با کمال تاسف باید چنین بیان کرد که ازدواج در میانسالی هنوز هم در جامعه ما به خوبی جا نیفتاده است و اگر فردی میانسال اقدام به ازدواج در این زمان کند از طرف آشنا و قوم خویش ها پچ پچ هایی به گوش می رسد که اغلب احساس ناخوشایندی در افراد ایجاد می کند. شاید شما نیز به مراتب ضرب المثل سر پیری و معرکه گیری را شنیده باشید که اغلب به هنگامی استفاده می شود که فرد میانسالی اقدام به کارهایی کند که از جانب جامعه در سن آن ها پذیرفته نشده باشد.
به طور کلی درباره ازدواج باید چنین بیان کرد که امری حیاتی و اساسی برای هر فردی در زندگی به شمار می آید و هیچکس نباید زندگی خود را از سنی به بعد تنها سپری کند. چرا که داشتن همراه و همدم در سن پیری از اهمیت بیشتری برخوردار می شود و همچنین برای رفع یک سری نیازها بایستی زندگی خود را در کنار جنسی مخالف از خود بگذرانید.
ازدواج در میانسالی خوب است یا بد؟
ازدواج کردن به شرط آنکه در مسیر درست و چهارچوب خود انجام گیرد امری بسیار پسندیده می باشد که می تواند تغییرات مثبتی در زندگی دو نفر ایجاد کند و در نهایت از بروز برخی مشکلات جسمی و روحی در آینده نیز جلوگیری به عمل آید. در مرحله ای از زندگی فرزندان باید از تعصبات بیجای که بر اثر تفکرات غیر عقلانی و یا عدم پذیرش جامعه به عمل می آید، جلوگیری کنند. چرا که باید به فکر زندگی فرد میانسال خانواده خود هم باشند که از آرامش بیشتری در اواخر زندگی خود برخوردار باشد. به طور کلی هر فرد میانسال بعد از تنها شدن به فکر ایجاد زمان مناسب ازدواج مجدد می افتد اما تا زمانی صبر می کند که فرزندانش پیشنهاد این کار را به او بدهند، چرا که نظر فرزندانش نیز در این زمان بسیار مهم است.
تغییرات روحی و جسمی افراد در دوران میانسالی
گفتنی است که در دوران میانسالی هر فردی از تغییراتی در زندگی برخوردار می شود که در برخی مواقع تحمل این شرایط برای فرزندان امری سخت و دشوار می شود. از این رو بسیاری از میانسال ها به علت بر آورده نشدن بسیاری از نیاز و مشکلاتشان که بر اثر تنهایی به وجود آمده است، باری دیگر در فکر ازدواج می افتند تا آرامش خود و فرزندانشان را تامین کنند.
گفتنی است که پیدا کردن شخص مورد نظر در اواخر زندگی نیز می تواند شانسی بزرگ برای هر فردی به شمار آید که لحظاتشان را رنگ محبت و انگیزه می بخشد. توجه داشته باشید که انتخاب همسر در این دوران می تواند به رفع نیاز های روحی به مانند محبت، دوست داشتن، همدلی، همراهی، حمایت و در برخی مواقع نیاز جنسی منجر شود که در نهایت قدم موثری در تقویت روحیه این دسته از افراد به شمار می آید و می توانند در دوران پیری نیز از لحظات زندگی به خوبی لذت ببرند.
برخورداری از زندگی شاد و سالم سهم همه افراد می باشد که باید با احترام به حقوق یکدیگر آن را رعایت کنید.
عدم ابتلا به بیماری های روحی
این اتفاق امری طبیعی است که پس از سپری زندگی مشترک به نسبت طولانی، یکی از زوجین فوت می کند و در این میان فرد دیگر باید باقی مانده زندگی خود را به تنهایی سپری کند. از این رو ابتلا به بسیاری از عارضه های روحی که به علت کهولت سن به مانند افسردگی و استرس به وجود می آیند، می توانند تشدید پیدا کنند و در نهایت فرد را در معرض ابتلای شدید به بیماری های روحی و روانی نماید.
توجه داشته باشید که اگر سالمند پس از دست دادن همسرش اقدام به ازدواج مجدد در پیری نکند، باید با یکی از فرزندان زندگی کند. در این شرایط وضعیت خوبی برای زندگی فرزند و والد به وجود نمی آید و فرد مسن علاوه بر نداشتن حس خوب از فشار روحی بیشتری برخوردار می شود. در برخی مواقع این شرایط می تواند به بیزاری طرفین نیز منجر شود که برای پیشگیری از این وضعیت هم که شده، باید به فکر ازدواج مناسب والدین خود در این زمان باشید و به هیچ وجه آن را امری شرم آور تلقی نکنید.
پیامدهای مثبت ازدواج در این دوران
گفتنی است که تجدید فراش در میانسالی می تواند تاثیرات مثبتی برایتان در پی داشته باشد که معرفی آن ها به شرح زیر است.
- هنگامی که سن بالا تر می رود؛ فکر کردن به اهداف و عقاید بهتر صورت می گیرد و معیار های خوبی و موثر تری برای ازدواج پیدا می کنید. همچنین در ابتدای تجدید فراش باید به انگیزه خود در این رابطه نیز توجه داشته باشید.
- با بالا رفتن سن فرد می تواند از نظر احساسی خیلی بهتر عملکرد داشته باشد و با دید واضح تری به موضوعات نگاه کند. چرا که در این زمان پختگی و بلوغ کامل صورت گرفته است که از انجام تصمیمات هیجانی در دوره جوانی جلوگیری به عمل می آید.
