دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

تزریق واکسن کرونا در دوران شیردهی و تاثیرات آن بر کودک شیرخوار

  • مریم صبوری
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰
  • ۰

واکسن کرونا در دوران شیردهی هیچ عوارضی نه برای مادر و نه برای جنین نداشته فقط همان علائم موضعی غیرسیستماتیک گزارش شده است که ضرر خاصی نداشته و هرچه زودتر باید واکسیناسیون صورت بگیرد.

خانم های باردار و شیرده صدمه پذیر تر از نسبت به سایر افراد در برابر ویروس کووید ۱۹ هستند. که طبق گزارشات کنترل شده نسبت به این بیماری این زنان بیشتر تحت مراقبت و بخش ها بستری هستند. با این که هیچ نوع ویروسی در شیر مادر یافت نشده ولی این ویروس می تواند از طریق قطرات ریز تنفسی هنگام حرف زدن یا عطسه کردن در هوا پخش شوند. در این جهت سازمان بهداشت جهانی مادران مشکوک به کویید ۱۹ را توصیه و تشویق می کند که از ادامه شیردهی انصراف ندهند. چرا که خطر احتمالی انتقال کرونا به نوزاد بیشتر خطر کمتری نسبت به قطع شیر مادر دارد. پس زدن واکسن کرونا در دوران شیردهی از اهمیت بالایی برای مادران برخوردار است.

مزایا واکسن کرونا در دوران شیردهی

تاثیرات واکسن کرونا در دوران شیردهی

بر اساس گزارشات داده شده بر حسب ساختار و نحوه عملکرد واکسن کرونا که هیچ ویروس زنده ای یافت نشده است. تزریق واکسن کویید ۱۹ خطری برای مادران شیرده و باردار نخواهد داشت. آن ها می توانند با دریافت واکسن از آسیب و خطر در امان بمانند. با این وجود هر چند تزریق شدن واکسن کرونا در دوران شیردهی از شیر مادر به نوزاد منتقل نمی شود. ولی آنتی بادی هایی که پس از تزریق واکسن در بدن مادران ساخته و تولید می شود وارد جریان شیر می شود و نوزاد شیرخوار در مقابل خطر ابتلا به کرونا ایمن و محافظت می شود.

کرونا و واکسن شیردهی

مواردی کمک کننده در پیشگیری از انتقال ویروس به نوزاد

  1. در هنگام شیر دادن از ماسک استفاده نمایید.
  2. دستان خود را پس و پیش از لمس کردن با نوزادتان بشویید.
  3. زمانی که مشغول غذا دادن به نوزاد خود هستید باید سعی نمایید تا جایی که امکان دارد فاصله بگیرید.
  4. اگر از شیشه شیر استفاده می نمایید قبل از تماس با آن دستان خود را بشویید و بعد از استفاده همه قسمت های شیشه را تمیز کنید.
  5. تا حدی که می توانید از تماس رو در رو با نوزاد بپرهیزید و داخل دستمال سرفه یا عطسه کنید.

واکسن کویید 19

آیا امکان شیردهی بعد از تزریق واکسن مشکلی ندارد؟

یکی از نگرانی هایی که والدین در مورد تزریق واکسن کرونا این می باشد که آیا این واکسن برای نوزاد شیرخوار آن ها می تواند مضر باشد یا نه؟ خبر خوب این است که هیچ مدرکی مبنی بر انتقال کرونا حاوی هیچ گونه ویروس زنده ای نمی باشد و موجب ایمن تر شدن کودک در مقابل این بیماری می شود. به خاطر همین رابطه توصیه می شود که بعد از واکسیناسیون بانوان شیرده به راحتی به فرزند خود شیر دهند.

همین طور بر اساس تحقیقات نشان داده شده واکسن کرونا در دوران شیردهی همان اندازه به مادران شیرده پاسخ می دهد یعنی به همان مقدار موثر است که در بقیه افراد تاثیر خود را می گذارد.

واکسن کرونا در دوران شیردهی و بارداری

چه مدتی کودک شیرخواره در هنگام واکسیناسیون ایمن است؟

هنوز محققان نمی دانند کسانی که واکسینه شدند تا چه مدت زمانی به ساخت آنتی بادی کویید ۱۹ ادامه می دهند. ولی مطالعه هایی که بر روی ۳۳ نفر از زنان شیرده انجام گرفته نشان می دهد تولید آنتی بادی در بزرگسالان که واکسن دریافت کرده اند حداقل تا ۶ ماه پس از واکسیناسیون ادامه دارد. این می تواند به همان معنا باشد که نوزادها تا وقتی که با تغذیه شیر مادر ادامه می دهند همچنان در مقابل این بیماری محافظت می شوند.

با این که غلظت آنتی بادی در شیر مادر با گذشت زمان کمتر می شود و با قطع شیردهی ایمنی نسبی آن ها از بین خواهد رفت. حتی این برای نوزادانی که به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه می کنند پزشکان از مادران می خواهند از استراتژی بهداشت عمومی پیروی کنند که هر کسی که با نوزاد در تماس نزدیک قرار گرفت واکسینه شود و ماسک بزند.

واکسن در زمان شیردهی و بارداری

تاثیر واکسیناسیون بر کودک شیرخوار

گروهی از محققان در یک مطالعه دریافتند که مادران واکسینه شده می توانند آنتی بادی ها را از راه شیردهی منتقل و از نوزاد محافظت کنند. آن ها در دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به بررسی تاثیرات جانبی واکسن کووید بر مادران شیرده و نوزاد پرداختند و دریافتند که واکسیناسیون با واکسن فایزر و مدرنا نشانه سیستماتیک گزارش شده در بانوان غیر شیرده را ایجاد می کند ولی هیچ عوارض جانبی جدی واکسن کووید در نوزادان شیرخوار وجود نخواهد داشت.

دکتر کریستینا چمبرز استاد اطفال در دانشگاه پزشکی کالیفرنیا سن دیگو می گوید: نخستین نگرانی در مادر ایمنی فرزند است که طبق نتیجه مطالعات ما به همراه نتایج تحقیق قبلی نشان دادیم واکسن ها خط قرمز مادران شیرده و نوزادانشان نیستند.

آیا واکسن کرونا در دوران شیردهی مضر است؟

آیا عوارضی غیر عادی در مادران واکسینه شده وجود دارد؟

بر طبق گروه تحقیقاتی که هشتاد درصد از ۸۰ مادر شیرده که واکسن زده بودند با علائم موقت موضعی مثل  درد دست و خارش در محل تزریق داشتند که تب و لرز و استفراغ و بدن درد در بین ۸۵% از کسانی که عوارض جانبی گزارش شده بود مشاهده گردید. در برخی از مادران شیرده کاهش شیر را گزارش دادند که در مجموع افراد کمی بودند که بعد در عرض ۳ روز به حالت طبیعی بازگشت.

همین طور نمی توان مطمئن بود که این کاهش شیر از عوارض جانبی واکسن بوده یا دیگر عوامل ناشناخته می باشد. آن چیزی که می دانیم واکسن در محافظت در برابر کرونا در دوران شیردهی بسیار موثر می باشد که این ویروس جدی بوده و امکان ایجاد عوارض جانبی احتمالی طولانی مدت وجود دارد.

شما عزیزان می توانید در ادامه مطلب درباره ابتلا به کرونا بعد از واکسن و مهم ترین تفاوت های سرماخوردگی و کرونا اطلاعات لازم را کسب نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *