شرکت مدیران خودرو قرار است در آینده ای نزدیک ام وی ام X22 پرو را روانه بازار کند. این خودرو در کشورهای دیگر با اسامی مختلف به فروش می رسد و نسخه فیس لیفت ام وی ام X22 می باشد. در ادامه به بررسی بیشتر ام وی ام X22 پرو می پردازیم.
بررسی ام وی ام X22 پرو و تجهیزات فنی این خودرو
خودرو ام وی ام X22 پرو یا چری تیگو ۳x کراس اوور کوچک شهری می باشد که از سال ۲۰۱۶ به تولید می رسد. این خودرو در بازارهای جهانی با اسامی مختلف شناخته می شود. به طوری که در ایران برای آن نام ام وی ام X22 پرو انتخاب شده است. در آمریکای لاتین و ایتالیا نیز این محصول چینی به ترتیب با اسامی تیگو ۲ پرو و DR3 ارائه می شود.
اما در این مطلب قصد داریم نسخه فیس لیف ام وی ام X22 یعنی ام وی ام X22 پرو را مورد بررسی قرار دهیم که احتمالا در آینده ای نزدیک روانه بازار کشور شود.
تاریخچه ای بر تولید ام وی ام X22 پرو
خودروسازان چینی از آغاز فعالیت شان تا کنون ثابت کرده اند که در بازاریابی مهارت قابل توجهی داند. با نگاهی اجمالی به بازار خودرو روسیه، مصر، امریکای جنوبی و کشورمان متوجه می شوید که خودروسازان چینی در مدت کوتاهی توانسته اند سهم عمده ای از بازار خودرو را به دست بگیرند.
ارائه خودروهای زیبا و مجهز و خوش قیمت از راهکارهای اصلی نفوذ آن ها به بازار محسوب می شود که در کشورهای درحال توسعه به خوبی اجرا نمودند. ام وی ام X22 پرو هم نتیجه یکی از این فرایندها می باشد که به زودی وارد خیابان های کشور می شود.
شکی نیست که امروزه کراس اوورها و شاسی بلندها جزو خودروهای محبوب هستند ولی قدرت مالی مشتریان در اکثر کشورها اجازه خرید این خودروها را نمی دهد. برخی خودروسازان با در نظر گرفتن این موضوع، تلاش کردند تا با ابداع سگمنت هاچ بک کراس، این دسته مشتریان را نیز خشنود نمایند.
حالا افراد علاقمند به کراس اوورها با بودجه محدود می توانند به خرید هاچ بک کراس اقدام کنند. یکی از این هاچ بک کراس ها که در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد خودرو ام وی ام X22 پرو می باشد که نسخه بهبود یافته و فیس لیفت ام وی ام X22 محسوب می شود.
کمپانی چری که یکی از بزرگترین خودروسازان چینی است؛ تاکنون محصولات موفقی را به بازار ارائه کرده است. پس از تولد چری تیگو ۳x که در برخی بازارها با اسم چری تیگو ۲ شناخته می شود و در بازار کشور ما ام وی ام X22 نام دارد، تیپ های گوناگونی از این خودرو به بازار ارائه شد.
ساخت تیگو ۳x با کمترین هزینه ها برای چری همراه بود. چرا که طراحان این شرکت موفق شدند با ترکیب ظاهری چری تیگو ۳ و مشخصات فنی ام وی ام ۳۱۵ در مدت کوتاهی یک هاچ بک کراس را تولید کنند که در زمان کمی به فروش قابل توجهی هم دست پیدا کرد و یکی از محصولات موفق چری نام گرفت.
چند سال بعد از عرضه تیگو ۳x، چری تصمیم گرفت نسخه بهبود یافته این خودرو را با تغییرات اساسی روانه بازار کند که این تصمیم عملی شد و خودرو تیگو ۳x پرو روانه بازار شد. همزمان با ارائه این خودرو به بازار روسیه، شرکت مدیران خودرو نیز تصمیم گرفت این خودرو را با اسم ام وی ام X22 پرو به بازار ایران روانه نماید.
به عبارتی در اواخر سال ۱۳۹۵، شرکت مدیران خودرو نماینده محصولات چری و ام وی ام خودرویی به اسم ام وی ام X22 را در سبد محصولاتش قرار داد که در بازارهای جهانی با اسامی تیگو ۲ و چری ۳X شناخته می شود. ام وی ام X22 روی پلتفرم ام وی ام ۳۱۵ توسعه پیدا کرد.
و در ادامه محصول نهایی با عنوان خودرویی در کلاس مینی کراس ارائه شد. ارائه با قیمت رقابتی و مناسب از سویی و پر کردن خلا این کلاس، با ظاهری مدرن و امکانات قابل قبول از سویی دیگر سبب شد ام وی ام X22 در تایم کوتاهی موقعیت خوبی را بین هم رده ای های خود پیدا کند.