- کمتر شدن تنش های روحی و روانی و در نهایت افزایش آسایش و آرامش از زیباترین پارادوکس های روابط در این زمان به شمار می آید.
- همچنین تامین بودن از نظر مالی از موضوعات بسیار مهمی است که دیگر فرد به مانند دوران جوانی نگران مشکلات اقتصادی نیست.
ارتقای کیفیت زندگی
در عصر امروز به علت دشوار شدن وضعیت مالی و اجتماعی، ارتباط های خانوادگی نیز به مراتب گذشته بسیار کمتر شده است و فرزندان وقت خوبی را برای سپری اوقات در کنار والدین اختصاص نمی دهند. این شرایط به هنگامی که یکی از والدین فوت کرده باشد بسیار سخت تر است و فرد مسن باید در تنهایی خود فرو رفته و چشم به در داشته باشد که چه زمانی فرزندانش وقت سر زدن به او را پیدا کرده اند.
این شرایط اصلا وضعیت خوبی به شمار نمی آید و افراد را از نظر روحی بسیار آسیب پذیر تر می کند که برای از بین بردن این وضعیت و کمک به حال والدین خود باید هر چه سریع تر به دنبال شخصی مناسب برای ازدواج آن ها باشید نا زندگی آن ها را از یکنواختی خارج کرده و از هر نظر بهبود ببخشید.
عیب های پنهان ازدواج در این دوران
همان طور که مطالعه کردید در این دوران فرد از نگاه واضح تری نسبت به اطراف خود برخوردار است اما از جهتی دیگر نیز از نظر انعطاف پذیری روانی در سطح پایینی قرار می گیرد. امکان دارد که قرار گرفتن در کنار فردی دیگر برای زندگی مشترک برایتان سخت از دوران جوانی باشد و همچنین انجام سخت گیری های افراطی در این زمان بیش از موقعیت های دیگر دیده می شود.
همچنین فشار های فرهنگی و خانوادگی به برخی از دختر خانم ها برای ازدواج می تواند موجب بروز استرس و اضطراب بسیاری در این دوران شود. چرا که فرد فکر می کند اگر دیر ازدواج کند چه مشکل بزرگی برای او پیش می آید و از این رو بدون فکر و با عجله وارد رابطه ای شده و اقدام به ازدواج می کند که انجام این کار به دلیل فرار از تنهایی بوده و ممکن است معایب بسیاری در زندگی احساس کند.
-
نیازهای روحی و جسمی
همچنین ازدواج در سنین بالا و میانسالی می تواند برخی از مشکلات جنسی خارج از چهار چوب برای تان به وجود آورد که طبیعتا برای هیچکس خوشایند نیست. در این زمان زمان فرد ممکن است به اختلال کژ کاری جنسی مبتلا باشد که در نهایت دیگر مشکلات روانی به مانند علائم اضطراب و افسردگی نیز پدید می آید. توجه داشته باشید که تولد فرزند در این دوران از ریسک بالایی برخوردار است که می تواند برای خانم مشکلات متعددی به وجود آورد.
همچنین با افزایش تکنولوژی می توان باروری خانم ها را با سهولت بیشتری انجام داد اما دیگر مشکل موجود اختلاف سنی بیش از حد والدین و فرزند است که با هیچ علمی رفع نمی شود. در این فرایند باید در نظر داشته باشید که تفاوت نسل ها موجب تمایزات عقیدتی می شود که طرفین را با مشکل مواجه می کند.
همچنین موارد گفته شده در این قسمت حتما قابل اجرا نیستند اما باید در همه شرایط احتمالات را در نظر بگیرید تا در ازای ایجاد آرامش به مشکل بیشتری بر نخورید.
مدت زمان بیشتری آن ها را کنار خود دارید
گفتنی است که طبق آمار به دست رسیده به دلیل بیماری و کهولت سن نمی توان بیان کرد که افراد در دوران سالمندی جان خود را از دست می دهند، بلکه با توجه به تحقیقات انجام شده هیچ گونه عارضه جسمی و یا بیماری در بسیاری از آن ها دیده نشده است و تنها عامل اصلی مرگ در افراد مسن، تنهایی و غم بوده است.
از این رو به ازدواج در میانسالی والدین خود به خوبی فکر کنید و از همین حالا گامی برای حذف کردن باور های پوچ و غلط بردارید تا در نهایت زمان طولانی تری والدین خود را به کنارتان داشته باشید.
در حالتی دیگر ازدواج در میانسالی را می توان به دلیل پیدا کردن شخصی برای ایجاد همدلی، همفکری و همبستگی معرفی کرد. آنان در این دوران به هوس و فکرهای بیهوده نمی اندیشند، بلکه با تجربه ای که د زندگی کسب کرده اند، تنها به فردی نیاز دارند که در هر شرایطی آن ها را درک کرده و به کنارشان باقی بماند.
و در پایان فرزندان تنها وظیفه ای که در این دوران دارند، آن است که والدین تنهای خود را با سازمان و نهادهای مختلف آشنا کنند و در نهایت با شرکت در تور های سیاحتی و زیارتی به تقویت روحیه و اعتماد به نفس آن ها کمک به سزایی کنند تا شاید بتوانند در این رفت و آمدها فرد مورد نظر خود را باری دیگر برای زندگی مشترک شان پیدا کنند.
منبع : آرگا