به طور کلی بر اساس پژوهش های انجام شده آب و هوا می تواند تاثیرات قابل توجهی بر روی اخلاق انسان ها داشته باشد که البته این تاثیرات بسته به عوامل مختلفی رخ خواهد داد و مهم ترین آن ها شخصیت افراد خواهد بود. علاوه بر این موقعیت های جغرافیایی نیز در واکنش به آب و هوا موثر خواهند بود. در ادامه با تاثیر آب و هوا روی اخلاق آشنا خواهید شد.
نحوه تاثیر آب و هوا روی اخلاق
با وجود اینکه امروزه افراد زیادی اعتقاد دارند که آب و هوا به هیچ وجه نمی تواند احساساتی را خلق کند و یا به وجود بیاورد اما قطعا می تواند خط افکار شما را بهبود ببخشد و در انگیزه بخشیدن به آن موثر عمل کند. برای مثال زمانی که با همسر یا نامزد خود قطع رابطه کرده اید وجود یک روز تیره و دلگیر تنها باعث می شود تا حس بدتری داشته باشید و افسرده تر شوید اما اگر هوای آن روز آفتابی باشد درد شما قطعا بیشتر نخواهد شد. این هوا می تواند روح شما را پرورش دهد تا احساس بدبختی کمتری داشته باشید.
در واقع آب و هوای منطقه ای که در آن قرار دارید می تواند بر جنبه های مختلفی از سلامت روانی و جسمانی شما تاثیرگذار باشد به گونه ای که گرما یا سرمای هوا، رطوبت یا خشکی آن و حتی سایر ویژگی های این چنینی نه تنها بدن شما را تحت تاثیر قرار می دهند بلکه می توانند اغلب رفتارها شما را نیز توجیه کنند. به همین خاطر می توانید با آگاهی از این تاثیرات به خودشناسی برسید و به منظور مقابله با تاثیرات منفی به دنبال راهکار مناسب باشید. همچنین در این مواقع قابلیت این را دارید تا خود کنترلی بیشتری بر رفتار های خود داشته باشید.
امروز اغلب افراد مشکلات و درد های جسمی که در طول روز تجربه می کنند را ناشی از شرایط آب و هوایی می دانند که از شایع ترین این مسائل می توان به بیماری های میگرن، آرتریت و مشکلات قلبی اشاره کرد. با این حال نباید از این نکته غافل شوید که اهمیت تاثیرات آب و هوا روی اخلاق انسان تنها زمانی خواهد بود که با شناخت کامل در مورد این تاثیرات بتوانید به خودشناسی کامل برسید و خود را در موقعیتی قرار دهید که باعث افزایش کارایی و عملکردتان شود.
اثر شرایط مختلف آب و هوایی بر خلقیات
برای اینکه متوجه شوید آب و هوا بر روی اخلاقتان تاثیر دارد یا خیر در ادامه تمامی حالت های مختلف طبیعت و آب و هوا و همچنین میزان تاثیر آن ها بر خلق و خوی افراد را شرح داده ایم.
-
آفتابی:
جالب است بدانید که معمولا هوای آفتابی حس خوشحالی، خوب و سالم بودن را به فرد القا خواهد کرد و همچنین افزایش دما با سر زندگی روح نیز در تناسب خواهد بود در واقع هوای آفتابی می تواند حس دلهره و شک و تردید را کاهش دهد و اثر مثبت و اصلی آن را بر احساسات انسانی دانست که می تواند با شیمی اعصاب به نام سروتونین در ارتباط باشد.
سروتونین قابلیت این را دارد تا احساسات وابسته به حافظه، افسردگی و خواب را کنترل کند. همچنین در هوای آفتابی میزان سروتونین افزایش می یابد و این روند تاثیر مثبتی در عملکرد ذهن شما خواهد داشت. البته نباید از این نکته غافل شوید که افراد ساکن در مناطق آفتابی اغلب آدم هایی غیر فعال و کم توجه هستند و ویژگی این نوع خلق و خو را می توان سستی و تنبلی در کارها دانست.
کار کردن در این مناطق به خاطر عرق کردن و زود خسته شدن چندان خوشایند نخواهد بود. البته که این نوع تفکر را نمی توان به تمام مناطق آفتابی ربط دارد زیرا گرمای طاقت فرسا نوعی زندگی دشوار را برای انسان ایجاد کرده و او را رقابت جو و جسور خواهد کرد. اما در مواردی که این شرایط آفتابی با رطوبت همراه شود فراوانی نعمت را به همراه خواهد داشت و در این آب و هوا معمولا گرایش به تسلیم شدن، دست کشیدن از فعالیت و پذیرفتن شرایط در افراد تقویت خواهد شد.
-
رطوبت:
دقت داشته باشید که رطوبت یکی از حالت های آب و هوا می باشد معمولا تاثیر عکس بر روی اخلاق و احساسات انسانی از جمله مهربانی، عطوفت و شور و حرارت خواهد داشت. در واقع رطوبت موجب تنبلی ذهن و بدن شما شده و در برابر انگیزه انجام هر کاری ممانعت خواهد کرد. علاوه بر این روی تمرکزتان نیز تاثیر می گذارد و باعث می شود تا به صورت مداوم احساس خواب آلودگی کنید.
-
باران:
همانطور که می دانید افراد با روش های متفاوتی نسبت به باران واکنش نشان می دهند. با وجود اینکه برخی شدیدا از این نعمت لذت می برند اما عده هم هستند که کاملا افسرده می شوند و آزار می بینند. البته که هیچ فردی روز های دلگیر با بارندگی های شدید و مداوم را دوست ندارد.
گاهی اوقات هوا شرایط سلامتی مخصوصی را ایجاد خواهد کرد که به صورت ثابت بر روی روان انسان تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال فصل زمستان باعث بدتر شدن آرتروز و در نهایت درد زیاد و ناراحتی فرد خواهد شد. همچنین باران نیز با عفونت های شایع گوناگونی در ارتباط است که می تواند بر روی کیفیت زندگی افراد موثر باشد.
-
تاریکی:
توجه داشته باشید زمانی که چراغ های خانه را خاموش می کنید و یا پرده ها را می کشید به تدریج یک ماده به نام ملاتونین در شما شکل می گیرد که باعث خواهد شد احساس خواب آلودگی کنید. در واقع به خاطر عدم وجود نور خورشید هورمون ملاتونین از سروتونین تولید می شود که در طول شب نیز مسئول ایجاد خواب است.
-
زمستان:
معمولا روزهای زمستان با نور خورشید کمتر و سرمای بیش از حد شناخته می شوند به گونه ای که این فصل اغلب دلگیر و گرفته همان اثرات شب های تاریک را بر روی ذهن انسان خواهد داشت. در این مواقع میزان تولید سروتونین کاهش یافته و شما افسرده خواهید شد.
به صراحت می توان گفت که میزان تولید سروتونین در فصل زمستان نصف تابستان خواهد بود. در برخی از افراد این فصل می تواند شروع کننده تغییرات احساسی باشد که اغلب به تغییرات موثر فصلی شناخته می شوند. همچنین علائم این مشکل با پایان یافتن پاییز خود را نشان می دهند و در طول زمستان نیز ادامه دارند.
پس از مطالعه تاثیر آب و هوا روی اخلاق می توانید جهت آشنایی با تغییرات اقلیم و تاثیرات گرم شدن زمین می توانید کلیک نمایید.
منبع : آرگا