ولی در آبان امسال مدیران خودرو نسخه فیس لیفت این خودرو را با نمای بیرونی و داخلی و البته مشخصات فنی جدید معرفی نمود تا طراحی بروز هنوز هم نقطه قوت این خودرو باقی بماند. در ادامه با بررسی ام وی ام X22 پرو همراه ما باشید.
طراحی ظاهری قابل قبول
همانطور که اشاره شد بررسیها حاکی از تغییر در نمای ظاهری ام وی ام X22 پرو نسبت به نسل قبلی می باشد. همواره طراحی خودروهای اقتصادی با چالش همراه بوده چرا که طراحان باید هم خودروی جذابی خلق کنند و هم به کاهش هزینه ها هم دقت داشته باشند.
در حالی که نسخه ام وی ام X22 در طراحی از ام وی ام X33s الهام گرفته بود، طراحان چری تصمیم گرفتند از هیوندای کونا برای خودروی ام وی ام X22 پرو الهام بگیرند. فرم کلی بدنه ، آنطور که در بیشتر فیس لیفت ها هم مشاهده می شود، تغییر زیادی پیدا نکرده ولی بخش روبروی خودرو نسبت به نسخه قبلی با تغییر اساسی روبرو شده است.
همانطور که پیشتر اشاره شد بررسی زبان طراحی ام وی ام X22 پرو نشان از الهام گیری از زبان طراحی خودروهای شرکت هیوندای مدل کونا و کی ام سی کی ۷ دارد. در این سبک طراحی ، چراغ های دی لایت به کناره های درپوش موتور در بخش بالای چهره انتقال یافته و در عوض چراغ های اصلی در کنار سپر جلو تعبیه شده اند.
قابل ذکر است در نمای روبرو، جلوپنجره ای جدید موسوم به طرح کهکشانی سبب شده طاهر خودرو به محصولات گران قیمت نزدیک شود. چراغ های اصلی هم که به نواحی کناری سپر منتقل شده و دو چراغ باریک و تیز روی کاپوت در نقش دی لایت ظاهر شده اند.
حس و حال این چهره پردازی به صورتی است که احتمالا برای برخی مشتریان با ذائقه کلاسیک چندان خوشایند نباشد. ولی در عوض جوانتر ها و افرادی که سلیقه آینده نگرانه دارند، احتمالا این سبک بتواند رضایت آن را جلب کند.
بررسی نمای جانبی ام وی ام X22 پرو نشان می دهد که بجز تغییر طرح رینگ ها با تغییر چندانی روبرو نشده و در قسمت عقب خودرو هم به جز تغییر المان های روی سپر عقب شاهد تحول دیگری نیستیم. به این ترتیب بیشترین تغییر در نمای جلویی ام وی ام X22 پرو اتفاق افتاده و نواحی جانبی و عقبی تغییر خاصی پیدا نکرده اند.
در مجموع می توان گفت فرم ظاهری ام وی ام X22 پرو می تواند به عنوان یک کراس اقتصادی رضایت نسبی را به همراه آورده و نیاز بصری مشتریان ایرانی از یک خودرو اقتصادی را تاحدی مرتفع نماید.
طراحی داخلی متفاوت
هر چند طراحی بیرونی ام وی ام X22 پرو هیجان زیادی به همراه ندارد ولی در کابین خودرو مشخصه های جدیدی مشاهده می شود که سبب شده اند فضایی مدرن را شاهد باشیم. بررسی ها نشان می دهد طراحی داخلی ام وی ام X22 پرو نسبت به نسخه قبلی به طور کل متفاوت شده و چهره ای مشابه محصولات جدید این شرکت مانند آریزو ۵ فیس لیفت پیدا کرده است.
پنل کیلومتر شمار پشت فرمان هم تغییر کرده و فرم کلاسیک دارد که البته آنچنان مهیج به نظر نمی رسد. بیشتر متریال استفاده شده داشبورد از پلاستیک خشک است که از نظر کیفیت برای یک خودروی اقتصادی قابل قبول ارزیابی می شود. در بخش های بازویی رودری ها هم، روکش چرم مصنوعی به کار گرفته شده تا حس بهتری القا شود.
در ضمن غربیلک فرمان به شکل دیکات درآمده تا هم حس و حال اسپرت القا شود و هم ورود و خروج راننده به جایگاهش راحت تر گردد. صندلی های ردیف عقب سایز بزرگی ندارند ولی افراد با قد متوسط می توانند بدون محدودیت و آزاردهندگی از آن بهره بگیرند.
صندوق عقب نیز بدون تغییر نسبت به نسخه قبلی، فضایی برابر ۴۲۰ لیتر را ارائه می دهد که تقریبا پاسخگوی نیاز یک خانواده کوچک خواهد بود. داشبورد کمی به سمت راننده متمایل شده تا کنترل بهتری به ابزار و ادوات خودرو داشته باشید.
اکثر کلیدهای فیزیکی هم حذف شده اند و تنها کانال ارتباطی کاربر با نمایشگر سیستم چند رسانه ای، لمس نمایشگر است. فرمان دی کات که پیشتر نیز اشاره شد مشخصه جدید کابین ام وی ام X22 پرو است که از کلیدهای کنترلی هم بهره می برد. در مجموع با ورود به کابین ام وی ام X22 پرو متوجه خواهید شد که طرح داشبورد کاملا تغییر پیدا کرده و فضایی تقریبا مدرن تر با طراحی نامتقارن را برای فضای داخلی ایجاد کرده است.
پیشرانه توربوشارژر
بررسیها نشان داد تغییر دیگری که در ام وی ام X22 پرو روی داده به پیشرانه مربوط است. حالا موتور توربوشارژ یک لیتری سه سیلندر جایگزین موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی پیشین شده است. این کار سبب می شود تا عملکرد خودرو اقتصادی تر و پاک تر از سابق شود.
قابل ذکر است این پیشرانه را گیربکس اتومات cvt با ۹ دنده مصنوعی که عهده دار انتقال قدرت می باشد، همراهی می کند. در نسخه قبلی گیربکس ۴ سرعته اتومات به کار گرفته شده بود. گیربکس ام وی ام X22 پرو قبل از این در چری آریزو ۶ و چری آریزو ۵ به کار رفته بود.
پیشرانه یک لیتری ام وی ام X22 پرو می تواند قدرتی برابر با ۹۸ اسب بخار را تولید نموده و حداکثر گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر را ارائه می دهد که به خاطر بهره مندی از سیستم توربو شارژر، حداکثر گشتاور را در دورهای پایین به همراه می آورد. مصرف سوخت ترکیبی ام وی ام X22 پرو حدود ۸.۵ لیتر در صد لیتر گزارش شده و شتاب صفر تا صد اعلام شده برای آن نیز ۱۴.۲ ثانیه می باشد.
خودرو ام وی ام X22 پرو همانند اکثر هاچ بک کراس ها محصولی اقتصادی و مناسب مصارف روزمره می باشد و نباید از آن انتظار خودرویی اسپرت را داشت. سیستم تعلیق مک فرسون در جلو همراه با سیستم تعلیق میله پیچشی در عقب هم قدرت زیادی برای دفع حرکات کابین در مانورهای ناگهانی نخواهند داشت.
از نظر شتاب گیری خودرو بخصوص شتاب گیری اولیه آن، برخلاف تصور کندی زیادی نداشته و در مصارف شهری و یا زمان سبقت گیری می تواند شما را راضی کند ولی در زمینه شتاب گیری های ثانویه نباید از آن توقع زیادی داشت.
به این ترتیب هنگام گذر از پیچ ها با این خودرو باید مدارا نمود. با این وجود اگر از ام وی ام X22 پرو در حد یک خودرو اقتصادی توقع داشته باشید، می تواند نیاز شما را پاسخ دهد.
امکانات رفاهی و تجهیزات خودرو
در این بخش به بررسی امکانات رفاهی و تجهیزات ام وی ام X22 پرو می پردازیم. از مهمترین این امکانات می توان فرمان برقی، دو کیسه هوای راننده و سرنشین، نمایشگر مولتی مدیا ۹ اینچی، ترمزهای دیسکی، سیستم توزیع نیروی EBD، سیستم ترمز ضد قفل ABS، کنترل پایداری، سیستم تهویه مطبوع با تنظیم دستی، آینه های برقی، چراغ های روز یا دی لایت، سانروف، سنسور پارک عقب را نام برد.
رقبای خودرو ام وی ام X22 پرو
در حال حاضر با توجه به شنیده ها و بررسی های صورت گرفته برای خودروی ام وی ام X22 پرو قیمتی حدود ۶۰۰ میلیون در نظر گرفته شده است و این در حالی است که نسخه پایه آن با مدل ۱۴۰۰ حدود ۵۵۰ میلیون قیمت گذاری شده است. از این رو طبیعی است که قسمت نسخه فیس لیفت اختلاف قابل توجهی با نسخه پایه داشته باشد.
در گذشته ای نه چندان دور بازار رقابت داغی بین هاچ بک کراس ها در بازار کشور وجود داشت و ام وی ام X22 به طور همزمان با دانگ فنگ H30، کراس لیفان X50، چانگان CS35 و جک S3 به رقابت پرداخت. در حال حاضر بیشتر این رقبا به دلیل تحریم ها حذف شده اند و فقط جک S3 در این عرصه باقی مانده است.
جک S3 از لحاظ قیمتی مشابه ام وی ام X22 بوده و در آینده نزدیک با ام وی ام X22 پرو به رقابت از نظر ظاهر و پیشرانه خواهد پرداخت. با ظاهر جذاب و اسپرت و پیشرانه توربو شارژر دوستداران به شتاب را مجذوب می کند در حالی که جک S3 با پیشرانه تنفس طبیعی کم دردسر و کابین بزرگتر دوستداران این زمینه را به سمت خود می کشاند. قابل ذکر است یکی دیگر از رقبای احتمالی این خودرو سایپا آریا می باشد که هنوز به بازار ارائه نشده است.
منبع : آرگا