگامی که به بدترین پیامد آن آگاه شوید و از هیچ چیز نترسید، به راحتی می توانید با آن ها کنار بیایید. از این رو هیچ گونه ترس و اضطراب ندارید و با ذهنی آرام می توانید همه جوانب را در نظر بگیرید.

و در آخر باید چنین در نظر داشت که ترس و نگرانی های خود را به اندازه ای بزرگ نکنید که به اضطراب و نگرانی تبدیل شود. همچنین تنها راه درمان اضطراب، انجام عملی آن به طور هدفمند می باشد. از این رو به اندازه ای خود را مشغول انجام کارهای مرتبط با مشکلتان کنید که زمانی برای نگرانی نسبت به آن ها نداشته باشید.

زمانی که اقدام به انجام این امور کنید، در نهایت متوجه خواهید شد که اعتماد به نفس، عزت نفس و شهامت در شما افزایش پیدا کرده و در نهایت شرایط خوبی برای زندگی پیش خواهد آمد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *